İnsanlara nasıl uyum sağlayabilirim

Kalabalık ortamlarda konuşmaya alışık olmamaktan kaynaklı bir defa başlarsanız devamı çorap söküğü gibi gelir.
Önce sana katılıyorum ya da senin gibi düşünmüyorum cümlelerle başlayabilirsiniz benim de bunun gibi benzer bir olay başıma gelmişti deyip kendinizi one çıkarabilirsiniz.
Siz de herkes gibi bir bireysiniz.
Dediğim gibi eğer
Siz başkalarını kendinizden üstün görmekten vazgeçtiğiniz an onların sizle dalga gecemeyeceklerini de anlamış olursunuz.
Herkes kendine baksın.
Tesekkur ederim guzel yorumunuz için .evet uzun donem kalabalik ortamdan uzak kaldim.bi arkadas cevrem de geniş degildir.simdi birden kalabaliga girince sanırım ondan kaynaklandi evet

Cok takintiliyim keske boyle olmasaydim
Boşverin işte. Mesela ben sizin fikirlerinizi sacmalasaniz bile begenebilirim. Farklı bakış açınız, dogalliginiz hoşuma gidebilir ki gercekten de çoğu insanin tuhaf bulduğu insanlarla arkadaşlık kurabilen biriyim. Ama herkesin hoşuna gitmez ki, herkesi memnun edemezsiniz. Benim buraya yazacağım yorum herkesin hoşuna gider mi mesela. Illa fikir ayrılıkları olur, herkesin dogrusu farklıdır. Dolayısıyla sizin saçma bulduğunuz seyi başkası mantıklı bulabilir. Kendinizi kasmayın, rahat olun. Siz arkadaşlarınızın hepsini aynı derecede seviyor ya da her söylediklerini doğru buluyor musunuz

Boşverin işte. Mesela ben sizin fikirlerinizi sacmalasaniz bile begenebilirim. Farklı bakış açınız, dogalliginiz hoşuma gidebilir ki gercekten de çoğu insanin tuhaf bulduğu insanlarla arkadaşlık kurabilen biriyim. Ama herkesin hoşuna gitmez ki, herkesi memnun edemezsiniz. Benim buraya yazacağım yorum herkesin hoşuna gider mi mesela. Illa fikir ayrılıkları olur, herkesin dogrusu farklıdır. Dolayısıyla sizin saçma bulduğunuz seyi başkası mantıklı bulabilir. Kendinizi kasmayın, rahat olun. Siz arkadaşlarınızın hepsini aynı derecede seviyor ya da her söylediklerini doğru buluyor musunuz
Yok tabi ki herkesin her soyledigi dogru degil .hatta bi arkadaş da soyledi herseye atlayan kisiler itici gelmiştir bana diye.mesela bana gore de oyledir. Sınırı olmali ama galiba benm sınır cok yerlerde😄 tesekkur ederim guzel yorumunuz icin

Yani aklina gelen eksikligi bile olsa böyle soylemen kötü olduğunuzu hissettirdi bana.

Nasil soylemeliydim peki? Ne konusayim diye soran birinin bu eksikligi oldugu cok asikar ve bunu dile getirdim.

Yorumumu dikkate alir ve bunun uzerine giderse sorununu cozebilir ama senin gibi anlamadan insanlara kotu sifatini yakistirirsa bir arpa boyu yol alamaz.

Nasil soylemeliydim peki? Ne konusayim diye soran birinin bu eksikligi oldugu cok asikar ve bunu dile getirdim.

Yorumumu dikkate alir ve bunun uzerine giderse sorununu cozebilir ama senin gibi anlamadan insanlara kotu sifatini yakistirirsa bir arpa boyu yol alamaz.
Siz bilmeden nasil genel kultur eksikligini bana yakıstrdiysaniz bizde size kotu oldugunuzu yakıstirdik o zman

Belki fikir verebilirsin.Ama ışte kiz da hakli mesela sen gibi biri böyle sert cikarsa zaten utangac,icine kapali tip iyice kabuguna çekilir.Yonlendirmeliyiz arkadasim eğer dediğin gibi eksikligi varsa örneklerle ufkunu açmalıyız.Yarinini düşün evliliğini düşün baska bir aileye gelin gidince kızın aslında icine kapali bir tip olduğunu,sohbet etmek,kendini dışa vurmak isterken yapamadığını anlamayacaklar.Kizin adi olacak kendini begenmis,buzdolabi.Sonra kocası binecek tepesine.Ohaa yazsam neler neler.Simdi sosyal hayatta açılacak bu kiz.Ama öyle eksiksinle değil.Kiz icini dökmus kadınlar kulübüyüz surda el atıp ufak bile olsa ufuk açmalıyız.Ben sizi sert algiladim.Niyetinizi bilemem tabi

Belki fikir verebilirsin.Ama ışte kiz da hakli mesela sen gibi biri böyle sert cikarsa zaten utangac,icine kapali tip iyice kabuguna çekilir.Yonlendirmeliyiz arkadasim eğer dediğin gibi eksikligi varsa örneklerle ufkunu açmalıyız.Yarinini düşün evliliğini düşün baska bir aileye gelin gidince kızın aslında icine kapali bir tip olduğunu,sohbet etmek,kendini dışa vurmak isterken yapamadığını anlamayacaklar.Kizin adi olacak kendini begenmis,buzdolabi.Sonra kocası binecek tepesine.Ohaa yazsam neler neler.Simdi sosyal hayatta açılacak bu kiz.Ama öyle eksiksinle değil.Kiz icini dökmus kadınlar kulübüyüz surda el atıp ufaka olsa ufuk açmalıyız.Ben sizi sert algiladim.Niyetinizi bilemem tabi

Son derece iyi bir niyetle yorum yapiyorum ama hemen kotu damgasini vurabiliyorsun. Bu mu senin ufuk acma misyonun?

