• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar herseye yorum yapmak zorunda mi

yusssram

yusram.. sol yanimm..
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
72
19
13
32
Bi topluluktan yeni ayrildm ve coj gerginim her kafadan bi ses ayyy nasil kilo almissin ben gormeyeli !!(4ay oldu dogum yapali ve farkindayim kilom kaldi bende vermek istiyorm ) hayir ama almadim da veremedim de diyorum yok yok valla aaaaa
sen almada bebek alsin!!
Kiİzm beni emmedi bende sagarak veriyorum olmaz o oyle su gibi verirsen buyur mu bu cocuk baska seyler yedir..
Oyle yatirma boynu olmaz..
Kucagi sevmez benim kizim yatmayi sever olmaz bu boyle yatmak iyi olmaz kucagina al sen onu ..
Kusarken balgamli balgamli var bu cocukta bi dert ..
Boyle mizilar Mi ac valla ac!!!

Zaten daha kotu psikolojiden kurtulamamisken insanlar hic susmaz mi herseyi boyle bilmek zorundalar mi

Bi an 2 sene önceki halim aklıma geldi.. Sinirlerim bozuldu.. Kardeşim hiiiiiç takma boswer bak sonrada bu aptalları niye taktım diye vicdan azabı cekersin.. Şimdi biraya dogumum var öle aptal aptal konusan olursa agzının payını vericem.. Kmse umrumda degil.. Bnm kılomdan onlara ne.. Cocul hasta olursa onlarmı bakacak.. DERT Mİ OLDU SİZE AHHH KIYAMAM DEYİP GEÇ DALGANI...
Seviyeli ve saygı üslübünde verilen hertürlü fikre acıgım ama böle insanların bilmiş bilmiş eleştiri düzeyi belli olmayan laflarına karsıyım...

Bak bi kulagından girsin birinden cıkaın demiyorum, söledikleri o bi kulagına bile girmesin..

Çok dinleme. Allah bebeğinizi analı babalı büyütmek nasip etsin. Herkes kendi biliyor zannediyor. 3 çocuğun hepsi beni acemi yaptı. Hepsinde türlü türlü huy ,problem gördüm. Moral bozmaya değmez. Daha çok yeni bebeğiniz. Bebişinizi koklayarak günlerinizden zevk alarak geçirin zamanınızı.Bir bakarsın bebek büyümüş kilo da gitmiş.

ben en yakınlarımız dışında (anne baba eş falan ) kimsenın kimsenın iyiliğini istediğini düşünmuyorum artık bu yuzdne birileri luzumsuz eleştrı yaparken içimden şarkılar söyluyorum hiççç duymuyorum

ayyy çok fenadır "onlar"..
bu tiplerin "ben dörTTT çocuk büyüttüm bak kızım.." tarzı da vardır bi de çocuğu bile olmayan ama uzman olan şekilleri de vardır.. kendi hayatlarında herşeyi çözmüş, kendi çocukları ile pek bi ilgilenirler de başkalarının çocuklarına takarlar kafayı.. 4 aylık anneye "kilo almışsın" vs diyenin ben suratına bakmam.. iyi niyet yoksa gözüm görmesin.. yolda görürler iyi misin demeden kilonu söylerler.. evde tartı yok sen körsün aynaya da bakmazsın bilmiyorsun ya onlar söyler.. bi de "saçın beyazlamış" diyenlere illet olurum.. "ben bilmiyorum saçımın rengini iyiki söyledin densiz" denmelidir denemez.. hayatımda bi kişiye kilo almışsın vs gibi mutsuz edici yorum yapmadım.. 50 kilo alsa gene demedim.. ayıptır bizde.. fiziksel konularda yorum yapmak.. hele olumsuz yorum.. asla..
çocukla ilgili durum daha vahim.. asla bitmeyecek.. 1 yaşına kadar tepe noktaya çıkacak yorumlar tabi senin sinirin de.. sonra ara ara azalarak devam edecek.. gün gelecek lafı yapıştırıp hiç takmamayı öğreneceksin.. sokakta hiç tanımadığın teyzeler bile karışacak değil aile büyükleri falan.. herkes yorum yapacak.. sen mükemmel anne de olsan asla bitmeyecek eleştiri.. çünkü başka bi uzmanlıkları yok.. başka bir deneyimleri yok aktaracak.. çocuk konusu herkesin uzmanlığı.. hele ki çocuk başkasınınsa at atabildiğin kadar..
kızım 2 yaşında iken 3 gibi gözüken iri bir çocuk.. ne yemesi ne uykusu problemli değil.. herşey çok şükür yolunda.. inan neler ne yorumlar yapılıyor.. "yooo o sizin düşünceniz hiç de öyle değil maşallah diyin yeter" diyorum artık..
bol sabırlar diliyorum.. ne kadar az takarsan o kadar kolay olur..

Arkadasım bu tipler öle tiplerdir ki kılo verdigin zamanda demezler aa kılo vermıssın.. Hep yermeye bi kusır bulmaya caşısırlar.. Sana tek tavsiyem hiç kafana takma vallaho bıllahı bu onemsizlerin laflarını bir sanıye bile düşündügün için co pişman olursun.. Yawrun büyürken onunla her saniyeni iyi degerlendir..
İnsan isterse kıloda verir.. Herseyi yapar.. Ama gercekten su güzel aylarını zehir edenleri takma.. Fırsat verme onlara..

