İnsanları dener misiniz???

ya eskidende vardı ama şimdi daha çok var
kolay kolay inanmam ben
kk da neler okuyoruz inanılacak gibi değil
vereyim aklıma gelen ilk örneği
sevdiğini özleyenler topiğine bir arkadaş gelmişti
evliyim eşim kısa dönem askere gidecek ben mutfaktayken bile özlüyorum o askere gidince ne yapaağım dedi
biz kısa dönemler başladı dedik
o da haberim yok dedi
sonra evli değilim dedi
4-5 yıldır beraberiz askeree gitmeden beni arkadasında bırakmak istemediğini söyledi
ayrıldık çok seviyoruz birbirimizi babasıyla tanıştım dedi
ama bir baktıkki platonik aşıklar kısmına yazıyor beni farketmiyor demiş
sonra üyeliğini sildirdi şimdide yeni bir üye adı ile topik açmış bir akrabamla 1 yıldır bakışıyoruz diyor
şimdi bu örnekten sonra gelde insanlara güven

kolay kolay inanmam ben
evliyim eşim kısa dönem askere gidecek ben mutfaktayken bile özlüyorum o askere gidince ne yapaağım dedi
o da haberim yok dedi
sonra evli değilim dedi
4-5 yıldır beraberiz askeree gitmeden beni arkadasında bırakmak istemediğini söyledi
sonra üyeliğini sildirdi şimdide yeni bir üye adı ile topik açmış bir akrabamla 1 yıldır bakışıyoruz diyor

kkda bunu her yaptığımda hatalı kötü hatta cadı ilan edildiğim için artık yapmıyorum sönmezim...en azından anladığımı belli etmemek için direniyorum...
ama sosyal hayatımda yaptım, yapıyorum, yapacağım...

deneme ve yanılma çok önemli bence,
deneyerek,yanılarak yada yanılmayarak tanıyabilmek insanları,
en azından benim gözümde doğruluğu kanıtlanmış bir yöntem:delphin:

insanları denemem hayır, çünkü kendime de böyle bir tavır alınsın istemem :umursamaz: her zaman samimi davranmaya çalışırım, güvenmiyorsam güvenmediğimi de açıkça söylerim. karşımdaki insanın beni denediğine kanaat getirirsem bunu samimiyetsizlik olarak görürüm ve affetmem :umursamaz:

insanları denemem hayır, çünkü kendime de böyle bir tavır alınsın istemem :umursamaz: her zaman samimi davranmaya çalışırım, güvenmiyorsam güvenmediğimi de açıkça söylerim. karşımdaki insanın beni denediğine kanaat getirirsem bunu samimiyetsizlik olarak görürüm ve affetmem :umursamaz:

karşıdaki kişi olarak bu tepki normal olabilir aslında...
benim denediğim kimse ayıkmadı...ben ondan rahatım sanırım...

şans değil ki...mantık... ya da akıl...herneyse...
bunu kimsenin gözüne soka soka yapmam...arada bıraktığım zaman fazlasıyla yeterlidir...

işte ben bu noktada her insanın yanılabileceğini düşünüyorum, ne kadar akıllı ya da mantıklı olursanız olun, akıl akıldan üstündür, kimsenin anlamamış olması tuhaf...

bilemiyorum, ben anlarım yani biri beni deniyor mu yoksa gerçekten samimi mi davranıyor diye...tabiki kesinlikle anlarım değil ama çok çok büyük bir ihtimalle sezerim :sinifsinif: belki de kimseyi denemediğimden beni bu kadar kızdırıyor bu düşünce...

insanları kolay kolay dost veya arkadaş etmem kendime
ve bir insanı dost etmişsem denenmesine gerek kalmamıştır...:1closedeyes:
almıştır yerini kalbimde:asigim:
ama arkadaş dediğim kişilerin hal ve hareketlerini gözlemlerim
uyumluluğu tutarlılığı nedir diye
:emir_bebek:

bilerek denemem kimseyi ama söylediklerini unutmam kolay kolay...
yani o yüzden sonra yalan söyledigi zaman farkederim...
insanlari ve olaylari gözlemlemeyi sevdigimden seziyorum zaten böyle seyleri...
bu yüzden yanildigim cok az oldu....
herseyi sezdigimden bana yalan söylemek, kandirmak hatta süpriz yapmak bile cok zor...

aynen
gozlemlerim iyidir, cevremdeki insanlarin mimiklerinden, konusmalarindan, tepkilerinden ve anlatilamayacak bisuru sezgiden cikan sonuclardan zaten nasil biri oldugunu anlarim, denemem, zaten tahminlerim zamanla ortaya cikar

bana da surpriz yapmak cok zor malesef :) olagan disi bisey, bi soz gozumden kacmaz...hatta surprizin ne oldugunu da bilirim, o yuzden surpriz yapacak kisinin cok cok gizli calismasi lazim ve hicbisey belli etmemesi lazim, rutinin disina cikan hersey bende sinyal verir :)

ama tavsiye etmem, boyle algisi cok acik olmak, herseyin farkinda olmak iyi degil

kolay kolay inanmam ben
o da haberim yok dedi
sonra evli değilim dedi

iyi takip etmissin valla sana sasirdim ona sasirdigim kadar
peki yeni nick aldiginda o kisinin oldugunu nasil anladin?

ya butun bu yalanlarin anlami ne ki eglenmek mi , konu da pek eglenilecek bisey degil, kocam askere gitti ozledim bu mu
cok ilginc gercekten

