İnsanlar neden böyle ikiyüzlü?

Niye kötü olsunlar? İnsanlar birbirlerinin ilk dış görünüşünden etkilenir doğal olarak. Genlerimizde var bu. En iyi kombinasyonu bulup sağlıklı ve güzel yeni nesiller oluşturmaya çalışıyoruz içgüdüsel olarak. Kilolu insan sağlıklı değildir, bu yüzden çekici gelmez karşı cinse.
Sizin için de dış görünüşünüz ya da sağlığınız önemliymiş ki çaba sarfedip kilo vermişsiniz öyle değil mi?

Ben kendimi her halimde sevip beğenirdim hala öyleyim. Tamamen toplumsal baskı nedeniyle verdim çünkü bizim toplumumuzda kilosu fazla insanlar ötekileştiriliyor. Ne kadar çirkin bir durum değil mi?
Ne yazık ki tek bahsettiğim karşı cins değil. Hemcinslerimin çoğu da yanında kilolu kızlarla dolaşmak istemiyor. Bahsettiğim insanlar sadece erkek değildi birçok kız arkadaşımda buluşmak görüşmek için mesaj attı aradı sordu. Kız erkek fark etmiyor toplumun büyük bir kısmı böyle maalesef.

Sen oyle degil misin? Bir insani tanimak istemeden once fiziksel bir cekim de yasamak zorundayiz. Bazen de ilk goruste begenmeyip sonradan hayran oldugumuz bir insan da olabilir ama mutlaka hosumuza giden bir gorunusu olmasini bekleriz. Bunun cok yakisikli, cok guzel, fit vucutlu vs olmakla alakasi yok. Hepimiz bazilari icin guzelken bazilari icin cirkinizdir mutlaka. Herkes tarafindan guzel oldugu kabul goren insanlar da yok degil tabi ki, onlar dogustan sanslilar 😁 belki sen lisedeyken seni guzel bulan ama senin asla ilgilenmedigin biri de vardi, cekindigi icin acilamadi sana, nereden biliyorsun? Insanlara karsi bu kadar kinci olma. Hayatin ve dogamizin gerekleri bu. Herkes standart bir guzellikte olmak zorunda degil ama karsimizdakini sevmeden once begenmek zorundayiz.

Ben erkek arkadaşımla internet üzerinden tanıştım. Tipine boyuna posuna aldanmadım. Aklına zekasına karakterine aşık oldum. Ki benimle tanışmak isteyen birçok insana tipine bakmadan şans verip önce tanıdım karakterini sevmezsem eğer devam etmedim.
Kimseye karşı kinim yok. Kin asla tutmam tarzım değil. Saygı da duyuyorum herkesin görüşüne sadece kendi düşüncemi burda paylaşmak içimi dökmek istedim biraz.

Yaratılış....Tamamen iki yüzlülük diyemeyiz...Erkek beyni görseldir bunu değiştiremeyiz...Kadın ise kalbiyle de bakar...Bundan dolayı üzülme...Benim için de görsellik önemli mesela ama bi erkek kadar 1.numaraya almam...Yaratılış de geç, sana bu kadar yazan varsa mutlu ol

Yazdıklarım sadece erkek olarak algılanmış ama bahsettiğim insanlara kadınlarda dahil. Maalesef böyle hemcinslerimizde var ve bu durum bence üzücü. Keşke bu kadar şekilci olmasak.

İki yüzlülük değil bu.

Şekilcilik Belki denilebilir ama bu da çok anormal degil. Hele ki günümüz Türkiye'sinde..

Ben kendimi her halimde sevip beğenirdim hala öyleyim. Tamamen toplumsal baskı nedeniyle verdim çünkü bizim toplumumuzda kilosu fazla insanlar ötekileştiriliyor. Ne kadar çirkin bir durum değil mi?
Ne yazık ki tek bahsettiğim karşı cins değil. Hemcinslerimin çoğu da yanında kilolu kızlarla dolaşmak istemiyor. Bahsettiğim insanlar sadece erkek değildi birçok kız arkadaşımda buluşmak görüşmek için mesaj attı aradı sordu. Kız erkek fark etmiyor toplumun büyük bir kısmı böyle maalesef.

