İnsanların Rahatlığı

mavikelebek34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2017
4.931
11.166
208
Toplu taşımada maske takmak zorunluğu olduğu halde arka kapıdan binip oturunca maskeyi çenesine indiren kişilere denk geldim. Annem Suriyeli oldukları için karışma belli olmaz onlara dedi ve kimsede sesini çıkarmadı ben tabi susmadım hep söylendim ve gittikçe sesimi yükselttim. Baktım olmuyor arkadan öne gidip şoföre söyledim ona rağmen ne bir anons ne de bir kontrol hiçbir şey olmadı. Tabi daha fazla dayanamayarak ikisinide sert bir şekilde uyardım artık. İki durak sonra şoför yolun ortasında durup kontrol etti ki etmeseydi plaka ve fotoğraflarla beraber şikayet edecektim. Bu olay üstüne annemle kavga ettik yaptında ne oldu dedi herkes dururken ben konuşmuşum benden başka rahatsız olan olmamış. Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum sonuna kadar da haklıyım. Kimse bu maskeleri keyfi için takmıyor. Annemde her yerde bunu yaparsam başıma bir şey gelir diye korkuyor siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bana aşırı derece batıyorda bu rahatlıkları

İnsanları düzeltemezsiniz, siz kendi tedbirinizi alın gerisini boşverin..

Evet düzeltemeyiz ama insan yanındakini uyarmaz mı kibar bir dille bundan bir şey yok bence o kadar insan sustular anlamıyorum gerçekten. Ama şu da var tv de hep görüyoruz neler oluyor bende ilk o yüzden şoföre söyledim.

Yanlarında yabancılar varmıydı?
Benim yanımda yabancı biri varken asla maskemi indirmiyorum ama bazen iett otobüslerinde otobüs boş olduğunda indiriyorum, çünkü nefes darlığım var maskenin içerisinde aldığım nefes bana yetmiyor gibi geliyor.
Belki böyle bir durumu vardır diyeceğim ama anlattığınız durum keyfi gibi duruyor. Şoförün buna müsaade etmemesi lazım.

Toplu taşımada maske takmak zorunluğu olduğu halde arka kapıdan binip oturunca maskeyi çenesine indiren kişilere denk geldim. Annem Suriyeli oldukları için karışma belli olmaz onlara dedi ve kimsede sesini çıkarmadı ben tabi susmadım hep söylendim ve gittikçe sesimi yükselttim. Baktım olmuyor arkadan öne gidip şoföre söyledim ona rağmen ne bir anons ne de bir kontrol hiçbir şey olmadı. Tabi daha fazla dayanamayarak ikisinide sert bir şekilde uyardım artık. İki durak sonra şoför yolun ortasında durup kontrol etti ki etmeseydi plaka ve fotoğraflarla beraber şikayet edecektim. Bu olay üstüne annemle kavga ettik yaptında ne oldu dedi herkes dururken ben konuşmuşum benden başka rahatsız olan olmamış. Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum sonuna kadar da haklıyım. Kimse bu maskeleri keyfi için takmıyor. Annemde her yerde bunu yaparsam başıma bir şey gelir diye korkuyor siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bana aşırı derece batıyorda bu rahatlıkları
Haklısın ama sen yinede dikkat et manyak biri çıkar karşına canın sıkılır

Genelde ben de tek basina sikayet edenlerden olurum. Mal mal bakarlar bana sanki ilk defa insan goruyorlarmis gibi. Bu muameleden sikayetciyim ama yapacak bir sey yok,dogru bildigimizden devam etmeliyiz bence.
Ben bigun uyarırken dayak yemekten korkuyorum
Sankı adama suc isle diyormussun gıbı geriliyor, maskenizi takar mısınız dedigınde.

Yanlarında yabancılar varmıydı?
Benim yanımda yabancı biri varken asla maskemi indirmiyorum ama bazen iett otobüslerinde otobüs boş olduğunda indiriyorum, çünkü nefes darlığım var maskenin içerisinde aldığım nefes bana yetmiyor gibi geliyor.
Belki böyle bir durumu vardır diyeceğim ama anlattığınız durum keyfi gibi duruyor. Şoförün buna müsaade etmemesi lazım.

Tamamen keyfi kulaklarında kulaklık ve şarkılara ritim tutuyorlardı. Boş değildi koronaya rağmen oldukça kalabalıktı. İnsanı sinir edende bu zaten.

Ben bigun uyarırken dayak yemekten korkuyorum
Sankı adama suc isle diyormussun gıbı geriliyor, maskenizi takar mısınız dedigınde.
Ben de hangi birini uyaracagimi sasiriyorum. Agzina agzina giren Birine demelisin ki “biraz uzakta durur musunuz?” Maskesize “lutfen maskenizi takar misiniz?” Esekler gibi ortaliga hapsurana “lutfen mendil kullanir misiniz?” Hepsini birden desem kesin doverler

Tamamen keyfi kulaklarında kulaklık ve şarkılara ritim tutuyorlardı. Boş değildi koronaya rağmen oldukça kalabalıktı. İnsanı sinir edende bu zaten.
Keşke polisi vs devreye soksaydınız, şuan için toplu taşımada maske takmamak suç.
Ben bu süreçte sadece bir kez minibüse binmek zorunda kaldım, orada maske takmayan bir bayan vardı.
Şoför ikaz etti, eğer takmazsanız çevirmeye yakalandığımızda bende ceza alacağım lütfen maskenizi takın diye uyardı. Polis gelip hepsine ceza kesseydi, sallamayan şoföre de ders olurdu.

Aynen aslında doğru olanı yapıyoruz ama onda bile bu düşünce olması insanlığın bitmiş olması gibi birşey
Dibine kadar girmeleri cabası.
Gecen gun bufeden su alayım dedim yolda gidiyordum.
Adam su sısesını agzından tuttu uzattı.

Sıselerı agzından tutmayın normal zamanda bile saglıksız sımdı Vırus varken yapmayın bunu bence dedım.
Ellerim temiz dedı??????
. Ya bir mahcup ol, evet dogru de kendi kendine.
Nerde temiz ellerin, para tutup duruyorsun???
Hemen bir savunma sacma sapan.

Keşke polisi vs devreye soksaydınız, şuan için toplu taşımada maske takmamak suç.
Ben bu süreçte sadece bir kez minibüse binmek zorunda kaldım, orada maske takmayan bir bayan vardı.
Şoför ikaz etti, eğer takmazsanız çevirmeye yakalandığımızda bende ceza alacağım lütfen maskenizi takın diye uyardı. Keşke o an polisi arasaydınız. Sallamaya şoföre de ders olurdu.

Sinirden aklıma gelmedi polisi aramak. Yolda nasıl gittim bilmiyorum. Devamlı toplu taşıma kullanan biriyim ama bu insanlar artık batmaya başladı bana

Back
X