İnsanlar Nasıl Bu Kadar İkiyüzlü Yanar Döner Olabiliyorlar

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.742
2.728
133
Hayatin her karesinde var bu insan modeli özellikle işyeelerinde yanında ayri arkanda apayrı konuşan cok merak ediyorum hiç yüzlerde mi kızarmıyor yada kendileriyle başbaşa kaldıklarinda bu durumdan kaynaklı bi pişmanlık hissetmiyorlar.

O kadar cok karşılaşıyorum ki bu durumla ama gecen gun yaşadığım pes artik dedirtti karşımdaki insana hic yüzünde mi kızarmıyor diyesim geldi ama tüm öfkemi yutup kendi kendimi yedim resmen.
Kaç zamandır is yerinde bir takım sıkıntılar var yada bizim bulunduğumuz birimde diyeyim haksızlık tarzı durumlar yani sadece bana olduğunu düşünmediğim durum aynı yerdeki bi iki arkadas konuştuk birinin arkasından ne düşünüyorsam önünde de aynısını söylerim.

Zorunluyla ilgili bir kac sıkıntım düşüncem vardi söyledim bi arkadaşta soyle kaşıntı soyle bilmem ne vs dedi dedi durdu sonraki gün problemlerle ilgili konusucaz ben aklımda ne varsa arkadan ne konuştuysam boyle boyle boyle dedim konustum yeri geldi tartıştım ama o sitemleri havada uçuşan mangalda kül bırakmayan diğer arkadas sorumluyu hayran bi sekilde dinledi yok haklisiniz yok soyle yok boyle adami kalkti yere goge sigdiramadi ben haksizligimla problemli kisiligimle kaldim oylece ortada benim yaşadığım umrumda değil ama hatta karşıdaki kişiyle nenim düşüncelerimi söylediklerimi haksız çıkardı

Kalkıp o arkadaşa hic yüzünde mi kızarmıyor arkadansa bunları mi söyledin diyesim geldi yalancı ben çıkarın diye sustum.Ama hakkaten bunun adı karaktersizlik ikiyüzlülük degilde nedir.

Ve nedense toplumda bunlar el üstünde tutuluyor

Hayatin her karesinde var bu insan modeli özellikle işyeelerinde yanında ayri arkanda apayrı konuşan cok merak ediyorum hiç yüzlerde mi kızarmıyor yada kendileriyle başbaşa kaldıklarinda bu durumdan kaynaklı bi pişmanlık hissetmiyorlar.

O kadar cok karşılaşıyorum ki bu durumla ama gecen gun yaşadığım pes artik dedirtti karşımdaki insana hic yüzünde mi kızarmıyor diyesim geldi ama tüm öfkemi yutup kendi kendimi yedim resmen.
Kaç zamandır is yerinde bir takım sıkıntılar var yada bizim bulunduğumuz birimde diyeyim haksızlık tarzı durumlar yani sadece bana olduğunu düşünmediğim durum aynı yerdeki bi iki arkadas konuştuk birinin arkasından ne düşünüyorsam önünde de aynısını söylerim.

Zorunluyla ilgili bir kac sıkıntım düşüncem vardi söyledim bi arkadaşta soyle kaşıntı soyle bilmem ne vs dedi dedi durdu sonraki gün problemlerle ilgili konusucaz ben aklımda ne varsa arkadan ne konuştuysam boyle boyle boyle dedim konustum yeri geldi tartıştım ama o sitemleri havada uçuşan mangalda kül bırakmayan diğer arkadas sorumluyu hayran bi sekilde dinledi yok haklisiniz yok soyle yok boyle adami kalkti yere goge sigdiramadi ben haksizligimla problemli kisiligimle kaldim oylece ortada benim yaşadığım umrumda değil ama hatta karşıdaki kişiyle nenim düşüncelerimi söylediklerimi haksız çıkardı

Kalkıp o arkadaşa hic yüzünde mi kızarmıyor arkadansa bunları mi söyledin diyesim geldi yalancı ben çıkarın diye sustum.Ama hakkaten bunun adı karaktersizlik ikiyüzlülük degilde nedir.

o yuzden naapmıcaz, kendimizi öne atmıcaz, önce başkası konuşursa devam ettiricez, ama konuşmazsa biz de herşey sutliman davranıcaz.
ben öyle yapıyorum artık, nasrettin hoca ve filleri hikayesinin tekrarına duşmemek için.

Yazdığınızı bir okusanız mı acaba göndermeden? Pek bir şey anlaşılmıyor.

iş hayatında yenisiniz muhtemelen, öğrenirsiniz zamanla nasıl davranmanız gerektiğini. Yeni değilseniz durum vahim.

