İnternette Mikrosefali vs yazıyor kaç gündür günlerim zehir oldu. Kızımın gelişimi gayet iyi lütfen bilgisi olan yazsın

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.695
506
73
26
Hanımlar burda daha çok yorum geliyor lütfen bilgisi olan var mukızım 1 aylıkken doktor kontrolünde doktor kafasının küçük olduğunu ve takip edilmesini söyledi. 36.3 ölçmüş doğumda 35 cm di. Ertesi gün sağlık ocağından aylık kontrolü vardı ebe hanıma söyledim durumu kızımın başını aralıklı o ölçtüğünü ve kızımın kafasının gayet büyüdüğü söyledi. O 37 cm ölçtü. Kızım 45 günlükken kalça ultrasonu için başka doktora gittiğimizde o da 36 cm ölçtüğünü ve sınırda olduğunu söyledi. Herkes nasıl farklı ölçüyor anlamadım internette birsitü video izledim ve ben 37 cm ölçüyorum. İnternette Mikrosefali vs yazıyor kaç gündür günlerim zehir oldu. Kızımın gelişimi gayet iyi lütfen bilgisi olan yazsın

Benim bir arkadasıma da böyle demişlerdi sonuçta bir şey çıkmadı kızın kafası küçükmüş,sizin kızınızın da yapısal olarak kafası küçük olabilir,sizin ve eşinizin kafası nasıl küçük ise,birinize çekmiş olabilir... Farklı ölçüm de, ölçümlerin yeterince dikkatli alınmadığını gösteriyor

Aslında kafalarımız normal bizim ama sağlık ocağındaki ebemiz doğumdan sonra kendi ölçtüğü için gelişimi normal gördü ve herzaman aynı kişi ölçmediği için bu sıkıntı görüldüğünü söyledi siz olsanız ne düşünürsünüz yorumunuz çok önemli

Merhaba,

Ayni kisinin olcmeye devam etmesi oldukca onemli. Farkli kisilerin olcmesi bu farklılıkları yaratiyor, hem el hemde kullanilan mezroda bazen farkliliklar oluşabiliyor. Aile hekiminizdeki ebeden rica ederseniz onlarin kullandigi kagit/mukavva mezrolar var, size bir tane versin sizde uzerine isaretleyerek devam edin.

Ancak mikrosefali oldukca onemli bir sorun, takipte kalmayi ihmal etmeyin, persentilde yuzde 3luk dilime girerse sorun yasarsiniz.

Ebe hanımda bunu söyledi o yüzden kendi sürekli ölçtüğü için gelişimini gayet iyi gördü Mikrosefali değildir değilmi kusura bakmayın burası teşhis yeri değil ama bilgi konusunda buraya çok güveniyorum

Diğer persentilleriyle birlikte değerlendirmek lazım belki genel olarak küçük bir bebektir, boy kilo kaç haftalık doğdu? Bir de doğum tarihini bilirsem daha net yorum yapabilirim

Aynı kişinin ölçümünü dikkate almanız daha doğru hem metre aynı hem ölçen el aynı bu şekil takipte kalın bence bir problem olduğunu düşünmüyorum..

Persentil degerini bilemedigimden yorum yapamam, mikrosefali bas persentili 3'un altina indiginde suphelenilen bir olgu.

Bu böyle değerle anlaşılmaz çocuğun boyu kilosu doğum tarihi ve kaç haftalık doğduğu önemli söylerseniz bakalım
Kızım 37+5 3140 35 cm kafa dediler. 1 ay sonra başka hastanede 36.3 54 cm 4300 kilo dediler ertesi gün sağlık ocağı 37 cm kafa 52 cm boy 4300 kilo dedi. Ebe hanım doğumdan sonra kontrole gittiğimde da kendi ölçtüğü için takipte güzel ilerleme var dedi

37 olarak hesaplarsak
Kilo 50-75 persentil arası
Boy 25-50
Baş çevresi 25-50
Gayet uyumlu görünüyor annesi. Hiç sorun yapma aylık baş çevresi ölçümüne götür. Aynı kişi ölçsün. Büyüyorsa sorun yok demektir.
Ben çocuk doktoruyum

Allah sizden razı olsun ebe hanımın dediğine güvenmeliyim peki çünkü doğumdan 2 gün sonra gittiğimde de o ölçmüştü 1 ay sonrada o ölçtü. Kusura bakmayın ne olursunuz 36.3 olmuş olsa bile sorun olurmu

Olmaz o zaman da 10-25 persentil olur.
Ama takipte önemli olan baş çevresinin büyümesi. 3 aylık olana kadar yaklaşık 5 cm büyümesi lazım. 15 gün ya da ayda 1 takip ettir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…