• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNSANLARA yaranmak için ukala mı olmalı

evet bendea atarm arkadas ortamnda bizim ailemizdede yapan yoktur kv. kp de rahatszlar ama. laf yokk bu benm zoruma giden ayrca bisey ispat etmek gerekirse ben ehliyete yazldm ardmdan hemn oda yazldi benmle puanlarmz snvda benmki yuksek oldu ben aldm kazandm onun dosyasi yandi hep okumafm ama yazlicam disardan falan kimse beni.kucuk goremez ben yeterki istiyim başaririm Alkahin izniyle
Siz birbirinizle yarışıyorsunuz resmen önce yarışmayı bırakın , hoş olmayan durum bu.

Siz bunu saygısızlık olarak görmeyebilirsiniz ama başkalarının bakış açısına saygı göstermek gerek medeniyet bunu gerektirir, ben öyle görüyorum sen görme, zaten ama gelipte bana fikrini empoze etmeye çalışma ben saygısızlık olarak görüyorum bitti gitti , herkes herkesin fikrine saygı duysun önce.
Bu fikir özgürlüğü de son yılların modası; ilgili-ilgisiz her yere yapıştırılıyor. Fikir özgürlüğü hakaret özgürlüğü ile aynı şey değildir. Bu sebeple istediğiniz gibi düşünebilirsiniz ancak insanlara saygısız diyemezsiniz çünkü bu hakarettir. Ben de size yobaz diyemem mesela. Kimseye hakaretâmiz ifadeler kullanamam. Neden? Çünkü hakaret özgürlüğü yoktur.

Yoksa "o o şekil geyinir, bu bu şekil geyinir"; popüler bir videodaki amcanın dediği gibi. Miskâl-i zerre umrumda olmaz.

Bu arada kusura bakma konu sahibesi ama bunu okurken hafif bir kıskançlık sezdim. Evet kendini geliştirmiş, okumuş, sanırım iş güç sahibide ee itibar görmesi normal bu aile içinde değil her yerde böyledir. Ayrıca demek ki şu sizin saygısızlık olarak gördüğünüz bacak bacak üstüne atma olayını eşinizin ailesi öyle görmüyor. Yoksa insan kendisine saygısızlık yapacak kadar ezdirmez kendini dimi?

Bence ukalalık kötü bir şey değil, içini dolduracak bilgi birikimin varsa yap yani ben kızmam. Kızsam da ukala ama hakkını da veriyor derim.

Eltiniz de bilgili bir kadınsa ve görüşleriyle, düşünceleriyle ailenizi etkileyebiliyorsa büyükler bacak bacak üstüne atmasını hoş görüyor olabilirler. Bence zaten saygıyla alakası yok bu durumun tabii.

Dine bağlamazsan uyarı almayız. Sonuçta hepsi cehaletten kaynaklanıyor. Dini de, saygıyı da yanlış uygulamanın temelinde cehalet vardır.
Konu sahibiyle değilde kendi aramızda konusursak uyarı alırız tabi ki de konu sahibine yardımcı olmak gerek burada konu bacak bacak üstüne atmak iyi mi kötümü ye döndü çünkü...

Aa hakikaten oyle der gibi olmus yaa uyardigin icin tesekkur ederim :)

Yaa yemek yapiyordum arada bakayim dedim onda da yazdigimdan farkli bisey anlasilabilirmis...

Yani demek istedigim tabiki okumak ve cehalet cok da alakali degil yani okumus cahil de cok var ama demek ki o kendini cok iyi pazarliyor hani bilgi satmak diye birsey var ya oyle konusuyor oyle bir tesiri var ki bu kiz biliyor yaa tarzinda insanlarda saygi uyandiriyor. konu sahibi arkadas da eger siz haklisiniz annecim nasil isterseniz annecim tarzinda hep alttan aliyorsa ve kendini gostermiyorsa konj sahibinin her hatasini yuzune vurup eltinin tum saygisizliklarina ses cikaramazlar...

