• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNSANLARA yaranmak için ukala mı olmalı

Bunu herkes kendi düşünücek ama görsem bende derim saygısız diye , bu bizim kültürümüzde var hala da devam ettiren var bu kültürü bazıları sanki yabancı kültürden gelmiş gibi garipsemiş ona şaşırdım.
göreceli bir durum kesinlikle. Ben rahmetli biricik babamın yanında uzanırdım da, bacak bacak üstüne de atardım, kaldı ki tanımadığım çok büyük insnların hariç diğerlerinin yanında da yaparım bunu. Ancak saygı bir bacak hareketiyle olmaz, sevgiyle olur, ona karşı dürüst olmakla olur. Ben babamı üzecek bir şey hiç yapmadım. Ama dediğiniz saygıyı kusursuz 4*4 yapan kızların karıştırdığı işlere bir fil şahit oldum üni ortamında. Konuyu dağıtmak istemem ama ne kadar şekilci o kadar tehlikeli benim gözümde.

göreceli bir durum kesinlikle. Ben rahmetli biricik babamın yanında uzanırdım da, bacak bacak üstüne de atardım, kaldı ki tanımadığım çok büyük insnların yanında da yaparım bunu. Ancak saygı bir bacak hareketiyle olmaz, sevgiyle olur, ona karşı dürüst olmakla olur. Ben babamı üzecek bir şey hiç yapmadım. Ama dediğiniz saygıyı kusursuz 4*4 yapan kızların karıştırdığı işlere bir fil şahit oldum üni ortamında. Konuyu dağıtmak istemem ama ne kadar şekilci o kadar tehlikeli benim gözümde.
Aynen göreceli bir durum, o yüzden atanlar vardır ama ben atmam büyüklerimin yanında böyle yetiştirildik kültürümüzde olan birşey ve dünyada hiçbiryerde yok böyle bir kültür ha evet eskiden daha önem veriliyormuş ama şimdi vermeyen aileler var uzaydan gelen hiç duyulmamış bir kültürmüş gibi hiç duymadım böyle bişey diyenlere şaşırdım böyle bir şey var ve evet saygısızlık olarak görüyoruz.

Şu yorum karşısında şok oldum. Sözüm meclisten dışarı ama bunu saygı olarak nitelendiren insanların yaptığı nice yenmez yutmaz saygısızlıklara şahit olduk. Babasıyla saygısından göz göze dahi gelmeyen kızların babalarını dışarıda nasıl üzdüğüne. Saygı bu mu şimdi?

Abla bu yaptigın demogoji oluyor.konumuz dısardaki davranıslar dgl bacak bacak ustune atmak.o kotu davranışları bende tasvip etmiorum tabi ki. Sırf ego tatmin etmektir ana babanın yanında atmak. Ha yasıtlarınla filan atılır sorun olmaz ama eşinin senin ana babanın yanında attgnı ve senin ana babanında bunu sevmdgni bir hayal et ya da gelinin ya da damatın oldugunu dusun bi. Bacak atmak sorun dglse, kv ya da kp yanında yatmak,onlar varken uzanmakta sorun dgl o zaman. Sonuçta insan dinleniyor.

Şimdi de bacak bacak üstüne atıyoruz diye kültürsüz mü olduk:KK53: Ben atıyorum gayet, son derece de Türküm ve kimse de "Sen Türk kültürünü bilmiyor musun terbiyesiz" demedi şimdiye kadar. Kültürün bacak bacak üstüne atmayı düzenleyen kurallarından önce uyulması gereken başka bir sürü kural var. Mesela fitne çıkarmamak gibi.
Göreceli bir kavram sen görmezsin biz görüyoruz ne yapalım yani, siz öyle yapın.

Aynen göreceli bir durum, o yüzden atanlar vardır ama ben atmam büyüklerimin yanında böyle yetiştirildik kültürümüzde olan birşey ve dünyada hiçbiryerde yok böyle bir kültür ha evet eskiden daha önem veriliyormuş ama şimdi vermeyen aileler var uzaydan gelen hiç duyulmamış bir kültürmüş gibi hiç duymadım böyle bişey diyenlere şaşırdım böyle bir şey var ve evet saygısızlık olarak görüyoruz.
bacak bacak üstüne atmayan insan saygılı mı oluyor cidden şimdi?
daha açık bir örnek vereceğim sana.
Bir tanıdığımız iki kardeş biri çok modern okumuş etmiş ama modern demek mezhebi geniş olarak algılanmasın, bazen insanlar modern kelimesinin anlamını bilmediği için.. diğeri de kızların okumaması gerektiğini düşünen kızını eski sisteme göre 5. sınıftan sonra okutmayan ve başını kapatan 15 li yaşlarda evlendiren biri. bu kız babasının yanında bile oturmaya çekinen biriydi. diğer kardeş de kızını okutan her konuda destekleyen biri. hatta bu adamın kızları şehir dışına okumaya gideceği zaman ailede dedikodu olmuş kızları yoldan çıktı diye. gel gör ki bizim okul terk 15 yaşında evlenen kız 22 sinde 2 çocukla kocasını bırakıp evli bir adama kaçtı. çocuklardan biri de özürlü. kaçtığı adamın da 3 çocuğu var. diğer kardeşin kızları da okudu, meslek edindiler, evlendiler. çok düzgün hayatları var.
Hangisi saygı bana söyler misin?

