• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanları kandırmış sayılır mıyım?

Ben de geçmiş senelerde bir tura katılmıştım kimseyi de tanımıyorum tek başına. Neyse akşam saatleri 8-10 kişi oturmuş Türk kahvesi içiyorlar ben de yanlarına oturdum yorgunum zaten. 40lılrındaki bir teyze uzatıverdi bak bakalım diye. Ben başladım bakmaya ama resmen sallıyorum. Sallıyorum derken nasıl salladıysam kadının gözler büyüdü, yüzünün rengi attı. Demesin mi peki napiyim ben ne önerirsin diye. Ben de önerdim bi şeyler. Neyse oradakiler sıraya girdi bize de bak bize de bak. Baktım o gece. Sabah oldu gruptan biri yanıma geldi işte bak senin kalp gözün açık bunu geliştir. Üfff amaaan hala hatırladıkça gülerim. Bi şeyimi de geliştirmedim tabi.

Arkadaşlar kafama takılan bi konu var ben geçen yıl bi arkadaşımın sevgilisine laf olsun diye fal bakmıştım öyle sallama amaçlı babanla amcan arasında problem var küsler dedim oha nerden bildin falan dedi falı bitirdiğimde çocuk çok şaşırmıştı o arkadaşımda beni falcı belledi ortak arkadaşlara yaymış onlar da baktırıyo bi gün içinde on kişiye baktım hepsi şaşırdı kaldı büyücü müsün diyenler falan oluyo neyse işte arkadaşlarımdan bir tanesinin tanıdığına baktım evliliğinde sorunlar olduğunu söyledim baya detaya indim kadın ağlamaya başladı tavsiye ver nolur napmam lazım seni karşıma Allah çıkardı gibi şeyler söyledi annem yaşında kadını o halde görünce içim burkuldu. Şimdi sorun şu ki ben büyücü falan değilim faldan falan da anlamam telvelere bakmıyorum bile fincanda bi yere odaklanıp sallıyorum o an ne eserse onu söylüyorum hitabetimde çok kuvvetlidir yarım saat fal bakarım hiç de sıkılmam ama dediğim gibi falcı falan değilim öyle adım çıktı ben de hiç bozmadım ama artık kötü hissediyorum özellikle o kadından sonra resmen kandırmışım gibi hissettim sizce bu yaptığım şey kandırmak mı? Arkadaşlarıma söylemeli miyim ben de böyle bi olay yok sallıyorum diye? Yani eğlencesine yapıyodum ama iş farklı yerlere gitmeye başladı
Evet yapmayın

Yalan söylediğim için evet ama vebale inanan insan da fal baktırmasın o zaman ikisi de günah

Yok artik saka mi yapiyorsunuz? Insanlar zayif yanlari yuzunden neler yapiyor. Oyleler diye suistimal etmek mi lazim?
Durumun icinden cikamayinca buyucuye gidenler mesela.
Kendinizi bu sekilde savunmaniz çok cirkin. Uyusturucu saticisi da ciksin o zaman ben satıyorum diye onlar icmek zorunda mi desin? Yazik yahu. Insanin kendine saygisi olur.

Senin bi vebale girdiğini sanmıyorum. Eğer falla amel edecek kadar cahil insanlarsa bu onların hatası eğlence için bakılır fal ötesi yok. Bakma tabi orası ayrı insanların gözünde falcı diye anılmak hiç hoş bi durum olmasa gerek zira

Yok artik saka mi yapiyorsunuz? Insanlar zayif yanlari yuzunden neler yapiyor. Oyleler diye suistimal etmek mi lazim?
Durumun icinden cikamayinca buyucuye gidenler mesela.
Kendinizi bu sekilde savunmaniz çok cirkin. Uyusturucu saticisi da ciksin o zaman ben satıyorum diye onlar icmek zorunda mi desin? Yazik yahu. Insanin kendine saygisi olur.
Suistimal etmiyorum ki para pul almadım geleceğe yönelik iyi şeyler söylemeye çalıştım hep bugüne geçmişe yönelik konuşmaya gayret ettim sanki karşımdaki insanlar çok hayırlı bi iş için gelmişlerde onu sabote etmişim gibi davranmışsınız

Suistimal etmiyorum ki para pul almadım geleceğe yönelik iyi şeyler söylemeye çalıştım hep bugüne geçmişe yönelik konuşmaya gayret ettim sanki karşımdaki insanlar çok hayırlı bi iş için gelmişlerde onu sabote etmişim gibi davranmışsınız

Madem iciniz bu kadar rahat, konu acmaniza gerek yoktu "insanlari kandirmis sayilir miyim?" diyerek.

Bence arkadaşlarına bu fal olayından çok rahatsız olduğunu ve artık bakmayacağını söyle. Eğlencesine salladım, hepiniz kendinizden birşey buldunuz salladıklarımda ama ben bundan rahatsızım, artık bakmayacağım de bitsin gitsin.

Bu sitede de baktım fal bölümüne insanlar ne paralar dökmüş ben de önceden baktırır ederdim şimdi kendimi gördükten sonra asla inanmıyorum gözlem gücünüz yüksekse ağzınız laf yapıyosa biraz da insan sarraflığı varsa her türlü sallarsınız. Falcılara gittiğimde hepsi aynı şeyi yapardı önce herkesin hayatında olabilecek bir şey söylerler mesela yaşın gençse sen aşk acısı çekmişsin ya da kafandan atamadığın biri var gibi sizin tepkilerinize göre de olayı devam ettirirler iyi falcı diye bi şey yok gözlem gücü yüksek laf ebesi diye bi şey var

Kesinlikle asla bir daha bakmayın.. fincanı bu amaçla fal için saniyelik de olsa elinize almayın.
Banlanmak istemiyorum o yüzden üstünkörü yazacağım ama bu ağzı iyi laf yapmayla atma tutmayla
olacak bir iş değil. Tabi söylediğiniz şeyler 'senin yüreğin kabarmış, seni kıskananlar var' :) gibi yüzeysel şeyler değilse.. Yani aslında siz attım tuttu sanıyorsunuz ama o iş öyle değil. Günahın ya da kandırma dışında kendi
iyiliğiniz için yapmayın bunu kesinlikle ve bir daha baktırmak isteyen olursa da çok kararlı bir şekilde reddedin.

Bu kadar iyi sallayıpta tutturmak .. harıkasınız ne diyim.. ama insanların duygularıyla oynamayın derim ben..:KK12:

tabi ki var. Ama bu işin bir de hak kısmı var. Falına baktıklarınızın hepsinin helalliğini almalısınız, tabi açıklamasını yaparak.

Niye helallik alsın . Kendi rizalariyla baktirmislar.

Kadın ben doğruları bilirim, geleceği bilirim diye kandirmamis ki..

Amaan, siz sallıyorum desenizde “ay ama çok güzel sallıyorsun, biraz daha bak” diyecekler. Müşteri artaracak. Akıl var fikir var, faldan medet ummasın onlarda. Sizde boşu boşuna bulaşmayın fal belasına bence.

Back
X