Merhaba hanımlar
Hemen konuya geçmek istiyorum
Doğum yapalı bir kaç gün oldu evime geldim. Whatsapp durumumda ve instagram hesabımda buna göre bir paylaşım yaptım.
Herşey buraya kadar normal.
Eşimle konuşurken herkesin arayip tebrik ettigini, bir amcamın ve yengemin arayıp tebrik etmediklerini öğrendim. Ki onlarla aramızda iyidir eşimle bilhassa.
Akrabalık bağımız nasıl diye sorarsanız:
Mesafeli ve soguk degilizdir amcamlarla,bizim icin biraz garip bir durum oldu, bende duymamıslardir herhalde diyip esime yansıtmak istemedim.
Biraz inceledim ve her paylasimimı takip eden yengemin durumuma bakmadigini fark ettim bende.
Annemin agzini aradim o da bana sunu söyledi "aysenin(yengem olsun) üvey annesi daha dogrusu babasinin ikinci karisi gecenlerde vefat etmisti(başka bir ülkede).Siz aramadiginiz icin küsmüsler benide arayip tebrik etmediler" dedi.
Amcamin arasi bizimle cok iyi esimide cok sever. Meger bu hanım vefat edeli baya olmuş ama bizimkilerde bana citlatmadilar yoksa neden bassagligi dilemeyelim. Birbirimize bu kadar yakin iken bakin sizin cocugunuz oldu alin bakalim böyle olur dercesine bize davranmalari beni üzdü.
Bende gercekten haberimizin olmadigini hickimseden duymadigimizi baska bir ülkede sınır köyde beraber bile yasamadiklari babasinin ikinci karisinin vefatini duymadigimiz icin bize sirt dönmelerinin garip oldunu dile getirdim. Bunun icin küsmüs olamazlar esimi ve beni bilmeleri lazim bizi bilenin bunun bilincli olmadiginida bilir dedim.
Esiminde en az 3 cok yakın akrabası vefat etti bunların 2sinden haberleri yoktu biz duyurmadik,simdi biz ölenin doganin hesabini mi yapacaz allah askina hanımlar
Koskoca insanların yigenleriyle girdikleri bu hesaplasma sizce nasil yorumlanmali? Tavsan daga küsmüs dagin haberi yok misali ..meger bize tavirlilarmis.
Bana bahane gibi geliyor...
Sizinki de yanlış, onlarınki de. Aslında siz de tuhaf bir hesap peşindesiniz yani o doğum olayından sonra o kadar arayan soranın arasında kim kimi ne ara aradı ya da aramadı açıkçası ben farketmezdim. Siz nasıl alınıyorsanız aramadığına o da alınabilir, şu durumda ben sizi de o tarafı da anlamakta güçlük çekiyorum ama amca tarafınızı en iyi anlayacak sizsiniz bu durumda çünkü aynı gördüm
Bahane midir bilemem ama insanlar tuhaf gercekten. Siz de uzerine dusmeyin madem yoklarmis gibi davranin. Demissiniz ya dogani öleni mi takip edecegiz diye belki onlar da oyle dusunup dogani takip etmemislerdir siz öleni takip etmediniz diye
Sizinki de yanlış, onlarınki de. Aslında siz de tuhaf bir hesap peşindesiniz yani o doğum olayından sonra o kadar arayan soranın arasında kim kimi ne ara aradı ya da aramadı açıkçası ben farketmezdim. Siz nasıl alınıyorsanız aramadığına o da alınabilir, şu durumda ben sizi de o tarafı da anlamakta güçlük çekiyorum ama amca tarafınızı en iyi anlayacak sizsiniz bu durumda çünkü aynı gördüm
Amcamin arasi bizimle cok iyi esimide cok sever. Meger bu hanım vefat edeli baya olmuş ama bizimkilerde bana citlatmadilar yoksa neden bassagligi dilemeyelim. Birbirimize bu kadar yakin iken bakin sizin cocugunuz oldu alin bakalim böyle olur dercesine bize davranmalari beni üzdü
Sizin haberiniz yokmus anneniz bilip de soylemediyse onun hatasi arayip o diyebilirdi bu sebeple aramamissiniz ama onlarin vefat durumundan haberi yoktu
Amaaan boşversene, aramazlarsa aramasınlar. Ben de 3 ay önce doğum yaptım. Beni de teyzelerim aramadı, kardeşim oğlumun fotoğrafını gösterdiğinde de burun kıvırıyormuş hanımefendiler. Aramama nedenleri de (muhtemelen) ben onları hiç aramıyormuşum. (Bugüne kadar hiç aramadım, çocukluk dahil. Ama ne hikmetse evlendikten sonra bunu kendilerine olay etmişler.)
Hanımlar bu arafa bu vefat olayı olunca amcamın eşi ile annemin araları limoniydi. Bende hamileydim annem bana fazla yansıtmak istemedi bu vefat haberidr arada kaynadı diyebilirim