Kilosu fazla olduğu için toplum tarafından ötekileştirilen bir insan tanımadım ben şimdiye dek. Ama fazla kilosunu kompleks yapıp bunu farklı duygu durumlarıyla ( agresiflik, içe kapanma, aşırı dışa dönüklük, depresiflık belirtileri vb.) kendini ötekileştiren çooook insan tanıdım.
Sizin duruma bakış açınız biraz yanlış bence.

Kötülük ya da ikiyüzlülük değil bu anlattığınız.

Üniversitede kilosu 3 hanelilerde olan bi kız arkadaşımız aklınıza hayalinize gelmeyecek taş gibi adamlarla takılırdı.

Uzun ilişki kendisi istemezdi mesela, sıkılır ayrılırdı. Ve o taş gibi adamlar Lady sen yaparsın aramızı ben X'le gerçek bi ilişki yaşamak istiyorum diye gelirlerdi yanıma, aylarca sürünürlerdi kızın peşinde.

Hi 10 tane obezite sınırında kilolu arkadaşım olduysa bunlardan sadece birinin hayatı böyleydi.

Size kalan 9 kişiyle bu kızın farkını söyleyeyim mi?

Kalanların bi kısmı dış görünüşlerinden mutlu olmadıkları için iç dünyalarını da saklama eğilimindeydiler. Dışarıdan baktığınızda fazla durağanlardı, içlerine kapanıklardı, sıradan ve yer yer sıkıcılardı. Ki bir iki tanesini biliyorum aslında bildigin eglenceli, zevk sahibi, donanımlı, tanıdıkça güzelleşen insanlar... Ama o insanı görebilmek için sondaj falan yapmanız gerekiyo ki benim gibi insan meraklısı bi tip degilseniz ugrasmazsınız.

Bi kısmı bedenlerinden ümidi kesince beyinlerini ve ruhlarını da salmış tiplerdi. Kiloları bahane ve kendini avutma aracı olmuştu.

Bi kısmı da bütün kadınsı yönlerini baskılayan, ful neşe hep arkadaş modunda takılan dominant tiplerdi. Siz kendi gözünüzde kendi feminen yönünüzü yok sayarsanız kimse arayıp da o yönü bulmaz kolay kolay.

Ama size ilk bahsettigim kız 50 kilo da olsa peşinden dünyaları sürükler, 150 kilo olsa da. Çünkü kendine güvenen, hayat dolu, gerçekten zeki, esprili, donanımlı, bedeniyle kavga etmeyen ve tüm o coskusunu kilolarının ya da baska kusurlarının arkasına saklamayan bi kadındı. Ben kendi 3 gramlık basenlerime Ivana Sert misali bızımle degilsin deyip saklamaya çalışırken o öyle bi deri tayt giyer ve onu öyle seksi taşırdı ki yuh der ağzımız açık kalırdık. Enerji meselesi bi yerde.

Toparlayacak olursam verdiginiz kilolar enerjinizi degistirmis, sizi daha özgüvenli, daha samimi, daha dogal bi kadın yapmış ve bu degisim insanları etkilemis olabilir mi acaba? İnsan kendini kusurlu hissettigi bi durumu basından savınca haififler cünkü. O pozitif tavır cevrenizi de etkiler, sosyla medyada icten gülerek ve kendinize güvenerek bi poz verirsiniz ve o mesajı alırsınız mesela. İkiyuzluluk degil bu, sizdeki degisime cevrenizin ayak uydurması.

