- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.725
- 598
- Konu Sahibi selametle66
-
Yok yok faturaya gerek yok.Öyle mi canım kesin dimi bu bilgi
Aayy beni ne kadar rahatlattin anlatamam canım kaç gündür düşünüp duruyorum nasıl yapıcam ben fatura işini vs.diye
Bide açıkçası zorla kumaş parasını çıkarıyorum bide fatura vs.islemi için para çıkar diye tedirgin oldum
Evet bende böyle okumuştum zaten evinize gelip kontrol ediyorlar gerçekten bu işi yapıyor musunuz vs diye sonra kesin kayda alıyor sizi hatta yaptığniz iş ile ilgili ürünleri resmini çekiyorlarYok iyi araştırdım zamanında. Evde yaptığınız dikiş nakıl örgü reçel turşu vb şeylerde vergi muafiyeti var. Benim muafiyet almak istediğim faaliyetin sonucunda bir ürün yoktu. Bilgimi emeğimi satacaktım ben de alamadım muafiyet. Sizin de öyle bir şeydir.
bu vergi muafiyeti belli bir kazanca kadar değil mi? devlet sizin ne kadar kazandığınızı nasıl takip edecek.Yok iyi araştırdım zamanında. Evde yaptığınız dikiş nakıl örgü reçel turşu vb şeylerde vergi muafiyeti var. Benim muafiyet almak istediğim faaliyetin sonucunda bir ürün yoktu. Bilgimi emeğimi satacaktım ben de alamadım muafiyet. Sizin de öyle bir şeydir.
Aynen canım yaa Allah razı olsun hepinizden çok yardımcı oldunuz anlatamamYok yok faturaya gerek yok.
bir arkadaş demiş zaten fatura isteyen olursa muafiyet belgenizi gönderirsiniz.
bu vergi muafiyeti belli bir kazanca kadar değil mi? devlet sizin ne kadar kazandığınızı nasıl takip edecek.
Kızlar ben inşallah yarın vergi dairesine belgemi almaya gideceğim yarın inşallah bunu bir sorayım size de haber vereyim sizde bilgilenmis olursunuz inşallahTurşu falan satarak kazanılacak para belli diye herhalde takip etmiyorlar.
peki devlet ne kadar kazandığını nereden bilecek kişinin şirket ya da fatura olmadan. orası benim kafamı karıştırdı.
Yani canım fatura kesme işlemine gerek yok mu şahıs şirketine vs...tc no üzerinden belli oluyor. kapıda ödemeli satsa bile o kargo şirketi üzerinden belli oluyor.
aksine internetten satışta yani e ticaret için var vergi muafiyeti.Vergiden muaf belgesi internette satış sayfası olmayana veriliyor. Yani eşe dosta satış yapabilirsin sadece.
Bide kızlar az önce internetten okudum da bu vergi muafiyeti belgesini aldıktan sonra emekli olmak da varmış bunun hakkında bilgisi olan varmı
aksine internetten satışta yani e ticaret için var vergi muafiyeti.
Yani canım fatura kesme işlemine gerek yok mu şahıs şirketine vs...
Canım tamamlandı çok şükür Benim vergi muafiyet için.... evime gelip kontrol da ettilervergi muafiyeti belgeniz varsa yok. vergi dairesine gidin belgenizi alırken aklınıza takılanları detaylı sorun.
Bazen denetleme icin eve geliyorlar falan ama her zaman herkese oluyormu bilmiyorum sadece evde ekipmaniniz olmasi yeterli gelip bakiyolar o kismindan cok emin degilim ma bende satis yaptim bir donem muhasebeciye sordum bu sekilde bana anlatti sorun olmayacagina dairpeki devlet ne kadar kazandığını nereden bilecek kişinin şirket ya da fatura olmadan. orası benim kafamı karıştırdı.
Hmmm anladım canım .Sigortanı ödersen emekli olabilirsin.
Hmmm anladım canımBazen denetleme icin eve geliyorlar falan ama her zaman herkese oluyormu bilmiyorum sadece evde ekipmaniniz olmasi yeterli gelip bakiyolar o kismindan cok emin degilim ma bende satis yaptim bir donem muhasebeciye sordum bu sekilde bana anlatti sorun olmayacagina dair
Hmmm anladım canım .
Sigorta iicn hemen ödemeye başlamam mi gerekiyor yoksa vakti yok mu
Hmm hâdi yaİstediğin zaman başlatabilirsin. Yalnız primleri çok fazla. İyi satış yapman lazım.
Sen internette satış yapacağını söyledin mi onlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?