İnsanlara gitgide güvenim kalmıyor :( Sevmeye korkuyorum.

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Ben ailemden memleketten uzakta doğu hizmetini yapıyorum. Küçük bir ilçe de yaşıyorum . Ulaşım açısından ve merkeze ulaşmak da zordur . Bulunduğum okul ne akademik ne de ahlak düzeyi açısından düzgün bir okul. Okulda onca disiplin suçuna ve öğretmenlerin maruz kaldığı durumlara rağmen kimse arkanda durmuyor. En derin disiplin sorunu geçiştiriliyor. Hadi öğretimi geçtim öğrencinin tutumu, ahlak düzeyi de kötü. Manevi açından doyum yok. Öğretmenler de bir tuhaf . Bir ego yarışı. Kendi öğrenci ile her türlü sıkıntı ve problemi yaşıyor. Kavga ediyor. Ama "Beni seviyorlar.Arkamda duruyorlar.
Ben harikayım "diyor Sen gidiyorsun masumca meslektaşından probleme çözüm aramak isterken bende bir problem yaşanmıyor cevabını alıyorsun . Öğretmenlerin bir çoğu bu duruma maruz kalıyor. Samimi bulup derdini anlatsan bile bunu tanımadığın insanlardan duyuyabiliyorsun. Küçük yerde birini kardeş dost bellemek istiyorsun ama sonu hüsran oluyor.
Temkinli davranmaktan bazen içimi birine dökememekden o kadar yoruluyor ve üzülüyorum ki İyi ki burası var .:) Ailemin akrabalarımın kıymetini on kat anladım. Ailenin on kat ağır sözü bu gurbette yaşadıklarımdan on kat daha iyidir. Artık birine güvenmeye sevmeye korkuyorum. Yüreğimi gönlümü açmaya korkuyorum. Zaten tek başına ev okul arasında gitmeye mecburum. Daha iki yıldır neler duydum buralardan ahlak düzeyi edep yok .Sokağa çıkmaya korkuyorum. Üstünde en bol kıyafetler olsa dahi o caddeden geçmek zorunda olduğum için süzüyorlar . Bıktım artık . Kafamı evde dağıtmaya çalışıyorum ama çok yoruldum. Kalbimde sevgi tükendi. Böyle yaşamakta çok zor geliyor. Birine sarılmak istiyorum ama sarılamıyorum :KK43:

Son düzenleme:
Ben konulariniza denk geliyorum surekli etrafinizdan sikayetcisiniz.
Benimde bulundugum ortamda ayni seyler var ztn derdimi dokmeyi birakali cok oldu.
Siz bu kdr sikayet etmeyi birakip kendinizle ilgilenip gelistirseniz bir cok sey degisecek
Ornegin forumda cogu kisi dilbilgisine dikkat etmez klavye zorluklarindan dolayi bende o gruba dahilim
ama yazdiklari anlasilir ozne yuklem uyumu vardir
Bilmem anlatabildimmi

Ben konulariniza denk geliyorum surekli etrafinizdan sikayetcisiniz.
Benimde bulundugum ortamda ayni seyler var ztn derdimi dokmeyi birakali cok oldu.
Siz bu kdr sikayet etmeyi birakip kendinizle ilgilenip gelistirseniz bir cok sey degisecek
Ornegin forumda cogu kisi dilbilgisine dikkat etmez klavye zorluklarindan dolayi bende o gruba dahilim
ama yazdiklari anlasilir ozne yuklem uyumu vardir
Bilmem anlatabildimmi

Tek derdimiz bu olsun . Konuşma diliyle yazıyorum . Haliyle konuşma dili devrik cümlelerden oluşuyor. Bir de üzerine duygu yoğunluğunu katınca .

