İnternet bağımlılığı

Ya mesela kendime söz veriyorum ise gidince bilgisayarı mi açmayacagim diye
Onu açmıyorum bu seferde telefondan başlıyorum girmeye
Bilmiyorum hiç birşeye adapte olamıyorum
Ben ki tv bile izlemeyen bir insanım
bende aynı şekilde...akşam yattığım zamanda kendime söz veriyorum yarın kalkınca tüm gün boyunca tel ve bilgisayar kulanmıcam...ama sabah kalkınca iped alıyorum..ve kendi kendime söylüyorum...ama sen iped yasaklamadın...

bende aynı şekilde...akşam yattığım zamanda kendime söz veriyorum yarın kalkınca tüm gün boyunca tel ve bilgisayar kulanmıcam...ama sabah kalkınca iped alıyorum..ve kendi kendime söylüyorum...ama sen iped yasaklamadın...
:) Sizin ki daha güzelmiş valla

Aekadaslarimda sosyal medyadan cikmaz oldu. Hem sinirleri bozuluyor hemde hicbirsey yapmaz oldular. Allahtan calisiyorum oradada sürekli telefonuma bakamam

bende de böyle bir sorun vardı ama ben onu yendimmm:halay:öncelikle tüm sosyal medya hesaplarını kapatıyorsun benim 2 ay oldu kapatalı ve sosyal medyasız hayat çok daha güzelmiş :KK49:bende bağımlısı olmuştum ama artık hiçç aklıma bile gelmiyor. onun yerine interneti araştırma yapmak için kullanıyorum merak ettiğim konulara bakıyorum ders videoları izliyorum bilim kurgu filimlerine bakıyorum akşamlarıda telefonumu kapatıyorum ohh miss :)

Ya mesela kendime söz veriyorum ise gidince bilgisayarı mi açmayacagim diye
Onu açmıyorum bu seferde telefondan başlıyorum girmeye
Bilmiyorum hiç birşeye adapte olamıyorum
Ben ki tv bile izlemeyen bir insanım

Telefondan internete girmek daha rahat geliyo bana,ben olsam kendime telefondan internete girmeyi yasaklardim.

Siz de kendinize boyle kurallar koyabilirsiniz belli bi sure sonra girme isteginiz de azalır hem.

Sosyal medya hesaplarımın hepsini uzun süre önce kapattım. Sadece instagramı açtım sonradan. Onda da takip ettiklerim kısıtlı olduğu için çok gönderi olmuyor zaten.
Whatsappı sınav dönemlerinde telefondan kaldırıyorum ki gruplar bik bik ötmesin.
KK da bdv yi yazmayı azalttım artık. Sadece arkadaşlarımla mesajlaşmak ve geyik için giriyorum. Bu ara fazla vakit harcadığım doğru ama bunu yapacak başka işim olmadığı için yapıyorum. :))

En kesin çözüm hesapları kapatmak.

Bende bir feyse takıldımmi kendimi alamiyorum . Dakka başı bulduğum çözümse kendi kendime mesela soz veriyorum 1 hafta dondurcam asla acmicam diye. O zaman rahatliyorum . 1 ay dondurdugum oldu. Ohh başım agrımiyor. Baş ağrısından başka bir işe yaramiyor zaten :sinirli:

Hayırlı Akşamlar bayanlar
Nasil cözümleyeceği mi bilmediğim bir sıkıntı daha...
Son zamanlarda o kadar İnternette takılıyorum ki anlatamam arkadaşlar
Ülkemizin o acı gecesinden sonra resmen uykumun dışında hep internetteyim
İlk aralar uykumdan bile uyanıp internette takiliyordum
O kadar halletmem gereken iş varken
Ben yine bdv ve sosyal medyada takılıyorum
Alışkanlık oldu galiba
Bu alışkanlığı nasıl yenebilirim ki?
Çalışmam gereken bir ton ders yapmam gereken bir sürü iş varKen yine internetteyim malesef:KK43:

Cep telefonu uygulamaları var ne kadar kullanmışsın, kaç saat hangi uygulama, kaç kere ekrana bakmışsın, hangi saatlerde kullanmissin vs hepsini gün sonunda raporluyor. Oradan takip edip azaltmaya başlayabilirsin.
Program yüklü olunca daha az elime alayim moduna da giriyorsun. Belki yardimci olur.
Bir de örneğin gazete takip ediyorsan telefonundan, bir süre o gazeteyi satın al,en azından 1 saat kazanırsın.

Tedavi
Diğer bağımlılıklarda olduğu gibi internet bağımlılığında da ailenin ve kişinin bilgilendirilmesi ve uyarılması bağımlılığın önlenmesinde önemlidir. Bu sebeple tüm ailenin tedaviye katılımı gerekmektedir. Tedavide esas amaç bir yandan kişinin internet kullanım sebeplerini ortaya çıkararak bu sebepler üzerinde çalışmak, bir yandan da kişinin hayatını programlamak ve internet başında geçireceği zamanı azaltmak için dışsal kontroller geliştirmektir.
http://e-psikiyatri.com/kategori/internet-bagimliligi-bagimlilik-tedavileri

Ben de hep burdayım, bir yandan da sosyal medya açık. Hamilelikten hiçbirşey yapamıyorum, o yüzden elimde tablet sürekli...

İnşallah geçici bir durumdur bizdeki :işsiz:

Back
X