İnsanlar neden böyle ikiyüzlü?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Hayatı, insanları bir kere daha sorguladığım bir akşamda size biraz içimi dökmek istiyorum. Herkesin ağzındaki şu ‘dış görünüş benim için önemli değil içi iyi olsun’ lafının ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu bir kez daha anladım. Üzgünüm ama kimse dışını beğenmediğinin içini merak etmiyor.
Lise ve üniversitede gerçekten kilolu biriydim. Okullarım birer birer bitti kilo verdim kendime baktım. Okul zamanı benimle bir kere konuşmamış, yüzüme bakmamış, nasılsın dememiş herkes ki özellikle erkekler şimdi sürekli sosyal medyadan ordan burdan yazıyor. Sürekli görüşelim diyorlar. Kaç erkek arkadaşım flört anlamında yazdı anlatamam. Oysaki her birinin beni nasıl görmezden geldiğini hatırlıyorum. Bu ikiyüzlülük neden çok merak ediyorum. Herkesi genellemiyorum yanlış anlaşılmasın ben asla insanları yargılamam eleştirmem çünkü kiloluyken aynı muameleyi bende gördüm. Böyle insanlar olduğuna adım gibi eminim.
Ama bu ikiyüzlü insanlar midemi bulandırıyor. Daha bugün birisi bana yazmış ne güzel olmuşsun sen diye bir erkek arkadaşım. Oysa sorsanız okul zamanı benimle bir kere konuşmamıştır. Ben anlayamıyorum bu insanları neden böyle kötüler?

Hayatı, insanları bir kere daha sorguladığım bir akşamda size biraz içimi dökmek istiyorum. Herkesin ağzındaki şu ‘dış görünüş benim için önemli değil içi iyi olsun’ lafının ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu bir kez daha anladım. Üzgünüm ama kimse dışını beğenmediğinin içini merak etmiyor.
Lise ve üniversitede gerçekten kilolu biriydim. Okullarım birer birer bitti kilo verdim kendime baktım. Okul zamanı benimle bir kere konuşmamış, yüzüme bakmamış, nasılsın dememiş herkes ki özellikle erkekler şimdi sürekli sosyal medyadan ordan burdan yazıyor. Sürekli görüşelim diyorlar. Kaç erkek arkadaşım flört anlamında yazdı anlatamam. Oysaki her birinin beni nasıl görmezden geldiğini hatırlıyorum. Bu ikiyüzlülük neden çok merak ediyorum. Herkesi genellemiyorum yanlış anlaşılmasın ben asla insanları yargılamam eleştirmem çünkü kiloluyken aynı muameleyi bende gördüm. Böyle insanlar olduğuna adım gibi eminim.
Ama bu ikiyüzlü insanlar midemi bulandırıyor. Daha bugün birisi bana yazmış ne güzel olmuşsun sen diye bir erkek arkadaşım. Oysa sorsanız okul zamanı benimle bir kere konuşmamıştır. Ben anlayamıyorum bu insanları neden böyle kötüler?
Bunun kötü olmakla ne alakası var? Beğenmemiş ilgilenmemiş zamanında, şimdi şartla farklılaşmış ilgilenmiş.

Maalesef erkekler değil genel itibariyle insanların çoğu böyle. Şekilciyiz.
Dürüst olmak gerekirse fiziken beğenmediğim birinin bende içini merak etmem. Bu kiloyla alakalı değil. Her türlü fiziki özellik olabilir.
Bunlar flört için geçerli tabi.
Arkadaş olarak baktığım kişilerin sadece karakteriyle ilgilenirim. Fiziki özellikleri beni bağlamaz.

Niye kötü olsunlar? İnsanlar birbirlerinin ilk dış görünüşünden etkilenir doğal olarak. Genlerimizde var bu. En iyi kombinasyonu bulup sağlıklı ve güzel yeni nesiller oluşturmaya çalışıyoruz içgüdüsel olarak. Kilolu insan sağlıklı değildir, bu yüzden çekici gelmez karşı cinse.
Sizin için de dış görünüşünüz ya da sağlığınız önemliymiş ki çaba sarfedip kilo vermişsiniz öyle değil mi?