Demek istedigim konu sahibi arkadas da biraz kendini belli etsin kendisinin de bos olmadigini gostersin ve kendini de gelistirsin bu sozumun arkasindayim. Herkes kendini gelistirsin bu kotu birsey degil ki... icinde varsa tabi ki...

Bu arada bacak bacak ustune atmak bence de saygisizlik degil ancak bu ailenin tarzina gore degisir muhafazakar bir aileyse ve buna giren gelin de bunu biliyorsa boyle davranmamali...

Ayrica diger yorumlari da okudum da hakikaten sizde bir yaris varmis... ve bence eltiniz de siz de icten ice bir kiskaniyorsunuz birbirinizi en azindan imreniyorsunuz... kiskanmazsaniz ve umursamazsaniz kazancli taraf olursunuz...

Bu fikir özgürlüğü de son yılların modası; ilgili-ilgisiz her yere yapıştırılıyor. Fikir özgürlüğü hakaret özgürlüğü ile aynı şey değildir. Bu sebeple istediğiniz gibi düşünebilirsiniz ancak insanlara saygısız diyemezsiniz çünkü bu hakarettir. Ben de size yobaz diyemem mesela. Kimseye hakaretâmiz ifadeler kullanamam. Neden? Çünkü hakaret özgürlüğü yoktur.

Yoksa "o o şekil geyinir, bu bu şekil geyinir"; popüler bir videodaki amcanın dediği gibi. Miskâl-i zerre umrumda olmaz.
Saygısızlık olarak görüyorum dedim, saygısızsın demedim, dememde zaten ben sana saygı gösteriyorum sende bana göster bu moda hiç bitmesin , ben kendi ailemde olan birşeyi söyledim büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atmam böyle gördüm ne yapabilirim sen at bacak bacak üstüne sana birşey diyen yok.

"Kadın okumş, kendini geliştimiş, çevrede akıllı olan o oluyor" diye şikayetlenmişsiniz. Tabii ki o olacak akıllı. Bacak bacak üstüne atıp oturuyor diye surat yapıp, ortamı terk eden size mi "akıllı" diyeceklerdi? Bir çekememezlik var galiba. Size göre terbiyesizlik olabilir. Bana göre değil. Ben de düz oturamam pek. Ya bacak bacak üstüne, ya da tek bacağımı altıma alıp otururum. Kimseden olumsuz bir şey duymadım. Sizin bu tavrınız o kişinin oturma düzeninden daha terbiyesiz bence. Oturuşunu beğenmiyorsunuz diye karşısında ortamı terkettiğiniz birinin karşısına hiç çıkmayın, görüşmeyin zaten. Sizden başka kimsenin umrunda değil o kişinin oturuşu anlaşılan. Siz de çekememezliği bırakın, kendi terbiyenizle ilgilenin.

ben oturulur mu veya oturulmaz mı diye konu acmadım bizim için oturulmaz dedim ama k.k. öyle bi zihniyet varmş ki üye oldugma pişman oldum sorun dinlemeye deyil.iğnelemeye egolarnı tatmin etmeye yarıyo herkesiz yazdıkları

ben oturulur mu veya oturulmaz mı diye konu acmadım bizim için oturulmaz dedim ama k.k. öyle bi zihniyet varmş ki üye oldugma pişman oldum sorun dinlemeye deyil.iğnelemeye egolarnı tatmin etmeye yarıyo herkesiz yazdıkları

Sizin için oturulmazsa yani kapalı yorumlara demek ki, hani o yüzden konu açmadım diyorsun ya.

Neden açtın peki konuyu?

