- 10 Ocak 2014
- 30.831
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi essiloratte
-
Bazen basiretimiz bağlanır, Görmeyiz, duymayız bunlar için kendini suçlama. En azından şuan farkındasın bu hata değil peki sen mi ayrıldın?soyle oldu canim bu adam evlenmis 7 aylik evli kalmis bosanmis bosandiktan sonra tanistik biz ama hala tazminat davalari devam ediyordu o donemde cok destek oldum borclari vardi hic maddi yuk getirmedim 2 sene olmustu bosanali ama brn onu hic sorgulamadim bazi konularda herkesin başına gelir dedim sevdim cok ilgili ve ozenliydi aileme actim konuyu anlayisla karisladilar knedimi sevdirdi elimden gelen anlayisi sergiledim onun icin ailesi maddi olarak cok kullaniyordu herseyi gormezden gelmisim kendime cok kiziyorum hic hata kusur aramadim onda insan korlesir ya oyle olmusum nikah günü bitti benim ki imza atmadan
Ay ne geliyorsa insanın başına yine insanoğlunun o acımasız eleştirisinden geliyo.bırak ya öyle diyene evlenenlerin hali ortada de mutlu olucağımı bildiğim biri olursa tabiki evlenirim evlenmek için evlenenler bana salakca geliyo de yapıştır lafı suratına.bencede öyle tipli insanlarla bi araya gelme.bende eleştirili tipli insanlarla görüşmüyorum ve çok mutluyum insana hayatı zehir ediyorlar bu senin hayatın elalere göre yaşama bide mesleğin var uzak dur onlardan paranı al bi güzel gez kitap al oku daha yararını görürsünkizlar nisanlim ile yuzuk atinca cok agir konuşup beni anlamadan dinlemeden bitirdi hala ablam ve enistemle falan msjlasiyor ozel günler araciligiyla falan ben baslarda whatapp bile 24 saat cevrincii onu kontrol ederek yasadim surekli takip ettik birbirimizi buna bir son verdim ama tek bir sebep degil onlarca sebep cevre baskisi mahalle baskisi bir araya gelince cok kotu hissettim..Bu çevre nisan atmak biraz defolu kiz sendromu yaratıyor ne yazik ki ama cok sukur atlatir gibi oldum insanlardan soyutladim o dusuncedeki..evlenen arkadaslarim evlenmeyenlere acir gozlerle bakiyor 26 yasima girdim ama evlilik baskisindan da biktim.Meslegimi yapamaz oldum bu baskılardanOlum düşüncesi cok bende olumsuz etkiler birakti yasama sebebim yok gibi ve kendimi sonunda doktorda buldum ve bana beynimle savasmamam gerektigini tibbi ihtiyac olarakta ilac verdi antidepresan basladim bu tarz sureclerden gecenler var mi bilmiyorum ben bu asamada neler yapmam gerektigini birine tekrar nasıl guvenebilrxegimi evlilik düşüncemi ertelemem mi gerektigini ya da ne kadar sure bana saglikli olacak bilemiyorum
canım biliyorumm ama yasadigim çevre dar ailem cahil cahil konusmalar yapiyor bazen ummadigim tarzda annem her soyledigime kendin ettin kendin buldun diyerek sucluluk pskioljisi yasatiyor aldigin ilac degil cevrende onemli26 yash super bir yash yasinin tadini cikar.Bosh ver etraf ne diyor.elebette seveceksin karsina yeni insanalr cikacak ve hayatin deyisecek ve o zaman kadar kendini oyala yenilikler ara spora basla yoga yap ne bileyim kendini odullendir kendini sev bir sey yap. Yazik ya senin gibi genc bir kiz sen dusun bir daha 26 yasin olacakmi.İnsanalr bosanip da 3 cocukla tekrar evleniyor senmi sevmeyeceksin.Hayata guzel tarafindan bak karamsallasma
