İnternet üzerinden ihbar hakkında

RozaDiyorlar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2025
15
5
1
Kişisel bir konu değil ama emniyete saldırı olduğu haberini duymuşsunuzdur belki.16 yaşında çocuk üstelik. Twitter'da geziniyordum ve yorumlarda Selefi görüşteki biri olayı övmüş. Telegram üzerinden falan işin içine girince biraz çok hesap ve grup buldum. Belki de oradan biri saldırıyı yaptı bilmiyorum. Şimdi bu kişileri ve bulabildiğim gördüğüm bu hesapları cimere ya da online egmye şikayet etsem sizce ilgilenip bu kişileri takibe alırlar mı? Bir de endişe ettiğim konu oldu ki haklarında işlem yapıldı ve dikkate alındı benim kimliğim gizli kalır mı yani numaram falan? İnternette hiçbir bilgi bulamadım bu soruyu yazınca. Online mecra ama sanırım ihbar olunca bilgi gidiyor yine de kayıtsız kalmak istemedim

Merhaba sorduğunuz soru hakkında araştırmadan ve deneyimime göre yazıyorum o yüzden aksini öğrenirseniz görmezden gelin, ama bizim okulumuzda öğretmenleri cimere şikayet ettiğimizde şikayet eden öğrencinin kimliğini öğrenebiliyorlardı. Belki meslekleri gereğidir standart vatandaşlara farklıdır ama bu ihtimalin olduğundan haberiniz olsun diye. Ki devletin bu konuda duyarlı olmadığını da biliyoruz

Şu an ayrıntıları okuyorum başımız sağolsun ihbar edenin kimliği açık edilmez normalde emniyete yaptığımız şikayet dilekçesi ile başvuru ayrı ihbar ayrı birşey.Ben trafikle ilgili ihbar yaptığımda karşı tarafa verilmedi mesela

kimliğiniz gizli kalır. sadece bunu biliyorum. ama bu gibi olaylarda zaten bağlantılar araştırılıyor. yani o hesapları siz bulabiliyorsanız emniyettekiler de bulur. siz yine vatandaşlık görevinizi yapın tabii ki. çekineceğiniz bir durum olmasın

Önümüzde bir kamyondan yola sürekli birşey dökülüyordu kaza yapıyorduk şoförü uyardık bişey olmaz ya bakın işinize dedi ki herşey olabilirdi bizede arkadan gelen araclarada telefon ile aradık konum bilgisi plaka verdik durdurdular tabiki aracı bunuda gördük bize birşey olmadı numaranızın verildiğini de sanmıyorum.

Numaramız cikiyor zaten söyledim emniyete ihbarı isimsiz yapmadım sonuçta trafik araçları olsun su bu olsun vatandaşlık görevimiz degilmi bildirmek

Haklısınız aslında evet şikayet etsem ilgilenirler mi bilmiyorum. Emniyetin hesaplardan pek haberi olduğunu sanmıyorum ki önleyememişler
herkes her şeyin farkında. Sen sıradan iki üç haberle gruplara ulaşıyorsun da emniyette kimler nelere ulaşabiliyor. örneğin; Kk sıradan bir site , yönetici bir saatte yorum yazan kişinin okuduğu okuldan medeni durumuna kadar buldu .

Haklısınız aslında evet şikayet etsem ilgilenirler mi bilmiyorum. Emniyetin hesaplardan pek haberi olduğunu sanmıyorum ki önleyememişler
Haberleri olmadığı için mi önleyemediler yani
Emniyet sizin ulaşabildiğinizden çok daha fazlasına zaten ulaşabiliyor. Belki de o insanlarla birebir temastalar bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…