İnsanlık nerede kaldı?

Benim en hassas olduğum konu...
Geçen sabah(odam terasa bakıyor,kediler için çok ideal bir alan var) minik bir yavru var annesi saksının dibine saklıyor hep..Acıkınca da miyavlardı kalkıp bakıp beslerdim..
Bu sefer bir farklı bağarıyo hayvan,sıçradm hemen yataktan çocuklar mandalla kuyrugunu kıstırmış oyun oynuyorlar ,hayvan o kdr minik ki kuyrugu mandal kadar .cocuk dedğim 13 yaşında var ,gözlerim nası döndüyse fırladım aşağa indim ,zor aldılar elimden ..
Anlamıyorum , insanlar ''Allah korkusu'' nedir öğretmiyor sanırım çocuklarına.."sevgiden" bi'haberler..
yazık ya..

onlar çocuk mu eşkıya mı ya mı canavar mı yaa bizde küçükken kedi severdik hatta kutu bulup içine süt koyar beslerdik de acaba kediler hastamıydı ondan mı öldüler acaba :44::44::44::26::26:

Günümüzde boyut değiştiren ve her gün kötüye giden insanlıkta, annelik de babalık da boyut değiştirdi değiştirecek. Allah sonumuzu hayır etsin !

her durumda çocuğuna kızmayan anne babalar var ya sinir oluyorum onlara '' ben çocuğuma bu yaşına kadar hiç kızmadım v.s '' derler ya işte bu çocuklar onların. yada aman çocuktur biz neler yaptık onlarda yapıp olgunlaşacak bi kedi işte sonuçta. anne babalık bu değil insanlar ''çocuğumun psikoloisi bozulmasın'' cümlesini abartıllar artık. sonra saldım çayıra mevlam kayıra böyle çocuklar büyüyüp aynı şekilde kontrolsüz yetişkin oluyorlar.

maalesef çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisini,saygısını veremiyoruz. Ağaç yaşken eğilir neticede, bacak kadarken sevgiyi bilmeyen çocuk, yetişkin olunca da gaddar insanlara dönüşür. ailelerin de tek çocukla ilgi belirtisi de karne günleriyle sınırlı kaldıkça hiçbir şey olmaz bu çocuklara maalaesef...

aslında çocuklar da bu eğitimsizliğin kurbanı

çok sinir oldum yaa,bugün kediciklerin yaşayıp yaşamamasını elinde tutmayı keşfetmiş çocuk, anne-baba eğitimi görmezse insanlar üzerinde de aynısını deneyecetir.

Hastalıktan ölseydi ben aşağı indiğimde çocuklar kaçacak delik aramazdı diye düşünüyorum.

Çocuk çocuk değil bu devirde.

Malesef çocuklar bazen çok acımasız olabiliyorlar.
Bu örnek de akıllarınca eğlenip,hayvan sevgilerini gösteriyorlar,
bilmiyorlar ki o canlılara zarar verdiklerini.
Bu nokta da iş ailelere bakıyor.
Çocuklarına hayvan sevgisinin de doğru anlatılması gerekir.
Ama aile bunu kendisi bile bilmiyorsa çocuklarına nasıl anlatacak o da ayrı bir konu.
Ahh anne baba olmak ne kadar kolay bazılarına göre...
Doğurmak ve yedirmek haricinde birşey katamayacaksan o çocuğa hiç almayacaksın o sorumluluğu.
Siz elinizden geleni yapmışsınız,çok üzüldüm ama malesef yapacak çok da birşey görünmüyor.

çocuklar ailesinden ne görürse onu yaparlar..

Evet cok haklisin..
Anne Babanin verdigi egitim cok onemli. Yine iyi bir kadin san hakvermis ya vermeseydi ahho zmn cilgina donerdim. Hadi baba guduz iste oluyor, ya peki anneler?? ev isi, yan komsu ile dir dir derken o cocuklar ne haldeler hic bilmiyorlar. Benim de cok sinirim bozluyor boylelerine. Yuzlerine guzelikle soyleyince de bir tukurmedileri bile kaliyor, okadar yanii. Ha iyi olanlar da var..
Insanligimiz git git hayvanlasiyor hatta otesi bile oluyor. Yine senin, benim ve burdakiler gibi dusunenler kaldiysa ne mutlu bana..
Hayvan sevgisi, saygi, gibi seyler ztn anne babanin verdigi egitimin icinde olmasi gerekir.

Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Ama çocuk çocuk değil ki..

Cocularin psikolojisini iyi yonden akillica etkilemek gerek. Ama bunu onlarin dilinden konusarak yapabiliriz. Nasil desem, mahalledeki butun cocuklarla hosbet olamayiz ama en azindan kendimizi sevdirsek, bize karsi bir saygilai olur ve bizi daha kolay dinlerler.. Ama bu ne kdr zor olur bilemem.

off.. bu hayvanlara eziyet eden cocukları benimde parçalayasım geliyo.

bizim burda da bi çok yavru köpek var.ve tabii canavar cocuklar.ellerine ne gecerse boynuna tasma niyetine takıp sürüklemeye calışıyolar.ben kaç tane kurtardım bilmiyorum bile.ama her sabah aynı aglama sesiyle uyanıyorum ve sıkıldım.elimden hiç bişey gelmiyo.hemen hemen her sokakta aynı manzara.erkek cocuklarını geçtim artık kocaman kızlar bile işkence cektiriyo hayvanlara.
kocaman adamlar işkence çektirip köpek dövüşleriyle para kazanıp eglenrken küçüçük cocuklara ne denir bunu da bilmiyorum...
ayrıca yavruları neyse de kocaman bi köpek neden bunlara izin verir onuda anlamıyorum.yani bi sıyrılıp koşsa hiç bişey yapamazlar ki:44::44:

inan cok şey düşünüyorum bunun gibi.dayanamıyorum gördüklerime:95:.

