intihar düşüncesini kafamdan atamiyorum

Öncelikle Rabbim sabır versin.Ama kendine bunu yapma özel hayatin gecmidin yolunda gitmemis olabilir seni sevmeyen biriyle devam etseydin daha dayanilmaz olurdu.öğretmensin en guzel meslek cocuklarla ic ice en iyi psikiyatir formulu:)
Evdeki düzen konusu cok basit benim gibi takintilisin ya bir temizlikci tut yada silkelen kollari siva bir yerden basla streste atmis olursun.
Unutma Allah kuluna yüklenemeyeceği yük yüklemez sen yüklenebilmissinki Allah sunmuş bunlar imtihan her zorluktan sonra bir kolaylik vardir.
Rüya konusuna gelince az çok anlarim sen güzel bir ruya görmüşsün.mutluluk,müjde,güzel mevki,güzel günleri simgeler.Sen sadece dua et tevekkul et sabret.
Allah dua edenleri asla geri cevirmez duam kabul olmuyor gafletine düsmeyesin.

Allah duaya 3 durumla karsilik verir.

1-Hemen, yani peşin kabul eder.

2- Kabul eder; ama hemen vermez, yani veresiye kabul eder. Biz istediğimiz kadar yalvaralım, gözyaşı dökelim, Allah diyelim… Peki, ne zaman verir? Ölürken verir, kabirde verir, mahşerde verir, mizanda verir, sırat köprüsünde verir yahut en son, Cennette verir. Yani mutlaka verir.
3- Ne dünyada verir, ne de ahirette. Peki, ama Allahü teâlâ, ben duaları kabul ederim buyuruyor. Evet, kabul ediyor; ama o istenileni vermiyor, onun yerine başka şey veriyor. Belki de istediğimizden daha kıymetlisini veriyor. Ne kadar derdimiz, hastalığımız, başımıza gelecek bela varsa, o duaya karşılık olarak hepsini alıyor.

işte kadınların geldiği nokta...
ne kadar iyi bi işimiz eğitimimiz de olsa evlilik konusunda toplumun üzerimizde kurduğu baskı o kadar fazla ki anne olma ve birinin karısı olma kimlikleri her şeyin önüne geçiyor.
evlenemeyen kadın toplumda işlevsiz görülüyor.
işte sizi bu noktaya getiren durum da bu maalesef.
çok üzüldüm yazdıklarınızı okurken, siz bi savaşçısınız mesleğiniz var öğrencileriniz var.
neden evlenmek ve anne olmak hayatın merkeziymiş gibi düşünüyorsunuz yapmayın bunu kendinize lütfen.

Allah seni benim su an icinde bulundugum ruh haline hic dusurmesin

iyide bunda ısrar eden sensin..
neden destek almıyorsun defalarca yazıldı..
illa hayatında bir erkek mi olmalı neden bu kadar bağımlısın?
sevgilinin arkasından yıkıldın ee ne oldu şimdi eski kocana sardın ?
madem eski kocana saracak kadar seviyordun sevgilinin arkasından niye yıkıldın?

sen sadece kendine yetmeyi bilmiyorsun..
kendini sevmiyorsun..
tedavi ol önce kendini sevmeyi öğren..

Ne yaşadığını tam olarak anlamadım. Ama sadece şunu söylemek istiyorum.. Ne yaşarsan yaşa, pes etme yolunu seçecek kadar güçsüz olma. Bende geçmişimde çok zor şeyler yaşadım. Bir dakika bile aklımdan intihar gibi düşünceler geçmedi. Güçsüzlük acizlerin işidir. Sınav dünyasında olduğunu unutma. Hayat Kpss'den de zor bir sınav. Bu sınavdan kalmak istemezsin.. Kalk silkelen, bir psikoloğa falan git. Hayatını düzene sokmakta batırmakta senin elinde meslektaş...

