İnsanların cahilliğinden bıktım!

Ben hamileyken bahçemizde bi sürü kedi vardı biri doğurmuştu yavrusunu ben almıştım hemen. sürekli besliyodum mama veriyodum banada herkes kediye bakma kedi gibi olur çocuğun demişti ama ben hiç takmıyodum yok elini vurma bilmem ne.kızımın gözleri çekik şimdi dalga geçiyorum sana hamileyken kediye çok baktım ondan böyle oldun diye:KK70:
Hahahahhahaa
İyi oldu kediye benzemesi :))) ya çok tatlısınız :KK200:

Ben hamileyken bahçemizde bi sürü kedi vardı biri doğurmuştu yavrusunu ben almıştım hemen. sürekli besliyodum mama veriyodum banada herkes kediye bakma kedi gibi olur çocuğun demişti ama ben hiç takmıyodum yok elini vurma bilmem ne.kızımın gözleri çekik şimdi dalga geçiyorum sana hamileyken kediye çok baktım ondan böyle oldun diye:KK70:
Öyle mi oluyomuş ya :) ben hiç doğurmamaya karar verdim. Kedi köpek kuş hamster ginea pig karması falan olucak. Kaplumbağa ve kertenkele mevsimine de denk gelirsem. Töbe estağfurullah :KK45:

Arkadaşım veteriner. Çocuğu doğduğundan beri kedi, köpeklerle beraber büyüdü. 6,5 yaşında şimdi maşallah gayet sağlıklı turp gibi :)

Üstelik evin kadrolu yavrucakları dışında bir dolu gelip geçen misafir canlıları oldu, olmaya da devam ediyor... Hiçbirşey olmaz. Hurafecilere kulak tıkayın. Sabır dilerim.

Maşallah Allah bağışlasın hepsini :)
Ne kadar güzel ya.. rahatlıkla büyütücem zaten hiç bir endişem yok açıkçası :)

Valla zarar verir mi bilmem ama bir komsumun 2 kedisi var oglu 7 aylik master duzeyde emekliyor kediler yuzunden cok erken ogrenmis emeklemeyi
:))) hahahaha ay yerim onu,peşlerinden koşturmak için desene :)
Doğru ama onları görünce o da örnek alır.
Bence birçok yönden faydası olucak :)

Benim esimin kuzeninin eside cok hayvansever. İki kopegi vardi dunya tatlisi kiz bir dusuk gecirdi ozellikle en basta benim kv olmak uzere butun sulale kopeklerden oldugunu iddia edip kizin uzerine geldiler. Tekrar hamile kaldi israr kiyamet yine kizi bunalttilar ve babasina vermek zorunda kaldi. Ama gozundeki o huznu gorebiliyorum.... hala benim kv kizi sıkıştırıp iyiki verdin amaaaan napcan kopegi bebegin olcak diyince kiz iki kat uzulmustu.
Dogruluk payini bilemem belki astim ve solunum yolunda sıkıntısi olan bebekler icin uygun olmayabilir ama bu tarz davranislar bana da cahillik gibi geliyor. İnsanlar kulaktan dolma bilgilerle hayat surduruyor.

Yok ya insanları dinlemem zaten. Benim kv de tüyü çok zararlı,sahibini yer bla bla bla neler diyor :)
Ama hiç kulak asmıyorum sadece ısrarla ne yapacaksın diyip duruyorlar onlara sinirleniyorum.

Kedilerinizn aşıları varmis zaten neden zararli olsunki
Okufugum bi makalede hamileyken kedi köpek varsa bebek dogduktan sonra alismis oldugu icin hicbir zarari olmaz yaziyordu
Bebeginizi saglicakla kucahiniza alin insallah,
2 kedi bir bebek ne guzel olur bir evde❤

Evet var aşıları :)
Bir zararı olacağını bende düşünmüyorum..
inşallah öyle olur belki de farkındalar bile dimi :) ama kokusuna alışmaları için zaman lazım..
Büyük bir merakla bekliyorum :)) ❤️

Altı üstü kedi sanki kaplan Görmüş koltuğa niye çıkıyor :KK70: çok şükür iyileşti bizimki eski performansını sergiliyor gelene pençe gidene pençe kan revan içinde yasıyoruz

Ben de anlamıyorum ya :)
Bide bağırıyorlar.
:))) değişik valla insanlar yanlarına bile yanaşmıyorken neden korkuyorlar anlamıyorum :))

Evet var aşıları :)
Bir zararı olacağını bende düşünmüyorum..
inşallah öyle olur belki de farkındalar bile dimi :) ama kokusuna alışmaları için zaman lazım..
Büyük bir merakla bekliyorum :)) ❤️
Ben de kedi kopek icinde büyüdüm,cocukken pek doktor gormesemde hamileliklerimde epeyce riskli gectigi icin her türlu kontrolden gectim hicbirsey cikmadi bende
Bebeginiz de de olmaz
Çunkü onun annesi 2 kediyi evladi gibi sevip koruyor allah razi olsun sizden
Kendi cocugunuzu nasil korursunuz görebiliyorum❤

