insanlar neden bu kadar gaddar?

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.253
398
2 gün önce kuzenimi aradım bebeğini kaybetmişti. Aramız bazı sebeplerden ötürü bozuktu..
Aradığımda bebeğini 2 ay önce kaybettiğini fakat bu konuyu bana söylemek istemediğini söyledi
Saygı duydum hatta kırılmasın diye hiç bir ayrıntı dahi sormadım
Ama o bana "senin niye çocuğun yok. yoksa olmuyor mu dedi"
ve ben cidden dumur oldum çok ağladım, alındım . Tedavi görüyorum ve bu süreçte gerçekten bende çok duygusalım.
Tabii diyeceksiniz o bunu bilmez ama hadi ki benim çocuğum olmuyor sen bu duruma sevinircesine ne demeye soruyorsun. Hele ki bu konular gerçekten çok hassas. Özellikle bir bloggerın yazılarını okuduktan sonra çok çok daha hassas olduğunu anladım.
okumak isteyenler için ;
http://alternativewardrobe.blogspot.com.tr/2014/02/confession.html#more

Sen insanlık görevini yapmış aramışsin tatlım. Devamını getirme. Muhtemelen biliyordu acına tuz bastı. En kısa zamanda yavruna kavuşman dileğiyle. SEVGİLER;)

Hani o sana bebeğini kaybettiğini söylemek istememiş ya, sende sebep sormamışsın..
Keşke kuzeniniz, biraz olsun sizin kadar olabilseymiş dedim şuan..
O soruyu sordu da ne oldu , başı göğe erdi sanki..
Acısını yok mu etti, hafifletti mi ? Ne yaptı ..
Kadın, kadına bu konularda destek çıkması gerekirken,herkes birbirinin can noktasına ateş eder olmuş .. Yazık gerçekten.. !

Siz , onca kırgınlığa küslüğe rağmen yine de arayıp kuzeninizin halini sorduğunuz için , haddime değil ama sizi takdir ederim.. =)

Sen insanlık görevini yapmış aramışsin tatlım. Devamını getirme. Muhtemelen biliyordu acına tuz bastı. En kısa zamanda yavruna kavuşman dileğiyle. SEVGİLER:KK66:
ama inanın canım çok yandı ...
Hani o sana bebeğini kaybettiğini söylemek istememiş ya, sende sebep sormamışsın..
Keşke kuzeniniz, biraz olsun sizin kadar olabilseymiş dedim şuan..
O soruyu sordu da ne oldu , başı göğe erdi sanki..
Acısını yok mu etti, hafifletti mi ? Ne yaptı ..
Kadın, kadına bu konularda destek çıkması gerekirken,herkes birbirinin can noktasına ateş eder olmuş .. Yazık gerçekten.. !

Siz , onca kırgınlığa küslüğe rağmen yine de arayıp kuzeninizin halini sorduğunuz için , haddime değil ama sizi takdir ederim.. =)

ben insanlık vazifemi yaptım. Ama o beni can damarımdan vurdu. Ve inanın 2 gündür çok ağlıyorum ...

Kuzeniniz mutsuzluklardan beslenen biri belli ki. Ben mutsuzum şuan, başkaları da mutsuz olsun mantığı var resmen.
Benim en azından çocuğum oluyor, senden daha iyi durumdayım demeye getirmiş aklınca.

Siz insanlık görevinizi yapmışsınız, bırakın o kötülüklerle beslensin. Allah bir gün bebeğinizi kucağınıza almayı size de nasip eder inşallah. Boşuna üzmeyin kendinizi.

ama inanın canım çok yandı ...

ben insanlık vazifemi yaptım. Ama o beni can damarımdan vurdu. Ve inanın 2 gündür çok ağlıyorum ...
Günaha ona ama.. Bunu unutmayın..
Bir sizin yaptığınıza bakın, bir de onun ki ne..
Sizin üzüldüğünüzü gördükçe Allah görsün demekten başka bir şey diyemiyorum şuan..

