Intihar acil bakin

Mutsuzbiri123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
145
95
48
Yakın arkadaşım bir süredir majör depresyon tedavisi görüyor. Bir ara düzelmeye başlamıştı ama son zamanlarda eskisinden daha kötü olmaya başladı. Ilaçların kullanmasına rağmen hastalık tekrarlıyor. En önemlisi de kendine zarar veriyor kriz geçirdiği zaman bileklerini çiziyor , sürekli intihar etmekten bahsediyor. Bir kaç haftadır eskisi gibi kendine bakım yapmaya başladı sürekli guzel görünmeye çalışıyor. Buluştuğumuz zaman da şakayla karışık güzel olmuş muyum öldüğüm zaman güzel görünmek istiyorum diyor. Şakaya vuruyor ama endişeleniyorum sürekli mutlu görünmek zorunda hissettiğini ama aslında hiç mutlu olmadığını söylüyor. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun

Tedavi gördüğü halde durum buysa, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ailesi yok mu arkadaşınızın?

Tedavi gördüğü halde durum buysa, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ailesi yok mu arkadaşınızın?
Var ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğunun

Var ama onlara bir sey anlatmıyor her seyi içinde yaşıyor dışarı hiç belli etmiyor. Bu şekilde anlat ama kadar bende farkında değildim durumun ne kadar kötü olduğunun
Siz anlatın üstünüze vazife olduğu kadar. Hassas bir konu. Arkadaşınıza yardımcı olacağım derken daha fazla etkilenmesini sağlamak istemezsiniz

Tedavi yetersiz kaliyor demek ki. Acilen kendi doktoruyla gorusulmesi gerekiyor. Baska bir doktora gorunmesi iyi olabilir. Durumu varsa klinik ve terapi destegi almasi lazim. Boyle bir durumda yakin arkadasi olarak onunla konusarak onu duzeltemezsiniz.

Direk ailesine anlatın durumunu sürekli gözetim altına alsınlar,durumuda doktoruna anlatsınlar .

Terapi desteği aliyor zaten ama terapiste bundan bahsettiğini sanmıyorum

uzman değilim baştan belirteyim, sadece elime ne geçerse çok okurum.

majör depresyon hastalarında en riskli dönemin iyileşmeye başladığı dönem olduğunu da okuduğumu hatırlıyorum. Depresyonun çok ağır olduğu dönemde intihara dahi mecali olmayabilir ama iyileşmeye başladığı dönemde “son yapması gerektiğini düşündüklerini” gerçekleştirip teşebbüs edebilir.

ailesiyle mutlaka görüşün. Gerekiyorsa hastaneye yatırsınlar ya da 24 saat yanından ayrılmasınlar.

Arkadaşınızın terapiden daha ötesine ihtiyacı var gibi görünüyor. Belki de yatarak tedavi görmesi gerekiyordur. Ailesiyle konuşabilirsiniz. Ya da ben de senin gibi terapi almak istiyorum deyip arkadaşınızın terapistine gidip olanları anlatabilirsiniz belki doktor kendisi ulaşacaktır aileye.

İntihar düşüncesini dile getirerek aslında sizden yardım istiyor. Ailesi ile paylaşın. Doktor reçete değişikliği yapıp farklı bir terapiye yönlendirebilir.

Özellikle keyifli, neşeli ve aktif olduğu günler de yalnız bırakmamak gerek. Çünkü can almak zordur. İnsan depresif dönemde bu gücü kendinde bulamaz. İntihar vakaları hep etrafındakiler, işler yoluna girdi sandığı bu manik dönemde gerçekleşir.

Doktoru iletişime geçilmeli bir an önce.

Hastaneye yatmasi lazim bu durmda. Sizin yapabileceginiz birsey yok. Ve diyecegim sert görünebilir: Ama sizde kendinizi koruyun ve kendinizi fazla duruma kaptirmayin. Olumsuz etkilenebilirsiniz

Arkadaşlar da söylemis zaten, yerinizde olsam ailesi ile iletişime geçer, olduğu gibi anlatırım söylediklerini. Doktoru ile görüşürler bu sayede. En doğru tedaviyi uygulanır geç kalmadan. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey bu, şu durumda bence..
Eğitimim bu yönde değil ancak hissi olarak, mutlu gibi görünüp mutsuz olduğunu ve ölmek istedigini beyan etmesini gizliden yardım çığlığı olarak algıladım ben. Umarım ailesi bilinçlidir ve sizden durumu öğrenince harekete geçerler.

Allah şifa versin

İntihar vakaları zor vakalardir. Kesinlikle ailesine haber verin. Psikolog değilim ama bu tip hastaların gerekirse yatarak tedavi olmaları gerekir. Depresyon zordur; majör depresyon daha da zordur. Arkadaşınız sık sık intiharı dile getiriyorsa çok dikkatli olunmalı. Çok mutlu göründüğüne bakmayın. İntihara karar veren kişiler birçok şeyi kafalarında bitirdikleri için rahat ve mutlu gözükebilirler. Tekrar edeyim; psikolog değilim. Yukarıda yazdıklarım benim gözlemim.

sizlik bir durum yok ailesine bilgi verin.
geri kalanı doktorlar halleder.
ama iyileşemez ve intiharı kafasına koyduysa yapar yani. o yüzden iyileşip intihar kafasından çıkması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…