İnsanlığa çağrı

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
arkadaşlar hayatı daha yaşanılmaz bir hale getirmemek belki de bizim elimizdea.s.ne dersiniz..biraz uzun ama lütfen okuyuna.s..............

Kuresel isinmayi onleyecek tedbirlerin bireyler tarafindan “Gundem” haline getirilmesi ve takipcisinin olunmasi ve nihayetinde ilgili kisiler ve yapilar tarafindan uygulamaya alinmasi ve basarilacagina inanilmasi onemlidir.

Birey, yasadigi Dunya Gezegenine ne olmakta oldugunu gordukten sonra yasaminin ve insanliginin sorumlulugunu uzerine alip degisebilir.

Cunku bu dunyada tek basina yasamiyoruz. Yalniz degiliz. Cocuklarimizla beraber diger insan kardeslerimize ve yuzyillardir uzerinde yasamaya devam etmemize izin veren dunyaya sorumlulugumuz var.

Kisaca “Insan” olmanin sorumlulugunu yerine getirmeliyiz.
Cocuklarimiza yarinlarini; onlara tertemiz bir dunya ve muhtesem, sevgiyle var olan ve paylasan bir insanlik medeniyeti birakarak armagan etmeliyiz. Cocuklarimiza yasamlarini armagan etmeliyiz. Bizler yetiskinler olarak bundan sorumluyuz.

Ve herbirimizin icindeki SEVGININ GUCU bunun icin yeterlidir.

Insanoglunun; Gezegene ve Insanliga ne olmakta oldugunun “Kavrayisi”, her birimizdeki bilinci degismek uzere harekete gecirecektir.

Her bireyin dusuncelerinin, tuketici aliskanliklarinin, eylemlerinin, gundeminin nihayetinde kendisinin degisiminden dunya ve Insanoglunun hayrina olacak sekilde muhtesem bir “Gelecek” yaratilabilecektir.

BIZLER DEGISIRSEK HERSEY DEGISMEK ZORUNDADIR.

Bizlerin degisimi; karanlik sistemleri, kohnemis kurumlari, dunyayi kirleten ve yasamimizi tuketen uretim modellerini, insan olmanin gucunu elimizden alan cikarci siyasi yapilari, kemiklesmis iliskileri kisaca dusunebileceginiz HERSEYI degistirme gucune sahiptir.

Sistemler insanlar icin vardir. Insanoglu sistem icin degil.

Biz yoksak, biz sisteme katilmazsak sistem de var olamaz. Varligini surduremez.

Ve Insanoglunun Gucu yeni sistemleri ve yasanabilir daha Yesil bir dunyayi yeniden kurabilir. Eger hep birlikte hareket edebilirsek.


YETER KI SIZLER DEGISIN.
YETER KI SIZLER DEGISIME BIR ADIM ATIN.
HER YOL BIR ADIMLA BASLAR VE BITER.

Dunyada yasanan sefalet, savas, karanlik, aci, aclik; sizlerin degisime atacaginiz bir adimla baslayacak ve son adiminizla bitecektir.

Iste o zaman kendimiz cocuklarimiz, insan kardeslerimiz ve dunyamiz icin her An’imiz ve yarinlarimiz muhtesem olacaktir.

Gezegenimize, Insanligimiza, Yarinlarimiza ve “kendimize” sahip cikma zamanimiz gelmistir.

Vakit simdidir.
Dun coktan bitti.
Yarin ise hic gelmedi.

Simdi Burada; harekete gecmek ve Degismek icin “Bugun” “Bu An” Bizim.
 
işte insanlığa yapılan duyuru

Lutfen, Insanoglunun ve Dunya Gezegeninin Varliginin devami icin cagrilarin takipcisi olunuz.

Bu Gezegen, Bizimdir.
Simdi Burada bu Yasam, Bizimdir.
Insanlik, Biziz.
Gelecek Bizim.


Cagrimizi Acikliyoruz :


*Kyoto Protokolu, ilgili ulkeler tarafindan “Vakit Gec Olmadan” imzalanmali ve Protokol’un her kuralinin butun ulkeler tarafindan istinasiz bir sekilde ve biran once uygulanmaya baslamasi saglanmalidir.

