İnsanlara fazla mı değer veriyorum, sevgi açlığıyla nasıl başa çıkılır?

Sizi çok yakın bir zamanda başıma gelen olayı anlatayım üstü kapalı. 10 yıllık arkadaşımdan bahsediyorum. Zamanında ben çok zor bir dönemden geçiyordum onun da erkek arkadaşıyla sorunları olduğu bir zaman oldu. Abartısız söylüyorum günde 1 er saatten en az 4 defa konuşuyorduk. Ben kendimi bırakıp onu teselli ediyorum. Çok şükür o dönemler geçti. Karantina malûm zaten herkes birbirinden çok uzak kaldı. Konuşmayalı baya olmuş diye aradım. (Mesajlaşmalar haftada 1 vs devam ediyor) Hani böyle laf lafı açar ya. Siz de muhabbet sürsün diye anlatılan bir şeyin benzerinden bahsedersiniz aslında lafı ilk ortaya siz atmamışsınızdır. Öyle bir olayda resmen lafı ağzıma tıktı sözde arkadaşım. Bu kişiyle birbirimize o kadar emeğimiz geçmiştir ki zamanında. Daha önce de benim bir derdim olsun bunu dinlemekten hoşlanmadığını hissederdim artık anlatmıyorum zaten. Ama son olayda şoklar içindeyim. Hani herkes sıkıldı bu dönemde kimsenin üzerine gitmeyeyim diyorum ama yok.

Yine sözde çok yakın bir arkadaşıma gün içinde başıma gelen durumu anlatıyorum ortamda 3 kişiyiz (o zamanlar hoşlandığım çocukla ilgiliydi normalde malûm gıybet var ya hep kendileri sorar zaten sanırım bu sefer pembe dizi tadı vermedi biraz efkarlıydı) Bir baktım 2 si kendi arasında başka bir şey konuşup gülmeye başladılar ben yine şok.

Çevdemdeki en yakın insanlar bunları yapınca artık ben de iyice kendimi çektim. Şimdi sen artık çok değiştin hiç eski neşen yok normale dön diyorlar. Kimseden bir şey beklememek gerektiğini çok iyi öğrendim. Tek anlayamadığım herkes bu durumdan şikayetçi. Bakın siz konu açtınız kaç kişi aynı durumda. Acaba bir başka arkadaşım da benim için mi böyle hissediyor diye düşünüyorum. Yani acaba biz de mi çevremize böyle geliyoruz 🙁🙁
Inanın bazen diyorum ki çok mu abartıyorum, acaba insanlardan çok mu şey bekliyorum? Ama hiçbir şey alamiyorum ki yaptıklarıma karşılık diyorum bu sefer de. En iyisi fedakarlık yapmamak..

Inanın bazen diyorum ki çok mu abartıyorum, acaba insanlardan çok mu şey bekliyorum? Ama hiçbir şey alamiyorum ki yaptıklarına karşılık diyorum bu sefer de. En iyisi fedakarlık yapmamak
Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Dediğim gibi herkes bu durumdan şikayetçi eee hepimizi bu duruma kim düşürüyor o zaman. Garip bir durum ama şu sıralar kendime nasihatim kimseye derdini anlatma çünkü kimse gerçekten önemsemiyor. Kimseden bir şey bekleme kalbin kırılır. Şimdilerde sadece birine işim düşerse arayıp soruyorum onların da yaptığı gibi. Bir de doğum günü.

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Dediğim gibi herkes bu durumdan şikayetçi eee hepimizi bu duruma kim düşürüyor o zaman. Garip bir durum ama şu sıralar kendime nasihatim kimseye derdini anlatma çünkü kimse gerçekten önemsemiyor. Kimseden bir şey bekleme kalbin kırılır. Şimdilerde sadece birine işim düşerse arayıp soruyorum onların da yaptığı gibi. Bir de doğum günü.
Suçlu hissetmiyor musunuz onları kullaniyormus gibi? Ben öyle hissediyorum. Bazen diyorum ki hiçbir şeyi kafaya takmayan, vurdumduymaz, insanları kullanan biri olsam belki daha içim rahat olurdu, bilemiyorum.

Bence her an müsait insan olmayın herkesin her şeyine evet demeyin.
Insanlar sizi hep cepte görüyor gibi geldi bana.
Biraz kendinizi çekin derim.
Bi de hep bi b hatta c planınız olsun.
Yani aynı anda 3 4 kişiye teklif edin atıyorum bi planı olursa olur olmazsa olmaz havalarında olun hep .
Bir de sanıyorum ben çok yakınlarıma doğum günümde neden bana özel bir şey yapmadın diye sorardım açık açık ve de o insanlara bir şey yapmazdım artık doğum günlerinde.
Çünkü siz herkese özel bir şeyler yapmışsınız çok düşüncesiz davranmışlar.

Ama bence akıllı genç bir kadınsınız ve öyle ya da böyle sizin gerçek degerinizi bilecek insanlar olacaktır hayatınızda üzülmeyin lütfen.

Suçlu hissetmiyor musunuz onları kullaniyormus gibi? Ben öyle hissediyorum. Bazen diyorum ki hiçbir şeyi kafaya takmayan, vurdumduymaz, insanları kullanan biri olsam belki daha içim rahat olurdu, bilemiyorum.
Hayır suçlu hissedecek düzeyde bir şey yapmıyorum. Mesela ben kardeşlerinde bile sağlık sorunu varsa arayıp geçmiş olsun derdim. Hani öylesine konuşalım diye 10 günde bir arardım. Artık bunları ekstra olarak yapmıyorum. Onlar bana dertlerini anlatınca da nasıl düzeltebiliriz diye düşünüp kendimi parçalamıyorum dinleyip geçiyorum. Yani sadece kullanmak amaçlı konuşuyorum demiyeyim de eski özeni göstermiyorum diyeyim.

Haklısın ama o iş öyle olmuyor ışte.bence senin gibi dert dinlerim,çözüm üretirim, yardım ederim.ama gördüm ki karşındaki kişiler ben böyle yapınca beni değersiz gördü.hatta bana her şeyi söyleme ve yapma cesaretini gosterdiler. Sanki ben onların kölesiyim sanki onlar yazgeçilnez.20 yıllık arkadaşımı 10 yıllık eltimi sildim

Çok teşekkür ediyorum hepinize arkadaşlar görüşlerinizi ilgiyle okudum dikkate alıp uygulamaya özen göstereceğim, hepimiz de zaman zaman yaşıyormuşuz bu gibi durumlar Allah hepimizin yardımcısı olsun, kalın sağlıcakla :)

Back
X