Günaha ona ama.. Bunu unutmayın..
Bir sizin yaptığınıza bakın, bir de onun ki ne..
Sizin üzüldüğünüzü gördükçe Allah görsün demekten başka bir şey diyemiyorum şuan..
Yok ne olursa olsun onun üzülmesini istemem
Yani bir kadının en zor imtihanlarından birisi çocuk Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermesin...

İnsanların merakla " evlilik ne zaman ? ", " sizin kıza kısmet çıktı mı ? " "iş ne oldu işler nasıl" vs. sormalarına tahammül edebilirim ama en hassas olduğum konu bu bebek konusu. Belki bebeğim olmuyor, belki kusur bende ya da eşimde.. Neden bana bunu soruyorsunuz ? Bana da başladı bu sorular henüz iki aylık evliyim ama yaşım orta yaş olunca durmuyor insanlar... Düşünmüyoruz diyorum, e ama yaşın geçiyor diyor.. Sana ne! Sen doktor musun ? Üzmeyin canınızı. Ben her ay kaza olmasın aman reglm gelsin diye beklerken siz bebek için didiniyorsunuz. Dilerim rabbim size en kısa zamanda yavrunuzu nasip etsin. Ben de dua ediyorum hep Allah'ım ben istemiyorum ama isteyenler üzülenler çok onlara tez zamanda ver diyerek...

cocugunda olsa 2. nerde diye sorucaklar.
kısacası milletin soru sormasına cvp yetiştiremiyecegiz:KK14:

evet ama olay o değil olay YOKSA OLMUYOR MU diye sorması bu çok yaralayıcı...
Kuzeniniz mutsuzluklardan beslenen biri belli ki. Ben mutsuzum şuan, başkaları da mutsuz olsun mantığı var resmen.
Benim en azından çocuğum oluyor, senden daha iyi durumdayım demeye getirmiş aklınca.

Siz insanlık görevinizi yapmışsınız, bırakın o kötülüklerle beslensin. Allah bir gün bebeğinizi kucağınıza almayı size de nasip eder inşallah. Boşuna üzmeyin kendinizi.

öyle diyorsunuz ama yazarken bile ağlıyorum çok kırıldım çok incindim..

İnsanların merakla " evlilik ne zaman ? ", " sizin kıza kısmet çıktı mı ? " "iş ne oldu işler nasıl" vs. sormalarına tahammül edebilirim ama en hassas olduğum konu bu bebek konusu. Belki bebeğim olmuyor, belki kusur bende ya da eşimde.. Neden bana bunu soruyorsunuz ? Bana da başladı bu sorular henüz iki aylık evliyim ama yaşım orta yaş olunca durmuyor insanlar... Düşünmüyoruz diyorum, e ama yaşın geçiyor diyor.. Sana ne! Sen doktor musun ? Üzmeyin canınızı. Ben her ay kaza olmasın aman reglm gelsin diye beklerken siz bebek için didiniyorsunuz. Dilerim rabbim size en kısa zamanda yavrunuzu nasip etsin. Ben de dua ediyorum hep Allah'ım ben istemiyorum ama isteyenler üzülenler çok onlara tez zamanda ver diyerek...

o sorular bu konu yanında çok hafif. Amin arkadaşım bol bol dua edin lütfen..

İnsanlar ciddi düşünerek sormuyorlar bence, yapışmış ağızlarına ve zihinlerine.
Ben de 2.5 aylık evliyim, memleketime ziyarete gittim hep alışveriş yaptığım bir yerdeki kadın sordu bana hani bebek diye...Bismillah yahu...
Hadi bunları sallamazsın eldir konuşur da en yakınların saçmalayınca insanın kaçası geliyor.
Daha 3 gün olmuş evleneli, teyzem arıyor : aman korunma da hemen bir çocuğun olsun...
Yahu 3 günlük evliyim yani dur bakalım neler yaşadım biliyor musun? Teyze biz düşünmüyoruz şimdilik dedim hala inat ediyor olsun bir tane diye...