Yok ya insanları dinlemem zaten. Benim kv de tüyü çok zararlı,sahibini yer bla bla bla neler diyor :)
Ama hiç kulak asmıyorum sadece ısrarla ne yapacaksın diyip duruyorlar onlara sinirleniyorum.
Yapılan araştırmalara göre sahiplerini yiyorlar ama :)
Evde öldü diyelim sahibi bir dolu maması bile olsa sahiplerini yedikleri görülmüş. Çeşitli teoriler var tabiki ama aklıma en yakın olanı, sahibini kendine getirmek için çabalamaya başlıyo. Yalıyo baktı tepki yok ısırıyo hareket ettirmeye çalışıyo. Daha sonra da verdikleri zarara bağlı olarak oluşan kan ve et kokusuna dayanamayıp yrmeyr başlıyorlar.
Bana nişanlım diyo yicekler bizi biliyosun dimi diye. Ben ölmüşüm zaten bebelerim yesin diyorum bende:eğlence::rapci:

Bizimde bir köpegimiz var. Hamileligimde bizede cok laf söylendi artik bıkmıstım birisi laf söylemeden tıkıyodum agizlarina. Sonrasinda bebek dogdu ve aralarindaki iliskiyi görünce kimse bisey diyemedi oglum suan 21 aylik köpegimizle hala beraberler. Birlikte bile uyuyolar. Hic bir zarari olmadi aksine cok faydasi oldu. Kimseyi umursamayin ve cocuklarinizla birlikte hep mutlu olun

Yapılan araştırmalara göre sahiplerini yiyorlar ama :)
Evde öldü diyelim sahibi bir dolu maması bile olsa sahiplerini yedikleri görülmüş. Çeşitli teoriler var tabiki ama aklıma en yakın olanı, sahibini kendine getirmek için çabalamaya başlıyo. Yalıyo baktı tepki yok ısırıyo hareket ettirmeye çalışıyo. Daha sonra da verdikleri zarara bağlı olarak oluşan kan ve et kokusuna dayanamayıp yrmeyr başlıyorlar.
Bana nişanlım diyo yicekler bizi biliyosun dimi diye. Ben ölmüşüm zaten bebelerim yesin diyorum bende:eğlence::rapci:

Ben ölünce yesinler ne olacak :))))
Aman ya yine görümcem aradı aynen devam. Daha geçen gün anlattım hala soruyor zararı vardır bla bla bla. İş yerimde çalışanlar yazık bebeğe demişmiş de.

Bizimde bir köpegimiz var. Hamileligimde bizede cok laf söylendi artik bıkmıstım birisi laf söylemeden tıkıyodum agizlarina. Sonrasinda bebek dogdu ve aralarindaki iliskiyi görünce kimse bisey diyemedi oglum suan 21 aylik köpegimizle hala beraberler. Birlikte bile uyuyolar. Hic bir zarari olmadi aksine cok faydasi oldu. Kimseyi umursamayin ve cocuklarinizla birlikte hep mutlu olun

Umursamak değil ya mesele benim sinir olduğum anlamamaları. Bak daha geçen gün anlattım bugün yine görümcem başladı senaryolar yazmaya. İş yerinde bebeğe yazık nasıl kıyar demişler de :) En sonunda insanlar boş konuşmayı çok seviyorlar bilip bilmeden söz sahibi oluyorlar dedim.

Umursamak değil ya mesele benim sinir olduğum anlamamaları. Bak daha geçen gün anlattım bugün yine görümcem başladı senaryolar yazmaya. İş yerinde bebeğe yazık nasıl kıyar demişler de :) En sonunda insanlar boş konuşmayı çok seviyorlar bilip bilmeden söz sahibi oluyorlar dedim.
Takilma canim insanlar hep konusur zafen. Bizim esimin is arkadaslarina kadar herkes bu konuyla ilgileniyodu. Sizin kopek bebeginizi yemesin bile diyen olmustu. Simdi internete bizimkilerin fotograflarini paylasiyorumda o laf söyleyen insanlar bile tebrik ediyo bizi ne kadar güzel yetistiriyosunz diye
Zaten bu hayvanlarla bebeklerin birlikte yasamasini bi tek bizim turkiye kabullenemedi

Bizim insanımız alışamadı ki evde evcil hayvan beslemeye. Evimde kedi olduğunu duyunca sanki evde cin var demişim gibi tepkiler alıyorum. Aaaa nasıl bakıyorsun? Kokmuyor mu? Pis değil mi? Odana giriyor mu? Yatağına yatıyor mu? İnsanın gözünü çıkarmaz mı tırnaklarıyla? Sanki kedi köpek değil nükleer atık.

Yurt dışında neredeyse her aile evinde var. Çocuklar hayvanlarla iç içe ne de güzel büyüyorlar. Biz de herkes mikrobuna tüyüne kafayı takmış.