Niye kötü olsunlar? İnsanlar birbirlerinin ilk dış görünüşünden etkilenir doğal olarak. Genlerimizde var bu. En iyi kombinasyonu bulup sağlıklı ve güzel yeni nesiller oluşturmaya çalışıyoruz içgüdüsel olarak. Kilolu insan sağlıklı değildir, bu yüzden çekici gelmez karşı cinse.
Sizin için de dış görünüşünüz ya da sağlığınız önemliymiş ki çaba sarfedip kilo vermişsiniz öyle değil mi?
Aman aman oyle deme. geçenlerde bir konuda kilo ile ilgili hakaret falan içermeyen bir yorum yaptım ceza aldim. Forum daki hamburger lobisi biraz sonra yer seni.

Sen oyle degil misin? Bir insani tanimak istemeden once fiziksel bir cekim de yasamak zorundayiz. Bazen de ilk goruste begenmeyip sonradan hayran oldugumuz bir insan da olabilir ama mutlaka hosumuza giden bir gorunusu olmasini bekleriz. Bunun cok yakisikli, cok guzel, fit vucutlu vs olmakla alakasi yok. Hepimiz bazilari icin guzelken bazilari icin cirkinizdir mutlaka. Herkes tarafindan guzel oldugu kabul goren insanlar da yok degil tabi ki, onlar dogustan sanslilar 😁 belki sen lisedeyken seni guzel bulan ama senin asla ilgilenmedigin biri de vardi, cekindigi icin acilamadi sana, nereden biliyorsun? Insanlara karsi bu kadar kinci olma. Hayatin ve dogamizin gerekleri bu. Herkes standart bir guzellikte olmak zorunda degil ama karsimizdakini sevmeden once begenmek zorundayiz.

Yaratılış....Tamamen iki yüzlülük diyemeyiz...Erkek beyni görseldir bunu değiştiremeyiz...Kadın ise kalbiyle de bakar...Bundan dolayı üzülme...Benim için de görsellik önemli mesela ama bi erkek kadar 1.numaraya almam...Yaratılış de geç, sana bu kadar yazan varsa mutlu ol

ouuvv naptin sen kuzum. butun insanlar kötü moduna girmissin.
bende cok zayifim mesela. birileri beni bu yüzden cekici bulmayabilir. olabilir hani..

iki üc kilo alinca sizi kahpeler beni zamaninda istemediniz moda girmem herhalde :) ya da girermiyim bilemem:KK70:
girsem bile butun insanliga maal etmem diyelim :) kendisine özsaygisi olan bedenine özen veren insanlari sevmek iyidir :)
cunku o kisi kendisini sevmistir :) seven sevilir elbet.

Kötülük ya da ikiyüzlülük değil bu anlattığınız.

Üniversitede kilosu 3 hanelilerde olan bi kız arkadaşımız aklınıza hayalinize gelmeyecek taş gibi adamlarla takılırdı.

Uzun ilişki kendisi istemezdi mesela, sıkılır ayrılırdı. Ve o taş gibi adamlar Lady sen yaparsın aramızı ben X'le gerçek bi ilişki yaşamak istiyorum diye gelirlerdi yanıma, aylarca sürünürlerdi kızın peşinde.

Hi 10 tane obezite sınırında kilolu arkadaşım olduysa bunlardan sadece birinin hayatı böyleydi.

Size kalan 9 kişiyle bu kızın farkını söyleyeyim mi?

Kalanların bi kısmı dış görünüşlerinden mutlu olmadıkları için iç dünyalarını da saklama eğilimindeydiler. Dışarıdan baktığınızda fazla durağanlardı, içlerine kapanıklardı, sıradan ve yer yer sıkıcılardı. Ki bir iki tanesini biliyorum aslında bildigin eglenceli, zevk sahibi, donanımlı, tanıdıkça güzelleşen insanlar... Ama o insanı görebilmek için sondaj falan yapmanız gerekiyo ki benim gibi insan meraklısı bi tip degilseniz ugrasmazsınız.

