İnsanlarla iyi iletişim kuramıyorum?

UluTurk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
64
7
1
biraz asosyal biriyim ama bundan farklı bir durum. bir ortama gireyim ya da biriyle konuşayım çok sahte konuşuyorum. yani ses tonum olsun konuşma şeklim olsun. kontrollü gülüyorum. tüm hareketlerim kontrollü sahte ve bu çok belli oluyor . ezbere konuşuyorum gibi. mimiklerimi kullanamıyorum. genel duyguları hissedemiyordum psikiyatriye gitmiştim ilaç verip yolladı. karşıda kişi samimi olsa ya da gülse onu anlayamıyorum boş boş bakıyorum. robot gibi hissediyorum kendimi. herkes soğuk davrandığımı söylüyor bir sıkıntın mı var diye soruyorlar ve biri konuşmak istemiyorsan söyleyebilirsin demişti. telesekreter gibi konuşuyorsun diyen de oldu . hiçbir zaman gönülden olamıyorum. bu yüzden iletişim kurmakta sorun yaşıyorum arkadaş edinemiyorum vs. anlaşamıyorum kimseyle. bildiğin robot gibiyim ve donuğum her durumda. az çok tahmin ediyorsunuzdur yani benim gibi biriyle iletişim kurarken ne düşünürdünüz? ve sorun sadece bu durumda olmam değil yani karşıda kişi çok samimi davransın gülsün konuşsun onun mimikleri ve konuşması bana çok garip geliyor anlayamıyorum ona ayak uyduramıyorum. birçok arkadaşlığımı bitirdim ne yapmam gerek böyle bir durumda?

Aynı beni anlatmışsınız. Banada akrabalarım ailem hep soğuk der . arkadan çok kibirli çok soğuk dedikleri bile olmuştur ki bunu özteyzem demişti.

Etrafıma bakıyorum millet dayılarıyla halalarıyla ne kadar samimi hoşsohpet ben biriyle başbaşa kalsam etraf buz kesiyor .sohpet açamıyorum açılan sohpeti ilerletemiyorum.

Bende doktora girmiştim ve aynen sizdeki gibi ilaç verip yollamıştı. Hiç bi işe yaramadı tabiki.

Çözüm bulursanız banada haber edin :)

bebekliğinizde yada cocuklugunuzda cok mu baskı altında kalmıssınız

Bu durum sizin için zor olur.. bir tanıdığım var, 5 senedir özü iyi birisi ama soğuk, konuşması, sohbeti olsun, alışmakta zorlandım.. şimdi ben konuşurum onunla nasılsın, iyimisin diye adımı hep ben atıyorum... çünkü sürekli hep aynı ortamdayiz, zarar gelmedik ten sonra ilki, sonu önemi kalmıyor..

Back
X