İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ha bir de geçen gün asm gittim altı üstü 2 dk sürecek bir kan verme durumum vardı 08:00 den 08:35 e kadar bekledim yani mesai saati geçeli 35 dk oldu hemşire ve doktorlarımız zahmet edip o saatte işlerinin başına geçtiler.
şimdi orada tartışma çıkartsam ben haksız olurum öyle mi?
istisnasız her gün aynı saatte geliyorlarmış

konunuz da çok haklısınız ama bir de şöyle doktorlar var, geçen gün ablam anlatıyor tek taraflı dinlemiş o da ama daha doktorun ifadesi alınmamış bunu söyleyeyim.

vatandaş doktorun kapısını çalıyor doktor odadan çıkıp adamı azarlıyor sen nasıl kapıyı çalarsın içeride hasta var diye. vatandaşla atışıyorlar sanırım bir de vatandaş vergilerimizle maaş alıyorsun bize bu şekilde davranamazsın diyor ve doktor 100 tl çıkartıp adamın suratına fırlatıyor al senin verdiğin vergi diye. sonra vatandaş savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor, ablamın konuyla hiç alakası yokken zabıt katipliği yapıyor (ablam uzman)
ablam adamın kılık kıyafeti çok düzgün değildi eğer anlattıkları doğruysa muhtemelen adamı bir şeye benzetemedi bu kadar bilgili olduğunu düşünemedi doktor ama adam baya bilgiliydi dedi.

şimdi bende bir çok doktorun terbiyesizliğine maruz kaldım mesela, 3 yıl önce ara kanamam oldu doktora gittim hemen durumu anlattım ve vajinal muayene yapılacağını söyledi ama öyle odada perde falan göremedim, doktora bunun için hazır olmadığımı söyledim ve bana bağırmaya başladı ben ne bileceğim o zaman biz ara kanamalara rahim kanseri deriz dedi kanser olsam kanda falan değerlerim farklı çıkmaz mı? bilmiyorum? neyse normal karnımdan baktı kistin var dedi çocuğa engel mi dedim evet dedi :)))) sonrasında beni düşünün.. (şuan hamileyim)

tabi ki hastası vefat ettiği için doktoru döven manyaklar, öncelik verilmediği için kavga çıkaran ruh hastaları da var ama iki tarafta da çıkabiliyor.
Evet bizim odalarda da perde sadece soyunma kısmında var bazen muayene masası açık oluyor izleyenler de görebilsin diye bazen (ünv hastanesi) alttan muayene olacağı zaman çoğu hasta durumdan korkup ya da çekinip biraz süreci uzatıyorlar bazıları diğer hastaların da randevu saatlerinin geçmesine ve daha çok beklemesine sebep oluyor bu yüzden doktor da bazen nöbet ertesi olunca ikna etmeye gücü kalmayabiliyor ama tabiki bu bağırmasını haklı çıkarmaz asla o yüzden biz böyle durumlarda biraz koridorda dolaşın hazır hissettiğinizde gelin alalım diyorduk

ha bir de geçen gün asm gittim altı üstü 2 dk sürecek bir kan verme durumum vardı 08:00 den 08:35 e kadar bekledim yani mesai saati geçeli 35 dk oldu hemşire ve doktorlarımız zahmet edip o saatte işlerinin başına geçtiler.
şimdi orada tartışma çıkartsam ben haksız olurum öyle mi?
istisnasız her gün aynı saatte geliyorlarmış
Hemşireler genelde 8 gibi orda olur ama doktor bölümden bölüme değişiyor bazen hangi bölüm ki?

Haklisin. Halen doktorlara statü olarak bakiliyor. Cok pohpohlaniyorlar. Burdaki doktorlar öyle degil. Normal bir sekilde konustugumda yada ufak bir saka yaptigimda babam kizardi mesela "doktora öyle konusulurmu" diye. Koskocaaa doktor cünkü.

Hani bir ego durumu var dogru. Ve buna kötü kontrol mekanizmalar, günde 100,200 hasta eklenirse durum cok kötü bir hal almaya basliyor.
Yurt disindaki doktorlar güler yuzlu. Burada gülen bir doktor gorsem deli mi derim cunku o kadar ulasilmaz bir durum.