Çok kilom olduğunda da kendime hep güvenim tamdı hala da öyle. İçine kapanık biri olmadım hiçbir zaman baskın dominant bir tipim. Arkadaş çevremde eğlenceli olduğumu söyler hep. Zeka ve donanım konusunda kendimi övemem bu konuda yorum yapamayacağım. Tek değişimim kilo oldu. Ve insanların nasıl değiştiğini gördüm bundan sonra.
Bana göre sadece şekilci bir toplumuz. Ve bu durum çok üzücü.

ouuvv naptin sen kuzum. butun insanlar kötü moduna girmissin.
bende cok zayifim mesela. birileri beni bu yüzden cekici bulmayabilir. olabilir hani..

iki üc kilo alinca sizi kahpeler beni zamaninda istemediniz moda girmem herhalde :) ya da girermiyim bilemem:KK70:
girsem bile butun insanliga maal etmem diyelim :) kendisine özsaygisi olan bedenine özen veren insanlari sevmek iyidir :)
cunku o kisi kendisini sevmistir :) seven sevilir elbet.
Yaaa bende cok zayifim git gide dahada veiyorum konumuz bu degil ama kuzum sendemi bulamadin yahu cozum

Çok kilom olduğunda da kendime hep güvenim tamdı hala da öyle. İçine kapanık biri olmadım hiçbir zaman baskın dominant bir tipim. Arkadaş çevremde eğlenceli olduğumu söyler hep. Zeka ve donanım konusunda kendimi övemem bu konuda yorum yapamayacağım. Tek değişimim kilo oldu. Ve insanların nasıl değiştiğini gördüm bundan sonra.
Bana göre sadece şekilci bir toplumuz. Ve bu durum çok üzücü.

Konuyu şekilciliğe indirgerseniz ülke sınırlarını aşıp konuyu gezegen tabanlı tartışmak gerekir, zira dünyanın kalanı da farklı bi şey yapmıyo ne yazık ki.

Yine de ben tek degisiminizin kilo oldugu yönündeki yaklaşımızı öznel ve ön yargılı buluyorum. Bu konu belli ki sizi incitmiş, üzerine fazlaca düşünmüşsünüz. Bu da algıda seçicilik yaratıyo bi yerde, kilo kısmına o kadar odaklanmışsınız ki diger degisimleri fark etmiyosunuz.

Sizi iyi tanıyan, fikrine güvendiginiz insanlara bi sorun bence. Yani eskiden arkadaslarınızın gördügü güzel kadını simdi diger insanların görmesinin sebebi sadece tartıdaki rakamlar mı?

Hani şahane bi elbise alırsınız mesela, ona uygun tarz sahibi bi görüntü yakalarsınız. O haliniz çevrenizde geçici bi ilüzyon yaratır, cümleye dökersek "oo bugün çok şıksın hayırdır" ilüzyonu hani.

Eger yasadıgınız buysa kısa zamanda eski gorünmez halinize geri donersiniz, yeni tanıdıgınız insanlar da kabugunuza söyle bi göz atarlar ve uzaklasırlar.

Bu da ikiyüzlülük ya da kötülük degil ama, ikinci tanımınız daha dogru. 5 yaş çocuk şekilciligi. Parlak ve güzel görünen yeni (bu kelimenin altını ciziyorum, degisim her zaman ilgi toplar) bi oyuncak gibi biraz dolanırlar etrafınızda, ama daha once kilomdan oturu baskı altındayım diye düsünen siz bu sefer de bak kilolarım gitti diye boyleler diye negatif bi tavır takınırsınız, insanlar da yine sizle mesafe ayarlarlar.

Ama icten bi degisim yasıyosanız, yani verdiginiz kilo duruşunuzu, bakışınızı, gülümsemenizi, hal ve hareketlerinizi etkilemeye baslamıssa tartıda yazanın sandıgınız kadar önemli olmadıgını göreceksiniz.

Not: Son olarak hicbi sey degismese bile saglıgınız icin olumlu bi degisim olmus, sizi tebrik ederim.

Yaaa bende cok zayifim git gide dahada veiyorum konumuz bu degil ama kuzum sendemi bulamadin yahu cozum

buldum ama pek hos bir cözüm degil :KK70:
cemen otu tozu iceren kapsüller aldim. öyle böyle degil istah aciyor bildigimiz...doymak bilmiyor insan.
ama bir kapsül aldiktan sonra ertesi günü buram buram cemene kokuyorum.

denemek isteyen denesin. baya istah acici. ama eminim baska istah acici seylerde vardir. bizim sorunumuz az yiyor olusumuzda :)
daha cok yememiz lazim..hemde hergün düzenli bir sekilde. birde kalorisi yüksek gidalara yönelmemiz lazim.
ben istedigimi yiyorum mesela ama dikkatsizlikle...o gün 400 kalori az yemis olunca direk kilo veriyorum misal. o yüzden artik titizlikle kalorisi yüksek gidalara yöneldim. yemek sonraasi findik fistik ne varsa ekliyorum ki ekstra kalori yüklemesi olsun :) önümüzdeki günler de izinli olacagim bu cemene tekrar baslayacagim ...

