İnsanlar Neden Çok Acımasız

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
Merhaba, etrafıma bakıyorum insanlar çok ama çok acımasız, arkadaşlıklarda bile çok zarar vermeye çalışan oluyor, akrabalıklarda bile öyle, herkes birbirinin ayağı kaysın diye bakıyor ve ben tam bir asosyal kitap kurduolmaya başladım da bilmiyorum doğru mu sizce böyle olması? Hep karşılıksız sevgi dolu oldum insanlara karşı ama herkes hesap kitap yapıyor, çıkarcı insanlar popüler. Bende izole ediyorum kendimi.

Bu şekilde mutluysan sıkıntı yok.

Ben yalnızlıktan da nefret ederim.
Bu sebeple beni yipratsalar da insan ilişkilerinden vazgecemiyorum.. Haa karakteri sebebiyle onu bırakıp diğerine geçiyorum.. Ama topluca hayatımdan çıkarmam. .

Ama haklısın..
Insan denen varlık bazen çok çirkin görünüyor benim gözüme de..

Katılıyorum insan ilişkileri öyle malesef.ama ben izole etmiyorum kendimi ya.bulunduğum ortamda gülerim eğlenirim esprimi yaparım ama illa insanlarla vakit geçireceğim diye yırtmıyorum kendimi

Merhaba, etrafıma bakıyorum insanlar çok ama çok acımasız, arkadaşlıklarda bile çok zarar vermeye çalışan oluyor, akrabalıklarda bile öyle, herkes birbirinin ayağı kaysın diye bakıyor ve ben tam bir asosyal kitap kurduolmaya başladım da bilmiyorum doğru mu sizce böyle olması? Hep karşılıksız sevgi dolu oldum insanlara karşı ama herkes hesap kitap yapıyor, çıkarcı insanlar popüler. Bende izole ediyorum kendimi.
izole etme
inatla sev
karşılığını verenler elbet çıkıyor

İyilik kötülük, iyi insan, kötü insan da göreceli.
Belki birileri de senin kötü ya da çıkarcı biri olduğunu düşünüyordur. Senin kötü bulduğunu çok iyi bulan da vardır. Bunlara kafa yormanın sonu yok. Sen izole mutluysan öyle yaşamaya devam et.

Bu şekilde mutluysan sıkıntı yok.

Ben yalnızlıktan da nefret ederim.
Bu sebeple beni yipratsalar da insan ilişkilerinden vazgecemiyorum.. Haa karakteri sebebiyle onu bırakıp diğerine geçiyorum.. Ama topluca hayatımdan çıkarmam. .

Ama haklısın..
Insan denen varlık bazen çok çirkin görünüyor benim gözüme de..
Bende normalde çok sosyal bir insandım teraziyim ama içi dışı bir değil insanların ve sevgisiz çoğu insan, sürekli bir açık yakalama, iyiliğini istiyorum deyip kötülüğünü isteme kısmını görünce soğuyorum

Özellikle işyerlerinde herkes birbirinin kuyusunda. Herkes çıkarı doğrultusunda hareket ediyor.iki Yıldır aynı işyerindeyim ilk günden beri kendi halindeyim. Iyi mi kötümü bilmiyorum ama an geliyor diyorum ki böyle kafam rahat. Özellikle çıkarcıların daha popüler olması varya işte insanoğlu gerçekten kötü yaaa

Ben şunu farkettim mesela kendimde. Yeni birini tanıdığımda ona hep 100 üzerinden 100 veriyorum ve yaptığı hatalarla eksiltiyorum sonra bakmışım o insandan zerre haz etmiyorum. İşte sende böyle davranıyor olabilirsin. Aman diyeyim yapma. Yeni tanıdığın insanlar 0 (sıfır) olsun yaptıklarıyla gözünde değer kazansın. Böylece doğru insanları biriktirirsin çevrende. Sen önce kendini sev. İnsan kendini sevmeyince hep insanlar üzerinde geçinmeye çalışıyor.

Ben şunu farkettim mesela kendimde. Yeni birini tanıdığımda ona hep 100 üzerinden 100 veriyorum ve yaptığı hatalarla eksiltiyorum sonra bakmışım o insandan zerre haz etmiyorum. İşte sende böyle davranıyor olabilirsin. Aman diyeyim yapma. Yeni tanıdığın insanlar 0 olsun yaptıklarıyla gözünde değer kazansın. Böylece doğru insanları biriktirirsin çevrende. Sen önce kendini sev. İnsan kendini sevmeyince hep insanlar onun üzerinde geçinmeye çalışıyor.
Haklısınınız bende böyle algılıyorum sanırım, önce sıfır verip sonra yükseltmek lazım

yazdıklarınız çok doğru gerçekten de ben bunu ilkokuldan beri yaşıyordum.en sonunda artık geçen sene tamamen yalnız olmaya verdim kendimi.çünkü bıkmıştım artık kazık yemekten ve bu kazıkların annem tarafından başıma kakılmasından!iyi insan hiç mi yok?elbette var ama ben artık yalnızlığa çok alıştım çok sevdim...beni de aralarına alsınlar fikri yüzünden çooooook kötü geçti her şey...