Abla bu yaptigın demogoji oluyor.konumuz dısardaki davranıslar dgl bacak bacak ustune atmak.o kotu davranışları bende tasvip etmiorum tabi ki. Sırf ego tatmin etmektir ana babanın yanında atmak. Ha yasıtlarınla filan atılır sorun olmaz ama eşinin senin ana babanın yanında attgnı ve senin ana babanında bunu sevmdgni bir hayal et ya da gelinin ya da damatın oldugunu dusun bi. Bacak atmak sorun dglse, kv ya da kp yanında yatmak,onlar varken uzanmakta sorun dgl o zaman. Sonuçta insan dinleniyor.

Nasıl demagoji??Olayı genişletmezsen, örneklemezsen nasıl anlaşılsın ki konu? Konu matematik sorusu değil ki çözüp kenara koyalım.

Terbiye, terbiyesizlik bunlar kişisel şeyler. Ama ego tatmin etmekle ne alakası olsun ki?

bacak bacak üstüne atmayan insan saygılı mı oluyor cidden şimdi?
daha açık bir örnek vereceğim sana.
Bir tanıdığımız iki kardeş biri çok modern okumuş etmiş ama modern demek mezhebi geniş olarak algılanmasın, bazen insanlar modern kelimesinin anlamını bilmediği için.. diğeri de kızların okumaması gerektiğini düşünen kızını eski sisteme göre 5. sınıftan sonra okutmayan ve başını kapatan 15 li yaşlarda evlendiren biri. bu kız babasının yanında bile oturmaya çekinen biriydi. diğer kardeş de kızını okutan her konuda destekleyen biri. hatta bu adamın kızları şehir dışına okumaya gideceği zaman ailede dedikodu olmuş kızları yoldan çıktı diye. gel gör ki bizim okul terk 15 yaşında evlenen kız 22 sinde 2 çocukla kocasını bırakıp evli bir adama kaçtı. çocuklardan biri de özürlü. kaçtığı adamın da 3 çocuğu var. diğer kardeşin kızları da okudu, meslek edindiler, evlendiler. çok düzgün hayatları var.
Hangisi saygı bana söyler misin?
valla türk örf ve adetlerimizde olan bacak bacak üstüne atılmayı saygısızlık olarak gören bir kültürü , yobazlığa nasıl bağladın ona şaşırdım , senin anlattığın aile yobaz aile ben açığım ama ailemin büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atmam yahu bu bir kültür meselesi , senin anlattığın çok apayrı yobazlık örneği abartmayalım lütfen.

Göreceli bir kavram sen görmezsin biz görüyoruz ne yapalım yani, siz öyle yapın.
Aynen aynen, biz öyle yapıyoruz, siz de istediğiniz gibi yapın tabii ki. Ama saygısızlık olarak lanse etmeyin en azından. Çünkü saygıyı bacak bacak üstüne atma ile ilişkilendiren insanlar olduğu gibi ilişkilendirmeyen insanlar da var:KK16:

evet bendea atarm arkadas ortamnda bizim ailemizdede yapan yoktur kv. kp de rahatszlar ama. laf yokk bu benm zoruma giden ayrca bisey ispat etmek gerekirse ben ehliyete yazldm ardmdan hemn oda yazldi benmle puanlarmz snvda benmki yuksek oldu ben aldm kazandm onun dosyasi yandi hep okumafm ama yazlicam disardan falan kimse beni.kucuk goremez ben yeterki istiyim başaririm Alkahin izniyle

Aynen aynen, biz öyle yapıyoruz, siz de istediğiniz gibi yapın tabii ki. Ama saygısızlık olarak lanse etmeyin en azından. Çünkü saygıyı bacak bacak üstüne atma ile ilişkilendiren insanlar olduğu gibi ilişkilendirmeyen insanlar da var:KK16:
Siz bunu saygısızlık olarak görmeyebilirsiniz ama başkalarının bakış açısına saygı göstermek gerek medeniyet bunu gerektirir, ben öyle görüyorum sen görme, zaten ama gelipte bana fikrini empoze etmeye çalışma ben saygısızlık olarak görüyorum bitti gitti , herkes herkesin fikrine saygı duysun önce.

