niyetleri değişmez,huyları değişir,bir insan kişiliğiyle doğar,kötü bir insan kötüdür,merhamet sonradan öğrenilen birşey değildir mesela,insanlar sadece yaş aldıkça çevre tarafından kabul görmek için kötü niyetlerini,kötü huylarını perdelemeyi öğrenirler numara yapmaya başlarlar,iki yüzlü,içi başka dışı başka vs.sözleri bu tip insanlar için geçerlidir,birde eş olarak seçtiğimiz fakat aynı evin içinde daha fazla kendilerini gizleyemeyip açığa vuran sahtekar tipler vardır işte o kadın yada erkek için en büyük imtihandır,evlenmeden önce çok farklıydı der insanlar genelde o da tam olarak budur işe.
İyi akşamlar arkadaşlar
insanlar değişir mi? Huylu huyundan vazgeçmez derler ya da 7 sinde neysen 70 inde osun derler.Peki yasanmisliklar tecrübeler insanları degistirmez mi?Değiştirse bile gözle görülür ne kadar olur?
İnsan isterse değişir, sadece kendisi isterse
Bununla ilgili en yakın tecrübem eşimdir, tüm hayatını ve tüm kötü alışkanlıklarını benimle evlendikten sonra değiştirdi ve çokta başarılı oldu bu değişimi yaşarken. İnsanlar hep bana sen yaptın dedi ama hayır ben yapmadım, kendisi istedi ve değişti. İnsan kendi istemezse değişebileceğine inanmıyorum
huy tam olarak nedir yıllardır işin içinden çıkamadım kafayı yicemmesela çoğu yerde alışkanlık olarak geçiyor ve bende hep o anlamda kullanırım,mesela o yemeği acı yer huyu böyle,yada çöp atmayı huy edinmiş gibi,bunlar alışkanlığın getirmiş olduğu davranışlar ama kişilik değildir,insan alışkanlıklarını değiştirebilir tabiki,kişilik değişmez sabittir bencede,ama cidden huy olayına acayip takığım tam olarak nedir bunun anlamı
İyi akşamlar arkadaşlar
insanlar değişir mi? Huylu huyundan vazgeçmez derler ya da 7 sinde neysen 70 inde osun derler.Peki yasanmisliklar tecrübeler insanları degistirmez mi?Değiştirse bile gözle görülür ne kadar olur?
huy tam olarak nedir yıllardır işin içinden çıkamadım kafayı yicemmesela çoğu yerde alışkanlık olarak geçiyor ve bende hep o anlamda kullanırım,mesela o yemeği acı yer huyu böyle,yada çöp atmayı huy edinmiş gibi,bunlar alışkanlığın getirmiş olduğu davranışlar ama kişilik değildir,insan alışkanlıklarını değiştirebilir tabiki,kişilik değişmez sabittir bencede,ama cidden huy olayına acayip takığım tam olarak nedir bunun anlamı
Evet haklısınız huy bence alışkanlıklara ek olarak olaylar karşısında verdiği tepkilerdir. Bana göre tabi :) Sinirli olması, anlayışlı olması, fevri olması, sakin olması, sabırsız olması, sabırlı olması ya da kin tutması tutmaması kolay affetmesi affetmemesi gibi karaktersel özellikleri kastettim huy derken. Alışkanlıklar da huydur ama alışkanlıkları değiştirmek, olaylar karşısındaki tepkilerini değiştirmekten daha kolay bence.
Benim merak ettiğim birşeyde herkes bu kadar iyi ise bu kötüler kim Kime sorsan o iyi zaten karşıdaki kötü Bence hepimizde iyi de var kötü de huy olarak ben bunun dışında pürüzsüz olmaya olduğunu iddaa edene gülerim hep.Olay sadece siz karşınızdaki kişiyi böyle kabul edip tabi çok defolu çok saygisiz ilgisiz sevgisiz vs değilse yola cikar yada o yolu yururmusunuz Yani önemli olan aslında sizin kimi kendinize uygun gördüğünüz seçtiğiniz kişi herşeye eyvallah ediyorsanız birazda sizin nasıl biri olduğunuzu kendinize saygı duyup duymadığınızi gösteriyor..
Erkek arkadaşınızın değişeceğine dair umut kırıntıları arıyorsunuz ama boşuna. Burada bir çok üye size dil döktü yolunuza bakmanız için ama gördünüz gibi sizde hiç etkili olmamış ve zerre değişmemişsiniz, o,da değişmeyecek. Ancak 80 yaşına gelince değişir, oda yaşarsa tâbi.
Erkek arkadaşınızın değişeceğine dair umut kırıntıları arıyorsunuz ama boşuna. Burada bir çok üye size dil döktü yolunuza bakmanız için ama gördünüz gibi sizde hiç etkili olmamış ve zerre değişmemişsiniz, o,da değişmeyecek. Ancak 80 yaşına gelince değişir, oda yaşarsa tâbi.