• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intihar dusuncelerim agir depresyon ve pskiyatrist tecrubem

Rabbim ne zor zamanlarimizda ne yaamuz gerektiğini insirah suresinde anlatmış

1.Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

Canim cok sagol ben dua bile edemiyorum inan sürekli hayirlisi rabbim diyorum Bu sa benim sinavimdj Allah daha buyuklerinden sakinsin

Rabbim binlerce kez razi olsun senden usunmeden yazio hayatima dokundugun icin...Oncelikle sunu belirteyim ki cidden hayal kirikliklarim cok fazla:KK43: Atlatmakta yeni birini nasil tanirim diye zorlanıyorum dediğin gibi once o insanları sanırım hayatimdan temelli cikarmam gerek uzaklasmam lazim haklisin. Umutla bakma duygumu yitirdim kendime bakmıyorum kalbim ne zaman doğal ritminde atar bilemiyorum

Çok basitleşmiş bir cümle olacak ama, zaman herşeyin ilacı.
Şuan daha çok yeni olduğu için böyle düşünüyosun.
Izdırabın, can çekişmelerin çok feci. Ne uyku uyayabiliyosun, ne yemek yiyebiliyosun, insanlarla konuşmak bile yoruyor seni..
Biraz zaman tanı kendine ne olursa olsun geleceğe umutla bak. Bırakma sakın kendini. Onu da Allaha havale et. İçini rahatlatmaya çalış bol bol.

Canım lutfen bi silkelen ve kendini hatirla.. insan boyle durumlarda afedersin manyaklasir dunya bitmiş zannedersin.sabah uyanirsin yasadigin seyin gercek olup olmadigina inanamazsin.hicbirseyden zevk almazsun.ama sanslisin biliyomusun isin var.en azindan biraz oyalanicaksin.ben daha once hic niaanlanmadm ama cok yakinimda yaşadım... gonul işleri biraz dengesiz gider iste..haa psikiyatriya gelince sakin aksatma inan ise yarar.ama ilaçlarını aksatrsan sikintili olur.bir de psikolog desteği de almalisin.zaten cok surmeden iyi hissediceksn.onune bakicaksin ben inaniyorum

Canim yaa zor cidden ama evlenip ayrılmak daha yipratici sanirim o süreçten gecmek rabbim yolunu acik etsin seninde benimde dogru insanalr çıksın ama dedim ya insanlarin kafa cok farkli calisiyor
o insanlarin kirli dusuncelerini umrsamayi biraktgmdan beri mutluyum.. bizim aile cok genistir, bin tane ses var, misal birisi 'altin yere dusmekle pul olmaz, sen yine bizim kizimizsin' diyor, kimisi de 'sen artik b kapiya yakismazsin' imasi yaoabiliyor.. ama kim ki onlar, onlar icin mutsuzluga devam mi edelim? ben mutsuzken nerdeler, faydalaei var mi? onemli olan Allah in yasakladigi bsy yapmamak ve ailenle bir olmak.. gerisi bos ve yabanci

Çok basitleşmiş bir cümle olacak ama, zaman herşeyin ilacı.
Şuan daha çok yeni olduğu için böyle düşünüyosun.
Izdırabın, can çekişmelerin çok feci. Ne uyku uyayabiliyosun, ne yemek yiyebiliyosun, insanlarla konuşmak bile yoruyor seni..
Biraz zaman tanı kendine ne olursa olsun geleceğe umutla bak. Bırakma sakın kendini. Onu da Allaha havale et. İçini rahatlatmaya çalış bol bol.
Etmem mi dedim ya dusuncelerim karmaşık hani herseyin birlesimi bu oldu bugun mesela apartmandan bir gelin cikti gelinligi damat yaninda elini tuttu benimde bu tarihlerde olacakti gozlerim doldu ben kendimi hic boyle goremeyecek miyim diye:(