*Salinim Ticareti : Kyoto Protokolune gore, ulkeler, 2008 ile 2012 yillari arasinda sera gazina neden olan karbondioksit gazi salinimlarini 1990 yilina gore %5.2 oraninda dusurmekle yukumludurler. Buna ragmen, pratikte bircok ulke, belirli sanayi kuruluslarina (kagit endustrisi, enerji santralleri gibi) sinirlamalar koymustur. AB capinda bu uygulama vardir ve bircok ulke de buna dogru kaymaktadir. Buna gore, belirlenen seviyeden fazla salinim yapacagini anlayan bir sirket, bir bicimde baska yerlerden Karbon Kredisi bulmak zorundadir. Bu da Karbon Kredisi ticaretini ve borsasini ortaya cikarmistir.
Kyoto Protokolunun cikis noktasina ve “Insan Onuruna” yakismayan Salinim Ticareti, ilgili ulkeler tarafindan derhal durdurulmali ve bu konuda acil onlemler alinmali, protokolun uygulanmasinda sekilcilik terk edilerek, erdemli bir sekilde, Dunyayi kirleten kuruluslarin ve ulkelerin “Dunyayi Kirletme ve Insanoglunun Gelecegini yok etme” dusunce ve eylemlerinin sorumlulugunu almalari ve geregini yapmalari yaptirimlarla saglanmalidir.


*Kyoto Protokolu’nde, gelismekte olan ve henuz suanda iklim degisIkliklerine neden olan gazlarin salinimini gerceklestirmeyen ulkeler basligi altindaki ulkelerin, gelecekte ulke sanayi ve teknolojilerini yapilandirmalarinda ve gelismelerinde, dunyayi kirletecek daha fazla miktarda sera gazi uretmeyecekleri bicimde sanayilerini duzenlemeleri icin ek kurallar getirilmelidir.

*Gelismekte olan ulkelerin de refah ve gelisim hakki gozetilerek duzenlenecek kurallar, hangi ulkede uretilirse uretilsin, uretilen teknolojilerin butun Insanliga ve Insan Yasaminin daha iyiye, guzele ve barisa evrimlesmesine hizmet edecek sekilde duzenlenmelidir.

*Teknolojilerin ortaya cikis amaci, daha yesil, dogal denge icindeki bir dunya ve refah icinde bir uygarlik olusturmak olmalidir.

*Birlesmis Milletler bunyesinde ya da BM bunyesi disinda, en kisa zamanda “Birlesmis Insanlar” adi altinda bir yapi olusturulmalidir. Dunya insanliginin millet kavramini asma ve sadece “Insanlik Kimliginde” toplanma ve birlesme zamani gelmistir. Bu yapinin olusturulmasi; gezegen icin alinmasi gereken onlemlerin, yapilmasi gereken anlasmalarin ve herturlu cikar catismalarini sonlandirmak uzere ortaya cikacak anlayisin temeli olacaktir.

*Birlesmis Insanlik orgutu, kendi finansman kaynaklarini yaratana kadar, Birlesmis Milletler tarafindan finanse edilmelidir, ancak Birlesmis Insanlar orgutu ustunde hicbir uluslararasi yapidan gelen baski ve etkinin bulunmamasi gerekir.

*Birlesmis Insanlar; her ulkenin sececegi insanliga hizmet eden bilim adamlarindan, ulkelerdeki buyuk ve etkin sivil toplum orgutu temsilcilerinden, her ulkenin Ekonomi-Icisleri- Egitim Bakanligi temsilciliklerinden ve “Gercek Bilgelerden( ?)” olusturulmalidir.

*Alternatif enerji kaynaklarinin arastirilmasi ve bu arastirmayla ilgili Birlesmis Insanliga bagli ve her ulkeden bagimsiz gezegensel bir “Bilimsel Arastirma ve Calisma Gurubunun” kurulmasi gerekmektedir. Ayrica, hangi ulkede uretilirse uretilsin alternatif enerji kaynaklari bilgileri ve teknolojileri, sinir gozetmeksizin, “Bilimsel Arastirma ve Calisma Gurubunun” baskanliginda paylasilmaya acik hale getirilmeli, paylasim sartlari kolaylastirilmali ve paylasimin adil olmasina dikkat edilmelidir.