canim eski konularimda vardu ayrilna olayimiz nikah günü eski sevgilim ariyor ebruyu seviyorum o da beni seviyor 5 yillik sevgilimdio benim diyor simdide yanimda diyor o arada ben lazer icin baska sehirdeyim nisanlim biletini yolla diyor olayi hic anlamiyorum dogal olarak sonra beni ariyor blof yapıyor ayirmaya calisiyor diyorum elinde ne kanit varmis diyorum dogal olarak cocuk bir kanıt sunamiyor bende eve geliyorum yol uzerinde arıyorum bak konusalim böyle ona prim verme herseyi sen biliyorsun diye bir anda yok yuzunu gormek istemiyorum sevmiyorum etmiyorum evlenmeyelim nikaha gelmeyecegim diyorben defalarca yazik ediyorsun diyorum ispatlarim bunu bana guvenmiyor musun yatakta bile gorse inanmam derdin dedim eski sevgilim pisman olmus iste ne cevap vermis ona ne de karismis olaya ama benim nisanlim kafada bu kiz onu seviyor benle evleniyor gibi senaryolar yazmis sonrasinda hakaretler 5 milyar masraf parasi istemeler falan hic haketmrdigim durumlar yasadim pislik dedi defol git dedi bende bir kez beni dinledin mi dedim defol dedi...Bu yani olay annesi acmadi telefonumu annem aradi oglum eşyalarını yollayacagiz diye benim kizim yalan soylemez dedi ispatlardida dedi o da aman demis simdi teknoloji gelişti herkes herseyi ispatlar demis bu derece yaniBazen basiretimiz bağlanır, Görmeyiz, duymayız bunlar için kendini suçlama. En azından şuan farkındasın bu hata değil peki sen mi ayrıldın?
Canim ingilizce ogretmeniyim 10 ulke gezdim kaldım 4 ay amerikada yasadim su an cok kucuk biryerde 4 senedir ogretmenim ailem ile kaliyorum. Haksizliklari sindirmeme durumu da mevcut su an kimseye birsey anlatamiyorum gecen birisi dedi ki kiz dedi sanki hemen atlayacagiz sana dul kaldin diye niye konuşmuyorsun dedi bir ogretmen bunu diyen
Suçlu konumuna düşürülmüşsün sen, haklı olarak aklından atamıyorsun. Kendini aklasn rahatlardın bu kadar sürmezdi de. Boşver canım benim, sana güvenmeyen adamla ömür geçmezdi, arkanda durması, enazından seni dinlemesi ve azıcık seviyorsa ayrılsa bile rezil etmemesi gerekirdi. Böyle bir adam yüzünden kimsayal ilaç kullanıp ciğerlerini parçalamana bile değmez. Evli olupta ne dertler anlatanlar var görüyosun, birilerinin baskısıyla, acele edip yanlış insanla yanlış bir evlilik yapmandansa, daha geç bir sürede doğru insanı bulup hakettiğin mutlululuğu yaşaman daha iyi.canim eski konularimda vardu ayrilna olayimiz nikah günü eski sevgilim ariyor ebruyu seviyorum o da beni seviyor 5 yillik sevgilimdio benim diyor simdide yanimda diyor o arada ben lazer icin baska sehirdeyim nisanlim biletini yolla diyor olayi hic anlamiyorum dogal olarak sonra beni ariyor blof yapıyor ayirmaya calisiyor diyorum elinde ne kanit varmis diyorum dogal olarak cocuk bir kanıt sunamiyor bende eve geliyorum yol uzerinde arıyorum bak konusalim böyle ona prim verme herseyi sen biliyorsun diye bir anda yok yuzunu gormek istemiyorum sevmiyorum etmiyorum evlenmeyelim nikaha gelmeyecegim diyorben defalarca yazik ediyorsun diyorum ispatlarim bunu bana guvenmiyor musun yatakta bile gorse inanmam derdin dedim eski sevgilim pisman olmus iste ne cevap vermis ona ne de