Eski doktorlar boyle degildi yine de. Yeni nesil doktorlarda acaip bir benim kralligim burasi havasi var.

Sistemi ben de beğenmiyorum ama acikcasi sistem hasta sayisini azaltip doktor sayısını arttirsa ve calisma saatlerini dusurse de bu durumun değişeceğine inanmiyorum. Belki hasta psikolojisi ve onlarla ilgili ek bir iletişim dersi konulabilir. Psikolog esliginde tabi ki. Hali hazirda var mi bilmiyorum.

Kisacasi alternatifimiz yok. Özel hastaneler de gereksiz tetkikler yüzünden tercih edilmiyor olabilir.

Evet bizim odalarda da perde sadece soyunma kısmında var bazen muayene masası açık oluyor izleyenler de görebilsin diye bazen (ünv hastanesi) alttan muayene olacağı zaman çoğu hasta durumdan korkup ya da çekinip biraz süreci uzatıyorlar bazıları diğer hastaların da randevu saatlerinin geçmesine ve daha çok beklemesine sebep oluyor bu yüzden doktor da bazen nöbet ertesi olunca ikna etmeye gücü kalmayabiliyor ama tabiki bu bağırmasını haklı çıkarmaz asla o yüzden biz böyle durumlarda biraz koridorda dolaşın hazır hissettiğinizde gelin alalım diyorduk

ben özel hastaneye gittim daha iyi muamele görebilmek için çünkü devlet hastanelerinde zaten insanı insan yerine koymadıklarını biliyorum :)
mesela hamileyim annem devlete git dedi saçmalama dedim
çünkü bildiğiniz eziyet ediyorlar

Hemşireler genelde 8 gibi orda olur ama doktor bölümden bölüme değişiyor bazen hangi bölüm ki?

bildiğimiz sağlık ocağı. ne hemşire geldi ne doktor. mesai 8 de başlıyorsa işinin başında olmak zorunda. sırf o işini gerektiği zaman da yapmadığı için ben işime geç kalıyorum

Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
Son açıklamalara kadar haklısın ancak sağlık hakkı iptal edilsin demenden işkillendim biraz.
Sistemin, düzenin olmadığı yerde, ne olur? Kaos. Yani olan hiç bir şey süpriz değil aslında, beklenen.
Bizler vatandaş olarak dikkat edelim elbette ancak sağlık çalışanları da kendi sektörleriyle ilgili olarak, mantıklı çözümler sunmadığı müddetçe, sorun devam edecek.
Çözüm olarak, sağlık hakkı iptal edilsin, demek, ne demek?
Bir kere hastahaneler mimari olarakta, fazla sayıda hastanın ya da danışanın, kontrollü hareketi için uygun değil. Aciller, muhayenehaneler...
Ben sıraya giriyorum mesela, önüme gelen pat damlıyor pat damlıyor, e bir bekler insan, iki bekler, değil mi?
Doktor hastayı dinlemiyor ve o kadar sık yaşanıyor ki bu sıkıntı, bir yerden sonra hasta tedavi şekli önermeye başlıyor, çünkü tam olarak açıklama yapılmaz, akılda soru işareti kalırsa, kaçınılmaz sonuç bu oluyor.
Hiç fikir sahibi olmadığın bir meslekle alakalı olarak empati yap. Diyelim telefonun bozuldu, servistesin ve kıyamet gibi sıra var, rdv aldın ama o da Ne? Önüne geçen giriyor içeri...
Neyse bir şekilde girdin, teknisyen baktı telefona;
+nedir?
-şarj tutmuyor, kapanıyor.
+tamam yeni batarya yazıyorum.
-E ama baksaydın bi? Bir sürü servis parası verdim, saatlerdir bekliyorum, rdv almak zaten zor.
+batarya değiştir geçmezse yine gel, serviste çok telefon var, zaman kaybetme diye söylüyorum.
Ve kapanış.
Bu senaryoyu kaç kere yaşarsan, sabrın taşar? Taşarsa nasıl taşar?
Elbette şiddet sorunu var toplumda ve bu kesinlikle çözüme kavuşturulmalı. Ancak bunu başaracak olan, yine okumuş, eğitimli kesim. Yani çare varsa o da biz de!
Acile giriyoruz ama bildiğin savaş yerine kurulmuş, sağlık çadırı gibi... giren çıkan belirsiz, kargaşa, pislik ne ararsan var.
Doktor gergin, hasta kişi zaten gergin.
Yüzüne bakıp, 2 laf edeni sadece özeller de asgari ücretin yarısını bayılırsan bulabiliyorsun. Hangi saygı?
Biliyorum ki hastahaneye giden de, orada çalışan kişiler de aynı sağlıksız toplumun, sağlıksız ürünü.
Ama bir çare ariyorsak, mantıklı şeyler sunmalıyız.
Ya ameliyat için, tanıdık bulup öne aldırmaya çalışıyor insanlar. Önce doktorların dıdısının dıdısına, sonra hademenin dıdısının dıdısı... acil oldugun zaman bile öncelik tanıdık acil... Ne saygısı??