Konu sahibine tekrar gelirsek :)
Bence sen kilona odakli oldugun icin öyle algilamis olabilirsin.
Belki belirli bir yere geldin belki son zamanlar isigin parladi insanlardan daha cok fark edildin olamaz mi?
Sevilmeni ve odak noktasi olmani direk verdigin kilolara baglamissin :)

Kac kilo verdin bu arada?

Benim için de dış görünüş önemlidir, ama iki yüzlülük değil bu bence ya. Ben kendime özen gösteriyorsam karşımdaki de göstermeli bence. Eskiden beğenmediğimiz birini sonradan beğenebiliriz ayrıca, zaman insanları değiştiriyor .

Konu sahibi zayiflarla muhattap olmuyor galiba :KK70:

Bence siz sosyal medya olsun vs daha cok aktifsiniz son zamanlar veya baska birsey var veya olmus artik kendiniz bilirsiniz. O yüzden cevreniz yakinlasmis size. Sizde bunu ben kilolu idim zayifladim o yuzden artik pervane oldular etrafimda diye triplenmissiniz. Kendi yaralarinizdan dolayi herkesi öyle algilamissiniz.

Yoksa benim kilolu arkadaslarim var. Ve bu konuyu okuyunca ancak kilolu olduklari aklima geldi. Yuzyuze hicbir hemcinsime ayy bu kilolu bununla isim olmaz diye dusunmedim. Arkadaslarima hic zayif dir veya kiloludur gozuyle de bakmadim ayirmadim.

Kendi kompleksleriniz tamamiyle yani.
Kendinizle barisin. Benim kilolu arkadaslarimda kendileriyle barisik o yüzden hic dis gorunuslerini veya kilolari gozume batmadi bence sonucta onlar sorun yapmiyor ben niye yapiyim ki banane zaten.

Ben hep ozguvenliydim diyorsunuz...kendinizi kandiriyorsunuz. öyle olsa suanki insanlarin sizinle muhattap olmalarinin sebeplerinin altinda artniyet veya kilonuz ile bagdastirmazdiniz.
Herkes mi ikiyuzlu..kadin erkek? Hepsi de kilonuza takmis...zayifladiniz diye size dogru kosuyorlar ..mumkun mu bu ? :KK70:degil..ama kismetleriniz acilmis arkadas cevreniz dolmus ...bu zamanin tadini cikarin fazla kafa yormayin :)

buldum ama pek hos bir cözüm degil :KK70:
cemen otu tozu iceren kapsüller aldim. öyle böyle degil istah aciyor bildigimiz...doymak bilmiyor insan.
ama bir kapsül aldiktan sonra ertesi günü buram buram cemene kokuyorum.

denemek isteyen denesin. baya istah acici. ama eminim baska istah acici seylerde vardir. bizim sorunumuz az yiyor olusumuzda :)
daha cok yememiz lazim..hemde hergün düzenli bir sekilde. birde kalorisi yüksek gidalara yönelmemiz lazim.
ben istedigimi yiyorum mesela ama dikkatsizlikle...o gün 400 kalori az yemis olunca direk kilo veriyorum misal. o yüzden artik titizlikle kalorisi yüksek gidalara yöneldim. yemek sonraasi findik fistik ne varsa ekliyorum ki ekstra kalori yüklemesi olsun :) önümüzdeki günler de izinli olacagim bu cemene tekrar baslayacagim ...
Yahu bu cemeni duydum ama cok mu kotu kokuyor yanimizdakilee anliyormu kokusunu aliuorlarmi

Konu sahibi zayiflarla muhattap olmuyor galiba :KK70:

Bence siz sosyal medya olsun vs daha cok aktifsiniz son zamanlar veya baska birsey var veya olmus artik kendiniz bilirsiniz. O yüzden cevreniz yakinlasmis size. Sizde bunu ben kilolu idim zayifladim o yuzden artik pervane oldular etrafimda diye triplenmissiniz. Kendi yaralarinizdan dolayi herkesi öyle algilamissiniz.