Son düzenleme:
Ben ailemden memleketten uzakta öğretmen olarak doğu hizmetini yapıyorum. Küçük bir ilçe burası.Kimi ne güzel atandın diyecek. Ama atanmış olmak her şey değilmiş. Bulunduğum okul ne akademik ne de ahlak düzeyi açısından düzgün bir okul. Okulda onca disiplin suçuna rağmen, öğretmenlerin maruz kaldığı duruma rağmen kimse arkanda durmuyor. En derin disiplin sorunu geçiştiriliyor. Hadi öğretimi geçtim . Öğrencinin tutumu, ahlak düzeyi de kötü. Manevi açından doyum yok. Öğretmenler de bir tuhaf . Bir ego yarışı. Kendi öğrenci ile her türlü sıkıntı ve problemi yaşıyor. Kavga ediyor. Ama beni seviyorlar.Arkamda duruyorlar.
Ben harikayım. Sen gidiyorsun masumca meslekdaşından probleme çözüm aramak isterken bende bir problem yaşanmıyor cevabını alıyorsun . Öğretmenlerin bir çoğu bu durumda kalıyor. Derdini anlatıyorsun . Derdini tanımadığın insanlardan duyuyorsun. Küçük yerde birini kardeş dost bellemek istiyorsun ama sonu hüsran .
Temkinli davranmaktan bazen içimi birine dökememekten o kadar yoruluyor ve üzülüyorum ki ... İyi ki burası var . .. Ailemin akrabalarımın kıymetini on kat anladım. Ailenin on kat ağır sözü bu gurbette yaşadıklarımdan on kat daha iyidir. Artık birine güvenmeye sevmeye korkuyorum. Yüreğimi gönlümü açmaya korkuyorum. Zaten tek başına ev okul arasında gitmeye mecburum. Daha iki yıldır neler duydum buralardan ahlak düzeyi edep yok .Sokağa çıkmaya korkuyorum. Üstünde en bol kıyafetler olsa dahi o caddeden geçmek zorunda olduğum için süzüyorlar . Bıktım artık . Kafamı evde dağıtmaya çalışıyorum ama çok yoruldum. Kalbimde sevgi tükendi. Böyle yaşamakta çok zor geliyor. Birine sarılmak istiyorum ama sarılamıyorum :KK43:

aynı yollardan ben de geçtim. çok benzer şeyleri yaşadım. aynı psikolojiyle o ortamdan kurtulmak adına gittim aptal gibi evlendim. doğru bir karar alamadığımı anladığımda boşandım. şimdiki aklım olsa o çileyi doldurup daha insani bir yere gitmeyi planlardım. asla o ortamdan nefret edip böyle bir hata yapayım deme. malesef çok zordur o tarz yerlerde çalışmak ve bunu o tarz bir yerde çalışmayan insanlar asla anlamaz. ahlaki çöküntünün sadece merkezlerde olduğu düşünülür ama çok kuytu köşede kalan yerlerde de olabiliyor. insanlara mesafeli ol. güvenip sırrını paylaşma. senin arkanda kimse durmaz evet. o yüzden öğrenciyle de veliyle de idareciyle de aranı kötü tutma, ama fazla samimi olup tepene de çıkarma. dersini anlat çık git. inşallah karşına hayırlı biri çıkar zamanı gelince.

küçük yerlerde dedikodu çok olur. bunu bilerek hareket et. Allah yardımcın olsun kardeş. vallahi yaşadıklarım gözümün önüne geldi:KK51:

kasma kendini o kadar rahat ol istedigini giy.doguda ogretmene karismazlar cok halk sana bisiy demez.orada arkadaslik daha iyidir aslinda bulursun zamanla