karismis olaya ama benim nisanlim kafada bu kiz onu seviyor benle evleniyor gibi senaryolar yazmis sonrasinda hakaretler 5 milyar masraf parasi istemeler falan hic haketmrdigim durumlar yasadim pislik dedi defol git dedi bende bir kez beni dinledin mi dedim defol dedi...Bu yani olay annesi acmadi telefonumu annem aradi oglum eşyalarını yollayacagiz diye benim kizim yalan soylemez dedi ispatlardida dedi o da aman demis simdi teknoloji gelişti herkes herseyi ispatlar demis bu derece yani
Suçlu konumuna düşürülmüşsün sen, haklı olarak aklından atamıyorsun. Kendini aklasn rahatlardın bu kadar sürmezdi de. Boşver canım benim, sana güvenmeyen adamla ömür geçmezdi, arkanda durması, enazından seni dinlemesi ve azıcık seviyorsa ayrılsa bile rezil etmemesi gerekirdi. Böyle bir adam yüzünden kimsayal ilaç kullanıp ciğerlerini parçalamana bile değmez. Evli olupta ne dertler anlatanlar var görüyosun, birilerinin baskısıyla, acele edip yanlış insanla yanlış bir evlilik yapmandansa, daha geç bir sürede doğru insanı bulup hakettiğin mutlululuğu yaşaman daha iyi.
Yasadigim haksizligi ve konusma izni verilmememisini yediremedim inan yediremedim kendime atamadim o ruh halimi oyle sevgi dolu bir iliski pat diye bitti
Canım beniiim, kıyamam sana bu çevre eş dost konu komşu ne der derdi hepsinin canı cehenneme..
Senden değerli kimse yok. Evli arkadaşlarından kocaya gitmişte başları göğe mi ermiş? Tövbe est. bişey diyeceğim olmayacak..
Bak sana kendimden örnek vereyim;
ilk sevgilimle 6 yıl sevgili olduk 7. yılımızda nişanlandık 8. yılımızda ayrıldık. Ömrümden 8 yıl gitti. Geri dönüp baktığımda elimde kalan boşa geçmiş yıllar ve yıkılan hayallerim ve ben vardı.
Bende ilk zamanlar çok zorlandım. Bu çevre konu komşu akraba muhabbeti. Evli arkadaşlar hatta çok bilmiş bekar arkadaşlarım vs vs.
Hepsinden kendimi geri çektim. Bana bir ben lazımım çünkü. Allah razı olsun ailem her zaman bana destek oldular.
Sonra bir karar aldım. Bu durumdan nasıl az hasarla kurtulabilirim diye, öncelikle çok bilmiş arkadaş çevremden uzaklaştım, çok yakın akrabalarım dışında kendimi kötü hissettiren insanlarla görüşmeyi kestim. İşe daha çok yoğunlaştım. Sosyalleştim. Kitap okudum psikoloji. Çünkü bu durumda ve benden daha kötü var olan insanları gördüm. Halime şükrettim. Ben şükrettikçe Rabbim kalbimin acısını daha az indirdi.
Olanları düşünmemeye aklıma geldiğinde başka şeyler düşünmeye başladım. Derken derken bi bakıyosun aylar yıllar geçiyor. :)
Sonra karşına daha iyi insanlar çıkıyor. Mutlu olmaya başlıyosun :)
Bak şimdi 28 yaşındayım. 3 aylık evliyim. :) Evet geriye baktığımda boşa giden 8 yılım var. Ama bunları yaşayacakmışım demek ki. Üstelik hayat uzun. Allah sağlık versin. Gencecik kızsın. Hiç bir şey için geç kalmadın. Hayat şimdi yeniden başlıyor :)
ve şunu da unutma. Her bitiş yeni bir başlangıçtır.
ne de guzel yazmissin.. Rabbim daha artirsin insallah mutlulugunu
Rabbim binlerce kez razi olsun senden usunmeden yazio hayatima dokundugun icin...Oncelikle sunu belirteyim ki cidden hayal kirikliklarim cok fazlaCanım beniiim, kıyamam sana bu çevre eş dost konu komşu ne der derdi hepsinin canı cehenneme..
