Instagram storye bakma silsilesi!!

ben de bakıyorum ama demek istedigim o degil :/ simdi 200 kisi baktı diyelim, hep o bakanlar listesinde 1. kisi atıyorum ahmet. liste artıyor ınsanlar baktıkca 3-4-5 vs degisiyor ama 1.si hep ahmet. zaman sıralaması da degil ilk o da bakmadı. neden böyle onu cozemedim sadece :)
O sürekli bakıyordurda ondan çıkıp çıkıp bakardır :)

ben de bakıyorum ama demek istedigim o degil :/ simdi 200 kisi baktı diyelim, hep o bakanlar listesinde 1. kisi atıyorum ahmet. liste artıyor ınsanlar baktıkca 3-4-5 vs degisiyor ama 1.si hep ahmet. zaman sıralaması da degil ilk o da bakmadı. neden böyle onu cozemedim sadece :)
Ama öyle olamazki. Bende bakanlar sıra sıra hep alla alla bidahakine dikkat edicem
Ay ben de yanlış anlamışım

Ben de ana sayfada çıkan hikayelerden bahsediyorsunuz sandım. Orada en çok etkileşime girdiklerim çıkıyor ilk
Aynen canım:D

Kızlar bircok kisinin merak ettigi bu konuyu burada tartısmaya acmak istiyorum.
Bu storye bakma sırasının sırrı nedir? Mesela bir kisi surekli aynı kisi bende hep en ustte cıkıyor, neden anlamıyorum. Bir arkadasım dedi ki en cok etkilesim onunla oldugu icin, ama o da anlamsız atıyorum 200 fotografım var sadece 5ini likelamıs yorum da yok ama en ustte o cıkıyor.
Zaman sıralamasına göre de degil zaten karmakarısık bir sıra. Cözemedim bir türlü. Ortalarda baslardaki insanların sıralaması degisiyor ama hep aynı kisi surekli birinci sırada. İkinci sırada da benim baska bir hesabım var o da cıkıyor, ama ben hic oradan girip kendi profilime bakmıyorum mesela. Hani profili ziyaret etme sırası desem o da degil gibi.
Hayır hoslandıgım biri var da ona göre yorum yapıcam artık :deli:

Ben hiç takılmadım kim ilk bakmış,kaçıncı sıradaymış..
dikkat etmiyorum :)
Ama bildiğim kadarı ile ilk bakan kimse en üstte oluyor.

Bana o zaman sırası gibi geliyordu ama öyle değilmiş sanırım.

Senin hep en üstte çıkan hoşlandığın kişi mi:KK45:

Diyelim ki X kişi surekli profiline baktigi için en ustte cikiyor ne olacak? Merak ediyordur. Bende bazı kisilerin profillerinde çok gezerim, yeni fotograf eklemedimi diye bakarım belki kacirmisimdir diye ama aşık degilim kendilerine :D Sadece paylasimlarini merak ediyorum veya kaliteli buluyorum.

Diyelim ki X kişi surekli profiline baktigi için en ustte cikiyor ne olacak? Merak ediyordur. Bende bazı kisilerin profillerinde çok gezerim, yeni fotograf eklemedimi diye bakarım belki kacirmisimdir diye ama aşık degilim kendilerine :KK70: Sadece paylasimlarini merak ediyorum veya kaliteli buluyorum.
ben Fotograf da koymuyorum, cooook nadir. neyse merak ediyorsa o da iyi en azından :D

Bana o zaman sırası gibi geliyordu ama öyle değilmiş sanırım.

Senin hep en üstte çıkan hoşlandığın kişi mi:KK45:
ay evet :D internette simdi biraz daha arastırdım, diyor ki ilk 50ye kadar zaman sıralaması, sonrasında da etkilesim, hep ustte cıkan da en cok profiline giren. yani eger dogruysa en azından umitlenebilirim :D

şöyle bire kaç bilgi var

"In an exhaustive Reddit thread, several users have put forth the hypothesis that our top-ranked story viewers are, at least partially, the people who view our profiles and photos the most, without necessarily engaging the with the content. In other words, our stalkers rank highest."

"
It’s most likely that Instagram weighs several factors in the ranking, including public activity, messaging, interactions within Stories and, yes, profile views, too. We reached out to Instagram for comment and here’s what Paige Thelen of their tech communications team said:

“Similar to the feed, stories are ordered based on which moments you’ll care about most. The order is determined based on a number of signals, including: 1) the likelihood you’ll be interested in the content; 2) timeliness of the posts; and 3) your relationships to the person posting. The technology is powered by machine learning, which is adaptive to your behavior and improves over time.”
Update: In a follow-up email, Thelen confirmed the Redditors’ suspicion: “Profile visits are considered, as well as likes and comments.”"

yani özetle profilinizi izleyen bakan fotoğraflarınızı kontrol eden kişiler bir şekilde üste çıkıyor. bir diğer adıyla stalker'larınız. Ama tek parametre bu değil. ÜSte çıkan kişinin instagram aktiviteleri de bunu belirliyor. Mesela kaç kişiyle mesajlaşıyor instagramda ne kadar vakit geçiriyor.

Ayrıca sizin o kişiye olan ilginiz instagramda ilgi gösterdiğiniz şeyler ve aktif olma saatleriniz de hesaba katılıyor.

daha önce bir teknoloji dergisinde (instagram değil ama) bir sosyal medya yazılımı uzmanının makalesini okumuştum. temel amaç daha fazla eğlenmenizi sağlayıp bu platformlarda daha çok vakit geçirmenizi sağlamak.

kendi fikrim algoritmanın iki yönlü çalıştığı. yani primer hedef hikaye izleyen kişinin ilgisini arttıracak bir formül geliştirmek. ikincil hedef ise insatagramda zaten diğerlerine göre daha çok vakit geçirenleri öne çıkararak bir nevi "daha ünlü" yaparak ilgisini arttırmak.

Acaba ilk herkesin bakma sırasına gore isim listesi çıkıp ondan sonra alfabetik sıraya gore isimler başa geciyo olabilir mi cokmu saçma oldu acaba :))

akıllı telefondan mail adresi aliyorsunuz o mail ile saha önce nerde hesap acip kapatırsanız kapatın rehberinize kimi ekleyip silerseniz silin o akıllı telefonlar onları silmiyor sıralamayı da zamanjnda kiminle cok yazisma rehberde ilk sırada olma arama v.s kim öncelikliyse ona göre geliyor yani sadece insagrama bagli degil sıradan bi mail ile face acin tanidiklarda hep sizin gercekten tanidiklarinizi görürsünüz cünkü maile telefon numaranıza değil o cihaza kimin girip ciktigina bakar sıralama yani söyle söyleyim facede birini merak edip adini arattirin istek falan atmayin instagramda önerilerde bile o cikar karsiniza sistem karisik ama olay bu :)

Back
X