Yoksa benim kilolu arkadaslarim var. Ve bu konuyu okuyunca ancak kilolu olduklari aklima geldi. Yuzyuze hicbir hemcinsime ayy bu kilolu bununla isim olmaz diye dusunmedim. Arkadaslarima hic zayif dir veya kiloludur gozuyle de bakmadim ayirmadim.

Kendi kompleksleriniz tamamiyle yani.
Kendinizle barisin. Benim kilolu arkadaslarimda kendileriyle barisik o yüzden hic dis gorunuslerini veya kilolari gozume batmadi bence sonucta onlar sorun yapmiyor ben niye yapiyim ki banane zaten.

Ben hep ozguvenliydim diyorsunuz...kendinizi kandiriyorsunuz. öyle olsa suanki insanlarin sizinle muhattap olmalarinin sebeplerinin altinda artniyet veya kilonuz ile bagdastirmazdiniz.
Herkes mi ikiyuzlu..kadin erkek? Hepsi de kilonuza takmis...zayifladiniz diye size dogru kosuyorlar ..mumkun mu bu ? :KK70:degil..ama kismetleriniz acilmis arkadas cevreniz dolmus ...bu zamanin tadini cikarin fazla kafa yormayin :)
Aman zayiflamaktaa ne varsa bir strese girsem bir hafatada 3 kilo veriyorum. Zayifkende begenildim kilolu halim off yaaa bir goremedi millet:) cok istyorum soyle etine buduna dolgun olmayi hahahaha

Kötülük ya da ikiyüzlülük değil bu anlattığınız.

Üniversitede kilosu 3 hanelilerde olan bi kız arkadaşımız aklınıza hayalinize gelmeyecek taş gibi adamlarla takılırdı.

Uzun ilişki kendisi istemezdi mesela, sıkılır ayrılırdı. Ve o taş gibi adamlar Lady sen yaparsın aramızı ben X'le gerçek bi ilişki yaşamak istiyorum diye gelirlerdi yanıma, aylarca sürünürlerdi kızın peşinde.

Hi 10 tane obezite sınırında kilolu arkadaşım olduysa bunlardan sadece birinin hayatı böyleydi.

Size kalan 9 kişiyle bu kızın farkını söyleyeyim mi?

Kalanların bi kısmı dış görünüşlerinden mutlu olmadıkları için iç dünyalarını da saklama eğilimindeydiler. Dışarıdan baktığınızda fazla durağanlardı, içlerine kapanıklardı, sıradan ve yer yer sıkıcılardı. Ki bir iki tanesini biliyorum aslında bildigin eglenceli, zevk sahibi, donanımlı, tanıdıkça güzelleşen insanlar... Ama o insanı görebilmek için sondaj falan yapmanız gerekiyo ki benim gibi insan meraklısı bi tip degilseniz ugrasmazsınız.

Bi kısmı bedenlerinden ümidi kesince beyinlerini ve ruhlarını da salmış tiplerdi. Kiloları bahane ve kendini avutma aracı olmuştu.

Bi kısmı da bütün kadınsı yönlerini baskılayan, ful neşe hep arkadaş modunda takılan dominant tiplerdi. Siz kendi gözünüzde kendi feminen yönünüzü yok sayarsanız kimse arayıp da o yönü bulmaz kolay kolay.

