insanlardaki hadsizlik beni çıldırtıyor

kesinlikle harflerime parmaklarıma yazık ama çok doldum içimi dökmek istedim. yoksa şöyle yaptı şöyle dedi diye uzun uzun anlatmaya lüzum yoktu. nişanlıyken evlerinde 1 kere yatılı kaldım hiç böyle yapmamışlardı. böyle huyları olduğunu hiç tahmin edemedim.

sonuçta onların yetiştirdiği insan işte çok bi beklentim yok ondan da. ama inanın bu düzelmiş hali. ayda bi kere gidip 2 gün kalıyoruz. bu sefer 2 aydır gitmiyoruz diye 5 gün kalmak istedi. düzelmemiş hali nasıl olurdu derseniz, şuan zaten bi işi olmadığından, eğer bu düzelmiş hali olmasaydı biz zaten hep ailesinde kalıyo olurduk. bi de bana lütfeder gibi bak senin için ayda bir gidip 2 gün kalıp geliyoruz yoksa ben daha çok gitmek isterim diyor.
Gerçekten aşırı sorunlu bir koca ve kayı. Ailesine sahipsiniz. Onlar sizi gelin adı altında hizmetçiliğe almış. Üzüldüm ya sizin için. Belki eşiniz birgün sizi anlar da yanınızda olur.

Şey pardo ya eşinizin sizi koruduğu kısımdan bir daha alabilir miyiz? Ben anlayamadım..

Bence korumak "abi ne yapıyorsun sen?" demekle oluyor da..
Eşinin korumasına ihtiyacı mı var kocaman kadın kendini koruyabilir, ben çok karşıyım eşi dahil etmeye. Bi yetişkin gibi sorununu kendi çözecek eş ailesiyle

"birdenbire eşimin abisi kalktı kahvaltı tepsisini pat diye önümden kaldırdı, sofra 2 saat beklemezmiş. öylece kalakaldım orda. ve yapılan terbiyesizliğe çok şaşırdım. eşim de beni suçlar gibi ne 2 saattir oturuyosun orda sofra beklemez orayı toplarsın gider mutfakta yedirirsin vs laf saydi." Esiniz size saygı duymuyor, basbasayken duyuyormus gibi davranabilir ama inanmayın. Ailesinin yanında size bir daha böyle davranamayacagini öğretmeye çalışın. Bu koca ile ne kadar başarılı olunur bilemem ama deneyin. Acik acik gelin köledir diyemiyorlarda; ataerkiliz biz diyip çıkıyorlar işin içinden. Sürekli hasta ve ders çalışan kızları, şayet kendileri gibi ataerkil bir aileye gelin olursa anlarlar diyeceğim ama o zaman anaerkil safina geçebilirler. Saygısızlar. Sabırlar dilerim

Şey pardo ya eşinizin sizi koruduğu kısımdan bir daha alabilir miyiz? Ben anlayamadım..

Bence korumak "abi ne yapıyorsun sen?" demekle oluyor da..
eşimin aklınca beni savunma şekli ben yokken savunmak. annesine karşı beni savunurken duydum ama duyduğumu bilmiyor. aklı sıra benim yanımda savunursa benim şımaracağımı, ondan cesaret alıp saygısızlık yapacağımı falan düşünüyor heralde. annesi ona bizi eşin kadar sevmiyorsun dedi, o da annesine iş yapmak zorunda değil böyle yaparsanız tabi sizi sevmem vs diyordu duyduğumda.

"gelinlik yapmak" ne demek? yeni bi meslek türü mü çıktı haberim mi yok? gelinlik diye bi sey var mı ya :) adamın biriyle evlendim diye neden geriye kalan tüm ailesine karşı sorumluluğum olsun ki? sülalecek mi evleniliyor bu ataerkil ailelerde anlamıyorum,
Evet aynen öyle oluyor bu ataerkil ailelerde. Ve evet tabi ki sizi de sülalenin hizmetçisi olarak alıyorlar böyle yani. Ve evet eşiniz size iyi davransa kayınvalide buna bozuluyor çünkü kendi kocasından görmemiş, hep höt döt görmüş, sizin kocanız size kötü davranmadı mı sizi kıskanıyor bir de kendi oğlu olunca bu çıldırıyooooor. Boşverin ne yapsanız yaranamazsınız. Siz şükür edin yine 5 gün ondan sonra kurtuluyorsunuz. Çocuk büyüyünce gitmezsiniz. Bu arada konu ile alakasız ama çocuk önünde yiyecek varken aç kalmaz, o an yemese acıkınca yine yiyecektir kendinizi hırpalamayın, eminim ki siz ona iyi bakıyor ve doğru besliyorsunuz zaten.