Yurt disindaki doktorlar güler yuzlu. Burada gülen bir doktor gorsem deli mi derim cunku o kadar ulasilmaz bir durum.

Eski doktorlar boyle degildi yine de. Yeni nesil doktorlarda acaip bir benim kralligim burasi havasi var.

Sistemi ben de beğenmiyorum ama acikcasi sistem hasta sayisini azaltip doktor sayısını arttirsa ve calisma saatlerini dusurse de bu durumun değişeceğine inanmiyorum. Belki hasta psikolojisi ve onlarla ilgili ek bir iletişim dersi konulabilir. Psikolog esliginde tabi ki. Hali hazirda var mi bilmiyorum.

Kisacasi alternatifimiz yok. Özel hastaneler de gereksiz tetkikler yüzünden tercih edilmiyor olabilir.
Ben şahsen özel hastanelere daha az güven duyuyorum tecrübelerimden kaynaklı. Yurtdışı konusu ise oradaki doktorlar günde bazen 20-30 hasta bakıyorlar burada 200 ve enerji mutlu yüz ifadesini emiyor günün sonunda. Bu yüzden 2019 yılında Almanya’ya giden yeni mezun hekim sayısı en çok bu yıl olmuş

ben özel hastaneye gittim daha iyi muamele görebilmek için çünkü devlet hastanelerinde zaten insanı insan yerine koymadıklarını biliyorum :)
Sanki özeller çok iyi çok etik çalışıyor
İhtiyacın olmayan kırk tane tahlil ultrason film bilmem ne yazıp gönderiyorlar
Hastahanenin para kazanmaya ihtiyacı var sende bende müşteriyiz
Zamanın mi yok paran mi yok gereksiz yere işlem mi yapılıyor umurlarında bile değil
Devleti tercih ederim demiyorum hasta olmayayım diyorum :)))

Niye degismesin? Diger taraftanda toplumsal kampanya yapilirsa acile sadece acil durumda gitme üzeri, acil olmayan seylere yüksek ücret istenilse,.. Degisebilir. Neticede yurtdisindaki doktorlar uzayli degil. Hepimiz insaniz.

Ancak tabiki birsey degismez. Yönetim diye birsey yok. Daha cok sey söyleyebilirim fakat politik olacak. Tek bildigim, ne bu son doktor olacak siddet gören, nede doktor egosu/ fazla hasta/ sistem yüzunden ölen hastalarin sonu gelir bu ülkede.

Sanki özeller çok iyi çok etik çalışıyor
İhtiyacın olmayan kırk tane tahlil ultrason film bilmem ne yazıp gönderiyorlar
Hastahanenin para kazanmaya ihtiyacı var sende bende müşteriyiz
Zamanın mi yok paran mi yok gereksiz yere işlem mi yapılıyor umurlarında bile değil
Devleti tercih ederim demiyorum hasta olmayayım diyorum :)))

o konuda aşırı haklısın ama inan ki devlette rezil olmak hiç istemiyorum. çok şükür imkanımız var ya olmasaydı?
mesela annemin doktorları devlette ama adamların özeline gidiyoruz yine devlet hastanesine çünkü parasız gidince ilgilenmezler. hala doktor azarlayacak diye aklım çıkıyor.

annem rahmini aldırdı hastanede yanındaydım, bir ara sancı odasına girdik kadınların hepsi yataklara sıralanmış ben onu gördükten sonra gidebilir miyim? Allah muhtaç etmesin diyorum

