İnsanlar Ve Ben

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Herkese merhaba ben önceden de üyeydim foruma şifremi unuttuğum için yeni üyelik açtım .Soruma gelecek olursam ben 23 yaşındayım ve orta okulda derslerim çok iyiydi ama çok paspal halde okula giderdim ve kendimi çok kullandırırdım zayıf karakterdim kim ne derse onu yapardım ve çok ezik gözüyle bakardılar bana liseye geçtim akran zorbalığı yaşadım hastalığım dolayısıyla erkekler yürüyüşümle dalga geçti her konuda benimle dalga geçildi ve hiç arkadaşım yoktu.Bu yaşıma geldim olgunlaştım ve kendimi sevip değer vermeye yeni yeni başlıyorum bunu yapmaya çalışıyorum ,arkadaş edinmek istiyorum fakat öyle bir olay yaşadım ki tekrardan geçmişe döndüm mezuna kalınca dershaneye gitmiştim sınıfımda ki kıza yazdım selam nasılsın falan arada hal hatır sorardım okuldan gelmişsin dedim buluşalım mı görüldü attı,2.olay ise geçen yıl dil kursundan sınıfımdaki arkadaşa selam canım nasılsın yarın müsaitsen kahve içelim mi dedim kbakma kuzenimin düğünü var dedi ertesi gün numaramı sildi şok oldum ve günlerdir düşünüp üzülüyorum orta okul ve lisede kaldı sanıyordum o paspallık eziklik o zamanlarda kimse arkadaş olmak istemezdi ama mezuna kalınca ve dil kursuna gidince bazı şeyleri aştım artık sanıyordum neden insanlar bana böyle yapıyor ki?

Herkesin kendi derdi vardır bilemeyiz ama hemcinslerinle arkadaşlık yapmak zorunda değilsin. Hatta karşı cinsin daha iyi arkadaşlık yaptığını düşünüyorum. Kadınlar çok farklı hesaplara giriyorlar kendi içlerinde://

Boşverin sizi umursamayanı umursamak gereksiz. Herkesin kendine uygun arkadaş çevresi illaki oluşur, bu tip insanlara yaklaşmaya çalışmayın bile. Siz değil onlar yanlış yani. Bu arada numaranızı sildiğini nasıl anladınız?

Bilmem nasıl desem

İnsanların beynine herkes kötü teması işlendi

Tv dizileri sayesinde

O yüzden herkes herkesten kötülük beklediği için insanlarda kötü oldu

o buluşalım diye yazdıklarının ikisi de yazından anladığım kadarıyla öyle çok da samimi olmadığın öylesine düm düz arkadaş olduğun insanlar.buluşmak istememeleri bana da garip gelmedi ben de samimiyetim olmayan insanlarla özellikle buluşma ayarlamam

o buluşalım diye yazdıklarının ikisi de yazından anladığım kadarıyla öyle çok da samimi olmadığın öylesine düm düz arkadaş olduğun insanlar.buluşmak istememeleri bana da garip gelmedi ben de samimiyetim olmayan insanlarla özellikle buluşma ayarlamam
çok samimi arkadaşım yok ki edinmeye çalışıyorum

bence kimseyle buluşmak için yazma samimi olmadiklarin disinda,ben çoğu zaman samimi olduklarıma dahi yazmıyorum
bana da samimi olmadığım biri yazsa neden diye düşünürüm istemem, son dönemde olan olaylardan dolayı hele iyice kimseye güven kalmadı.

çok samimi arkadaşım yok ki edinmeye çalışıyorum
ama böyle de biraz damdan düşer gibi olmuş sanki.Samimiyeti biriyle tanışınca yavaş yavaş arttırın ne biliyim dershanede mi tanıştınız zamanla günlük hayattan konuşmaya başlayın, çıkışta bi kahve için vs gibi adımlarla yakınlaşın insanlarla.he olmuyorsa da demekki aynı frekansta değilsiniz, sohbetiniz sarmadı ya da tarzlarınız tutmadı kendinize başka bi çevre edineceksiniz değişik ortamlara girip.

Oluyor boyle seyler dogup buyudugum mahalleye gelin oldum hayla burada oturuyorum yani Facebook kullandıgım dönem ilkokul ve ortaokul sınıf arkadaslarımın çoğu ekliydi bende ama sokakta gorseler selam vermeden geçerlerdi🤷‍♀️ yani arkadaşlıklar hep okulda kalmış oldu.