*Birlesmis Milletler’in raporlarinda ongorulen, 2020-2025 tarihleri arasinda gerceklesmesi beklenen ve arkasindan kitligi ve acligida beraberinde getirecek su sorunlarinin cozumu icin simdiden uluslararasi nitelikteki bir butunlesme orgutu olan Birlesmis Insanliga bagli her ulkeden bagimsiz “Su Kaynaklarini Arastirma ve Yaratma Gurubu” olusturulmalidir.

*Su sorununa acil cozum icin dunya su rezervlerinin saptanmasi, susuz kalacak bolgelerde simdiden su kaynaklarinin yeryuzune cikarilmasi ve o bolgelerdeki insanlarin kullanimina sunulmasi gerekmektedir. Yaklasmakta olan su savaslarini onlemek icin butun insanlarin bu projeyi karsilik beklemeden Birlesmis Insanlik olarak desteklemesi gerekmektedir.

*Dunya silah sanayi ve teknolojisi kontrol altina alinmali ve gelecekte savasin durdurulmasi icin gereken ne varsa bir an once yapilmalidir. Dunya Silah Sanayinin kontrol mekanizmasi, Birlesmis Insanlik yapisinda organize edilmelidir.

*Insanoglunu yok etmeye yonelecek teknolojik imkanlarin, Insanoglunun “Yuvasi” olan yasadigimiz Gezegende nasil daha huzur, baris ve sevgi icinde var oluruz “amacina” uygun olarak ve insan onuruna yakisir bir sekilde yonlendirilmesi gerekmektedir.

*Gezegende bulunan yesil alanlarin ve Orman alanlarinin korunmasi ile ilgili her ulkenin ilgili Bakanliklarinda acil ve esnek olmayan onlemler alinmalidir. Gezegenin nefes organlarinin bulundugu bolgelerde tek bir agacin bile nedensiz olarak kaybina ve kesilmesine izin verilmemelidir.

*Kuresel Felaketlerle yaklasmakta olan kitlik ve acligi onlemek amaciyla, her ulkede tarim ve tohum konusunda ciftcileri bilgilendirme ve tesvik etmek icin ozel caba harcanmalidir.

*Avrupa Birligi’nin tek tip tohum olarak adlandirdigi endustriyel tohum kullanimini Birlik icinde zorunlu kilan duzenlemesi derhal iptal edilmelidir. Her ulkenin topragi ve havasi farkli, ekolojisi farklidir. Bu nedenle, her bolgenin tohumu da farkli olacaktir.

*Kitligin ve acligin gezegene yaklasmakta oldugu bir zamanda tohumlarin genetik yapisi ile oynayarak ve bunu endustriyel tohum diye ticari veya diger nedenlerle/amaclarl a ulkelere dayatmak, kitliga davetiye cikarmaktir.
Bu konuda hangi ulkenin ne sundugunun ve neye hizmet ettiginin artik gorulmesi gerekmektedir.

*Dunya yuzeyinde bu andan sonra nukleer santral ve fosil yakitla calisan santraller kurulmasina izin verilmemelidir. Kyoto Protokolu ile birlikte, bu konunun da guvence altina alinmasi gerekmektedir.

*Birlesmis Insanligin icinde bulunan Bilgelerden olusacak bir Dunya Barisi Grubu kurulmalidir. Ulkeler arasindaki anlasmazliklarda ikili ve coklu gorusmeler sirasinda Bilgeler ekibininde bulunmasi ve onerilerini iletmeleri saglanmalidir. Eger ulkeler kabul ediyorlarsa, sorun giderilinceye kadar birlikte calisilmasinin yolu acilmalidir.

*DegisIk ulkelerde gerceklestirilen genetik arastirmalar, Birlesmis Insanligin denetimine acik hale getirilmeli ve kontrol altina alinmalidir.