Son açıklamalara kadar haklısın ancak sağlık hakkı iptal edilsin demenden işkillendim biraz.
Sistemin, düzenin olmadığı yerde, ne olur? Kaos. Yani olan hiç bir şey süpriz değil aslında, beklenen.
Bizler vatandaş olarak dikkat edelim elbette ancak sağlık çalışanları da kendi sektörleriyle ilgili olarak, mantıklı çözümler sunmadığı müddetçe, sorun devam edecek.
Çözüm olarak, sağlık hakkı iptal edilsin, demek, ne demek?
Bir kere hastahaneler mimari olarakta, fazla sayıda hastanın ya da danışanın, kontrollü hareketi için uygun değil. Aciller, muhayenehaneler...
Ben sıraya giriyorum mesela, önüme gelen pat damlıyor pat damlıyor, e bir bekler insan, iki bekler, değil mi?
Doktor hastayı dinlemiyor ve o kadar sık yaşanıyor ki bu sıkıntı, bir yerden sonra hasta tedavi şekli önermeye başlıyor, çünkü tam olarak açıklama yapılmaz, akılda soru işareti kalırsa, kaçınılmaz sonuç bu oluyor.
Hiç fikir sahibi olmadığın bir meslekle alakalı olarak empati yap. Diyelim telefonun bozuldu, servistesin ve kıyamet gibi sıra var, rdv aldın ama o da Ne? Önüne geçen giriyor içeri...
Neyse bir şekilde girdin, teknisyen baktı telefona;
+nedir?
-şarj tutmuyor, kapanıyor.
+tamam yeni batarya yazıyorum.
-E ama baksaydın bi? Bir sürü servis parası verdim, saatlerdir bekliyorum, rdv almak zaten zor.
+batarya değiştir geçmezse yine gel, serviste çok telefon var, zaman kaybetme diye söylüyorum.
Ve kapanış.
Bu senaryoyu kaç kere yaşarsan, sabrın taşar? Taşarsa nasıl taşar?
Elbette şiddet sorunu var toplumda ve bu kesinlikle çözüme kavuşturulmalı. Ancak bunu başaracak olan, yine okumuş, eğitimli kesim. Yani çare varsa o da biz de!
Acile giriyoruz ama bildiğin savaş yerine kurulmuş, sağlık çadırı gibi... giren çıkan belirsiz, kargaşa, pislik ne ararsan var.
Doktor gergin, hasta kişi zaten gergin.
Yüzüne bakıp, 2 laf edeni sadece özeller de asgari ücretin yarısını bayılırsan bulabiliyorsun. Hangi saygı?
Biliyorum ki hastahaneye giden de, orada çalışan kişiler de aynı sağlıksız toplumun, sağlıksız ürünü.
Ama bir çare ariyorsak, mantıklı şeyler sunmalıyız.
Ya ameliyat için, tanıdık bulup öne aldırmaya çalışıyor insanlar. Önce doktorların dıdısının dıdısına, sonra hademenin dıdısının dıdısı... acil oldugun zaman bile öncelik tanıdık acil... Ne saygısı??
Genel olarak az çok doğru dedikleriniz saygıdan kastım doktora akıldaki teşhisleri sunmak sınamak değil elbet sunulabilir sorulabilir ama dayatılıp istemlere reçetelere müdahale edilmemeli demek istediğim, sağlık hakkı iptaline gelirsek inanın bazı şeylerde insanın o konu hakkındaki şeylerle sınanması gerekiyor nerde durAcGını bilmesi için. Mesela bugün bir hasta sıra hastayı görmeden reçete yazmadı diye doktorun kapısını 3 farklı yerinden kırıyorsa, bu kişinin ücretsiz muayene olma hakkı bir süreliğine iptal edilirse bir daha aynı şeyi yapmaya cesaret edemez ama ifadesi alınıp serbest bırakıyorsa bırakın cesaret edememeyi bi dakine doktorun burnunu kıran ta kendisi oluyor

Ben şahsi fikrim olarak özel hastanelere daha az güveniyorum

Sağlık hakkından mahrum bırakmayı mantıklı bulan hiçbir insanı hiçbir konuda haklı bulabilmem mümkün değil. Bu nasıl bir çözüm hipokrat yemininize noldu da böyle dahiyane bir çözüm üretebildiniz siz ve hocalarınız merak ediyorum.

