Insanlarla iletisim sorunu

amelieeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
34
9
16
Hanımlar öncelikle merhaba lafı uzatmadan ve sizi sıkmadan hemen sorunuma geçmek istiyorum ben 20 yaşındayım insanlarla muhabbet edemiyorum özellikle büyüklerle çok çekiniyorum ortak konu bulamayacakmışım gibi oluyor.Ailemde herkes çok konuşkan,kibar ve tatlı dilli.Bense yapamıyorum sanki bunları yapınca benim üzerimde çok yapmacık kalıyo.Bu sıkıntımı nasıl yenebilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Kendimi nasıl geliştirebilirim? Çok fazla da kitap okuyan biriyim aslında. Şimdiden çok teşekkürler :)

Ayni sorun bendede var :( bende kalabalik ortamlarda konusmaya cok cekiniyorum. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum ve hep bu nedenle insanlar tarafindan yalnis anlasiliyorum. Bende kisisel gelisim kitaplari okuyorum ama faydasi olmuyor maalesef. Umarim bu sorunu asariz :(

Ayni sorun bendede var :KK43: bende kalabalik ortamlarda konusmaya cok cekiniyorum. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum ve hep bu nedenle insanlar tarafindan yalnis anlasiliyorum. Bende kisisel gelisim kitaplari okuyorum ama faydasi olmuyor maalesef. Umarim bu sorunu asariz :KK43:

Ya özgüven eksikliği desem o da yok ama neden konuşamıyoruz anlamıyorum.Konuşulan konu hakkında bilgim var fakat konuşamıyorum cümle kuramıyorum,çekiniyorum.Ah o ifade edememek var yaa neler çektim ne yanlış anlaşılmalar yaşadım.Sende bu konuyu takip et kadınlar kulübü hanımlarının önerisiyle belki kurtuluruz bu durumdan :)

O insanların da sizin gibi yiyip içip mıçan, sizden farklı olmayan insanlar olduğunu düşünün.

Kendine güven sorununuz varsa, psikologla, kişisel gelişim kitaplarıyla aşabilirsiniz. Aşılmayacak bir dert değil.

Ama mutlaka aşın, çalışma hayatında çok büyük bir dezavantaj bu. Kendine güvensiz adam ezilmeye mahkumdur maalesef.

Ya özgüven eksikliği desem o da yok ama neden konuşamıyoruz anlamıyorum.Konuşulan konu hakkında bilgim var fakat konuşamıyorum cümle kuramıyorum,çekiniyorum.Ah o ifade edememek var yaa neler çektim ne yanlış anlaşılmalar yaşadım.Sende bu konuyu takip et kadınlar kulübü hanımlarının önerisiyle belki kurtuluruz bu durumdan :)
Hic sorma ozellikle şu kendimizi ifade edememek yokmu tam bir kabus :( dedigin gibi konuyu takip edecegim umarim tez zamanda kurtuluruz bu durumdan :KK43:

Bununla alakalı kişisel gelişim kitapları okuyun.
Madem çok kitap okuyorsunuz kolaylıkla asabilirsiniz.

Tabi inanmak 1. Kural :)

O insanların da sizin gibi yiyip içip mıçan, sizden farklı olmayan insanlar olduğunu düşünün.

Kendine güven sorununuz varsa, psikologla, kişisel gelişim kitaplarıyla aşabilirsiniz. Aşılmayacak bir dert değil.

Ama mutlaka aşın, çalışma hayatında çok büyük bir dezavantaj bu. Kendine güvensiz adam ezilmeye mahkumdur maalesef.

Desteginiz ve öneriniz için çok teşekkür ederim ;)

aynen ya bazen kendimi çok pısırık hissediyorum cok cekingenim özellikle yeni tanisiyosam...
ezik miyim lan ben diye bagirasim var.
kadinlar kulubunun kendinden emin hanimlari bizim derdimize care bulsunlar valla cok hayra girerler

Yapiniz boyledir bazilari cok konuska okur bazilari daha sessiz sakin.
Ozguven sorununuz olmayabilir.bosbos konusup kuru gurultu yapan insanlari gordukce sessiz insanlara saygim artti