Boşverin sizi umursamayanı umursamak gereksiz. Herkesin kendine uygun arkadaş çevresi illaki oluşur, bu tip insanlara yaklaşmaya çalışmayın bile. Siz değil onlar yanlış yani. Bu arada numaranızı sildiğini nasıl anladınız?
doğrudur da ben bir türlü edinemiyorum hani belki samimi oluruz diye yazdım red ettiler .Ertesi gün tamam tatlım haber verirsin yazdım kimsin dedi oradan anladım sildiğini

bence kimseyle buluşmak için yazma samimi olmadiklarin disinda,ben çoğu zaman samimi olduklarıma dahi yazmıyorum
bana da samimi olmadığım biri yazsa neden diye düşünürüm istemem, son dönemde olan olaylardan dolayı hele iyice kimseye güven kalmadı.
nasıl arkadaş edinecemki yazmadanda

Herkese merhaba ben önceden de üyeydim foruma şifremi unuttuğum için yeni üyelik açtım .Soruma gelecek olursam ben 23 yaşındayım ve orta okulda derslerim çok iyiydi ama çok paspal halde okula giderdim ve kendimi çok kullandırırdım zayıf karakterdim kim ne derse onu yapardım ve çok ezik gözüyle bakardılar bana liseye geçtim akran zorbalığı yaşadım hastalığım dolayısıyla erkekler yürüyüşümle dalga geçti her konuda benimle dalga geçildi ve hiç arkadaşım yoktu.Bu yaşıma geldim olgunlaştım ve kendimi sevip değer vermeye yeni yeni başlıyorum bunu yapmaya çalışıyorum ,arkadaş edinmek istiyorum fakat öyle bir olay yaşadım ki tekrardan geçmişe döndüm mezuna kalınca dershaneye gitmiştim sınıfımda ki kıza yazdım selam nasılsın falan arada hal hatır sorardım okuldan gelmişsin dedim buluşalım mı görüldü attı,2.olay ise geçen yıl dil kursundan sınıfımdaki arkadaşa selam canım nasılsın yarın müsaitsen kahve içelim mi dedim kbakma kuzenimin düğünü var dedi ertesi gün numaramı sildi şok oldum ve günlerdir düşünüp üzülüyorum orta okul ve lisede kaldı sanıyordum o paspallık eziklik o zamanlarda kimse arkadaş olmak istemezdi ama mezuna kalınca ve dil kursuna gidince bazı şeyleri aştım artık sanıyordum neden insanlar bana böyle yapıyor ki?

Canım maalesef ki çoğu insanın etkilendiği, özgüven problemi, kendini suçlama gibi sorunlara yol açan zorbalıklara uğramışsın. Ama ben de bunları çokça yaşamış bir insan olarak tavsiyem her zaman olaylara avantaj yönünden bakmak. Çünkü ne kadar bana şöyle yaptılar, böyle yaptılar diyip üzülsen de hiçbir şey katmayacaktır ve zamanını saçma insanlar yüzünden harcanmış olacaktır.
Yani üzülmek yerine o insanların seni nasıl hissettirdiğini bildiğin için her zaman iyi bir insan olabilmelisin. Olaylara bir ayna gibi ne yapılırsa yapacak şekilde yaklaşan insanlar yüzünden dönem kötü insan dönemi oldu. İnsanlara fazlaca yazmaya çabalama hayatta benimde kavrayamadığım bir şekilde istediğin şeylerin olmaması çoğu zaman olası. Bu nedenle insanlara bir balık gibi yaklaş. Yemini at geliyorsa gelsin gelmiyorsa başka balık gelir elbet. Umarım anlatabilmişimdir ve umarım güzel insanlarla çabucak tanışır, güzel çevrelerin olur. İyi aksamlar 😊

Yazışarak arkadaş olunmaz. Hele belli Yaştan sonra çok zor. Üniversite sınavına odaklanın. Üniversite de bu çabayı gösterince arkadaşlarınız olabilir. Sonra iş arkadaşlarınız olacaktır. Hayatınızda kalıcı olurlar mı bilmem ama en azından görüştüğünüz insanlar olacağı kesin.

Önce arkadaşlığın ilerlesim okulda veya kursta ufak ufak muhabbetler kurarsınız. Kantinde oturursunuz sonra samimi olunursa görüşürsünüz. Grup etkinlikleri olur ya da öyle katılırsınız. Yani samimi olmadan kim kime buluşmak istediğini söylerse reddedilir size özel bir şey değil.

Back
X