Bir süredir hastanelerle çok haşır neşirim ne yazık ki. Kahve keyfinde diye kan bekleyen kanser hastasının onayını geciktiren doktora saygı duymam mümkün değil. Her durumda doktorum diye saygı beklemek yerine mesleğinizin getirilerini elinizden geldiğince yerine getirmelisiniz. İnanın aklı başında hiçbir insan durduk yere tepki göstermiyor görüyoruz gözümüzle.

Biz belki doktor değiliz bu saatten sonra olamayız ama siz doktorlar da her an hasta konumuna düşeceğini aklınızda tutarak davranırsanız ona göre dönüt alırsınız.

Ben şahsi fikrim olarak özel hastanelere daha az güveniyorum

ben özele gittiğim zaman ilgileniyorlar en azından dinliyorlar devlete gittiğimde yüzüme bakıldığını hatırlamıyorum.

bakın bir örnek daha vereyim :) özel de beni ağlatan doktordan sonra bulunduğum şehir de çok popüler bir doktora gittim psikolojik olarak kendimi vajinal muayeneye hazırladım ama bakmadı sadece karnımdan baktı ve git kendine çocuk yapacak bir koca bul dedi :) evliyim dedim iyi git deneyin olur olur deyip gönderdi. ilaç olarak yasmin yazdı ve ben bu ilacı içerken mide bulantısından göğüs ağrısından ölecektim :) doktora gidip göğsümde ağrı oldu dedim adam benimle dalga geçti sende kalp krizi geçiriyorum sanıp bıraktın mı diye. Allahtan yanında ki doktorlar ağrı yaptığını söyledi de dalga geçmesini bitirdi

Sağlık hakkından mahrum bırakmayı mantıklı bulan hiçbir insanı hiçbir konuda haklı bulabilmem mümkün değil. Bu nasıl bir çözüm hipokrat yemininize noldu da böyle dahiyane bir çözüm üretebildiniz siz ve hocalarınız merak ediyorum.

Bir süredir hastanelerle çok haşır neşirim ne yazık ki. Kahve keyfinde diye kan bekleyen kanser hastasının onayını geciktiren doktora saygı duymam mümkün değil. Her durumda doktorum diye saygı beklemek yerine mesleğinizin getirilerini elinizden geldiğince yerine getirmelisiniz. İnanın aklı başında hiçbir insan durduk yere tepki göstermiyor görüyoruz gözümüzle.

Biz belki doktor değiliz bu saatten sonra olamayız ama siz doktorlar da her an hasta konumuna düşeceğini aklınızda tutarak davranırsanız ona göre dönüt alırsınız.
Siz kendi gördüğünüz kadarını biliyorsunuz bense hergün görüyorum, peki ya aklı başında olmayanlar? Bunlarla odada yalnız kalan biziz. Ve çok fazla olay oluyor içeride. Ve evet ücretsiz Sağlık hakkının bazı konularda iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz para ödemek durumunda kalınca aniden normal bir insana dönüşüveriyor çünkü bazı kişiler

Babam vefat ettikten sonra annem cenazeden sonra gece fenalaştı. Apar topar hastaneye gittik. Ertesi gün aslında Almanya a dönecek. Bazi sebeplerden dolayı gidemedik. Ertesi gece yine fenalaştı. Yine apar topar hastane. Ayni doktor (kadın üstelik) orda annemi azarlamaya başladı "yine mi sen. Senin yüzünden kaldırdılar beni" diye. Uykusunu bölmüşüs pamuk prensesin. Evet saç baş burun dalmadik. Ama orda annemi nasıl utandirdigini asla unutmam. İnsallah iki dünyada da burnundan fitil fitil gelir. Hakkımızı asla helal etmiyorum. Benim ailemdede kaç doktor var. Birtanesi böyle empati yoksunu değil. Yani doktor var. Doktor var. Insanlar böyleleri yüzünden doktorlara kinleniyor.

