internet sitesi ve hukuksal işlem

Böyle bir durumda yasal işlem başlatılmaz en fazla siteden tekrar sipariş vermeniz engellenir eğer dolandırıcılıkla alakalı bir site değilse diyeceğim ama dolandırıcı olsa kapıda ödeme seçeneği olmaz kredi kartı bilgisi ister.

Öylemi bilmiyorum ama daha 3 gun olmuş kargo verileli ve ikinci günde böyle mesaj atmalari normal mi ? Kargonun elimize ulasmadigini söyledik ve 3 günde avukata verdik deniliyor bu mantiklimi

bence vermezler.. yanı ben takıp edıyorum butıklerı vs genelde kullanıcı ısmını yazıp bela okumakla kalıyorlar:) kolay bır yolu olsa hepsı basvururdu dıye dusunuyorum... ama hukukı yonunu bılmıyorum bu kapıda ödemelerın...

siz ulasmadıgını ama ıade ıcın neler yapabilecegnızı konussaydnz orta yol bulurdunuz ama

Böyle bir durumda yasal işlem başlatılmaz en fazla siteden tekrar sipariş vermeniz engellenir eğer dolandırıcılıkla alakalı bir site değilse diyeceğim ama dolandırıcı olsa kapıda ödeme seçeneği olmaz kredi kartı bilgisi ister.

Vallaha siteden ben daha önce hiç birşey almadım guvenilirliginide bilmiyorum ama kafam çok karıştı bunca dert arasında birde bu offff

bence vermezler.. yanı ben takıp edıyorum butıklerı vs genelde kullanıcı ısmını yazıp bela okumakla kalıyorlar:) kolay bır yolu olsa hepsı basvururdu dıye dusunuyorum... ama hukukı yonunu bılmıyorum bu kapıda ödemelerın...

siz ulasmadıgını ama ıade ıcın neler yapabilecegnızı konussaydnz orta yol bulurdunuz ama

Telefona bakan bayanla konusulmuyorki ben siparisimizi iptal etmek istiyoruz diyorum o bana siz dolandirici siniz diyor bu şekilde hackerlar var diyor kendinizi ne duruma düşürdüğünüzu Görüyor musunuz diyor

Kızlar yanlız sayfada söyle birsey yazıyor eft havale ve kapıda ödeme islemlerinde siparis teslim alınmadan işlem iptali yapılamaz..?
O seni ilgilendirme z. Mali sen sipariş etmedin senin adına işlem yapan oderse kargo parasını öder. Sen sipariş etmedigin mali neden alasin ki. Kimsede 20 lira için avukat tutup icraya vermez rahat ol. Ayrıca benim de başıma geldi. Kapıdan ödemeli kendi kargom döndü. Ki hukuk sitesiydi bu, tekrar yollayın başka kargo şirketiyle dedim derhal yolladılar. Aynı paraya. Onlar anlaşmalı oluyorlar. Hiçbirşey olmaz.

Offf goruseyim bir bakayım allahım çocuğumaa baksın diye eve aldım başıma ne iş açtı ya

kargo öle bişi yapmaz
site dolandırıcı
hemen şikayetçi olacağınızı söyleyin ve olun da

Öylemi bilmiyorum ama daha 3 gun olmuş kargo verileli ve ikinci günde böyle mesaj atmalari normal mi ? Kargonun elimize ulasmadigini söyledik ve 3 günde avukata verdik deniliyor bu mantiklimi
çok yüksek ihtimalle kandırıyorlar. avukatla, yasal işlemle falan uğraştıklarını hiiiiiç sanmıyorum. muhtemelen sizi korkutup para sızdırmaya çalışacaklar. müşteri hizmetlerindeki kadının tavrı da cabası.
ürünün siparişi ne zaman verilmiş? teslim alınamayan ürünler en yakın kargo şubesine bırakılır. fakat ne kadar orada kalır bilemiyorum. hangi kargo şirketi olduğunu öğrenip şubeye gidip bir bakın, eğer ürün orada ise ürünün iadesini isteyip geri yollayabilirsiniz. teslim alsanız bile cayma hakkınız var, unutmayın.
ürün şubede yoksa bile kimin adına hangi ürünün gelip gittiğine dair kaydı vardır. ürünün hiç gelmemiş veya kaybolmuş olma ihtimali de var.
ayrıca 'sipariş verilen kargo teslim alınmadığı için yasal işlem başlatma hakkı' diye bir şey ben duymadım. yasalara dayanarak böyle bir yaptırım var mı, yok mu iyice emin olmak gerekiyor. tüketici haklarına başvurarak kendi haklarınızı ve karşı tarafın haklarını öğrenebilirsiniz.

