- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Bu soru gayet normal.
İnsanların evlendikten sonra muhabbetleri,
çocuk olduktan sonra muhabbetleri değişiyor, bu da gayet doğal.
Siz kendi içinizde evlenememe olayını büyüttüğünüz için,
soru canınızı sıkıyor olabilir.
Bu soruda bir küçümseme ve acıma yok.
Merak ediyorlardır o kadar.
Katılıyorum, soruda hiç bir şey yok... Siz hiç merak etmez misiniz? evlendi mi çocuğu oldu mu? dr olacaktı naptı falan diye... Hepsi birdir bu soruların bir zamanlar değer verdiğimiz insanların şimdi ne durumda olduklarını merak ederiz...
Ama siz evlenmek istediğiniz halde evlenemediğiniz için çok hassassınız bu konuda, rahatsız olmanız bekar olmanızı sorgulamalarından değil...
bilmiyorumki nedense evli olan arkadaşlar sizin gibi yazmış sadecefisfisfis
Evlilere gayet normal de bekarların canını sıkıyor. Hayır sadece sorsalar neyse üstüne neden amaa diye ısrarcı sorular ve yorumlar iki misli can sıkıcı. Sanane kardeşim, ne üsteliyorsun, cevabını aldın işte.. ben evlensem senin kaybın kazancın ne olacak. ee okulu bitirdin işin de var eeee. Bneim anam babam bana bunun hesabını sormuyor da sana ne oluyor. Valla direkt cevaplarını veriyorum...
Kendi başları yanmış amaç biizmkileri de yakmak
Sana sadece soruyorlarsa üstelemiyorlarsa meraktandır birde senin evlenmek isteyip de baban yüzünden olmadığını da biliyorlarsa, Allah sana da nasip etsini o yüzden söylüyorlardır.
Çok canını sıkıyorlarsa öyle üzgün üzgün durma, kendinde güvenen şekilde ver cevaplarını, olmadı tersle.
şekerim ben 23 yaşındayım yaza düğünüm var millettt aaa erken daha diyor...
insanların nedediğini boşver bunlar nasip kısmet işi erkenden 3vlenince neoluyormuş sanki..kızlar haklı evlenirsin çocuk derler 1 tane yaparsın 2.derler.....boşveeerrrrrrkaydirigubbakcemile3
bilmiyorumki nedense evli olan arkadaşlar sizin gibi yazmış sadecefisfisfis
merhaba arkadaşlar.ben 28 yaşındayım bekarım.bugün ablam benim ortaokuldan bir arkadaşımı görmüş.arkadaşım hemen vahiba ne yapıyor çok özledim onu evlimi demiş...ya artık bıktım neden herkes insanları evlimi bekarmı diye sınıflandırıyor.kız benim hiç birşeyimi merak etmiyorda evlimi bekarmı olduğumu merak ediyor.bütün arkadaşlarım evlendi ben hala bekarım.erkek arkadaşım var ama babam vermiyor .bu yüzden artık arkadaşlarımla bile görüşmekten çekiniyorum.ne zamn evleniceksin sorularından bıktım usandım.herkes çocuğundan kocasından bahsediyor bende susuyorum.ozamanda bana bakıp acıyorlar.sanada nasib olur inş diyorlar.artık çok bunaldım.resmen bekarım diye 2.sınıf muamelesi görüyorum.babam vermiyor bende evlenmek istiyorum artık zaten erkek arkadaşımda bıktı.babam memur deil ticaretle uğraşıyor diye vermiyor.artık asosyal olucam sanırım.en iyisi insanlardan kaçmak.....................
insanların soruları hiç bitmez haklısın.neden bu kadar kırıcı olurlar anlamadım gitti.ben kimseyi kırmamak için hep düşünüp öyle konuşuyorum ama insanlar pat diye seni bozabiliyorlar.kısmet ne yapabilirimki.ben sevgimden eminim ama bu durumdan erkek arkadaşımda sıkıldı.benden ayrılmasındanda korkuyorum.oda kendince haklı aynı yaştayız.onada sürekli etrafındakiler kız bulup duruyorlar.oda bıktı artık.haklı ne diyebilirimki...
Evli olunca da bu sorulardan kurtulunuyor mu sanıyorsunuz. Çocuk ne zaman, ilk çocuğunuz biraz büyüsün 2. ne zaman bu sorular hiç bitmez ki hepsine sinir olmaya kafa patlatmaya kalksak....
Ama siz sizi yıllarca görmemiş okul arkadaşınız sizin hakkınızda evlendi mi diye sormasına bile içerler hale gelmişsiniz, tuhafıma gitti. Evlenmek istediğiniz halde şartlardan ötürü olmadığını da belirtince hassasiyetinizi buna bağladım.
canım seni anlıyorum gerçekten küçük düşüren bir durum ..herkez evlenip yuva kurup çoluk çocuğa karışırken senin daha nişanın bile olmadı...anlayabiliyorum seni çok iyi.herkez düşünür şimdi evde kaldı bak görüyonmu alan olmadı va vah .bazen bende kaçmayı düşünüyorum o gün gelene kadar kimseyle görüşmücem diyorum neolcak bende bilmiyorum valla
bazı insanlar böyle canım...bende illet oluyorum bu türlere...bence haklısın...kimseyi ilgilendirmezki,neden sorarlar,neden merak ederler?şahsen ben ilgilenmem hiç evlenmişmi ne yapmış....bazılarıda kendisi evlenip çocuk sahibi olduysa sırf hava atmak için sorup deşiyorlar...ben bizzat yaşadığım için biliyorum:) sanki evlenmek statü atlamak gibi geliyor bazılarına....
boşveeer hiç takılma....nasip kısmet işi bu,ne zaman olacağı belli olmaz...Allah hayırlısını versin....bende senin gibiydim..insanları kırmıyım,yarasına parmak basmıyım diye ince düşünürdüm ama şimdi hakedene söylüyorum söylemem gerekeni....
arkadaşların dediği gibi evlenirsin ne zaman çocuk yapıcaksın diye sorarlar...birini yaparsın ikinciyi ne zaman yapıcan derler,yap bi tane daha derler...sanki onlara soran var...size ne yaa....herkes kendi hayatıyla ilgilense daha sağlıklı bir toplum oluruz aslında:)
şöyle soru soran insanların olmadığı bir dünya olsaaa keşkeeeeDerler arkadaşım derler...
okulu bitirirsin ee iş yok mu derler iş bulursun ee evlilik yok mu derler evlenirsin çocuk yok mu ilki varsa ikinci yok mu yalnız kalmasın üf aman ya..bu insanların çenesi durmaz boşver sen
evlenenın bası goge mı erıyo nedır ..
kımseye hesap vermek zorunda degılsınız kı !ve kaldıkı sızı uzen kısıler yuzunden sosyal yasantıdan kacmak gereksız olur ..herseyın elbette bı zamanı vardır ve umarım hayırlısı ıle karsılasırsınız..
Seni çok iyi anlıyorum canım, bende 34 yaşındayım, bekarım . Beni gören kişilerin ilk sorduğu soru evlenmiyormusun? böyle acımaklı bakışlar, samimi oluyum, olmayım, benide sinir ediyorlar. Çoğunu tersliyorum, kimi ardında klasik lafları sarf ediyorlar.''aman evlenme , biz evlendikte ne oldu, bekarlık sultanlık vs..'' cidden can sıkıcı ama elden bişey gelmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?