Babam vefat ettikten sonra annem cenazeden sonra gece fenalaştı. Apar topar hastaneye gittik. Ertesi gün aslında Almanya a dönecek. Bazi sebeplerden dolayı gidemedik. Ertesi gece yine fenalaştı. Yine apar topar hastane. Ayni doktor (kadın üstelik) orda annemi azarlamaya başladı "yine mi sen. Senin yüzünden kaldırdılar beni" diye. Uykusunu bölmüşüs pamuk prensesin. Evet saç baş burun dalmadik. Ama orda annemi nasıl utandirdigini asla unutmam. İnsallah iki dünyada da burnundan fitil fitil gelir. Hakkımızı asla helal etmiyorum. Benim ailemdede kaç doktor var. Birtanesi böyle empati yoksunu değil. Yani doktor var. Doktor var. Insanlar böyleleri yüzünden doktorlara kinleniyor.
Haklısınız belki ama başka sebeplerden yaşadığı talihsizlikleri başka insanlara mâl eden insanlarıdır lafım

Ben şahsen özel hastanelere daha az güven duyuyorum tecrübelerimden kaynaklı. Yurtdışı konusu ise oradaki doktorlar günde bazen 20-30 hasta bakıyorlar burada 200 ve enerji mutlu yüz ifadesini emiyor günün sonunda. Bu yüzden 2019 yılında Almanya’ya giden yeni mezun hekim sayısı en çok bu yıl olmuş
Ben hicbir hastaneye güven duyamiyorum ancak bazi eski kuruluşlar disinda. Onların da çizgisi belli.

Yurt dışında diyelim muayene olduğum doktora kufur ettim. Buna rağmen o doktor bana cik git seni tedavi etmiyorum demez. Oncelik tedavidir onun icin. Bunun adına empati diyebilirsin, insanlik diyebilirsin, hasta sayisi az ondan diyebilirsin. Ne dersen de sonuç değişmiyor.

Siz boyle devam ederseniz , hastalar da boyle davranmaya. Yazık degil mi? Çözüm ne sence. Insanlar daha mi az hasta olsun,daha mi az sorsun, daha mi az konuşsun. Bana calisma saatleriyle gelme lutfen. Bunu belirleyen ben degilim. Hasta olarak ben ne yapayim? Tanıdık mi bulayım, ozele mi gideyim?

konunuz da çok haklısınız ama bir de şöyle doktorlar var, geçen gün ablam anlatıyor tek taraflı dinlemiş o da ama daha doktorun ifadesi alınmamış bunu söyleyeyim.

vatandaş doktorun kapısını çalıyor doktor odadan çıkıp adamı azarlıyor sen nasıl kapıyı çalarsın içeride hasta var diye. vatandaşla atışıyorlar sanırım bir de vatandaş vergilerimizle maaş alıyorsun bize bu şekilde davranamazsın diyor ve doktor 100 tl çıkartıp adamın suratına fırlatıyor al senin verdiğin vergi diye. sonra vatandaş savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor, ablamın konuyla hiç alakası yokken zabıt katipliği yapıyor (ablam uzman)
ablam adamın kılık kıyafeti çok düzgün değildi eğer anlattıkları doğruysa muhtemelen adamı bir şeye benzetemedi bu kadar bilgili olduğunu düşünemedi doktor ama adam baya bilgiliydi dedi.

şimdi bende bir çok doktorun terbiyesizliğine maruz kaldım mesela, 3 yıl önce ara kanamam oldu doktora gittim hemen durumu anlattım ve vajinal muayene yapılacağını söyledi ama öyle odada perde falan göremedim, doktora bunun için hazır olmadığımı söyledim ve bana bağırmaya başladı ben ne bileceğim o zaman biz ara kanamalara rahim kanseri deriz dedi kanser olsam kanda falan değerlerim farklı çıkmaz mı? bilmiyorum? neyse normal karnımdan baktı kistin var dedi çocuğa engel mi dedim evet dedi :)))) sonrasında beni düşünün.. (şuan hamileyim)

tabi ki hastası vefat ettiği için doktoru döven manyaklar, öncelik verilmediği için kavga çıkaran ruh hastaları da var ama iki tarafta da çıkabiliyor.

Dokto o konuda hakliydi ki. Eger icerde bir hasta var ise, muayene durumu varsa, kapiyi tiklatmazsin. Randevu alip, kendi randevu saatinde konusursan konuscaklarini.

Ha yaptigi terbiyesizlik olabilir fakat sanirim adam patlamis. Günde kac defa ayni olayi yasamis ise ve bu cahilliklere daha fazla dayanamamis ise, patlamis iste.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X