insanları dış görünüşlerine göremi etiketliyoruz?

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
kızlar bugün çok sinirlendim sizde benimle aynı fikirde olurmusunuz bilemeyeceğim ama fikirlerininzi merak ediyorum bir arkadaşıma bi restaurantı önermiştim yemekleri çok güzel git bayılırsın diye neyse gitmiş geldi bana diyorki ya derin nereye gönderdin sen beni kapalı insanlar geliyor dedi ben dumur oldum ne alaka ya dedim kapalı gelsin açığı gelsin ne fark eder sen yemeğini yesene. ayrıca öyle sadece kapalıların gittiği bir mekanda değil her çeşit insan var. bana ben istemem onlarla aynı ortamda olmayı dedi akannehir yani çok sinirlendim neymiş bağnazlarmış yahu insanları nasıl dış görünüşlerine göre sınıfladırabiliyoruz inanamıyorum bu kadar cahil bir milletmiyiz? ben ne kapalı sokakta sevişen kızlar gördüm ama o kadarda düzgün kapalı hanımlar tanıdım ne açıklar gördüm gayette terbiyeli hanım hanımcıklardı derdimiz nedir nedir bu cehalet hayret birşey.

Gerizekalıymış bahsi geçen insan..
Yazık,bu zekayla zor bir hayat bekliyor onu.
sanırsın ki kadın pazarlanan yeri tavsiye etmişsin yemek ye diye..

malesef oyle canım mesala diyebiliyoruzki sokakta mini etekle gezen biri terbiyesiz ondan herşey beklenir ama bu böyle değil işte o mini etekli belki 1000 tane carşaflıdan daha fazla dini bilgiye sahip
yada kapalı biri yobaz örümcek kafalı oysa okadar kültürlüleri varki.
cok yanliş bu görüşler herkes tercihlerinde özgür ben gecen yaz tişörtlerle askılarla gezdim ama bu sene cok araştirdim okudum ve kapanmaya karar verdim.ne yani ben gecen sene moderndim ve bu sene geri kafalımı oldum
insanların kişiliklerini kültürlerini 1metrelik başlarına örttükleri kumaş parcasi belirlemez
yada bacaklarına giydiği 1 karışlik etek
herşey kafanın icindedir

aynen size katılıyorum benim annem kapalı bense tam tersi açığım hemde çok çok açığım ama annemi gören beni tanımayan ön yargılı düşünüyor benimle ilgili yada beni tanıyan annemi görüne bi anda fikirleri değişiyor o zaman sinirlerim tepem çıkıyor

ülkeyi terketsin ülkeyi, bağnazlarla aynı ülkede yaşamasın. hiç olmazsa ülkeden bir gerikafalı insan eksilir ne güzel. hem kendi rahatlar hem de ülke sengözlerimebaksanab

bence olayı kapalı ya da açık olarak değerlendirmeyelim arkaşdaşlar konu malum biraz da gündem konusu...ben şu şekilde bakıyorum olaya; maalesef ki toplumumuz dış görünüşe göre insanları yadırgıyor...bu okurken de böyle,çalışırken de böyle...biraz iyiyse durumun, kılık kıyafet iyyiyse her gün işe veya okula farklı kıyafetlerle gidiliyor...ama yok durum kötüyse mesala alamıycak durum varsa,insan haliyle tek tip giyiniyor..bu yüzden arkadaş seçen arkadaşlarım vardı yaa üniversite..yani açıkça " aa bak ne saçma giyinmiş bugün" diyebiliyorlardı..insan ben şunu alıyorum derken bile dikkat etmeli kimi zaman çevremizde olan var olmayan var..çok ince detaylar belki ama hepimiz yaşamışızdır bunu..şekilciyiz çoğumuz gerçekten ...çok kolay hükümler verebiliyoruz.ister açık ister kapalı,ister zengin olsun ister durumu iyi değil...önemli olan kimin nasıl olduğu..

bence olayı kapalı ya da açık olarak değerlendirmeyelim arkaşdaşlar konu malum biraz da gündem konusu...ben şu şekilde bakıyorum olaya; maalesef ki toplumumuz dış görünüşe göre insanları yadırgıyor...bu okurken de böyle,çalışırken de böyle...biraz iyiyse durumun, kılık kıyafet iyyiyse her gün işe veya okula farklı kıyafetlerle gidiliyor...ama yok durum kötüyse mesala alamıycak durum varsa,insan haliyle tek tip giyiniyor..bu yüzden arkadaş seçen arkadaşlarım vardı yaa üniversite..yani açıkça " aa bak ne saçma giyinmiş bugün" diyebiliyorlardı..insan ben şunu alıyorum derken bile dikkat etmeli kimi zaman çevremizde olan var olmayan var..çok ince detaylar belki ama hepimiz yaşamışızdır bunu..şekilciyiz çoğumuz gerçekten ...çok kolay hükümler verebiliyoruz.ister açık ister kapalı,ister zengin olsun ister durumu iyi değil...önemli olan kimin nasıl olduğu..

evet bu kapalı açık konusu değil bence de, çünkü bu kapalı yada açık diye tabir edilen insanlarda kendi aralarında bu dış görünüş etiketlemesini yapıyo
sorun açık yada kapalı olmakta değil, insanların genel anlamda şekilci olmasında
:hulya:

miniler askılılar giyinmiş kadınların çok olduğu yere gitmiş kapalı bir arkadaş,eğer rahatsız olmuyorsa,bunun terside olmamalı.

cok gereksiz bir konu boyle konularin konusulmasi bile sacma insanlarin dis gorunusu kimseyi igilendirmez

Back
X