Instagram'dan Dolandırıldık :/ para geri gelir mi ? Ne yapmak gerek

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
Merhaba teyzem ınstagram'da gezerken bi yemek masası görüyor mutfak için..yorumlara bakıyor bir sürü insanın masayı aldığını güzel yorumlar yaptığını memnun kaldığını falan okuyor.Uzun süredir almayı düşündüğü ve piyasa fiyatları yüksek olduğu için uygun bulduğu bu masayı almak için saticiya mesaj atiyor konusuyorlar watsap uzerindende iban nosu alip hesabina 500tl gonderiyor...Satici bi sıkıntı olmaz yarın kargoya verilir vs. diyor geçtiğimiz perşembe günü yani 1 hafta önce..1 hafta olmuş ama ses ses soluk yok.. Instagram sayfası kapatılmış ve görüşülen numara cevap vermiyor kapali..Nasıl böyle bilinmedik bi yere güvendi bilmiyorum ama...Konuşma görüntüleri, iban numarası telefon numarası vS hepsiyle sikayette bulunacak karakola giderek. Bir sonuc alirmi acaba böyle duyduğunuz olumlu sonuçlanan olay oldumu..Çok büyük bir para olmasada kit kanaat geçinen insanlar bunlar 500 lira onun için önemli umarım bulunur dolandırıcı :/ polis tanıdığa sorduk karakola gelin hesabına bloke koydurulur dedi ama bakalım..

Para geri gelmez adam tutuklansa da Bin tane alışveriş sitesi var güvenilir. Bir daha insragramdan iğne bile almayın.
Ya gelmez mi :/ ben asla almam da işte teyzem yorumları görünce güvenmiş keşke almasaydı asgari ücretle geçinen insanlar yani az çok bu paralar niye geri gelmiyor ki

Ya gelmez mi :/ ben asla almam da işte teyzem yorumları görünce güvenmiş keşke almasaydı asgari ücretle geçinen insanlar yani az çok bu paralar niye geri gelmiyor ki
Yani bu bir hırsızlık ve hemen o paralar başka yerlere gidiyor. Polisler hırsızı bulmakla yükümlü sadece.

Savcılığa şikayet eder ve hesaba para gönderdiğinizi ve yazışmaları, dekontu gösterirsiniz. Öttürürler. Merak etmeyin.

geçmiş olsun ama para geri gelmez.şikayetçi olun yine de ama o dava da aylar sonra anca sonlanır.instagram dolandırıcılıklarını okuyun bi şikayetvar gibi sitelerde.ceza bile almazlar doğru düzgün malesef.
Şikayet etmedikleri için ceza almıyorlar. Herkes 70-80 TL gönderiyor. Tüketici mahkemesine başvuruyorlar. Oysaki gidip toplanıp savcılığa başvurmaları gerekir.

Üzerine soğuk su içsin valla o para gelmez. Aynısını yengem de yaşadı. Gitmiş nevresim takımı almış. Ona geldi ürün ama kullanılmış :) instgramdan asla ürün almam güvenmem de. İstediği kadar tanınsın herkes alsın ama güvenipte yine alamam

Bunlar ülkemizin kırım kongo kanamalı keneleri.. ben de abime bir internet sitesinden orjinal bir ayakkabı almıştım ve sonuç..pazar malı 10 liralık ayakkabı geldi. Birinde de 700 tl havale ettim marka bir saat için, boş saat kutusu geldi. Ama orjinal saat kutusu dikkatinizi çekerim
yine birini anlatayım bende say say bitmez
bir çanta sattım ve gönderdim alıcı hastanedeyim komadayım vay ölecem dedi sonra engelledi
ama ne oldu..fakir mi oldum. Hayır, Allah yüreğine göre veriyor herkesin.
o kenelerin iki yakası biraraya gelmez gelmesine de.. daha sert sonuçlar getirilmesi gerek bu konulara. Heryer dolandırıcı zibil gibi.
1 ay önce erkek arkadaşımın evine hırsız girdi, saatlerini ve laptop çaldı. Ha bir de, akıllı tv kumandası? ne alakadır anlamadım ama kağı tokmakları bile çalınıyor haberlerde izledik allahtan güvenlik kamerasından bulundu hırsız, geri öderse cezası hafifleyecekti. Tekrar yine soracağım son durumu.
ama bana kalırsa adliye madliye boşa uğraşmayın

Valla çok begenip güzel bir masasa 500 tl az yani 1000 1500 tlden başlıyor iyi bir masa fiyatından şüphelenseydi keşke geçmiş olsun paranı geri geleceğini zannetmiyorum ama inş gelir
Doğru söylüyorsunuz ben 2 sene önce masa aldım 750 TL hiçte sağlam çıkmadı şimdi 500 tlye çok güzel bir masa almak imkansız.

Paranin ustune soguk bi su icsinler.malesef instagramin en kotu yonu bu urunlerde sikinti cikinca hic bir sonuc alinmiyor.keske kapida odeme olsaydi yazik olmus o paraya.ben 10 tl bile havale etmem ders olsun teyzenize

Ne yazık ki hiçbirşey çıkmaz.
Biz de internetten bir sayfa dolandırdı.
Telefonlar kapalı vs, neyse biz bir şekilde bu kişilere ulaştık.
Adamların üstünde kaç tane icra dosyası varmış bir şey çıkmaz boşuna uğraşmayın dediler

Bende İnstagram dan bişey alıcak olsam kapıda ödeme varsa alırım ki kontrol edebileyim diye .. oda ufak tefek şeyler olursa .. geçmiş olsun ama para geri gelmez

Kıt kanaat gecinen insanların bir masaya 500 vermesi de garip. Marangozdan sipariş verseler düzgün idare eden bir sey alabilirlerdi.Avukat masrafiyla uğrasaxaklarsa verin savciliğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…