o insanlarin kirli dusuncelerini umrsamayi biraktgmdan beri mutluyum.. bizim aile cok genistir, bin tane ses var, misal birisi 'altin yere dusmekle pul olmaz, sen yine bizim kizimizsin' diyor, kimisi de 'sen artik b kapiya yakismazsin' imasi yaoabiliyor.. ama kim ki onlar, onlar icin mutsuzluga devam mi edelim? ben mutsuzken nerdeler, faydalaei var mi? onemli olan Allah in yasakladigi bsy yapmamak ve ailenle bir olmak.. gerisi bos ve yabanci
Sorma canım ee sen oglani taniyamadin mi bilmem ne birsuru yorum yaptilar bana...Nisan attim bu da mi gelecketi başına ne sansiz kizsin falan gibi nisanlim ayrildiktan sonra 5 milyar masraf parasida istedi benden

Canım lutfen bi silkelen ve kendini hatirla.. insan boyle durumlarda afedersin manyaklasir dunya bitmiş zannedersin.sabah uyanirsin yasadigin seyin gercek olup olmadigina inanamazsin.hicbirseyden zevk almazsun.ama sanslisin biliyomusun isin var.en azindan biraz oyalanicaksin.ben daha once hic niaanlanmadm ama cok yakinimda yaşadım... gonul işleri biraz dengesiz gider iste..haa psikiyatriya gelince sakin aksatma inan ise yarar.ama ilaçlarını aksatrsan sikintili olur.bir de psikolog desteği de almalisin.zaten cok surmeden iyi hissediceksn.onune bakicaksin ben inaniyorum
Silkendim...cok denedim ama cevre basimda birde surekli yuva kuramamam mutlu olamama kotu şeylerin başıma gelebilme düşüncesi falan sardi

Sorma canım ee sen oglani taniyamadin mi bilmem ne birsuru yorum yaptilar bana...Nisan attim bu da mi gelecketi başına ne sansiz kizsin falan gibi nisanlim ayrildiktan sonra 5 milyar masraf parasida istedi benden
masraf parasi mi istedi, iyy iy! hani sana demisler ya ne sanssiz kizsin, aksine gec olmadan bittigi icin sukur namazi kil, Allah a dua et beterini gormemek icin de.. bazi insanlar duz ve basit mantikla bakiyo, bana da aman yuva yikilmasim dediler cogu ama klise bu, hangi 'yuva' diyorum! o yuzden kimseyi dinleme, simdi duygusal bosluktasin, o aciyi cekmemek icin birlesmek istiyosun ama dusun, daha iyi olacakmi?

Silkendim...cok denedim ama cevre basimda birde surekli yuva kuramamam mutlu olamama kotu şeylerin başıma gelebilme düşüncesi falan sardi
o korkular su anki bosluktan kaynakli.. sen Allah a guven.. ben de hic evlenemem saniyordum, evlendim ve 1yil gecti bosaniyorum.. hayirlisini dile

masraf parasi mi istedi, iyy iy! hani sana demisler ya ne sanssiz kizsin, aksine gec olmadan bittigi icin sukur namazi kil, Allah a dua et beterini gormemek icin de.. bazi insanlar duz ve basit mantikla bakiyo, bana da aman yuva yikilmasim dediler cogu ama klise bu, hangi 'yuva' diyorum! o yuzden kimseyi dinleme, simdi duygusal bosluktasin, o aciyi cekmemek icin birlesmek istiyosun ama dusun, daha iyi olacakmi?
Aynen canım ben hicbirsey yaptırmama ragmen hesap numarası ile ilk istedigi masraf parasiydi benden ne kadar dedim 5 bin tl dedi
o korkular su anki bosluktan kaynakli.. sen Allah a guven.. ben de hic evlenemem saniyordum, evlendim ve 1yil gecti bosaniyorum.. hayirlisini dile
canim benim aynen ben evlensem bile bu adamla bosanma ihtimalim yuksekti iste bilemiyorum ki:( bosanma sureci tabi daha sancilidir

keske nisan atsaydim, ama aptal gbi el ne der dedim, simdi sanki daha mi iyi oldu, ama olsun yasanacakmis o evlilik 1sene, kime ne ki, ahlaksizlik mi ettik!? Allah a karsi sorumlusun kul olarak, ailene sorumlusun evlat olarak, kendine karsi sorumlusun insan olarak. gerisi kim ki?