Size geberesice denilen eve hâla gidiyorsanız tutun bir zahmet her şeyi, neden çıldırıyorsunuz?
Anladığım kadarıyla eşi mecbur bırakıyor. Gitmese bu defa esiyle arası bozulacak. Herkesin kırılma noktası farklı. Ben bana "el kızı "vs.söylenmesinden sonra gitmedim, vedalaşmadım bile. Torunları görmek istiyorlarsa gelebilirler ama ben gitmeyecegim diyorum. Gecen yaz gitmedim. Yaz donemini benim memlekette gecirdik. Kisa dönem bir psikolojik tedavi görmem de etkili oldu bunda. Bu kış esim kendi gidecek. Yaz dönemi yine gitmeyi düsünmuyorum. Boşan, gitme vs demekle olmuyor ne yazık ki! Karşılıklı anlayış gerekli. Benim eşim içten içe üzülse de bu karara uyuyor.

Gerçekten aşırı sorunlu bir koca ve kayı. Ailesine sahipsiniz. Onlar sizi gelin adı altında hizmetçiliğe almış. Üzüldüm ya sizin için. Belki eşiniz birgün sizi anlar da yanınızda olur.
işte o hizmetçiliği yaptıramadıkları için bu kadar çirkefleşiyorlar. utanmasalar çamaşırlarını bile bana katlatacaklar. istiyorlarki sürekli yanlarında kalayım işlerini yapıp evi çevireyim yemek yapayım. kocam evimize gitse bile ben orda kalayım. başta böyle olsun diye uğraştılar diğer geline yaptıkları gibi. ama ben yapmayınca ara sıra kocamla gidip kocamla dönünce böyle kötü muameleler çirkeflikler gördüm işte.
ha gittiğimde de zaten yapmıyor değilim, yani insanlar iş yaparken yemek yaparken bacak bacak üstüne atıp kahve içmiyorum ucundan tutuyorum bişeylerin. benim çocuğumla ilgilendiğim emzirdiğim oynadığım zamanları işten kaçmak olarak görüyolar, çünkü onlarda çocukla ilgilenmek gereksiz.

Anladığım kadarıyla eşi mecbur bırakıyor. Gitmese bu defa esiyle arası bozulacak. Herkesin kırılma noktası farklı. Ben bana "el kızı "vs.söylenmesinden sonra gitmedim, vedalaşmadım bile. Torunları görmek istiyorlarsa gelebilirler ama ben gitmeyecegim diyorum. Gecen yaz gitmedim. Yaz donemini benim memlekette gecirdik. Kisa dönem bir psikolojik tedavi görmem de etkili oldu bunda. Bu kış esim kendi gidecek. Yaz dönemi yine gitmeyi düsünmuyorum. Boşan, gitme vs demekle olmuyor ne yazık ki! Karşılıklı anlayış gerekli. Benim eşim içten içe üzülse de bu karara uyuyor.
Herkesin kırılma noktası farklı katılıyorum fakat geberesicenin neresi tolere edilebilir, neresi eş nedeniyle yok sayılır bilmiyorum.

kesinlikle harflerime parmaklarıma yazık ama çok doldum içimi dökmek istedim. yoksa şöyle yaptı şöyle dedi diye uzun uzun anlatmaya lüzum yoktu. nişanlıyken evlerinde 1 kere yatılı kaldım hiç böyle yapmamışlardı. böyle huyları olduğunu hiç tahmin edemedim.

sonuçta onların yetiştirdiği insan işte çok bi beklentim yok ondan da. ama inanın bu düzelmiş hali. ayda bi kere gidip 2 gün kalıyoruz. bu sefer 2 aydır gitmiyoruz diye 5 gün kalmak istedi. düzelmemiş hali nasıl olurdu derseniz, şuan zaten bi işi olmadığından, eğer bu düzelmiş hali olmasaydı biz zaten hep ailesinde kalıyo olurduk. bi de bana lütfeder gibi bak senin için ayda bir gidip 2 gün kalıp geliyoruz yoksa ben daha çok gitmek isterim diyor.
Hakikaten çok görgüsüz terbiyesiz insanlarla görüşmek zorunda kalıyorsunuz..Ancak yapicak bir şey yok..Eşinizin ailesi sonuçta..Sadece çok takmamaya çalışın..Biraz sureyi de azaltmaya çalışın..Yani iki ayda iki gün vs gibi..Yalnız o huzursuz ortama eşiniz neden bu kadar sık gitmek istiyor ki..Sonuçta hep söylenme gürültü..