Senden değerli kimse yok. Evli arkadaşlarından kocaya gitmişte başları göğe mi ermiş? Tövbe est. bişey diyeceğim olmayacak..
Bak sana kendimden örnek vereyim;
ilk sevgilimle 6 yıl sevgili olduk 7. yılımızda nişanlandık 8. yılımızda ayrıldık. Ömrümden 8 yıl gitti. Geri dönüp baktığımda elimde kalan boşa geçmiş yıllar ve yıkılan hayallerim ve ben vardı.
Bende ilk zamanlar çok zorlandım. Bu çevre konu komşu akraba muhabbeti. Evli arkadaşlar hatta çok bilmiş bekar arkadaşlarım vs vs.
Hepsinden kendimi geri çektim. Bana bir ben lazımım çünkü. Allah razı olsun ailem her zaman bana destek oldular.
Sonra bir karar aldım. Bu durumdan nasıl az hasarla kurtulabilirim diye, öncelikle çok bilmiş arkadaş çevremden uzaklaştım, çok yakın akrabalarım dışında kendimi kötü hissettiren insanlarla görüşmeyi kestim. İşe daha çok yoğunlaştım. Sosyalleştim. Kitap okudum psikoloji. Çünkü bu durumda ve benden daha kötü var olan insanları gördüm. Halime şükrettim. Ben şükrettikçe Rabbim kalbimin acısını daha az indirdi.
Olanları düşünmemeye aklıma geldiğinde başka şeyler düşünmeye başladım. Derken derken bi bakıyosun aylar yıllar geçiyor. :)
Sonra karşına daha iyi insanlar çıkıyor. Mutlu olmaya başlıyosun :)
Bak şimdi 28 yaşındayım. 3 aylık evliyim. :) Evet geriye baktığımda boşa giden 8 yılım var. Ama bunları yaşayacakmışım demek ki. Üstelik hayat uzun. Allah sağlık versin. Gencecik kızsın. Hiç bir şey için geç kalmadın. Hayat şimdi yeniden başlıyor :)
ve şunu da unutma. Her bitiş yeni bir başlangıçtır.
Sen 26da evde kaldiysan ben oleyim kardes :)
Ben abla ve enistenize kizdim, ayrilmissiniz, ayrilip ettiginiz adamla daha ne etmeye gorusuyorlar? Kardesimin eski nisanlisi benim hicbir seyim olmaz, neye goruseyim Allah askina? Kardesimin terk ettigi adamin yuzune bakmam, ne bagim var ki zaten, bir de ne muhabbet edeyim, ne konuda konusayim, ne munasebet? Ablanizla konusun, daha duyarli davransin, gereksiz davranislarda bulunmasin.
Insanlar hem cahiller, hem de zirvalamayi ustlerine borc biliyorlar gercekten. Ister evlenir, ister ayrilirsin, kime ne?
Canim yaa zor cidden ama evlenip ayrılmak daha yipratici sanirim o süreçten gecmek rabbim yolunu acik etsin seninde benimde dogru insanalr çıksın ama dedim ya insanlarin kafa cok farkli calisiyoryasin gayet genc ve yanlia bi evlilikten donmektense nisan atmak daha iyi.. defolu kiz ne demek? cok cahilce buluyorum.. bosluga dusmussun ama emin ol o cok onemsedgn cevrenin gundemi ve derdi surekli sen degilsin, herkes kendiyle mesgul.. o yuzden en guzel yaslarini ve zamanlarini o ne dedi bu ne dusundu ile yipratma ve DUA ya saril, umitsiz olma, belki de bu nisani attigina sukredecegin bi hayatin olacak.. ben senden kucugum ve yakinda bosanmis bi insan olucam, ozmaan ben tam defoyum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?