kötülükle beslenen insnalar var,başka sıkıntılaırnı onunla örtüyor,mesele ben sorunum olduğunda,daha yoğun gezerım,daha yoğun kıtap okurum,yenı yerlere giderim,böle beslenıyorum,kötülerde kötülükle beslenıyor,hiççç kafa yorma kaç,ama ıyıler var bunu unutma,mesela ben :)

kötülükle beslenen insnalar var,başka sıkıntılaırnı onunla örtüyor,mesele ben sorunum olduğunda,daha yoğun gezerım,daha yoğun kıtap okurum,yenı yerlere giderim,böle beslenıyorum,kötülerde kötülükle beslenıyor,hiççç kafa yorma kaç,ama ıyıler var bunu unutma,mesela ben :)
Bu çok güzel bir yorum, dediğiniz gibi, insanlara pislik yapıp rahatlıyorlar ben sonunda öyle biri olmaktan korkuyorum.

yazdıklarınız çok doğru gerçekten de ben bunu ilkokuldan beri yaşıyordum.en sonunda artık geçen sene tamamen yalnız olmaya verdim kendimi.çünkü bıkmıştım artık kazık yemekten ve bu kazıkların annem tarafından başıma kakılmasından!iyi insan hiç mi yok?elbette var ama ben artık yalnızlığa çok alıştım çok sevdim...beni de aralarına alsınlar fikri yüzünden çooooook kötü geçti her şey...
Aynen harfi harfine, benimde annem bana çok kızar sen kazıkları geçirttirdin kendine bak onlar burs bulup yurt dışına gitti sen onlara ezdirdin kendini diye.

Bu çok güzel bir yorum, dediğiniz gibi, insanlara pislik yapıp rahatlıyorlar ben sonunda öyle biri olmaktan korkuyorum.
asla korkma,olsam ben olurdum,ama ne öğrendım,kötülere iyilik yapmamayı öğrendım,onlarda ışık hızı ile uzaklaşmayı,ve daha görür görmez tanımayı öğrendım,arada eğlenırım onların fenalıklarını yüzüne vurarak,ne o tatlım eştiğin kuyuyamı düşütn ha ha ha gibilerden,ama varya iyiler,işte onlar tadından yenmıyor,bır farkımız olsun bunca könün yanında,

Iyisini kotusunu bilmiyorum da, benim de cok samimi gorustugum biri vardi guya ben baskaydim falan her isi dustugundede cagirirdi giderdim ben pek insanlara yuk olmayi sevmem benim icin bisey yapsa surekli boynumun borcuymus gibi pesinde donerim insanlarin ama bigun bu arkadasim isine gitmedim,masallah oda onu bekliyomus dahada pek gorusmedik sahteymis demekki neyse kackez sordum niye boyle diye yok bisey dedi bende artik fazla gorusmuyorum, cokmu soguk biriyim bilmiyorum degilim sanki ama pek arkadasim yok.bazen uzuluyorum bazende ohh ne rahatim diyorum.Rabbim yanimda olsun gerisi muhim degil.takinti yaparsam cok uzuluyorum takmamaya calisiyorum..

Ben de bazen insanları seviyorum yaradandan ötürü mantığı ile neşeli neşeli güne başlıyorum insanlara çatık kaşlı değil biraz daha yumuşak bakmaya çalışıyorum ama sonra bir şey oluyor ya bi haber duyuyorum-okuyorum ya da yakınımdaki bir insan bile bile beni kıracak bir şey yapıyor. Diyorum lanet olsun yani insanlar gerçekten acımasız ve benim birakın iyi niyetimi bir tebessümümü bile hak etmiyorlar. İllaki hayatımızda insanlar olacak eş dost arkadaş komşu bilmem ne... Ama gerçekten hiç biriyle fazla samimiyet kurmamak gerekiyor. Benim şu an hayatımda ''X kişi benim dostum'' dediğim kimse yok. Dostum arkadaşım olan bir kız kardeşim bir de eşim o kadar. Siz de kitaplara sığınmakla çok iyi etmişsiniz. Bu dünya da insanlar da çok acımasız...

asla korkma,olsam ben olurdum,ama ne öğrendım,kötülere iyilik yapmamayı öğrendım,onlarda ışık hızı ile uzaklaşmayı,ve daha görür görmez tanımayı öğrendım,arada eğlenırım onların fenalıklarını yüzüne vurarak,ne o tatlım eştiğin kuyuyamı düşütn ha ha ha gibilerden,ama varya iyiler,işte onlar tadından yenmıyor,bır farkımız olsun bunca könün yanında,
Ben lisansta çok kötü insanlar gördüm siin gibi bende uzak duruyorum.

X