- 10 Haziran 2020
- 145
- 95
- 48
- Konu Sahibi Mutsuzbiri123
-
Tedavi gördüğü halde durum buysa, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ailesi yok mu arkadaşınızın?Yakın arkadaşım bir süredir majör depresyon tedavisi görüyor. Bir ara düzelmeye başlamıştı ama son zamanlarda eskisinden daha kötü olmaya başladı. Ilaçların kullanmasına rağmen hastalık tekrarlıyor. En önemlisi de kendine zarar veriyor kriz geçirdiği zaman bileklerini çiziyor , sürekli intihar etmekten bahsediyor. Bir kaç haftadır eskisi gibi kendine bakım yapmaya başladı sürekli guzel görünmeye çalışıyor. Buluştuğumuz zaman da şakayla karışık güzel olmuş muyum öldüğüm zaman güzel görünmek istiyorum diyor. Şakaya vuruyor ama endişeleniyorum sürekli mutlu görünmek zorunda hissettiğini ama aslında hiç mutlu olmadığını söylüyor. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
Var ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğununTedavi gördüğü halde durum buysa, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ailesi yok mu arkadaşınızın?
Siz anlatın üstünüze vazife olduğu kadar. Hassas bir konu. Arkadaşınıza yardımcı olacağım derken daha fazla etkilenmesini sağlamak istemezsinizVar ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğunun
Direk ailesine anlatın durumunu sürekli gözetim altına alsınlar,durumuda doktoruna anlatsınlar .Var ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğunun
Terapi desteği aliyor zaten ama terapiste bundan bahsettiğini sanmıyorumTedavi yetersiz kaliyor demek ki. Acilen kendi doktoruyla gorusulmesi gerekiyor. Baska bir doktora gorunmesi iyi olabilir. Durumu varsa klinik ve terapi destegi almasi lazim. Boyle bir durumda yakin arkadasi olarak onunla konusarak onu duzeltemezsiniz.
Arkadaşınızın terapiden daha ötesine ihtiyacı var gibi görünüyor. Belki de yatarak tedavi görmesi gerekiyordur. Ailesiyle konuşabilirsiniz. Ya da ben de senin gibi terapi almak istiyorum deyip arkadaşınızın terapistine gidip olanları anlatabilirsiniz belki doktor kendisi ulaşacaktır aileye.Var ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğunun
Yakın arkadaşım bir süredir majör depresyon tedavisi görüyor. Bir ara düzelmeye başlamıştı ama son zamanlarda eskisinden daha kötü olmaya başladı. Ilaçların kullanmasına rağmen hastalık tekrarlıyor. En önemlisi de kendine zarar veriyor kriz geçirdiği zaman bileklerini çiziyor , sürekli intihar etmekten bahsediyor. Bir kaç haftadır eskisi gibi kendine bakım yapmaya başladı sürekli guzel görünmeye çalışıyor. Buluştuğumuz zaman da şakayla karışık güzel olmuş muyum öldüğüm zaman güzel görünmek istiyorum diyor. Şakaya vuruyor ama endişeleniyorum sürekli mutlu görünmek zorunda hissettiğini ama aslında hiç mutlu olmadığını söylüyor. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?