ama bu kediyi öldürmüş olmaları benim cıldırma sebebim olabiilirdi.

hayvanlara böyle yapan çocukları parçalayası gelenleeerrr..
hayvan sevgisine eyvallah da insan sevgisi nerede kaldı güzeller
:27::27::27::27:
baya kafiyeli oldu yaf:21:

Yarama dokundunuz valla. Çocukları başlarından atmak için salıyorlar sokağa.Ne yaptıklarından haberdar olan yok.Benim yaşadığım yerdede durum öyle.Hiç bir uyarıyı anlamıyorlar.Aslında sevmek için alıyorlar yavruları ama zarar vereceklerini hesap edemiyorlar.Çünkü aileleri bilmiyor hayvanın nasıl sevileceğini.Onlarla iyi ilişkiler kurun.Güzel uslupla konuşun zamanla öğreniyorlar.Sokaktaki tüm yavru kedileri kollamaktan helak oluyorum.Bir de annelerinin yanından alıyorlar yavruları, anne kedi tepki veriyor tabi sonra anne babaları sokaklara dökülüyor, resmen anne kediyi avlamaya çalışıyorlar.Hem ebeveynlere hem çocuklara derdimi anlatmak için yıllardır debeleniyorum.Oturduğum sitede biraz faydalı oldu.Şimdi görükleri yerde toplanıp bakıyorlar falan ama eline alan pek olmuyor.Yine de hep tetikteyim.Sorun ailelerden kaynaklanıyor,hayvan sevmeyen insanlar zarar veren çocuklar yetiştiriyor.

bu cocuklar her yerde war malesef, we hemen hepsı zarar werdıgını bılerek yapıyo..
ben de cok aldım yawru kedılerı yawru kopeklerı cocukların elınden.. annelerı bakmıyo cunku onlar ıcın sakınca yok cocuk oyalanıyo onlar da laklak yapıyo ıste.. ayrıca her cocuk bunu yapmaz aılesınde sıddet goren, ezılen cocuklar da onlardan acız warlıklara yonelıyolar ıste...
kısır dongu resmen, aılelerın egıtılmesı gerekır kı duzgun cocuklar yetıstırsınler..

bizim mahallede de yaramaz çocuklar küçücük bir kedinin arka 2 bacağını kırmışlar bi de hayvanının yarısını toprağa gömmüşler ....balkona çıktım tesadüfen gördüm, zavallı kedicik beni görünce inledi ...indim aşağıya çıkardım rdan aldım hayvan hastanesine götürdüm , ordaki veteriner de iyi olmaz bu boşa uğraşma dedi, hastaneye yatırmak istemedi o zaman ben de daha çok gençtim ne yapacağımı bilemedim , aldım eve getirdim , annem aslında evde hayvan istemezdi ama o da çok acıdı zavallıya , mukavva kutunun içinde besledik balkonda .... bir müddet sonra arka ayaklarını sürükleye sürükleye dolaşmaya başladı...iyice toparlanınca sokağa geri bıraktık...bizi görünce hemen yanımıza gelir sevgi gösterisi yapardı ...
off nerden aklıma getirdiniz şimdi

çocuklarla beraber birşeyler yapmayı denesen olmazmı?
mesela saat belirleyin, o saatlerde çocuklarla beraber besleyin.
hatta yine çocuklarla beraber yuva yapabilirsin kediciklere.
belli ki çocuklar nasıl sevceklerini bilmiyorlar, öğretin ne güzel.

Vaktim olsa neler yapacağım. Önümde bir sınav var dediğim gibi bitsin inşallah her sorunu halledeceğim bu konuda. Ama kafamı kaşıyamıyorum :(

çocuklarla beraber birşeyler yapmayı denesen olmazmı?
mesela saat belirleyin, o saatlerde çocuklarla beraber besleyin.
hatta yine çocuklarla beraber yuva yapabilirsin kediciklere.
belli ki çocuklar nasıl sevceklerini bilmiyorlar, öğretin ne güzel.

evet, katiliyorum, bende boyle birsey kastediyordum..

hayvanlara yapılan eziyetlere hiç dayanamıyorum :(( inanın insanlardan soğudum çocukları çok severdim eskiden böylelerini gördükçe demediğim kalmıyor.Birşey desen aileleri çıkıyor başına bela oluyor.Gezdirdiğim köpeğime taş atıp yaraladı bu lanet çocuklar.Tabi sorun ailelerde.Sadece doğurmakla olmuyor,sokağa atıp kendi evnde keyfine bakmamalı bu çocuk nerede ne yapıyor diye peşinde olmalı.Gerçi aileden ne görürlerse onu yapıyorlar.Ben gördüğüm tüm çocuklara hayvan sevgisini aşılamya çalışıyorum ama aileleri öyle düşünmeyince yapacak birşey olmuyor.

Bazen itlaf olaylarını falan da duyunca dayanamıyorum geçen üzüntüden hastaneye kaldırıldım.İnsanlar ne zaman farkedecekler hayvanlarla aynı dünyada yaşadığımızı :((

Back
X