• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden farklı fikirlere bu kadar kapalı

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Kişiler kendi düşüncesini o kadar üstün görüyor ki ...Başka düşünceye tahammülü yok... Başkası onun gibi düşünmeyin sinir oluyor. Ama kendi çevresine bakmadan farklı fikre saygısızlık yapıyor . Mesala içki içmeyen biri içki içen birine saygı gösteriyor ses etmiyor. Ama içki içen içmeyen insandan rahatsızlık duyuyor . Mesala ben açığım özgür bir şehirdeyim. İçki içmeme anlam veremedi sinir oldu. Kapalı olsam normal gelecekti . Ama açığım Vs falan ağzıma sürmedim Siz için ben Rahatsız olmam dedim ama rahatsız oldu. Bana karşı soğudu . Başka bir örnek ise farklı siyasi görüşe saygısı yok. Sözde kendi çağdaş medeni .Ama yolda başka bir parti ile ilgili bir şey gördüğü zaman o kadar saygısız tavırlara giriyor ki....Ben o görüşe sahiptim. Ama yine kendini yaşadığım yere göre kendi görüşü zannediyordu Yani demek istediğim sözde medeni ilerici ama farklı yaşantıları düşüncelere saygısı yok . İnsan ne olursa olsun kendinden farklı olanlara da saygı göstermeli. ...

Böyle medeni takılanlar bağnaz asıl bende arkadas cevremde gördüm ilk acık bayanlara laf ederdi sonra kapalı olup söyle böyle yapıyolar dedi sonra sevgilisine kapan diye baskı yaptı vs vs hem medeniyim diyo hem yaptıkları destekledigi seyleri tutmuyo bu bağnazlık bence dünyada tek bir fikir yok sonuçta

Bu sizin talihsizliğiniz diyelim. Sen sadece kendinden ve karşındaki insandan tüm insanlara genelleme yapmışsın. Birbirine saygı duyabilen çok az insan var.Erdem sahibi insanlarla bir arada olmaya çalış o şekilde mutlu olabilirsin..

Bu insanlar hayatınıza yeni mi girdi? Uzun zamandır tanıştığınız insanlar olsa böyle davranacaklarını sanmıyorum. Yani izin vermezdiniz heralde. İnsanları iyi seçmek lazım

Ben genelde tam tersini gözlemliyorum, içmeyene trip atıldığını ya da dışlandığını görmedim ama tersini gördüm, mesela arkadaşlarla bir araya geldiğimizde onlar genelde içkili mekan isterler çünkü içerler bize sorun olmaz çünkü benim içkili mekanda içmeme tercihim var ama ille içkisiz bir mekana gidilecek desem içen arkadaşların içme tercihini ezmis okucam5

Kişiler kendi düşüncesini o kadar üstün görüyor ki ...Başka düşünceye tahammülü yok... Başkası onun gibi düşünmeyin sinir oluyor. Ama kendi çevresine bakmadan farklı fikre saygısızlık yapıyor . Mesala içki içmeyen biri içki içen birine saygı gösteriyor ses etmiyor. Ama içki içen içmeyen insandan rahatsızlık duyuyor . Mesala ben açığım özgür bir şehirdeyim. İçki içmeme anlam veremedi sinir oldu. Kapalı olsam normal gelecekti . Ama açığım Vs falan ağzıma sürmedim Siz için ben Rahatsız olmam dedim ama rahatsız oldu. Bana karşı soğudu . Başka bir örnek ise farklı siyasi görüşe saygısı yok. Sözde kendi çağdaş medeni .Ama yolda başka bir parti ile ilgili bir şey gördüğü zaman o kadar saygısız tavırlara giriyor ki....Ben o görüşe sahiptim. Ama yine kendini yaşadığım yere göre kendi görüşü zannediyordu Yani demek istediğim sözde medeni ilerici ama farklı yaşantıları düşüncelere saygısı yok . İnsan ne olursa olsun kendinden farklı olanlara da saygı göstermeli. ...

o_O

Kabul edelim ki, birçok insan kendi görüşünün zıttına katlanamıyor.

Dindarı ateistine, ateisti dinarına
İçeni içmeyenine, içmeyeni içenine
Chplisi akplisine, akplisi chplisine
Bazı kapalılar açıklara, bazı açıklar kapalılara

Genelde 2 taraftan da belli bir kitlenin, karşı kitleye tahammülü yok. Tahammülü olan da var, ben övünmek gibi olmasın ama bana benzesin benzemesin her insana saygı duymaya, eşit yaklaşmaya çalışıyorum, ama bazen benim de içten içe sadece gördüğümde bile sinir olduğum oluyor.keşke olmasak, olmasam.

Böyle bir topluluk var bunda ben de hemfikirim. Medeniyet diye bir taraflarını yırtıyo, ama 30 yaşlarında adam tarikata girmiş mesela halası onu yok sayıyor artık, evime giremez diyor, anası değilsin babası değilsin sanane ya, madem ileri görüşlüsün saygı duy, adamın kimseye birşey yaptığı da yok, kendi halinde takılıyor evinde.

Nesini anlamıyosunuz ki herkes etrafında kendi gibi olan insanların olmasını istiyo.Muhafazakar biriyle açık görüşlü biri tabii ki anlaşamaz bence de.Bunda anormallik yok.

Nesini anlamıyosunuz ki herkes etrafında kendi gibi olan insanların olmasını istiyo.Muhafazakar biriyle açık görüşlü biri tabii ki anlaşamaz bence de.Bunda anormallik yok.
Ben de buna katılıyorum işte. Dünyada herkes benim gibi düşünecek diye bir şey yok. Farklı düşüncelerin varlığını kabul ediyorum elbette ama farklı düşünceden insanlarla arkadaş olmak zorunda değilim. Sevgili olmak zorunda hiç değilim. Bu kişi mecburen aynı ortamda olduğum biri ise ve çok zıt çok rahatsız olacağım biriyse iletişimi minimuma indirim. Bu da benim tercihim, asıl saygı duyulması gerekn bu bence.

Back
X