Ogretmenim sen manyak misin niye gecmise takilip kaliyorsun
Hayat o kadar guzel ki ilk once kafandan eski kocani at
Muhakkak karsina sana deger veren biri cikar
Ne guzel elinde mesleginde var sen arkadaslarin da dedigi gibi terapiye basla

Gecmise donmek dusuncesi ama bunun olamayacağını bilmek..pismanliklar..evliligimde neden sabretmedim.belki her sey yoluna girerdi fikri...sonra onu dusunup ama sevmedi sevse gelir tutar kolumdan gotururdu yap ogretmenlik derdi dusunecesi...2007 yilina hayalimde tekrar tekrar gidip onun bir buket gulle kpss kitaplarıyla evime geldigi hayalini tekrar tekrar yasamak...
Sonra bunlari ona soyledigimde gercek hayatta ruyanda mi diye cevap vermesi
....
Bosanmak...tercih ettigim.ogretmenligi yapmak ama yapayalniz kalmak...sectigim ogretmenligin bedelini yalnizlikla odemek...
Sonrasinda karsima sacma sapan insanlarin cikmasi yasadigim hayal kirikligi...
Ruyamda erkek bir bebek dogurdugumu gormek onu emzirdigimi gormek...
Antisepresanalr uyku haplari..

Evin darmadagin olmasi duzensizlige hic gelemedigim halde...
Mucadeleden yorulmak ...yorulmak yorulmak..
Hissizlesmek istemek...
Yalvarmak allaha allahim dayanamadigi kadar yuk vermezsin kuluna ben artik dayanamiyorum demek...cevap gelmemesi.

Sonra öğrencilerimin yüzündeki gulumseme minnet duygusu...
Ölecek olmanin hissizlesecek olmanin bu fikrin ruhumu rahatlatmasi...
Gozyaslarina bogulmak..
2 pakete varan gunde sigaralar..
Allahim kurtar beni kurtar agir geliyor bedenim yeryüzüne kurtar...yalvarıyorum duy cigligimi...
Lütfen kendinize zarar verecek bir şey yapmayın anlatın dertlerinizi çevrenize veya buraya yasam her zaman güllük gülistanlik değil bakın burdaki arkadaşlarında birsuru derdi var her şeyin bir çaresi vardır simdi toplayin ortalığı sonra çıkın saksıda çiçekler alin renkli ve hoş kokulu yerleştirin göreceğiniz bir yere aksama doğru güzel bir roman alın elinize yanina kahve yapın ben neleri gördüm bunuda atlaticam deyin ....

Bir temiźlikci tut evvela evini dip kose temizlet cik alisverise yeni kiyafetler ayakkabilar cantalar al spor yap
Gidenlerin arkasindan ahvah ediyorsun acaba onlar seni ne kadar umursuyor da bu kadar yipratiyorsun kendini
Hem intihar etmeni gerektirecek kadar cok mu kiymetliler

1)öncelikle sakin olmaya ve duygularınızdan çok mantığınızı dinlemeye başlayın.sizin durumunuzda bir arkadaşınız olsa ona ne öğütler verecekseniz aynı öğütleri kendinize verin.

2)Mutlaka ama mutlaka iyi bir terapist araştırıp bulun ve gidin.bu süreci bir iki denemeyle sakın ama Sak'ın bırakmayın.sabırlı olun.

3)geçmişi bırakın,ileriye bakın.olumlu olun,olumlu dualar edin.inancınıza göre ibadetinizi edin.insanın musibet gördüğü sonradan hakkında hayırlısı oluyor bunu aklınızdan hiç çıkarmayın.

4)sevdiklerinizle olun. Bakın öğrencileriniz size ne güzel bakıyormuş,onlar için iyi bir öğretmensiniz.daha da iyisi olmak için çabalayın.

5) hayat uzun ve güzel bir yol.daima önünüze bakın.

6)kendinize hem bedensel hem ruhsal anlamda bakın,kendini sevin ve kendinize saygılı olun.

7)ilgilendiğiniz bir hobiniz varsa ona yoğunlaşın.yoksa yeni bir tane bulun. Yeni bir dil öğrenmek olabilir,enstrüman kursu olabilir.

8)ERTELEMEYİN.

9)İLK ADIM OLARAK GOOGLE I AÇIN VE BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRDEKİ TERAPİSTLERİ ARAŞTIRIN VE EN YAKIN TARİHE RANDEVU ALIN.

10)DEĞERLİSİNİZ VE HEP ÖYLE OLACAKSINIZ.