keske nisan atsaydim, ama aptal gbi el ne der dedim, simdi sanki daha mi iyi oldu, ama olsun yasanacakmis o evlilik 1sene, kime ne ki, ahlaksizlik mi ettik!? Allah a karsi sorumlusun kul olarak, ailene sorumlusun evlat olarak, kendine karsi sorumlusun insan olarak. gerisi kim ki?
Canim iste dedigim gibi burda boyle defolu gibi bakiyorlar birini isterken bile gitmeyin o nisan atmis bir diyorlar dusun yani ve ben ogretmenim yani ne var yuzuk taktik diye zor geldi iste:( ben birde sadece 2 ay sözlü kaldim

Canim iste dedigim gibi burda boyle defolu gibi bakiyorlar birini isterken bile gitmeyin o nisan atmis bir diyorlar dusun yani ve ben ogretmenim yani ne var yuzuk taktik diye zor geldi iste:( ben birde sadece 2 ay sözlü kaldim
baskasi ne der dusuncesine kalsaydik ohohooo.. bir de meslektasiz, bosversene cahil zihniyeti, kotu konusmak isteyen agzinla kus tutsan da kulp takar

Canim ingilizce ogretmeniyim 10 ulke gezdim kaldım 4 ay amerikada yasadim su an cok kucuk biryerde 4 senedir ogretmenim ailem ile kaliyorum. Haksizliklari sindirmeme durumu da mevcut su an kimseye birsey anlatamiyorum gecen birisi dedi ki kiz dedi sanki hemen atlayacagiz sana dul kaldin diye niye konuşmuyorsun dedi bir ogretmen bunu diyen:KK43:

Bir de zekisin. Bir de görmüş geçirmişsin, mesleğin elinde.
Nasıl böyle bir kadın "nişan atan kızlara defolu kız gözüyle bakılıyor" diye üzülüp üstünde baskı hissedebilir? Öylesine cahilleri nasıl dikkate alabilir?

Yani gezip görmekmiş, okumakmış, zeka sahibi olmakmış hiçbir anlamı yok demek ki.
Bakış açısı çarpıksa sonuç bu.

Toplum baskısı yüzünden aciz bir şekilde, son derece mantık dışı saçmalıklara üzülüp ağlayabiliyor, kendini kahredebiliyor böyle bir insan bile.
İnanılmaz üzüyor beni bu tarz durumlar.

26 yaş nedir daha? Evde kalmak falan ne iş? Yazık onca okumaya, dünyayı gezmeye. :S Hiçbir katkısı olmamış.
Şaka gibi. Kendi fikirleri olacak insanın önce. Başkalarının etkileyemeyeceği bir dünya görüşü, hayat tarzı.
Yoksa böyle onun bunun lafıyla oraya buraya savrulursun işte.

"Bunu söyleyen öğretmen bir de." demenin de anlamı yok. Çünkü senin de ondan farkın yok.
Farkın olsa bu hale düşmezdin.
Nişanlından ayrılman değil, etrafın ne dediğini takıyorsun sen daha çok ve bu sebeple de ama o öyle dediiiii diye üzülüyorsun. Onların dediğine inancın olmasa üzülmezdin. Biraz özeleştiri yap.

Başkalarının lafı ancak sen o laflara inandığın için seni incitebilir.
İnanmadığın, değer vermediğin görüşler hiçbir şekilde etkilemez.

Back
X