Belki fikir verebilirsin.Ama ışte kiz da hakli mesela sen gibi biri böyle sert cikarsa zaten utangac,icine kapali tip iyice kabuguna çekilir.Yonlendirmeliyiz arkadasim eğer dediğin gibi eksikligi varsa örneklerle ufkunu açmalıyız.Yarinini düşün evliliğini düşün baska bir aileye gelin gidince kızın aslında icine kapali bir tip olduğunu,sohbet etmek,kendini dışa vurmak isterken yapamadığını anlamayacaklar.Kizin adi olacak kendini begenmis,buzdolabi.Sonra kocası binecek tepesine.Ohaa yazsam neler neler.Simdi sosyal hayatta açılacak bu kiz.Ama öyle eksiksinle değil.Kiz icini dökmus kadınlar kulübüyüz surda el atıp ufak bile olsa ufuk açmalıyız.Ben sizi sert algiladim.Niyetinizi bilemem tabi
O kadar haklisiniz ki..işte herkes sizin gibi duşunemiyor malesef.bu guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim size👏

Ne konusacağınizdan ziyade bence yanlış birşey söyleyip rezil olma korkusundan dolayı konuşurken ilginin tamamen sizde olmasından hoşnut olmuyorsunuz.
Başkalarının hakkınizda ne söylediğini fazlaca umursadiginiz için iletişimden kaçıyorsunuz. Kendinizde beğenmediğiniz bir şeymi var veya arkadaslariniz tarafından akran zorbalığınami ugradiniz? Ailenizden kaynaklı bile olabilir bu durumunuz
Kendi kendine geçermi bilmem ama yanlış seyler yapıp iyice ice kapanabilirsiniz. En iyisi yardım almak

Niye almış kadini kotuluyorsunuz yahu? Hakaret etme amacli yazmamis, kotu bisey de soylememiş. Genel kultur eksikligi olabilir ne var bunda, bu konuda eksiklik varsa giderilebilen birsey. Bir suru konu açan oldu bu şekilde, konusamiyorum neleri okumaliyim, izlemeliyim diye.

Ne konusacagimi bilmiyorum diyince aklina bu ihtimalin gelmesi gayet doğal. Demek ki kendine, bilgisine guvenmiyor, dalga gecilecegini dusunuyor kalabalikta. Bir kac konuyla özel olarak ilgilenirse belki durum degisir.

Abarttikca abartiyorsunuz. Sonra da konu sahibi cikip "ayy herkes sizin gibi dusunseee..."
Yazdigina pişman oldu kadin zaten.

Niye almış kadini kotuluyorsunuz yahu? Hakaret etme amacli yazmamis, kotu bisey de soylememiş. Genel kultur eksikligi olabilir ne var bunda, bu konuda eksiklik varsa giderilebilen birsey. Bir suru konu açan oldu bu şekilde, konusamiyorum neleri okumaliyim, izlemeliyim diye.

Ne konusacagimi bilmiyorum diyince aklina bu ihtimalin gelmesi gayet doğal. Demek ki kendine, bilgisine guvenmiyor, dalga gecilecegini dusunuyor kalabalikta. Bir kac konuyla özel olarak ilgilenirse belki durum degisir.

Abarttikca abartiyorsunuz. Sonra da konu sahibi cikip "ayy herkes sizin gibi dusunseee..."
Yazdigina pişman oldu kadin zaten.

Beni anladigin icin minnettarim. 🤗

Genel kulturle doğmuyoruz ki, sanki dogustan gelen eksiklikmişte siz soylemişsiniz gibi tepki veriyorlar. Genel kulturde eksik varsa biraz uzerine düşer halleder. Bir ihtimal olarak belirtildi yani.

Okurken sıkıldım. 😁

Benim aklima ilk bu geldi ve yazdim hemen. Kotu niyetle yapilmis bir yorum degildi ama neden boyle algilandi anlamadim. Kotu bile oldum.

Benimkisi bir fikirdi. Dediginiz gibi, genel kulturle dogmuyor kimse ve bunu gelistirmek bizim elimizde.

Anlamayanlarin yorumlarina cok itibar etmemek gerekiyor sanki. 😊

Anlattıklarınıza göre sosyal fobiniz var gibi duruyor. Diğer adıyla sosyal anksiyete bozukluğu olarak da biliniyor. Genelde danışanların şikayetleri de bu yöndedir. Sosyal fobisi bulunan çoğu kişi başkaları tarafından yargılanmaktan korkar. Bu tamamen kronik zihinsel bir durumdur aslında. Tabi ailenizin size olan tutumu falan da büyük etkenlerden sayılabilir. Bunun yanında daha önceden yaşamış olduğunuz travmalar da buna sebebiyet verebiliyor. Eğer sigara, alkol gibi şeyler kullanıyorsanız onları bırakmayı deneyin. Bu tarz şeyler kaygılarınızın daha fazla artmasına sebep olabilir. Bir de imkanınız varsa bilişsel davranışçı terapi oldukça etkilidir. İsterseniz önce araştırın, fikir sahibi olun. Daha sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Ya zaten bu toplu görüşmelerde herkes saçma salak şeyler konuşuyor. Hepsi boş muhabbet. Şunun şusu, bunun busu. Elle tutulur bi muhabbet yok. Bence bi kitap grubuna falan katılın. En azından okudugunuz kitaplarsan konısursunuz buluşmalarda. Hem sohbet faydalı olur, hem de okudugunuz bitşeyler hakkında konışmak daha kolay gelir.

Back
X