*Birlesmis Insanlik, Evrensel Insan olmanin ve dunyada nasil butuncul bir sekilde yasanabileceginin ilkelerini olusturmali ve bu ilkelerin yasama gecirilmesine calismalidir.

*Dunya Ticaret Orgutu'nun bazi uluslararasi ticaret kurallarini, uluslararasi cevre kurallarina zarar vermeyecek sekilde yeniden duzenlemesi gerekmektedir. Bu orgut tarafindan cevreye zarar veren her alandaki faaliyetin ve ticaretin asamali bir oranda azalmasi ve degisimi icin bir an once harekete gecilmelidir. Her uretimde ve ticarette, cevreye ve ekolojiye uyum saglanmasi, temel ilke olarak benimsenmelidir.

*Butun bu oneriler, eszamanli olarak ve butun bireyler ve devletler tarafindan ciddiyetle ve acil olarak yasama gecirilmelidir.

Jim Rohn’un belirttigi gibi, Yeteri Kadar Nedenimiz Varsa, Her Seyi Yapabiliriz.

kızlar ben sevgiyle paylastim... .ulastırabileceginiz her adrese lutfen gonderiniz.. .....sevgiylea.s.

alıntı-nilgün nart
 
BIZLER DEGISIRSEK HERSEY DEGISMEK ZORUNDADIR.

Bizlerin degisimi; karanlik sistemleri, kohnemis kurumlari, dunyayi kirleten ve yasamimizi tuketen uretim modellerini, insan olmanin gucunu elimizden alan cikarci siyasi yapilari, kemiklesmis iliskileri kisaca dusunebileceginiz HERSEYI degistirme gucune sahiptir.

Sistemler insanlar icin vardir. Insanoglu sistem icin degil.

Biz yoksak, biz sisteme katilmazsak sistem de var olamaz. Varligini surduremez.

Ve Insanoglunun Gucu yeni sistemleri ve yasanabilir daha Yesil bir dunyayi yeniden kurabilir. Eger hep birlikte hareket edebilirsek.


YETER KI SIZLER DEGISIN.
YETER KI SIZLER DEGISIME BIR ADIM ATIN.
HER YOL BIR ADIMLA BASLAR VE BITER.
çok doğru tebrik ederim bu güzel yazı için canım benima.s. bayramında kutlu olsun bu arada sevgilerimle:asigim:
 
Kisaca “Insan” olmanin sorumlulugunu yerine getirmeliyiz.
Cocuklarimiza yarinlarini; onlara tertemiz bir dunya ve muhtesem, sevgiyle var olan ve paylasan bir insanlik medeniyeti birakarak armagan etmeliyiz. Cocuklarimiza yasamlarini armagan etmeliyiz. Bizler yetiskinler olarak bundan sorumluyuz.

Ve herbirimizin icindeki SEVGININ GUCU bunun icin yeterlidir.


BIZLER DEGISIRSEK HERSEY DEGISMEK ZORUNDADIR.



YETER KI SIZLER DEGISIN.
YETER KI SIZLER DEGISIME BIR ADIM ATIN.
HER YOL BIR ADIMLA BASLAR VE BITER.


Vakit simdidir.
Dun coktan bitti.
Yarin ise hic gelmedi.

Simdi Burada; harekete gecmek ve Degismek icin “Bugun” “Bu An” Bizim.

........


a.s. a.s. a.s.
 
BIZLER DEGISIRSEK HERSEY DEGISMEK ZORUNDADIR.

Bizlerin degisimi; karanlik sistemleri, kohnemis kurumlari, dunyayi kirleten ve yasamimizi tuketen uretim modellerini, insan olmanin gucunu elimizden alan cikarci siyasi yapilari, kemiklesmis iliskileri kisaca dusunebileceginiz HERSEYI degistirme gucune sahiptir.

Sistemler insanlar icin vardir. Insanoglu sistem icin degil.

Biz yoksak, biz sisteme katilmazsak sistem de var olamaz. Varligini surduremez.

Ve Insanoglunun Gucu yeni sistemleri ve yasanabilir daha Yesil bir dunyayi yeniden kurabilir. Eger hep birlikte hareket edebilirsek.


