Instagram üzerinden dolandirilmak

Butun butikleri gommeyin burda ben surekli alisveris yapiyorum her zaman sorun olmuyor zaten cogunlukta iade olmaz degisim olur bunda bir sorun goremedim.

İnstagramdan bir defa şal sipariş ettim.
Neredeyse bütün sayfaların altında iade yoktur, değişim vardır falan yazıyordu.
Zaten çoğu yer faturalı değil, bir de kapıdan ödeme yapıyorsun çoğu yerde.
Genellikle banka kullanmayanlar yapıyorlar ordan alışveriş galiba.
Getirip paranı eve vermeyeceğine göre iade olmaması çok da garip gelmiyor bana.

Ama maliyeye şikayet ettin diyelim, neden vergi ödemeyen yerden sen alışveriş yapıyorsun diye bir yaptırımı olmuyor mu? Bilen yazarsa sevinirim.
Ama siz tüketici olarak internetten yaptığınız alışverişlerde vergi verilmediğini bilemezsiniz ki mantıken. Hani market falan anında fiş istersiniz. Ama butiklerde siparişle birlikte geliyor fatura. (Vergi veriyorlar, fatura kesiyorlarsa.) Elinize geçmesinden bir hafta içinde fatura gelmezse maliyeye vergi kaçırıyor diye şikayet edebilirsiniz.

Ama siz tüketici olarak internetten yaptığınız alışverişlerde vergi verilmediğini bilemezsiniz ki mantıken. Hani market falan anında fiş istersiniz. Ama butiklerde siparişle birlikte geliyor fatura. (Vergi veriyorlar, fatura kesiyorlarsa.) Elinize geçmesinden bir hafta içinde fatura gelmezse maliyeye vergi kaçırıyor diye şikayet edebilirsiniz.
Sorarsan fatura var mı diye söylerler sonuçta.
Zaten gördüğüm kadarıyla vergi veren sayfalar yazmışlar resmî satış sayfası falan diye. O yüzden tereddüt ettim.

Back
X