Hakikaten çok görgüsüz terbiyesiz insanlarla görüşmek zorunda kalıyorsunuz..Ancak yapicak bir şey yok..Eşinizin ailesi sonuçta..Sadece çok takmamaya çalışın..Biraz sureyi de azaltmaya çalışın..Yani iki ayda iki gün vs gibi..Yalnız o huzursuz ortama eşiniz neden bu kadar sık gitmek istiyor ki..Sonuçta hep söylenme gürültü..
ben eşimin nasıl bi kafa yaşadığını bi anlasam zaten...

eşime zaten çok kızgınım bu konularda. benim ailemin evinde tutacaklar da hala yemek yiyen eşimin önünden tepsiyi çekecekler orda onu yeri izler vaziyette bırakacaklar öyle mi? ben olsam pişman ederim bu hareketi yaptıklarına. hoş benim ailem terbiyeli, evine gelen insana nasıl davranacağını bilen insanlardır, asla öyle bi saygısızlık yapmazlar zaten.
Erkeklerinde bakis acisi boyle. simdi sizi orda desteklese hanim koylu olmus diye damga yemekten korkmustur.

Bu tarz durumlarda en guzeli takilmamak.duzeltilmeyecek seyler varsa amaaaann diyip geyige vurmak.skmayin caninizi.

Eşim bana kotu davransin istiyorlar diyorsun da eşin zaten sana kotu davraniyor yeterince.
Eşin ses cikartmiyor hicbiseye, eşin boyle yapmasa kimse sana sesini cikaramazdi en azindan bu denli saygisizlik yapamazdi. Boyle konularda hep eş ailesine suc atiyorsunuz ya eş ailesiyle alakasi yok, eşiniz yaptiriyor ki yapabiliyorlar.

Ben de eşimin ailesiyle sorun yaşadim bilmiyor degilim ama herseyin bir siniri var. Eşim bana boyle saygisizliklar yaptirtmadi mesela sorun yaşasak bile. Ha bir defa denediler, eşimin annesi babasi ayni anda bagira cagira benimle kavga edip ustume geldiler ilk defa ve eşim orada oyle bir cildirdi ki anasi 5 dakika icinde ozur dileyip sarildi bana (birsey ifade etmiyor o ayri) hala beni sevmezler bunu cok iyi biliyorum ama saygisizlikta edemez kimse, bir daha deneyen olmadi.

Kaynim önümden tepsiyi o sekilde alsa eşim kesinlikle tepki verirdi ya da beni alir giderdi o evden "kalk mutfakta yedir" demezdi mesela.
Eş övmüyorum sadece sorun ailede degil eşinizde bunu idrak ederseniz biseyleri cozebilirsiniz. Erkek karisini saydirmazsa elalem hiç saymaz boyle zihniyetlerde.

Torun sevgileri yok ki.
Torun aç kalsa umursamayan insanlar.
Tek sebep eşinizin egosu, kılıbık demesinler diye.
O sırada abisine sert çıksa hanımköylü derler diye susuyor.
Yani kendince olmayan onurunu sizi ezerek koruyor.

Ayy neler yazardım da yok yere rengim solmasın... önünüzden yemek kaldırılıyor,hakaretler duyuyorsunuz ama susup orda kalıyorsunuz, pes vallahi... hiçmi kendinize saygınız yok?

işte o hizmetçiliği yaptıramadıkları için bu kadar çirkefleşiyorlar. utanmasalar çamaşırlarını bile bana katlatacaklar. istiyorlarki sürekli yanlarında kalayım işlerini yapıp evi çevireyim yemek yapayım. kocam evimize gitse bile ben orda kalayım. başta böyle olsun diye uğraştılar diğer geline yaptıkları gibi. ama ben yapmayınca ara sıra kocamla gidip kocamla dönünce böyle kötü muameleler çirkeflikler gördüm işte.
ha gittiğimde de zaten yapmıyor değilim, yani insanlar iş yaparken yemek yaparken bacak bacak üstüne atıp kahve içmiyorum ucundan tutuyorum bişeylerin. benim çocuğumla ilgilendiğim emzirdiğim oynadığım zamanları işten kaçmak olarak görüyolar, çünkü onlarda çocukla ilgilenmek gereksiz.
Ahhh ahh şu hayatta gelininin torununun kıymetini bilen ayagına yemegini götüren bi nenemle dedemi gördüm Allah onlardan razı olsun

Back
X