Yazdığınızı bir okusanız mı acaba göndermeden? Pek bir şey anlaşılmıyor.

iş hayatında yenisiniz muhtemelen, öğrenirsiniz zamanla nasıl davranmanız gerektiğini. Yeni değilseniz durum vahim.
Yeni degilim ayri ayri yerleride sayarsak 6 yıla yakin is hayatım var ama insanlarin bu durumunu hazmedemiyorum

Gerginlikten cümlelerime dikkat etmemiş olabilirim özür dilerim

o yuzden naapmıcaz, kendimizi öne atmıcaz, önce başkası konuşursa devam ettiricez, ama konuşmazsa biz de herşey sutliman davranıcaz.
ben öyle yapıyorum artık, nasrettin hoca ve filleri hikayesinin tekrarına duşmemek için.
Bu durumu Nasrettin hoca ve fil örneği kadar iyi açıklayacak durum olamaz sanirim ama keşke benimde umrumda değil gibi yapabilsem

Ne b.k yerseniz yeyin diyebilsem

dunyanın yuzde 70 i aynen boyle ıkı yuzlu

kotu karakter ıste... ve boylelerı cırkef oldugu ıcın sızın tırnagınızla kazıyarak basardıgınız seylerı onlar daha kolay yapar :) dunya ıyıler ıcın zor .

Malesef o kadar çok var ki iş ortaminda o tarz insanlar. Ben hiç bitmeyeceklerine kanaat getirdim. En iyisi merhaba merhaba. İşle ilgili bişey olduğunda da konuşurum biter. Fazlası ast üst ilişkisinde de birimdeki arkadaşlarla da sıkıntı oluyor.

bu yazacağım mantıksız gelecek ama uzun gözlemlerime dayanarak söylüyorum. insanların ayarı bozulmuş, yalan söylemeyince inanmıyorlar.

bunu, yalana teşvik için söylemiyorum. insanları seçin diye söylüyorum.

ben mesela yalana inanan ve doğruya inanan diye ayırıyorum muhataplarımı. doğrucular (ki genelde bunların sayısı azdır) baş köşeye... yalancılar dış kapının dış mandalı... bunlar için kendimi yıpratmam. onları yıpratırım ben :)

Baskalari hakkinda neden konusma geregi duyuyorsunuz ki? Neyi degistiriyorsunuz,ne anlami var yani? Gereksiz caba. Yoksa yuzune soylemissiniz veya arkasindan soylemissiniz problem o degil. Problem isinizle degil baska konularla ilgilenmenizin gereksizligi

Sadece is hayatinda degil, sosyal hayatta da var boyleleri.

Yakin zamanda benzer bir durum yasadim.

En iyisi karakteri gelismemis, sozunun arkasinda duramayan, arkalarindan atip tuttuklari kisilerle bir sekilde ayni ortama girince “Ne sis yansin, ne kebap” diye idare edeceklerini dusunen ve herkese sirin gorunmeye calisan bu tipleri ait oldugu copluklerde birakmak. Debelenip dursunlar.

Sevimsizler.

Malesef o kadar çok var ki iş ortaminda o tarz insanlar. Ben hiç bitmeyeceklerine kanaat getirdim. En iyisi merhaba merhaba. İşle ilgili bişey olduğunda da konuşurum biter. Fazlası ast üst ilişkisinde de birimdeki arkadaşlarla da sıkıntı oluyor.
Zaten is yerinde disarda görüştüğüm is arkadaşım neredeyse hiç yoktur

Çünkü bu durumları gore gore güvensizlik sorunu oluştu
Konuştuğum varsa farkli birimde farkli istedi insanlar

Valla herkesler öyle bacım. O yüzden biri birşey dedi mi kırk kere düşünmek lazım acaba ne demek istedi? Acaba gerçekten mi söylüyor bunları? Acaba acaba acaba...

Arkasından söylediğinizi yüzüne de söylerim demişsiniz söylemişsiniz. Dedikodusunu yaptığınız kişi sizin kadar cesaretli değilmiş. Ona güvendiğiniz için esip gürlemediniz herhalde sizin doğruculuğunuz size onun çekinceleri ona kalmış. Onun suskunluğu veya ikiyüzlülüğü sizi bağlamaz.

Ben pozisyonum gereği fazla cevval bi duruş sergiliyorum çünkü hiyerarşik yapıda uzmanım. Hiyerarşik yapının içinde sıradan bi memur olsam açmazdım ağzımı. Sistem benim şikayetlerimle değişmeyecekse kişisel konforumu bozamam. Velhasıl size minik bi tavsiye işyerinde dedikodu yapmayın

Yüzüne sonradan söylemeniz, öncesinde arkasından konuştuğunuz gerçeğini değiştirmiyor maalesef... Arkadaşınızın zayıflığı farklı sizinki farklı bu durumda...

Back
X