Aradim kargoyu kargonuz burda diyor geri iade işlemi yapabiliyorsunuz dedim birazdan arayın dedi

Kargonuz geri iade talebinde diyor aman ne biçim is bu ya

Sizin bakicinin siparis versigi site dolandirici bence. Sizi avukata verdik deyip sizden fazla para koparacaklardir belki de. Evde bulunamayan kisilerin kargolari bir kac gun kargo merkezinde bekletilir. Siz de kargonuz hangi subeden gelmisse arayin konusun.

aynen. biz de evde olmuyoruz hiç ya bakkala bırakıyorlar ya da kargonun şubesine. hiç de öyle bir olay olmadı.

oldu anacım. kargo gelecek diye bütün gün evde bekleyecen. yok artık

ayrıca senin adına verilmiş de olsa bir başkası senin adına bu kadar kolay nasıl sipariş verebiliyor hadi verdi diyelim o zaman boş vaktimde oturayım isim soyisim ev adresi bildiğim insanlar adına kapıda ödemeli kargoyla bir şeyler alayım onlar mağdur olsun böyle şey olur mu ya

hakikaten bir bit yeniği var bu işin altında

Vallaha anlamadimki bende bekliyorum bakalım ne olacak

Merhaba;
Sizin yapmış olduğunuz işlem hukukta mesafeli satış olarak nitelendirilir. Bu olaya uygulanacak yasa maddesi şöyledir.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

Madde 48 – (1) Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an da dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kurulan sözleşmelerdir.

(2) Tüketici, mesafeli sözleşmeyi ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul etmeden önce ayrıntıları yönetmelikte belirlenen hususlarda ve siparişi onaylandığı takdirde ödeme yükümlülüğü altına gireceği konusunda açık ve anlaşılır şekilde satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilir. Tüketicinin bilgilendirildiğine ilişkin ispat yükü satıcı veya sağlayıcıya aittir.

(3) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı andan itibaren taahhüt edilen süre içinde edimini yerine getirir. Mal satışlarında bu süre her hâlükârda otuz günü geçemez. Satıcı veya sağlayıcının bu süre içinde edimini yerine getirmemesi durumunda tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

(5) Oluşturdukları sistem çerçevesinde, uzaktan iletişim araçlarını kullanmak veya kullandırmak suretiyle satıcı veya sağlayıcı adına mesafeli sözleşme kurulmasına aracılık edenler, bu maddede yer alan hususlardan dolayı satıcı veya sağlayıcı ile yapılan işlemlere ilişkin kayıtları tutmak ve istenilmesi hâlinde bu bilgileri ilgili kurum, kuruluş ve tüketicilere vermekle yükümlüdür. Ancak bu fıkra kapsamında aracılık edenler, satıcı veya sağlayıcı ile yaptıkları sözleşmeye aykırı fiillerinden dolayı sorumludur.

(6) Mesafeli sözleşmelerde, kapsam dışı sözleşmeler, tüketici ile satıcı ve sağlayıcının hak ve yükümlülükleri, cayma hakkı, bilgilendirme yükümlülüğü, teslimat ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenir.

Eğer sipariş sizin adına başkası tarafından yapılmışsa o kişiyi şikayet edebilirsiniz. Sonuçta siparişin verildiği tarihte siparişin verilmiş olduğu bilgisayarın yanında olmadığını kanıtlamanız mümkün. Ayrıca her halükarda sözleşmeden 14 gün içerisinde dönme hakkınız var.
İyi günler dilerim.

Teşekür ederim o gün tekrar aradılar ve bende onlarin musteri hizmetleri kapsamında kullandıkları itaflardan dolayı dava açacağımi soyleyince siparisi iptal ettiler

Back
X