insanlardan kaçma istegim...

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.935
119.075
798
36
merhaba arkadaşlar...
2015 yılında 8 aylık hamileyken ölü sezaryen doğum yaptım.
10 ay sonra ikinci kez hamile kaldim.
2017 şubatta kızım doğdu çok şükür şimdi 2,5 yaşında.
bende bu durum ölü doğumdan sonra başladi rahatsizlik..
konuşma istegim kesildi çevreye giremez oldum muhabbet etsem kanim buz kesiyor. tuhaf oluyorum
içime geldiği konuşamiyorum artık. insanlar benim için çok soğukkanlı oldu çok degişti diyorlar.
oysa ben doğumdan önce çok sicakkanlıydım... içtendim hayata pozitif bakardim mutluydum...
nolduysa birden degişti..
çok şükür evladim var evladimada insanlardan korumaya çalışıyorum oysa o çok içten sicakkanlı..
ben artık eski halime dönmek istiyorum
hayata ışıl ışıl bakmak istiyorum
topluma katılmak çevre arkadaş edinmek istiyorum
bu bipolar rahatsizlik hiç gitmiyor kurtulamiyorum
oysa ben kendimi iyileştirmek için 4 senemi harcadim. halada harciyorum kendime yavaş yavaş gelmeye başlasam yine dönüyor geriye..
en yakın arkadaşım komşum hiç yok
çevrem yok
herşeyi içime atiyorum
artık ben çok yoruldum kızlar...
o eski halimi günlerimi özledim geri dönüş olmuyor.
ne yapmalıyım..
sevgilerimle...

Cok geçmiş olsun öncelikle..
Dönüm noktası yaşamış olduğunuz üzücü olay olarak görünüyor ama farkında olmadığınız başka bir sebepten dışa kapanıp içinize dönmüş olabilir misiniz?
Temelinde insanlara güvensizlik olabilir belki de..
Dönemsel olabiliyor bazen bu tip şeyler ama uzun vadede devam ediyorsa problem var demektir.
Ama şunu söylemeden edemeyeceğim bazen insanlarla içli dışlı olmak yalnızlıktan daha fazla yoruyor.

hiç bilmiyorum ..
bu ben degildim dedim..
kendimi bu şekilde kabullenemedim..
eskiden daha başkaydim..

Ne zor bir süreç geçirmişsin.
Allahım büyük sabırlar versin,başın sağ olsun,evladını sana ve babasına bağışlasın inşallah.
Üzgünüm ama şu saatten sonra en yakın arkadaş bulabilme şansın olduğunu düşünmüyorum.
En fazla işyerinde biriyle bir öğlen yemek yersin,komşuya bir tabak kek uzatıp kahve içersin.
Atma içine hiç bir şeyi,eşini arkadaş,dost belle,onunla paylaş,onunla ağla,onunla gül. Gerçekten inan bana insana aileden daha yakın hiç kimse yok.

Bu arada okurken atlamışım.
Bipolar olma durumunuzla alakalı tedavi süreciniz devam ediyor mu?
Bir arkadaşım ilaçlardan sıkılıp bıraktığı an tamamen içine kapandı ne zaman görsem hayattan bıktığını söyleyip ağlamaya başlıyordu.
Tedavisine devam ederken daha iyi görünüyordu,gülümseyebiliyordu en azından..
En son gördüğümde çok daha iyiydi. Tedavisine kaldığı yerden devam ettigini,artık olan biteni kafaya fazla takmadığını söyledi.
İnsanın duygu durumunu, hayata bakış açısını değiştiriyor ne yazikki bipolar.
İnşallah en kısa zamanda eski halinize donersiniz..

bu süreçte hiç profesyonel destek aldınız mı? bi deneyin derim almadıysanız

bende sadece bi tek bipolar var.
onunla uğraşmasi zor agliyordum şöle bi durum yaşadim
bi gün mutlu bi gün mutsuz...
çabuk sinirlenme vs bi çok benzeri yaşıyorum.
bipolar rahatszilk doğumdan sonra başladi ondan önce ben çok mutluydum.

tedavinize devam edin

yani insanlarla konuşmak istememeniz normal o süreçte

zira herkes çocuk sorar ne oldu diye deşeler vs vs

ama bu aşamada çocuğunuz da var

geçmişi olduğu yerde bırakıp yeni bri yaşama başlamak lazım ,

belki bir kaç yıla çocuk daha bağımsızlaşıp kreşe okula vs gidince siz de daha dışa dönük yaşayabilirsiniz

Tetikledi ve başlamasına sebep oldu demekki yaşamış olduğunuz acı.
Cok üzgünüm başınız sağolsun.
Bipolar rahatsızlığı evet tam da anlattığınız gibi bir şey.
Arkadaşımda da öyle seyrediyor hatta daha ileri seviyedeydi diyebilirim ve evveliyati daha öncelerden geliyor.
O toparladı şuan çok daha iyi görünüyor.
Siz de yapabilirsiniz bunu istemeniz yeterli en azından kendi evladınız için yeniden tutunmaya çalışın..
Tedavi sürecinizi lütfen ihmal etmeyin.

doktora gidecegim burada psikyaktri bulamadim
doktora buraya yazdığım gibi anlatmayi düşünüyorum umarim beni anlar. diye ama bulamadim... bulunduğu şehir çok küçük

ben çok denedim çoook
yeniden başlama istegim;
tamam geçmişi geride birak artık kendine gel sen mükemmelsin dedim kendime.;
ertesi gün gene ayni...
degişen yok.
çok şükür herşeym var buna şükrediyorum.
bi bipolardan kurtulunca ben yükümden kalkacagim ...

Allah yardımcın olsun ❤❤❤❤
Bipolar olabilirsin ama insanlardan durduk yere kaçtığını düşünmüyorum.
Seni insanlardan kaçmaya iten şey ne? Zamaninda cok mu soru sordular veya eleştirdiler mi seni?
Çünkü insan bu tip durumlarda yararlanmamak için kendini kapatır.

Bence kendinizi öyle ben bipolarım diye etiketlemeyin. Öyle iseniz de doktora gidip ilaç tedavisi başlanır zaten, kendi kendine geçecek bir rahatsızlık değil çok ciddi bir duygu durum bozukluğudur bahsettiğiniz.
ne bozukluğu peki
ben kendimi çok aradim nette bipolarla hemen hemen aynilarini yaşadığımı farkettim
bi gün mutlu bi gün mutsuz olacak bi kapasitem var.
çabuk sinirlenme
insanlarla yanaşmaya çekinme
yanaşinca mutlu olma vs tuhaf bir rahatsizlik.
sonra içini döküp kaçma istegim bi çok nedenim var.

Güzel arkadaşım, hem çalışıyorsun, hem ufak bir bebeğin var, evin sorumluluğu ağırlıklı olarak sende, hem de sen ne kadar çok sevsende işsiz evde oturan kocan odunumsu bir türk erkeği.

Tüm bunlara ek olarak sosyal bir hayatın, bir kahve içip iki güleceğin bir arkadaşın yok. Sen darlanmıcan da ben mi darlanıcam? Ne bipoları?

canim kocam işe girdi :)
nabiyosun arkadaşim:) gel kahve içelim:)

Terapi alın ,büyük bi yıkım benim arkadaşımda 9 aylık ölü sezaryan doğum yaptı ciddi travma yaşadı ,sonrasında bebek sahibi oldu tekrar ama zorlandı sizin durumunuz çok normal ,

kendi kendinize teşhis koymayın, çok tehlikeli. Bipolar öyle internetten okunarak saptanacak bir hastalık değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…