yersiz bir öfke ben şuan terbiyesiz bir elti değil kıskanç bir elti görüyorum o da sizsiniz tabii bu benim görüşüm.
Bacak bacak üzerine atmak en son 80 lerde ayıptı geçmedik mi biz o işlerden hala ?
o kadar öfkeli anlattığınız şeylerde dişe dokunur olsa keşke
bence siz eltinize karşı olan öfkenizi dindirin biraz,zararı yine size dokunur.

meraba k.k hanımları ben evliyim 2yıllk bi evliliğim birde.kızım var bir ay önce falan kaynm evlendi.eşi ukala kendini beğenmiş biraz terbiyesis büyüklerin yaninda bacak bacak üstüne atıyor muhafazakar bir aileyiz.oda.kapalı ama eşimin yanndada bacak bacak üstüne attına şahit oldum..
gel gelelim bu hanım okumuş iyi yapmış kendini gelistirmesi iyi ama bi okadarda ukala bi tip oturdugu evi begenmez yok kötü küçük ama niyeyse.el üstünde akıllı olan o oluyo kaynanam kaynatamın yannda bile bacak baca üste atyo sinir.oluyorum ta ben utanyorum kalkıyorum yanndan..
okadar yani ama çevremiz tarafndan akılli olan o oluyo bu.millete yaranmak için terbiyesiz.mi.olmak.lazım acaba ....

Sanirim okuyup kendini gelistirmis diye biraz itibar goruyo siz de aynisini yapin

valla türk örf ve adetlerimizde olan bacak bacak üstüne atılmayı saygısızlık olarak gören bir kültürü , yobazlığa nasıl bağladın ona şaşırdım , senin anlattığın aile yobaz aile ben açığım ama ailemin büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atmam yahu bu bir kültür meselesi , senin anlattığın çok apayrı yobazlık örneği abartmayalım lütfen.
yobazlığın temelinde yanlış uygulanan saygı kuralları vardır çoğu zaman.
Eğer bu baba kızına saygınınyanında oturmakla ya da bacak bacak üstüne atmakla olmayacağını kendi bilip bu şekilde öğretmek yerine onunla iyi bir iletişim kursaydı kızın yaptığı hataların büyük kısmının önüne geçebilirdi.

evet bendea atarm arkadas ortamnda bizim ailemizdede yapan yoktur kv. kp de rahatszlar ama. laf yokk bu benm zoruma giden ayrca bisey ispat etmek gerekirse ben ehliyete yazldm ardmdan hemn oda yazldi benmle puanlarmz snvda benmki yuksek oldu ben aldm kazandm onun dosyasi yandi hep okumafm ama yazlicam disardan falan kimse beni.kucuk goremez ben yeterki istiyim başaririm Alkahin izniyle
kimse seni küçük görmedi ki bunu sen yazıyorsun bastıra bastıra. Biz de ister istemez bir yaranın olup olmadığını düşünüyoruz.

yobazlığın temelinde yanlış uygulanan saygı kuralları vardır çoğu zaman.
Eğer bu baba kızına saygınınyanında oturmakla ya da bacak bacak üstüne atmakla olmayacağını kendi bilip bu şekilde öğretmek yerine onunla iyi bir iletişim kursaydı kızın yaptığı hataların büyük kısmının önüne geçebilirdi.
Bana göre de Yobazlığın temelinde yanlış uygulanan dini kurallar vardır canımcım neyse konu sahibine dönelim bu konu yoksa uzar gider şimdi uyarı almayalım mune hanımdan:KK52:

Sanirim okuyup kendini gelistirmis diye biraz itibar goruyo siz de aynisini yapin
Bu nasıl bir tavsiye? Yani konu sahibi de mi okuyup az kendini geliştirsin.
Sen ona resmen cahilliğinden ezik hissedildiğini vurguluyorsun bence farkında değilsin.

Bana göre de Yobazlığın temelinde yanlış uygulanan dini kurallar vardır canımcım neyse konu sahibine dönelim bu konu yoksa uzar gider şimdi uyarı almayalım mune hanımdan:KK52:
Dine bağlamazsan uyarı almayız. Sonuçta hepsi cehaletten kaynaklanıyor. Dini de, saygıyı da yanlış uygulamanın temelinde cehalet vardır.

Türk Kültürüymüş. Biz başka bir milletten geliyoruz sanki. :KK48::KK48:
Safkan Oğuz'ların Çepni Boyundanım yani safkan Türk'üm. Bacak bacak üstüne atmanın saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Anaya babaya saymak, sövmek, of demek saygısızlıktır sesini yükseltmek saygısızlıktır. Ben öyle rahat ediyorsam öyle otururum Kimse de bana öyle oturduğum için saygısız diyemez!:KK25:

Ayni o kucuk saygisiz ukala eltinim. Sende biraz isini bil canim, ona sinirlenecegine sen biseyler yap o sana sinirlensin...

Back
X