Bi kısmı bedenlerinden ümidi kesince beyinlerini ve ruhlarını da salmış tiplerdi. Kiloları bahane ve kendini avutma aracı olmuştu.

Bi kısmı da bütün kadınsı yönlerini baskılayan, ful neşe hep arkadaş modunda takılan dominant tiplerdi. Siz kendi gözünüzde kendi feminen yönünüzü yok sayarsanız kimse arayıp da o yönü bulmaz kolay kolay.

Ama size ilk bahsettigim kız 50 kilo da olsa peşinden dünyaları sürükler, 150 kilo olsa da. Çünkü kendine güvenen, hayat dolu, gerçekten zeki, esprili, donanımlı, bedeniyle kavga etmeyen ve tüm o coskusunu kilolarının ya da baska kusurlarının arkasına saklamayan bi kadındı. Ben kendi 3 gramlık basenlerime Ivana Sert misali bızımle degilsin deyip saklamaya çalışırken o öyle bi deri tayt giyer ve onu öyle seksi taşırdı ki yuh der ağzımız açık kalırdık. Enerji meselesi bi yerde.

Toparlayacak olursam verdiginiz kilolar enerjinizi degistirmis, sizi daha özgüvenli, daha samimi, daha dogal bi kadın yapmış ve bu degisim insanları etkilemis olabilir mi acaba? İnsan kendini kusurlu hissettigi bi durumu basından savınca haififler cünkü. O pozitif tavır cevrenizi de etkiler, sosyla medyada icten gülerek ve kendinize güvenerek bi poz verirsiniz ve o mesajı alırsınız mesela. İkiyuzluluk degil bu, sizdeki degisime cevrenizin ayak uydurması.

İnsanlar gözlerine hoş gelmeyen kişilerle flört etmek zorunda değildir. Kadın arkadaşlarınız ayıp etmiş ama olaya flört olarak baksam ben de beğendiğim kişiyle konuşurum. Önemli olan iç güzellik olayı da şu; dışın dünya güzeli de olsa için kötüyse olmaz demek. Sonuçta kadın erkek ilişkisi çekim ister.

Ben bi kötülük göremedim acıkcası
Özellikle ergenlik cagında gencler malesef cok acımasız oluyor
Ancak su anda değişmişsiniz ve yeni görüntünüzü begeniyorlarmıs
Tadını cıkarın bosverin eskiyi

Şekilciyiz çünkü. Bunu erkeklerle sınırlandırmayalım. Sosyal deneyleri izlerseniz , üzeri temiz olmayan ya da dağınık giyinen biriyle bile aynı ortamda oturmak istemeyen insanlar var.

Niye kötü ya da ikiyüzlü olsunlar ki? Siz tipini beğenmediğiniz biriyle olur musunuz? Ben olmadım olmam. Evet iç güzellik önemli ama gel gelelim ruhlar alemimde de yaşamıyoruz:) ruh güzelliği önemli diye salmış ne bulduysa yiyen spor yapmayan kilolu birinin bence özsaygısı ve disiplin anlayışı da yoktur.

Maalesef erkekler değil genel itibariyle insanların çoğu böyle. Şekilciyiz.
Dürüst olmak gerekirse fiziken beğenmediğim birinin bende içini merak etmem. Bu kiloyla alakalı değil. Her türlü fiziki özellik olabilir.
Bunlar flört için geçerli tabi.
Arkadaş olarak baktığım kişilerin sadece karakteriyle ilgilenirim. Fiziki özellikleri beni bağlamaz.

Benim bahsettiğim arkadaş olarak da böyle.
Kiloluyken benimle muhattap olmayan kızlar şimdi görüşelim kahve içelim diyorlar.
Büyük samimiyetsizlik.

Back
X