Ama size ilk bahsettigim kız 50 kilo da olsa peşinden dünyaları sürükler, 150 kilo olsa da. Çünkü kendine güvenen, hayat dolu, gerçekten zeki, esprili, donanımlı, bedeniyle kavga etmeyen ve tüm o coskusunu kilolarının ya da baska kusurlarının arkasına saklamayan bi kadındı. Ben kendi 3 gramlık basenlerime Ivana Sert misali bızımle degilsin deyip saklamaya çalışırken o öyle bi deri tayt giyer ve onu öyle seksi taşırdı ki yuh der ağzımız açık kalırdık. Enerji meselesi bi yerde.

Toparlayacak olursam verdiginiz kilolar enerjinizi degistirmis, sizi daha özgüvenli, daha samimi, daha dogal bi kadın yapmış ve bu degisim insanları etkilemis olabilir mi acaba? İnsan kendini kusurlu hissettigi bi durumu basından savınca haififler cünkü. O pozitif tavır cevrenizi de etkiler, sosyla medyada icten gülerek ve kendinize güvenerek bi poz verirsiniz ve o mesajı alırsınız mesela. İkiyuzluluk degil bu, sizdeki degisime cevrenizin ayak uydurması.
Yazdiginiz her kelimeye katiliyorum.

Ben tamda öyleyim, gozume hıtap etmeyenın ıcını ne yapacagım?
Kıloda vermıssınız alınacagınız bırsey yok,

bana bu sekılcılık veya ıkıyuzluluk olarak gelmedı gayet gercektı ve mantıklı
kendını seven deger veren ınsan kendıne bakar kendıne deger veren ınsan mutludur halıyle ılıskılerı de arkadaslıklarıda daha pozıtıf seyler ustune kurarız
hayatım boyunca sadece 2 senemı kılolu gecırdım ama ne kılo ... dunyanın dengesını tek basımıza degıstırenlerden bırı ben dıgerı dınazorlar oyle kılo aldım tamamen saglıksal bır sorun sebebıyle

104 kıloya cıktım su gordugunuz profıl resmımın ustune bır 50 kılo koyun :D yuruyen bır yag kıtlesı dusun yumak gıbı sumo da dusunebılırsın hah aynen o canlandırdıgın resım gıbı oldum tovbeler olsun
cok mutsuzdum ... arkadaslarım azdı cunku gergındım . streslıydım . olumsuzdum. cunku mutsuzdum .

sımdı su profıl resmımden de zayıfım ve mutluyum zindeyım cevrem cok her gun bır kosusturma cokluktan yogunluktan yetısemıyorum . cunku mutluyum kendımle...

ben bu yuzden bu tarz seylere kırılmam cunku hangı arkadas yazmıs ısme dıkkat etmedım dogru soyluyor kılo saglıksız bırsey . kımse hayatında saglıksız olumsuz bırsey ıstemez kı hayat pozıtıf seylerden beslenerek kolaylasır cunku

yanlıs anlamayın kırılmayın bana ben gercegı soyluyorum bu ıkı yuzluluk degıl ... sımdı sızde daha mutlu kendınızı daha guzel bulmuyor musunuz? kendınıze ıkı yuzlu musunuz yanı ? oyle dıyım anlayın

Bende lise sona kadar kiloluydum. Ailem den her yemeğe oturuşumda laf dinlerdim en son bir olay oldu bardağı taşıran son damlaydı benim için. Bir gün teyzemin kızıyla bir davetteydik çocugunu benim kucağıma vermişti ve herkes annesini ben sanıyordu teyzemin kızı zayıf oldugu için benden daha genç duruyordu, bu olayı herkese anlatıp gülerdi o kadar sinir olmuştum ki şu 3 kuruşluk insanların ağzına laf veriyorum diye hırs yaptım, lise 3. sınıf bitince tüm yaz spor+diyet yaptım büyük bir değişim geçirdim yaklaşık 20 kilo verdim insanlar tabi şok oldu, lise sona başladıgım da önceden almadıgım kadar erkeklerden çıkma teklifi aldım sülalemin çenesi kapandı, ben iki yüzlülük olarak görmedim demek ki insanlar böyle dedim. Sonuç olarak şuan 55 kiloyum mutluyum sağlıklıyım kilo cidden iyi bir şey değil bir daha almamak için her gün işten gelince spora gidiyorum biraz da takıntı yaptım.

Back
X