İnsanlık nerede kaldı?

Joule

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
1.612
8
66
İstanbul
Çok ama çok kötüyüm elim ayağım titriyor arkadaşlar.

Evin önündeki kedileri kucağında gezdire gezdire öldüren aptal çocukları yerden yere vurasım var yapamıyorum!

Uyardım kaç kere anlatamıyorum. En sonunda apartmanın önünde ölü görünce çılgına döndüm. Bir komşu daha çıktı yaşımıza bakmadan el kadar çocuklara bağırdık ama bunun çocuklukla alakası yok ki canım!

küçüklüğüne verdim sevmek için almıştır diye 1 uyardım yok 2 uyardım yok 3,4,5 ! Hala tık yok. 6.da çıktım baktım sonuç hüsran.

Hadi onlar çocuk diyelim annesi babası da mı yok bunların? Sokağa salıp başıboş bırakarak napıyorlar anlamıyorum! Çocuktur oynayacak tabi dışarıda ama anne baba bir tane bakmaz mı çocuğuna? O kadar da seslendim bir tanesi de çıkıp çocuğum ablan haklı bırak bakayım onu demedi. Ahhh ahhh! Nereye gidiyoruz bilsem...

dönüp bakıyorum ama insanlığı bıraktığımız yeri göremiyoruuum? Nerede kaldıysa insanlık birimiz geri getirmeliyiz! Milattan öncesinde daha medeni ve bilinçli bir toplum vardıysa şaşmam!

Son düzenleme:
nasıl öldürüyorlar anlamadım:53:
hasta mı o çocuklar, sürekli kedi mi öldürüyolar?:26:

onlar nasıl cocukmus oyle bızım burda kı cocuklar yavru kedılerı oyle bı sevıyolarkı çocuklar tatlı yavru kedıler tatlı ,yavrulama donemlerı galıba kedılerın bu zamnlar her yerde yavru kedi var ama bu cocukların anaları baabları napıyo hıç bakmıyolar mı cocuklarına

:46:
nasıl öldürüyorlar anlamadım:53:
hasta mı o çocuklar, sürekli kedi mi öldürüyolar?:26:

Ya bir kedimiz vardı hamile, doğurmuş minik minik yavruları olmuş. Dedik ki çocuklar ellemeyin biz süt falan getirelim anneye o da besler heralde yavrularını. Sonra bi baktım yavruyu kucaktan kucağa gezdire gezdire gidiyorlar ama sanki elindeki cansız bir şeymiş gibi. Dedim ki bırakın ölür. söyledim söyledim yok en sonunda indimki kapının önünde yatıyo bi tanesi ölmüş! Naptılar bilmiyorum ben aşağı inene kadar. Ya da ölmüştü ben giderken bıraktılar korkudan.

onlar nasıl cocukmus oyle bızım burda kı cocuklar yavru kedılerı oyle bı sevıyolarkı çocuklar tatlı yavru kedıler tatlı ,yavrulama donemlerı galıba kedılerın bu zamnlar her yerde yavru kedi var ama bu cocukların anaları baabları napıyo hıç bakmıyolar mı cocuklarına

En büyük problem de o ya zaten! Yok bir tanesi de çıkıp uyarmadı.

hayvan sevmeyen insan da0 sevmez bunun çocuklukla alakası yok
çocğunun vahşetini izleyen aileler ilerde vahşet gözterdiğinde ne halt yiyecekler acaba
suçsuza güçsüze zorbalık yapmayı hoş görüyorsun aslında
yaratılan her canlıyı sevmeli insan

hayvan sevmeyen insan da0 sevmez bunun çocuklukla alakası yok
çocğunun vahşetini izleyen aileler ilerde vahşet gözterdiğinde ne halt yiyecekler acaba
suçsuza güçsüze zorbalık yapmayı hoş görüyorsun aslında
yaratılan her canlıyı sevmeli insan

İnsan sevmeli ama bunlar insan mı bilemiyorum.

belki de ellerine aldıkarında ölmüştür :53:
ilk defa çocukların kedi öldürdüğünü duyuyorum
üzüldüm şimdi:26:
bizim burdaki çocuklar sürekli kedi büyütüyo kutularla barınak yapıyolar hatta onlara

çok sinir bozucu bir durum yaa. bunu yapan bir yetişkin olmadığı için ortaya konulacak tavrın ne olması gerektiğini çözemiyorum. sonuçta çocuklar bugün dediğini yarın unuturlar ; korku da yok onlarda... offf ne yapsanız boş gibi üzüldüm gerçekten.

o hayvanlar korunmasız sokaklarda oldukça çocuklara oyuncak da olur..
dikkatsiz sürücülerin altında da kalır herşeyde olur yazık,günah!

belki de ellerine aldıkarında ölmüştür :53:
ilk defa çocukların kedi öldürdüğünü duyuyorum
üzüldüm şimdi:26:
bizim burdaki çocuklar sürekli kedi büyütüyo kutularla barınak yapıyolar hatta onlara

Naptılar bilmiyorum ama yani elden ele alırken bir damla canı olan kediyi çok sert tutyorlardı. Bizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama izin vermiyorlar ki!

O kadar haklısınız ki! Yani çocuk yetişkin değil sonuçta ama laftan da anlayabilecek yaşta. Çok ama çok üzüldüm gerçekten napsam bilemiyorum!

severken ezmiş olabilirler evet :50:
çocuklara yapacak bişeyiniz yok ama aileler uyarabilir gerekirse ceza vermeliler
ama eminim annelerinin haberi bile yoktur
bütün gün sokağa bırakıyolar ev işlerini rahat yapabilmek için

Günümüzde boyut değiştiren ve her gün kötüye giden insanlıkta, annelik de babalık da boyut değiştirdi değiştirecek. Allah sonumuzu hayır etsin !

Gerçekten çok üzücü bir durum bunun çocuklukla bir ilgisi yok hepimiz zamanında çocuktuk. Burada önemli olan aile ben küçüklüğümde benim en iyi arkadaşlarım köpekler kedilerdi bir hayvanın canı yandığında benimde içim acırdı ve halen daha öyleyimdir. Bunun önemini şimdi anlamayan ve aileleri tarafından insan hayvan farketmez nasıl davranılacağını öğretilmeyen çocukları büyüyünce nasıl olduklarını görüyoruz. İki yaşında yeğenim var kedi, köpek görünce cici diye sevdiririz.

Son düzenleme:
Anca çiftleşmeyi biliyorlar.Sonra doğurup sokağa salıyorlar biz çekiyoruz elin çocuğunun derdini...Eğer olayın bilincinde olamayacak kadar küçük değilse kedilere,bütün hayvanlara eziyet eden çocukların ciddi sorunları vardır.

Aileler o kadar önemliki çok haklısınız bizede hayvan sevgisini annem aşıladı..

ahh ahh. Biz de insanız işte.
İnsanın tanımı türk dil kurumunda aynen şöyle, 'Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).'
Şimdi sokaktan 10 adam toplasam kaç tanesi bu tanıma uyar bilemiyorum. İçim acıyor kaybettiğimiz insanlığa.

Bence aileleriyle konuşun laftan anlayacaklarını sanmıyorum ama ben yine de gidip konuşurdum hatta sert çıkışırdım.

Back
X