Hanımlar öncelikle merhaba lafı uzatmadan ve sizi sıkmadan hemen sorunuma geçmek istiyorum ben 20 yaşındayım insanlarla muhabbet edemiyorum özellikle büyüklerle çok çekiniyorum ortak konu bulamayacakmışım gibi oluyor.Ailemde herkes çok konuşkan,kibar ve tatlı dilli.Bense yapamıyorum sanki bunları yapınca benim üzerimde çok yapmacık kalıyo.Bu sıkıntımı nasıl yenebilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Kendimi nasıl geliştirebilirim? Çok fazla da kitap okuyan biriyim aslında. Şimdiden çok teşekkürler :)

Ayni sorun bendede var :KK43: bende kalabalik ortamlarda konusmaya cok cekiniyorum. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum ve hep bu nedenle insanlar tarafindan yalnis anlasiliyorum. Bende kisisel gelisim kitaplari okuyorum ama faydasi olmuyor maalesef. Umarim bu sorunu asariz :KK43:
kalabalık gruplara / kitlelere karşı kendini ifade edememe kouşmada tutukluk bir fobidir. sahne fobisi gibi. sahneye çıkarsın yüzünü kaldırıp sahne karşısındakilere bakarsın ve dilin tutulur. kem küm edersin. tam bir fiyasko.
ben bunu yaşadım :D benim sahne fobim var. 10-20 kişiye karşı rahat konuşuyorum ama sahneye çıkıp bir şey anlatacaksam durum feci oluor :D bununla ilgili bir film bile var. gerçek bir olay. amerikanın mı ingilterenin mi ne başkanı böyle. 2-3 kişi ile konuşuyor ama grupa hitap edemiyordu. en son dublör bulunuyor adama arkasından o konuşuyor adam ağzını kıpırdatıyordu.

Hic sorma ozellikle şu kendimizi ifade edememek yokmu tam bir kabus :KK43: dedigin gibi konuyu takip edecegim umarim tez zamanda kurtuluruz bu durumdan :KK43:
özgüven ile alakalı bir durum değil.

Aynı sorun malesef bende de var ya :'( Arkadaşlarımla bile konuşurken bazen konuşacak şey bulmuyorum. Sessizlik oluyor bazen ikili konuşmalarda ve bundan çok rahatsız oluyorum. Kendimi sıkıcı biriymiş gibi hissediyorum. Genelde de sessiz biriyim. Çok konuşmaktan hoşlanmam ama konuşmak istediğimde de konuşacak şey bulamıyorum. Konuştuğum zamanlarda da bazen tutukluk yaşıyorum, kendimi tam ifade edemiyorum. Büyük sıkıntı :(
Çaresini bulursan beni de bilgilendir lütfen :)

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyordum fakat bunun sadece benden kaynaklı olmadığının farkına vardım,karşıdaki insana göre gerçekten değişiyor.
Çevremdeki insanlar başta çok soğuk olduğumu sonrada asla öyle olmadığımı söylerler,çünkü ben konuşsam da karşımdaki insandan aldığım tepki yüzünden konuşmam ya da konuşurum.
Hatta konu bile açmıştım bu konu hakkında,konuşacak şey bulamıyorum diye ama samimi olduğum insanlarla saatlerce konuşurum.Kesinlikle muhattap olduğun kişiyle de etkisi var.

kalabalık gruplara / kitlelere karşı kendini ifade edememe kouşmada tutukluk bir fobidir. sahne fobisi gibi. sahneye çıkarsın yüzünü kaldırıp sahne karşısındakilere bakarsın ve dilin tutulur. kem küm edersin. tam bir fiyasko.
ben bunu yaşadım :KK70: benim sahne fobim var. 10-20 kişiye karşı rahat konuşuyorum ama sahneye çıkıp bir şey anlatacaksam durum feci oluor :KK70: bununla ilgili bir film bile var. gerçek bir olay. amerikanın mı ingilterenin mi ne başkanı böyle. 2-3 kişi ile konuşuyor ama grupa hitap edemiyordu. en son dublör bulunuyor adama arkasından o konuşuyor adam ağzını kıpırdatıyordu.

Hemen dediginiz filmi bulup izlemek istiyorum yorumunuz icin cok tedekkur ederim :)

Back
X