Simdilik cocuk dusunmuyoruz deseydin keske. Tedavi oldugunu falan millete soylersen aciyarak bakarlar, kimbilir bazilari da kotu niyet tasir. O yuzden en kestirme cevap simdilik dusunmuyoruz demek.
Uzulmene gerek yok bu kadar, ne kadarlik evlisin?

Ben bu soruyu nedense kötü amaçlı düşünmedim.
Kuzenin düşük yapmış,belki tedaviyle hamile kalmış bile olabilir.
Bebek ve doğum konularında dertleşirsiniz diye sormuş olabilir.

Ben de 2.5 aylık evliyim, memleketime ziyarete gittim hep alışveriş yaptığım bir yerdeki kadın sordu bana hani bebek diye...Bismillah yahu...
Hadi bunları sallamazsın eldir konuşur da en yakınların saçmalayınca insanın kaçası geliyor.
Daha 3 gün olmuş evleneli, teyzem arıyor : aman korunma da hemen bir çocuğun olsun...
Yahu 3 günlük evliyim yani dur bakalım neler yaşadım biliyor musun? Teyze biz düşünmüyoruz şimdilik dedim hala inat ediyor olsun bir tane diye...
O sorulara ben alıştım canım sorun değil
Ama bana yoksa olmuyor mu demek ne demektir he ben sana soruyorum..
bu konuda anneme bi şey anlatmama rağmen o bile ben kırılırım diye hiç sormuyor. zten emin ol eşim ve ben sırt sırta üstesinden gelmeye çalısıyoruz .yeterince zor benim için zaten ...

Annemlere gittigimde mahalleye girdigim an tum konu komsu soruyor bana, sinir bozucu bisey:KK51:
Annem de bu aralar korunma demeye basladi. Babam da laf soktu bi kere.
Psikolojik baskiya bayilir bizim milletimiz.

Simdilik cocuk dusunmuyoruz deseydin keske. Tedavi oldugunu falan millete soylersen aciyarak bakarlar, kimbilir bazilari da kotu niyet tasir. O yuzden en kestirme cevap simdilik dusunmuyoruz demek.
Uzulmene gerek yok bu kadar, ne kadarlik evlisin?
söylemesi çok kolay
1,5 yıllık evliyim. Ben zaten kimseye söylemedim ama hani anlarsınız bana bunu imalı bir biçimde söyledi.
elimde olmadan ben çok kırıldım..
Ben bu soruyu nedense kötü amaçlı düşünmedim.
Kuzenin düşük yapmış,belki tedaviyle hamile kalmış bile olabilir.
Bebek ve doğum konularında dertleşirsiniz diye sormuş olabilir.

yok hayır emin olun öyle bir niyet olsa ben anlarım. Çünkü epey bir sevinçle söyledi bunu..

2 gün önce kuzenimi aradım bebeğini kaybetmişti. Aramız bazı sebeplerden ötürü bozuktu..
Aradığımda bebeğini 2 ay önce kaybettiğini fakat bu konuyu bana söylemek istemediğini söyledi
Saygı duydum hatta kırılmasın diye hiç bir ayrıntı dahi sormadım
Ama o bana "senin niye çocuğun yok. yoksa olmuyor mu dedi"
ve ben cidden dumur oldum çok ağladım, alındım . Tedavi görüyorum ve bu süreçte gerçekten bende çok duygusalım.
Tabii diyeceksiniz o bunu bilmez ama hadi ki benim çocuğum olmuyor sen bu duruma sevinircesine ne demeye soruyorsun. Hele ki bu konular gerçekten çok hassas. Özellikle bir bloggerın yazılarını okuduktan sonra çok çok daha hassas olduğunu anladım.
okumak isteyenler için ;
http://alternativewardrobe.blogspot.com.tr/2014/02/confession.html#more

nekadar kindarmış..
sanki karşındaki düşman..
Sen sana yakışanı yapmışın canım..
O da kendine...

Bu yoruma tamamen katılıyorum.
Allah en kısa zamanda size bir evlat verir inşallah sıkmayın canınızı.
o insanla (!) bidaha görüşmem ben olsam hayatımda olmaması benim için daha hayırlı diye düşünürüm..

Back
X