Bence aslında senin konunun temeli bacak bacak üstüne atmak,ukalalık değil ki zaten konunda çok az geçiyor.Ben de bazen evim daha büyük olsa vs vs düşünüyorum bence bu ukalalık değil.Bacak bacak ustüne atmak da bana göre terbiyesizlik değil ama sana göre öyle olabilir.Ama yanından kalkacak kadar utanmak ne bileyim,bana tuhaf geldin sanki tek bir açıgını bulmuşsun da sadece onu vurguluyormuşsun gibi geldi.O herkese `yaranıyorsa' sorunu biraz da kendin de aramalısın belki de.

Ben de bacak bacak ustune atmanin saygisizlik olarak dusunuldugu bi aileden geliyorum, daha dogrusu annem babam kendi buyuklerinin yaninda asla bacak bacak ustune atmadilar atmazlar da.. Ama bana bu dayatma hic yapilmadi bacak bacak ustune atma saygisizliktir diye.. Ben annemden babamdan gordugumu uyguladim "cogu yerde"cogu yerde dedim cunku beni bilen taniyan insanlarin benim buyuklere karsi ne kadar saygili oldugumu bildiklerini dusundugumden tanidigim sevdigim insanlarin yaninda dHa bi rahat oldum, ilk defa tanistigim insanlarin yaninda daha derli toplu "bacak bacak ustune atmadan" oturdum. Bu yuzden ben sayginin nasil oturdugunla cok ilgisi oldugunu dusunmuyorum. Benim gorumcemle de kayinvalidemle aramda bi problem yoktur (cok sukur) ve her ikisine de saygim sonsuzdur, ama beni bildikleri icin kendi annemin babamin yaninda nasilsam onlarin yaninda da oyle otururum
Ben de sizde hafif kiskanclik sezdim. Gercekten bunu saygisizlik olarak goruyo olabilirsiniz am yapilan saygisizlik size degil kayinvalide kayinbabaya o yuzden sizi cok da ilgilendirmez bence

Tamam siz de oturulmuyor olabilir de yine de seni ilgilendirmez ki o zaman sen niye bozuluyorsun saygisizlik yapilan "buyukler" bozulsun.

Eğer eltinizin size karşı yaptığı bir şey olsaydı daha farklı yorumlar yapardık. Ama size hiç bir zararı olmayan bir insanı burda bize şikayet ediyorsunuz. Biz de ona göre yorum yapıyoruz.

Sizin üzerinizden ego tatmini yapmıyoruz. Tanımadığımız, bilmediğimiz bir insansınız, nasıl yapabiliriz ki? Ama siz buraya ego tatmini için geldiniz tahminimce, sizi destekleyeceğimizi, eltinize giydireceğimizi düşündünüz. Aradığınızı bulamayınca da agresifleştiniz.

Buyuklerin yaninda bacak bacak ustune atilmaz sakız çiğnenmez yok sen küçüksün konuşma küçükler kahve içmez kararır kız kızmı büyüklerin olduğu sofrada yemez su verince birine bitirine kadar bekle bardagı almazsan saygısızsın daha nice şeyler var bunları yaparsak saygılı oluyoruz yapmazsak saygısız
Bu davranışlarım hepsi geride kaldı adet töre böyle diye yetiştirilen nesil şimdi bunlara nanik yapıyor
Bırakın eltiniz istediği gibi davransın sizde oyle yapın içinizden gelmiyorsa zoraki saygı gösterme oyunları oynamayın kv eltinizle derdi varsa ağzı var gitsin ona soylesın sıze soyleyıp doldurmasın

Bir kıskanç elti vakası daha.

Okuyup, çalışsaydın da, her ortamda kendi doğrularını uygulayacak özgüvenin olsaydı güzel kardeşim.

Herkes kendi seçtiği hayatı yaşar..
Kardesim okumadi diye asagilamak ne ya okumus iyu etmis kendisi icin yapmis herkes bende okumadim okuyamadim bu yuzden asagilanicakmiyiz bu nasil dusunce insanlari yargilamaktan vazgecin boyle konularda sonucta esi ve aileside onu oyle gorup bilip almislar madem deger vermiceklerdi evlenmeseymis.

Back
X