İnsanlar neden böyle

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Kendileri laf söyliyince sorun yok sen kendini savununca onlara kırılınca hemen tripler başkalarını daha çok övmeler senin inadına. Bende mi sorun var acaba diyorum bazen neden aniden bu kadar yalnızlaştım. Size sırf derdinizi anlatıyosunuz diye küsen derdinizi buda dert mi diye gören büyüttüğünüzü düşünen insanlara karşı ne yapıuorsunuz. Dünya imtihanı ağır olurmuş gerçekten ağırmış. Allah daha büyük dert vermesin. Çok bunaldım kimseyle konuşmak istemiyorum konuşursam ağzımdan yanlış bir şey çıkıcak yine saçma sapan konuşmalar insanlara açıklama yapmak kendini anlatmaya çalışıp anlatamamak. En iyisi susmak ve mesafe koymak.

Yani şimdi, benim daha büyük dertlerim varken ve karşımdaki bunu bilirken kalkıp bana dünyanın en kötü işi başına gelmiş gibi kocasıyla kavgasını ya da dostuyla sürtüşmesini anlatırsa, gerçekten dert mi ya off derim.
Her şeyi kendine dert edinen insanları hele hiç sevmem.
Büyük bencillik bana göre bu yapılan.
Hayatımı paylaştığım bir iki insan vardır, gerisi yüzeysel görüşmelerdir öyle dert tasa girmez sohbete.

Kimseye dert anlatamıyorum.

Yanlızlaştım iyice.

Al benden de o kadar defnecim
Anlamıyorlar gerçekten yada şöyle diyelim gecistiriyorlar.
Bi derdini anlatmaya kalkıyorsun seni dinliyor mus gibi yapiyor konuşmanın bitmesini bekliyor resmen başlıyor kendini anlatmaya bu sefer kendimi unutup ona üzülüyorum
Insanın ruhunu emiyor böyleler valla en iyisi uzak durmak yani ben öyle yapıyorum.

Yani şimdi, benim daha büyük dertlerim varken ve karşımdaki bunu bilirken kalkıp bana dünyanın en kötü işi başına gelmiş gibi kocasıyla kavgasını ya da dostuyla sürtüşmesini anlatırsa, gerçekten dert mi ya off derim.
Hayatımı paylaştığım bir iki insan vardır, gerisi yüzeysel görüşmelerdir öyle dert tasa girmez sohbete.
Öyle dertler değil anlattıklarım. Mesela bir olay oluyo benim söylediğim şeyleri büyütüyolar birbirlerini dolduruşa getiriyolar sonra da bana tavır alıyorlar. Benim yaşadığım sıkıntıları görüyolar ve ben anlatammaa rağmen bu durumu küçük bir şeymiş gibi görüyolar. İsim vermeden bana laf sokuyolar üstüme alınıp cevap verince benim söylediğim şeye kırılıyolar falan

en iyisi burda anlatmak

Bu bahsettiğim insanlarlar fazla görüşmüyorum ama yıllardır tanıyolar beni
ne yapın biliyormusunuz kendi kafanızın içinde kendınızle konuşun rahatlarsınız.derdinizi anlatmanın ne size ne de anlattığınız kişilere bir faydası olur.en iyi çözümü yine siz bilirsiniz zaten

Herkesle aram bozuk herkes bana tripli sorun bende mi diyorum bazen. Sorun ne ne yaptım ki ben diyorum kendime. Aniden sevilmemek dışlanmak çok zor bir durum. Yalandan onların yüzüne gülemem huyum değil ama yalndan onların yüzüne gülüp arkalarından da nefret edenler daha çok seviliyolar.

Öyle dertler değil anlattıklarım. Mesela bir olay oluyo benim söylediğim şeyleri büyütüyolar birbirlerini dolduruşa getiriyolar sonra da bana tavır alıyorlar. Benim yaşadığım sıkıntıları görüyolar ve ben anlatammaa rağmen bu durumu küçük bir şeymiş gibi görüyolar. İsim vermeden bana laf sokuyolar üstüme alınıp cevap verince benim söylediğim şeye kırılıyolar falan
Aslında derdinizi değil, fikirlerinizi küçümsüyorlar yani.
Şuan anladım.
Onlar gibi olmadığınız belki de ucu onlara da dokunan şeyleri rahatlıkla söyleyebildiğiniz için hazetmiyorlardır, olabilir.
Ben de o tür bir insanım, doğrularım kişilere göre kayrılmaz.
Ablam yapsa hatalısın derim, dostum yapsa kusura bakma hakettin derim.
Zaten o sebepten 1 dostum var, gerisi yüzeysel dediğim gibi.
Çok takılmayın, kendinizden taviz verrseniz daha üzücü bir durum.
Ya sizi böyle kabul etsinler, etmiyorlarsa görüşmesinler.
Bunu seyreltip hayatınızı rahatlatabilirsiniz.

ne yapın biliyormusunuz kendi kafanızın içinde kendınızle konuşun rahatlarsınız.derdinizi anlatmanın ne size ne de anlattığınız kişilere bir faydası olur.en iyi çözümü yine siz bilirsiniz zaten
İnsnalar beni olmadığım briiymiş gibi tanıyolar. Normalde güler yüzlüyüm ama o insanlara çok kırgınım ve surat asıuorum istemsizce.

Aslında derdinizi değil, fikirlerinizi küçümsüyorlar yani.
Şuan anladım.
Onlar gibi olmadığınız belki de ucu onlara da dokunan şeyleri rahatlıkla söyleyebildiğiniz için hazetmiyorlardır, olabilir.
Ben de o tür bir insanım, doğrularım kişilere göre kayrılmaz.
Ablam yapsa hatalısın derim, dostum yapsa kusura bakma hakettin derim.
Zaten o sebepten 1 dostum var, gerisi yüzeysel dediğim gibi.
Çok takılmayın, kendinizden taviz verrseniz daha üzücü bir durum.
Ya sizi böyle kabul etsinler, etmiyorlarsa görüşmesinler.
Bunu seyreltip hayatınızı rahatlatabilirsiniz.
Aynen öyle snaırım. Ve onların hatalarını söylemeyip arkalarından konuşan insanlar. Yüzlerine de sen çok iyisin diyen insanlara çok iyiler

ha ben burada da anlatmıyorum asıl dertlerimi eğlenceli dertlerimi paylaşıyorum sadece.sen de paylaşmıyorsun ama sessiz sessiz biliyoruz birbirimizi gene de
Bizim dertlerimizin çaresi çok da konuşarak çözülecek şeyler değil.
Önce Allah sonra bizlerin elinde, akıl alsak ne olacak, işlemez ki bize...

Back
X