Insanlarla iletisim sorunu

Aynı sorun malesef bende de var ya :'( Arkadaşlarımla bile konuşurken bazen konuşacak şey bulmuyorum. Sessizlik oluyor bazen ikili konuşmalarda ve bundan çok rahatsız oluyorum. Kendimi sıkıcı biriymiş gibi hissediyorum. Genelde de sessiz biriyim. Çok konuşmaktan hoşlanmam ama konuşmak istediğimde de konuşacak şey bulamıyorum. Konuştuğum zamanlarda da bazen tutukluk yaşıyorum, kendimi tam ifade edemiyorum. Büyük sıkıntı :KK43:
Çaresini bulursan beni de bilgilendir lütfen :)

Sen benim ikizim olabilir misin acaba? Aynı sıkıntılar hepsi birebir ben kendimi yazın güzelce dinlendirip kisisel gelisim kitaplari okuyup insanlarla daha fazla icli disli olmaya gayret edicem gelisme olursa yazarim tekrardan :)

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyordum fakat bunun sadece benden kaynaklı olmadığının farkına vardım,karşıdaki insana göre gerçekten değişiyor.
Çevremdeki insanlar başta çok soğuk olduğumu sonrada asla öyle olmadığımı söylerler,çünkü ben konuşsam da karşımdaki insandan aldığım tepki yüzünden konuşmam ya da konuşurum.
Hatta konu bile açmıştım bu konu hakkında,konuşacak şey bulamıyorum diye ama samimi olduğum insanlarla saatlerce konuşurum.Kesinlikle muhattap olduğun kişiyle de etkisi var.

Gercekten cok haklisiniz bu biraz karsinizdaki insanin karakteri,kültürlü olmasi/olmaması ve zevk alinan konulardan da kaynaklı olabiliyor düşününce size hak vermemek elde değil ilginize teşekkürler :)

Ayna karşısında konuş.
Kendini videoya çek sonra da izle mesela. Benim sendeki gibi bir problemim yok ama bu videoya çekme işi işine yarar belki. Ben bi ara Youtube'da yayın yapsam mı diye düşündüm, bi dönem, kendimi telefonun kamerasına çektim falan aslında kamera da güzeldi ama profesyonel bir çekim değildi tabi, ben de amatör gözükmek istemediğim için vazgeçtim bu fikirden. Ama videoda kendimi izlediğim zaman bayağı dinlenesi, sohbet edilesi biri olduğumu düşündüm. Mimikler falan çok önemli. Sen kendini beğenirsen bi kere başka hiçbir şey umurunda olmuyor ve bazı tabuları yıkabiliyorsun. Ben mesela eskiden sesimi hiç beğenmezdim, ne telefonda ne videoda. Kaydedince falan sanki başka birinin sesi gibi geliyordu. Sonra çevreden sesimin ve ses tonumun aslında iyi olduğuna dair yorumlar aldım. Bununla alakalı birkaç gelişme daha olunca benim de hoşuma gitmeye başladı. Çevreden de diksiyonun çok düzgün, anlatımın çok iyi falan gibi yorumlar aldıkça o sıkıntı gitti. İnsanız, az ya da çok beğenilme, takdir edilme ihtiyacı hissediyoruz. Bu noktadan sonra birisi çıkıp da sesin çok kötü ya da görüntü olarak tipsizsin falan dese bana hiç umursamam bile. Aşmaya çalış, karşındaki de insan.

Son düzenleme:
Back
X