YETER KI SIZLER DEGISIN.
YETER KI SIZLER DEGISIME BIR ADIM ATIN.
HER YOL BIR ADIMLA BASLAR VE BITER.
çok doğru tebrik ederim bu güzel yazı için canım benima.s. bayramında kutlu olsun bu arada sevgilerimle:asigim:

sağol canım benim..hepimiz yeterince duyarlı olmayı becerebilirsek amaaan banane demeden yaşamasını öğrenirsek aslında herşey gerçekten çok kolay olacakyerimseniben
sana da iyi bayramlar canım
öpüyorum
sevgilera.s.
 
canımmmmmmmm,paylaşımın için sağol.herkesin bir nebze duyarlı olması umuduyla...
daha güzel bir dünyada,daha iyi bir yaşam dileğiyle...
iyi bayramlara.s.a.s.a.s.
 
talin cim yazılarını okudum ve çok duygulandım.demekki duyarlı insanlarımızda varmış dedim kendi kendime.keşke herkes senin benim gibi düşünebilse.düşünemeyen insanlarıda belki bu yazılarınla düşündürürsün canım.umarım bazı şeylere sen öncülük edersin.
 
canımmmmmmmm,paylaşımın için sağol.herkesin bir nebze duyarlı olması umuduyla...
daha güzel bir dünyada,daha iyi bir yaşam dileğiyle...
iyi bayramlara.s.a.s.a.s.

sağol canım.dilerim sesimize herkes kulak verir:1hug:
sevgilera.s.
 
talin cim yazılarını okudum ve çok duygulandım.demekki duyarlı insanlarımızda varmış dedim kendi kendime.keşke herkes senin benim gibi düşünebilse.düşünemeyen insanlarıda belki bu yazılarınla düşündürürsün canım.umarım bazı şeylere sen öncülük edersin.

inşallah dediğin gibi olur canım..ben gerçekten de bu konularda çok hassasımdır ve mümkün olduğunca kendim de dikkat ederim,hatta oğlumu da bu şekilde büyütüyorum..umuyorum ki büyüdüğünde annesi gibi duyarlı bir genç olacak o da
bazı şeylere hep beraber öncülük edebilmemiz dileğiyle diyorum:1hug:
sevgiyle kala.s.
 
Teşekkürler talin.Her birey kendi üzerine düşeni yaparsa, dünyayı torunlarımıza, yaşanabilir bir vaziyette bırakabiliriz.a.s
 
Teşekkürler talin.Her birey kendi üzerine düşeni yaparsa, dünyayı torunlarımıza, yaşanabilir bir vaziyette bırakabiliriz.a.s

evet canım haklısın aslında her birey kendi üzerine düşen görevi yapsın bizim istediğimiz başka birşey yyok ki:sm_confused:
sevgiyle kala.s.
 
Merhaba,
Yazının sahibi Nilgün Nart'dir, lütfen bu tür alıntı yaızları koyarken yazı sahibinin imzasını da koyalım. Şayet anonim geldi ise altına bu yazı anonim veya kaynağı belli değildir diye not düşelim.

Anlayışınız için teşekkürler
 
BIZLER DEGISIRSEK HERSEY DEGISMEK ZORUNDADIR.

Bizlerin degisimi; karanlik sistemleri, kohnemis kurumlari, dunyayi kirleten ve yasamimizi tuketen uretim modellerini, insan olmanin gucunu elimizden alan cikarci siyasi yapilari, kemiklesmis iliskileri kisaca dusunebileceginiz HERSEYI degistirme gucune sahiptir.

Sistemler insanlar icin vardir. Insanoglu sistem icin degil.

Biz yoksak, biz sisteme katilmazsak sistem de var olamaz. Varligini surduremez.

Ve Insanoglunun Gucu yeni sistemleri ve yasanabilir daha Yesil bir dunyayi yeniden kurabilir. Eger hep birlikte hareket edebilirsek.


YETER KI SIZLER DEGISIN.
YETER KI SIZLER DEGISIME BIR ADIM ATIN.
 
X