Bizim insanımız alışamadı ki evde evcil hayvan beslemeye. Evimde kedi olduğunu duyunca sanki evde cin var demişim gibi tepkiler alıyorum. Aaaa nasıl bakıyorsun? Kokmuyor mu? Pis değil mi? Odana giriyor mu? Yatağına yatıyor mu? İnsanın gözünü çıkarmaz mı tırnaklarıyla? Sanki kedi köpek değil nükleer atık.

Yurt dışında neredeyse her aile evinde var. Çocuklar hayvanlarla iç içe ne de güzel büyüyorlar. Biz de herkes mikrobuna tüyüne kafayı takmış.

Teryesizler ya vallahi bak yine sinirlendim şimdi. Sinirden çatlicam artık hala yüzsüz yüzsüz söyleniyorlar. Sanki benden çok düşünüyormuş gibi. O kadar çirkin ki bu insanlar artık tiksiniyorum sırf sinirim bozulsun diye uğraşıyorlar!

Takilma canim insanlar hep konusur zafen. Bizim esimin is arkadaslarina kadar herkes bu konuyla ilgileniyodu. Sizin kopek bebeginizi yemesin bile diyen olmustu. Simdi internete bizimkilerin fotograflarini paylasiyorumda o laf söyleyen insanlar bile tebrik ediyo bizi ne kadar güzel yetistiriyosunz diye
Zaten bu hayvanlarla bebeklerin birlikte yasamasini bi tek bizim turkiye kabullenemedi

Türkiyede o kadar çok cahil var ki gerçekten hayatımda böyle cahil bir toplum görmedim.
Madem birşey merak ediyorsan gidip bir doktora sor madem aklında ki soruların cevaplarını ortadan kaldır. Ne kadar boş şeylerle dolduruyor beyinlerini! Sinirden çatlicam kendimi sakinleştiremiyorum.

Aynen öyle ama bilmiyolar ki aşılı hayvanlarin insanlara hic bir zarari olmadigini , bebeklerin hayvanlarla buyudugunde bagisiklarinin baska cocuklardan daha guclu oldugunu , hayvanlarla buyuyen cocuklarin vicdan ve marhamet duygusunun cok daha yuksek oldugunu , paylasmayi ve sosyallesmeyi daha cabuk ogrendigini.... gibi gibi iste. O yuzden insanlar takmis yok kılı tüyü diye bu kadar yararli seyleri görmezden geliyolar.

Teryesizler ya vallahi bak yine sinirlendim şimdi. Sinirden çatlicam artık hala yüzsüz yüzsüz söyleniyorlar. Sanki benden çok düşünüyormuş gibi. O kadar çirkin ki bu insanlar artık tiksiniyorum sırf sinirim bozulsun diye uğraşıyorlar!
Aynen öyle bilerek moral bozmak için tuhaf tuhaf konuşuyorlar. Kedimle resmimi görüp ıyyy bu ne be diyen bile oldu. :bicak:

Halbuki bilmiyor ki o ıyyy dediği hayvanın hem kalbi hem tüyleri onun kokuşmuş zihinden daha temiz.

Aynen öyle bilerek moral bozmak için tuhaf tuhaf konuşuyorlar. Kedimle resmimi görüp ıyyy bu ne be diyen bile oldu. :bicak:

Halbuki bilmiyor ki o ıyyy dediği hayvanın hem kalbi hem tüyleri onun kokuşmuş zihinden daha temiz.

Hem kokmuş zihninden daha temiz hem pis kalbinden!
Allahın yarattığı cana ıy denir mı. Heleki Peygamber efendimizin sevdiği bir hayvan bu :) tertemiz olduğunu Peygamber efendimiz bile söylemiş.
Çok kişi uzaklaştırdım kendimden bu sebepten dolayı ve daha huzurluyum böyleleri eksildikçe.

Aynen öyle ama bilmiyolar ki aşılı hayvanlarin insanlara hic bir zarari olmadigini , bebeklerin hayvanlarla buyudugunde bagisiklarinin baska cocuklardan daha guclu oldugunu , hayvanlarla buyuyen cocuklarin vicdan ve marhamet duygusunun cok daha yuksek oldugunu , paylasmayi ve sosyallesmeyi daha cabuk ogrendigini.... gibi gibi iste. O yuzden insanlar takmis yok kılı tüyü diye bu kadar yararli seyleri görmezden geliyolar.

aynen işte bilip bilmeden konuşuyorlar. Ya benim anneannem 96 yaşında sapasağlam kadın hala yaşıyor,hiç bir sağlık sorunu yok göz bozulması dışında ve aklı gidip geliyor. Kadın köpekle kediyle büyüdü ve o zamanlar da aşı filan yoktu yani düşünün. Kadın hala oje sürüp topuklu ayakkabı giyip gezmeye çıkıyor.
Kafelerde oturup bira bile içtiğini biliyorum canı çektiğinde :deli:

Back
X