Son düzenleyen: Moderatör:
hayır denemem ben insanları betiş...denenmişi de denemem...
güvensiz bir insan değilim insanlara güvenirim...şüpheyle yaklaşmam insanlara...
zaten kimin hayatıma ne kadar gireceğine, kimin benden içeri ben olacağına ben karar veriyorum...
kararlarımda yanıldığım oldu mu? evet...
bana bir şey oldu mu? hayır....
dolayısıyla kim ne kadar bununla hiç uğraşmam...
ben ne kadarım ona bakarım...

iyi takip etmissin valla sana sasirdim ona sasirdigim kadar
peki yeni nick aldiginda o kisinin oldugunu nasil anladin?

ya butun bu yalanlarin anlami ne ki eglenmek mi , konu da pek eglenilecek bisey degil, kocam askere gitti ozledim bu mu
cok ilginc gercekten

asker yolu bekliyoruz.benden sonra bir tane daha başlık açıldı asker yolu ile ilgili
oraya yazmıştı.yeni ismi sevgilisinin adınaydı.bende özel mesaj attım senmisin.diye o da evet benim dedi.:1ninca:

Hafiye gibisin ayşe ablacım :))
Ben de herkese güvenirdim eskiden.. Başıma açtıkları onca dertten sonra babam olsa güvenmem artık kimseye kolay kolay.. Evet denerim ben de.. Aslında başkalarının da bildiği bir şeyi ona sırmış gibi anlatırım mesela.. Kimseye söyle diye.. Sonra bir başkasından şu kişi bana böyle böyle dedi diye duyduğum anda da bitiririm.. Ne şiş yanar ne kebap..

hayır denemem ben insanları betiş...denenmişi de denemem...
güvensiz bir insan değilim insanlara güvenirim...şüpheyle yaklaşmam insanlara...
zaten kimin hayatıma ne kadar gireceğine, kimin benden içeri ben olacağına ben karar veriyorum...
kararlarımda yanıldığım oldu mu? evet...
bana bir şey oldu mu? hayır....
dolayısıyla kim ne kadar bununla hiç uğraşmam...
ben ne kadarım ona bakarım...

ben bana bişey oldu mu hayır kısmına katılmıyorum...
senden içeri olanda yanılmak sana bişey yapmalı...yapmıyorsa gariplik vardır öyle değil mi...
ben ne kadar olduğumu bilirim...benim bildiğim sen de bilirsin ne kadar olduğunu...
kimin ne kadar olduğuna bakarım...arkamı dönerken korkmak korkutur beni...

evet sorum bu...sevgili eş anlamında sormuyorum, arkadaş, dost anlamında...
insanları hayatınıza dahil etmeden hatta ettikten sonra bile dener misiniz....?
nasıl?...şöyle...ben konuştuğumuz bir şeyi uzun bir süre sonra yine gündeme getirir yorumunu, cevabını alırım mesela...tutarlılığına bakarım...bu bir yöntem sadece benim için...sakın bana deli demeyin...yaparım...doğruyu söyleyenler benimle kalır...diğerleri yalnızca merhaba dediklerim olur...o yüzden az yanılırım insanlar ve tutarlılıkları konusunda...
Var mı sizin böyle deneme yöntemleriniz???

benim fikrimin değiştiği konular var. yaşadıklarımızla, öğrendiklerimizle beraber, fikirlerimiz de değişiyor. bu 1 sene içinde bile, kk dan o kadar şey öğrendim ki. çok kesin kurallarım yok artık. daha esnek değerlendiriyorum.

denendiğimi fark ettiğim de olmuştur. niyetini anladığımı belli ederim, karşıdaki anlar ya da anlamaz.
denenmekten hoşlanmam. net bir insanımdır çünkü. insanlara çabuk güven verdiğime inanırım. buna rağmen deneniyorsam, tepkimi koyarım.

bilerek denemem kimseyi ama söylediklerini unutmam kolay kolay...
yani o yüzden sonra yalan söyledigi zaman farkederim
...
insanlari ve olaylari gözlemlemeyi sevdigimden seziyorum zaten böyle seyleri...
bu yüzden yanildigim cok az oldu....
herseyi sezdigimden bana yalan söylemek, kandirmak hatta süpriz yapmak bile cok zor
...

katılıyorum cnm. yalanını yakalayana kadar güvenirim karşımdakine. o yalanı yakaladıktan sonra, ne yaparsa yapsın eski güvenimi kazanamıyor. özel bir çabam yok ama, çok yalan yakaladığım olmuştur, hem reelde, hem sanal alemde a.s

ben bana bişey oldu mu hayır kısmına katılmıyorum...senden içeri olanda yanılmak sana bişey yapmalı...yapmıyorsa gariplik vardır öyle değil mi...
ben ne kadar olduğumu bilirim...benim bildiğim sen de bilirsin ne kadar olduğunu...
kimin ne kadar olduğuna bakarım...arkamı dönerken korkmak korkutur beni...

neden katılmıyorsun ki beti?? herkes yanılabilir, önemli olan bunu olgunlukla karşılamak bence...

neden katılmıyorsun ki beti?? herkes yanılabilir, önemli olan bunu olgunlukla karşılamak bence...

olgunlukla karşılamak ayrı bana bişey olmaz ayrı...
bunu en son üniversite 2 de yaşadım...bir haftada 7 kilo verip aynı anda 5-6 uçuk çıkardım...
bana bişey oldu mu...evet...onu benden sanmıştım...değilmiş...üzüntüm yetmez mi...

Back
X