tam da ben de aynı dertten muzdarip olup bir konu açtım. çok benziyor konularımız. bu ülkede yaşananlar beni de çok ama çok üzüyor. nereye gidiyoruz?
Dünya geneline bakıldığında insanlığın kötüye gittiği tek ülke biz değiliz ama ülke genelindeki bazı olumsuzluklara bakınca, vatandaşımızın çoktan yapması gereken şeyleri yapmakta geç kaldığını ve bu yüzen gidişatın ciddi anlamda kötüye saptığını düşünüyorum. Ülke açısından bazı zamanlar, ülkenin kaderini bir yere yönlendirmek bakımından vatandaşın düzgün karar verebilmesi açısından çok önemli. Ne yazık ki vatandaşımız yanlış üstüne yanlış seçim(!) yapıyor, sanırım neden bu kadar çok iftira var, bu kadar çok haram var sorusunun cevabı bu oluyor. Dünya genelindeki en mutsuz 3. ülke seçilmişiz. Bazı konulardaki olumsuzluklar hayattaki diğer olumsuzlukları getirir ve zincirleme... Bu böyledir.
Nesil açısından bakınca, evet şanssız bir nesil geliyor. Teknolojinin gelişmesini olumsuzluğa çevirenler de aynı şekilde o teknolojinin nimetlerinden yararlanan insanların kendisi, genel anlamda konuşuyorum. Yani üzülen yine insanlar oluyor. Whatsapp'a giriyor ama bana yazmıyor diye tavır yapan insanla yuva mı kurulur? Facebook'tan fotoğraf beğenmiş diye ilişki bitiriyor millet. Böyle düşünen bir gençlikten ne beklenir? Dertleri şu; yazmadı, geç yazdı, gördü ama cevap vermedi... Sokakta adam gibi oyun oynayabilmenin tadına varabilmiş en son nesil hangisiydi mesela, doksanlılar mı? Muhtemelen onlardı, sondu. Devamının geldiğini görüyor musunuz? Ben göremiyorum.
Hiçbir şey yapamamak diye birşey yok, belki az şey yapmak falan vardır ama mutlaka, olumlu olmasa da olumsuz anlamda birşeyler yapmışızdır hepimiz bu gidişata katkı olarak.
Adaletin bittiği yerde anarşi başlar...
Sizin aksinize ben gençlikten ümitliyim. O beni laykladı, şu telefon son moda derken iş başa düşünce o teknolojiden çok güzel yararlanabiliyorlar. Bir çoğu ne istediğini bilen, hedefleri olan, siyasi görüşü oturmuş çocuklar. Biz 80 kulağı gibi siyasetten, ülke gündeminden uzak tutulmuyorlar, aman evladım sen burnunu sokma denmiyor onlara. Canavar gibi bir nesil geliyor.
Sizin canavar dediğiniz nesil klavye başında çikolata yerken boş laflar sallıyor bence. Ümidinize saygı duyuyorum ama klavye başında olacak iş değil, Beyin geliştirmek lazım, okumak öğrenmek lazım. Ayrıca anarşinin başladığı hiçbir yol doğru olmayacak. Göreceğiz demeye dilim varmıyor. İnşallah görmeyiz.
Hiç biri klavye başında değildi gezi elemlerinde, hepsi sokaktaydı. Klavye başında olanlar evde zor tutulan %50... Benim gördüklerimin hepsi okuyor, gayet de güzel öğreniyor. Hayatını da yaşıyor, yolunu da çiziyor, istediklerini sokağa çıkıp dile de getiriyor. Bunların beyni gelişmemişse kimin gelişmiş acaba?
Kötü hem de çok kötu bir neslin yetiştiği kanısındayım ben de.. 17 yaşında iki lise öğrencisi kız meselesi yüzünden tartışmış ve biri diğerinin boğazını kesmiş haberini okudum bugn.. içim acıyor.. internetin hayatını mahvettiği % 80 lik bir kesim var. Gerikalanı belki efektif kullanabiliyordur.. gelecekten ümitli değilim ne yazık ki..
Böyle bir başlıkta bile iş siyasete, dolayısıyla tartışmaya varıyorsa nanayı yedik demektir.
Senin çektiğin siyasi yönüyle ilgilenmiyorum ben. Daha doğrusu herkesle siyaset konuşmam.. Benim ilgilendiğim kısım başka. Baştan oku istersen. Gezi olayları deyince içimde kalmasın. İyi halt ettiler. Hiç bişi elde edemeyip çok şey yaptık sandılar sadece ülke malına zarar verdiler. Bir araya gelince anlatacak olay çıktı sadece "oo geziyi unutma kanka". Hayırlısı arkadaşım. Siyasete gireceksen hiç yazma. İnan başlığımda siyasete laf atmadım. Konuşmuycamda.
Çocuklar özgürlük diye sokaklara salınıyor. Devrim diye ülkemin malı yağmalanıyor. Gençlik desen hiiç kendinde değil. Beyinleri uyuşmuş.
Şu cümleyi yazarak geziye de siyasete de girmişsiniz, sonradan siyasete girmeyelim diye vikviklemenin bir anlam yok. Ne yazıp ne yazmayacağıma da siz karar vermeyeceksiniz doğal olarak. Bu şekilde kışkırtıcı bir konu açıyorsanız yorumlara da katlanacaksınız bir zahmet. Konunun yeri burası değil zaten. Kibledim siyasete taşınır bir ara.
Nasıl bir şey elde edemediler? Topçu kışlası ne oldu? Gezi parkı hala yerinde duruyor bildiğim kadarıyla, daha pazar günü gördüm kendisini. Eylem amacına ulaştı. Şu ülke malına zarar verdiler cümlesinden başka bir şey biliyor musunuz acaba merak ediyorum.
Benden onlarca yaş küçük olmanıza rağmen size "siz" diye hitap ediyorum farkındaysanız. Mümkünse ona göre davranmanızı isterim. Tabi becerebilirseniz.
hah gerçekten anladığınız için teşekkür ederim. Siyasi bir başlık açmadım. İnsanlık diyorum ama siyasete bağlıyorlar. Haklısınız malesef acıma duygusu kalmadı. Çünkü oyunlarda, dizilerde bir cana kıymak ya da tetiğe basmak o kadar kolay ki. İnsanların beynine yerleşiyor. Bir cinnet anındada çıkıyor işte.
Bir yere mi gidyorum?Yolunuz açık olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?