aynı yollardan ben de geçtim. çok benzer şeyleri yaşadım. aynı psikolojiyle o ortamdan kurtulmak adına gittim aptal gibi evlendim. doğru bir karar alamadığımı anladığımda boşandım. şimdiki aklım olsa o çileyi doldurup daha insani bir yere gitmeyi planlardım. asla o ortamdan nefret edip böyle bir hata yapayım deme. malesef çok zordur o tarz yerlerde çalışmak ve bunu o tarz bir yerde çalışmayan insanlar asla anlamaz. ahlaki çöküntünün sadece merkezlerde olduğu düşünülür ama çok kuytu köşede kalan yerlerde de olabiliyor. insanlara mesafeli ol. güvenip sırrını paylaşma. senin arkanda kimse durmaz evet. o yüzden öğrenciyle de veliyle de idareciyle de aranı kötü tutma, ama fazla samimi olup tepene de çıkarma. dersini anlat çık git. inşallah karşına hayırlı biri çıkar zamanı gelince.
çok teşekkür ederim.Bunlar kulağıma küpe olsun . Evet evlenip kurtulmayı düşündüm . Tanıştırıldım tabi birileriyle istemediğim durumları bile görememezlik durumuna geldim. Farklı bir şekilde nasip olmadı .İyiki olmamış.Beni tek cezbeden yanı memleketime dönmüş olmak olacaktı. Şu idare öğrenci öğretmen üçlüsü arasında boyutu da katlanabileceğim düzeye getirdikten sonra sıkıntı yok.

kasma kendini o kadar rahat ol istedigini giy.doguda ogretmene karismazlar cok halk sana bisiy demez.orada arkadaslik daha iyidir aslinda bulursun zamanla

Tam doğu değil burası aslında öyle olsaydı eminim daha iyi olurdu. İçlerde karadenize yakın bir yer. Çoğu kişi buralı evleri buraya yakın. Arkadaşlık iyi tabiki iyi arkadaşlarım var . Ama ya o güvendiklerim .... ....

çok teşekkür ederim.Bunlar kulağıma küpe olsun . Evet evlenip kurtulmayı düşündüm . Tanıştırıldım tabi birileriyle istemediğim durumları bile görememezlik durumuna geldim. Farklı bir şekilde nasip olmadı .İyiki olmamış.Beni tek cezbeden yanı memleketime dönmüş olmak olacaktı. Şu idare öğrenci öğretmen üçlüsü arasında boyutu da katlanabileceğim düzeye getirdikten sonra sıkıntı yok.

boşver zamanı gelince olur illaki. kimseyle kötü olma he de geç. karakterlerini beğenmiyorsan fazla samimi olmadan ilerletebilirsin. günlük konuşmalar yap. sinsice bir şey söylediklerinde konuyu değiştir. suya sabuna dokunmayan şeyler konuş.

Tam doğu değil burası aslında öyle olsaydı eminim daha iyi olurdu. İçlerde karadenize yakın bir yer. Çoğu kişi buralı evleri buraya yakın. Arkadaşlık iyi tabiki iyi arkadaşlarım var . Ama ya o güvendiklerim .... ....
him karadenizse evet dikkat et oralarda karisirlar ogretmene ama doguda cogu yerde ogretmene halk karismaz

Ne kadar daha orada kalacaksınız?

Merkez uzak diyorsunuz ama hafta sonları merkezde bir kursa yazılmak ya da bir aktivitede bulunmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Varsın biraz zamanınız yolda geçsin, en azından kafa dağıtırsınız. Sürekli orada kaldıkça daha çok kurarsınız kafanızda düşünceleri.

Ne kadar daha orada kalacaksınız?

Merkez uzak diyorsunuz ama hafta sonları merkezde bir kursa yazılmak ya da bir aktivitede bulunmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Varsın biraz zamanınız yolda geçsin, en azından kafa dağıtırsınız. Sürekli orada kaldıkça daha çok kurarsınız kafanızda düşünceleri.
Evet aynen oluyor .Günde üç araç var 08.30 12.00 ve 16 00 da en son donus başka ilden gelen bir araba ile 17 30 da okuyir iste bazen iniyorum gercekten cok iyi geliyor.Genelde havalar kötü olunca hiç tadı olmuyor . İl merkezinde de gidilecek kurs yok malesef. Evin içinde edindiğim hobiler kadar işte .1 sene kaldi tayin hakkına o da çıkarsa artık.

Asosyal bir yerdesin heralde.ozman bunu firsata cevir mesela.oyle yerlerde cok parada harcanmaz birikim yaparsin kendine bir araba al sikilinca gexer dolanirsin.

hayatta şartlar her zaman aleyhte olabilir.
önemli olan iç huzuru yakalamak.
o da sürekli olumsuzlukları sayıklamakla olmaz.

Back
X