Kız sana ne diyim bak .. Gül azcık..
Bnm bi büyük eltim var.. Sürekli bnle ugrasır.. Eşim bana cok düşkün hamilelik zamanımdada lohusalıktada herseyimde yanımdaydı ... Allah razı olsun.. Bununla ikimiz 3 ay arayla dogum yaptık bnm ki önce eltimin ikinciydi 3 ay sonra yaptı neyse .. Bebek mevlüdüne gittik.. Bu tabi daha öncede her gördügü yerde ayt merce xok kılo almıssın.. Veremedin bi türlü .. Şöle böle.. Sürekli sinirii bozuyodu .. Mevlitte herkes gitti işte yakın tanıdıklar kaldı.. Bu böle agzı bi karıs acık biişler diyo işte onların alrabasından biri bni sormus da demiş senden büyük mü bu gelin bak bak lafa bak niye kıloluyum ya guya ondan büyük gösteriyomısm ki bn 22 yasındayım o 35 yasında.. 500 mt öteden baksan belli kimin ne oldugu.. O öle diyince yaninda bi abla vardı dedı kı uhhh nehibe( ismi nehibe) abartma bnde duydum öle bili demedi Allahsen neresi büyük gösteriyo mervenin dedi. Bnde okadar kişinin içinde kendime hakim olamadım ya abla elti degil mi bi kusır bulmaayınca buda kıloma taktı dedim.. Oda ewet ama merve kılo aşdın cok dedi kocam saolsun dedim adam bana bakıyo elleryle beslıyo geri ceviremıyprum hm daha yeni dogum yaptım iş güç yaptırmıyo heralde hareketsizlkten oldu yenge ya dedim.. Bu bi böle bi şok o gün bugun bişi diyemiyo.. Kızım 1 yasına girdi kılo bermeye basladım.. 1 senede 20 kılo gitti.. Ama hiç demedi merve kılo verdin diye.. Kısacası hepsi böleler.. İyi niyet besledikleri yok.. Sende hiç çekınme lafı carp suratlarına.. Bos bıs konumasımlar

Cok uzun olmus...

Valla ben alçaktan eleştireni ya kibarca uyarıyorum ya da bildiğin tersliyorum.

Yeni doğum yaptığımda eşimin anneannesi geldi, dakka bir gol bir göğüslerimi yokladı, önce bi şoka girdim sonra da ya sabır yetmiş yaşındaki kadını bozmayayım dedim.

Aynı akşam sütün az sütün az yetmiyo doymuyo vs demeye başladı. Önce yine sabır cektim, sonra da "lütfen anneanne öyle seyler söylemeyin kızımın kilo alımı normal, doyuyo da" dedim. İnanmadı galiba aynı seyi tekrarlayınca bildiğiniz tersledim kadını. "Bundan sonra bir daha bu cümleyi kurarsanız alınıp sizinle konuşmayacağım, ben lohusayım, sözlerinizden etkilenip sütüm de kesilirse bunun muhasebesini sizinle oturur yaparız" dedim. Bir daha tekrarlamadı.

Evladım ile ilgili sorun olduğunda ben dilersem sorarım, bilemezsem arastırırım, sacmasapan yorum yapıp canımı sıkanı da bozar atarım affetmem.

Bi topluluktan yeni ayrildm ve coj gerginim her kafadan bi ses ayyy nasil kilo almissin ben gormeyeli !!(4ay oldu dogum yapali ve farkindayim kilom kaldi bende vermek istiyorm ) hayir ama almadim da veremedim de diyorum yok yok valla aaaaa
sen almada bebek alsin!!
Kiİzm beni emmedi bende sagarak veriyorum olmaz o oyle su gibi verirsen buyur mu bu cocuk baska seyler yedir..
Kucagi sevmez benim kizim yatmayi sever olmaz bu boyle yatmak iyi olmaz kucagina al sen onu ..

Zaten daha kotu psikolojiden kurtulamamisken insanlar hic susmaz mi herseyi boyle bilmek zorundalar mi

Bir cocuk icin en iyisini anne bilir. Doktorbilir. Tecrube ayri anne olmak ayri.
Vucud senin degil mi ister alirsin ister verirsin. Sen veririm diyorsan dinleme birak konuşsunlar. Onlarin demesiyle bir gecede gitmez kilolar. Sagligin en önemlisi özellikle ruh sagligin.
yeni taktigim,:KK71: :KK75::confused:

sen almada bebek alsin!!

'kalabalikta esegin kuyrugunu kesme; kimi uzun der kimi kisa..' derler ya, aynen oyle.. herkes baska bsy konusur.. bebegini senden cok dusunecek, sevecek kim var ki insanlarin icinde.. luzumsuzluk yapanlara hic aldirma derim ;)

Bazı insanlar kendi egoları için karşı tarafı sürekli rencide edecek kelimeler kullanırlar.Yaptıkları tek şey ego tatminidir.Çok takmamak,size söyleyen kişide benzer şeyler varsa sende böylesin ama diyerek cevap vermek en doğrusu.

Hic kulak asmayin o cok konusan insanlarin soylediklerine siz dogru bildiginizi yapin.
Gule gule buyutun bebeginizi.

Back
X