Sabredin elbet bunlar da geçecek :)

şer sandığınız her şeyde bir hayır var arkadaşlar. bir sorsan burdaki kadınlara kim bilir neler anlatırlar.ne olur bir terapiye başlayın.kendinizi yıpratmaya değmedini anladığınız da ne olur çok geç olmasın. daha gençsiniz.ilacı doktor kontrolünde alın.eve tıkılmayın. benim de çok depresif olduğum zamanlar olmuştu. günde iki buçuk pakete yakın sigara içiyordum.bir gün temiz hava almak için orman gibi bir yere gittim tek başıma. yüzüme bir rüzgar vurdu. kendime dedim ki hayat güzel be deliraporu.o gün bu gündür kimse için kendimi yormuyorum.her şey beyinde başlar.kendinize yardım edin.

Yazip ,dertlesip,icinizi dokerek rahatlamak varken yazilanlari neden sadece begeniyosunuz?

Insanlar tum iyi niyetiyle yazip yardimci olmaya calisiyo siz de icinizden gecenleri yazin,emin olun boyle boyle berraklasacak zihniniz.

Bunu da begenip gececeksiniz bence ama yine de yazdim iste.

Yazip ,dertlesip,icinizi dokerek rahatlamak varken yazilanlari neden sadece begeniyosunuz?

Insanlar tum iyi niyetiyle yazip yardimci olmaya calisiyo siz de icinizden gecenleri yazin,emin olun boyle boyle berraklasacak zihniniz.

Aglama nobetleri geciriyoru..belki de sinir krizi bilmiyorum.ağlarken kendimi kaybedip bagiriyorum nefes alamiyorum kendimi durduramiyorum.
Eski kayinvalideme beddua ediyorum.bosanma surecinde 1 kez aramadi.ne yapiyorsunuz siz demedi.beni hic istememisti zaten.ogluna demis ki sen onun agzini burnunu görmedin mi neresini begendin demis.gelecekti eski esim beni götürmeye anasi izi. Vermedi.Rabbim de kizlarinin gelinlik giydiğini görmeyi nasip etmesin ona oglu da evlense bile mutlu olamasin insallah.

Sakinlestikce yazacam buraya.cok doluyum anlatamam cok.cok kibirli insanlardi kucumsrrlerdi koyluyum diye kucumsediler beni de.akrabalriyla oturup konusurlarken ogretmenligim hakkinda ben haric herkes konusurdu.anasi istemedi calismami.oglu razi oldu bir ara tamam sana kpss kitaplari alicam dedi.mutfakta konusuyorduk alacaksin degil mi kitap dedim.isaret parmagini dudakalrina goturdu suss annem duymasin dedi.ne demek bu Allah icin ne demek.simdi de beni sucluyor ben sanaa ogretmenlik yaptiracktim sen durmadin diyor

Kimse kusura bakmasin ama burda anlattigin kadar kendinden geçmiş halde olsan buralara gelip yazamazsin diye dusunuyorum.
Ayrica diger konularinda herkes sana fikir verdi üzüldü ama sen hep ayni seyleri yaziyorsun.

Arkadaslar sana tatil yapabilir misin terapi yapabilir misin diyor sen yataktan cikamiyorum diyorsun.
Derdine derman arayan insan nasil yapabilirim nasil ederim diye sorar care arar. Zira kimse gelip seni yataktan kaldiramaz.

Bence sende duzelme iyilesme gayreti yok. Açıkça söyle buraya yazmak iyi geliyor de bale kimse fikir verip yardim edicem diye kafa yormasin.

Gecmise donmek dusuncesi ama bunun olamayacağını bilmek..pismanliklar..evliligimde neden sabretmedim.belki her sey yoluna girerdi fikri...sonra onu dusunup ama sevmedi sevse gelir tutar kolumdan gotururdu yap ogretmenlik derdi dusunecesi...2007 yilina hayalimde tekrar tekrar gidip onun bir buket gulle kpss kitaplarıyla evime geldigi hayalini tekrar tekrar yasamak...
Sonra bunlari ona soyledigimde gercek hayatta ruyanda mi diye cevap vermesi
....
Bosanmak...tercih ettigim.ogretmenligi yapmak ama yapayalniz kalmak...sectigim ogretmenligin bedelini yalnizlikla odemek...
Sonrasinda karsima sacma sapan insanlarin cikmasi yasadigim hayal kirikligi...
Ruyamda erkek bir bebek dogurdugumu gormek onu emzirdigimi gormek...
Antisepresanalr uyku haplari..

Evin darmadagin olmasi duzensizlige hic gelemedigim halde...
Mucadeleden yorulmak ...yorulmak yorulmak..
Hissizlesmek istemek...
Yalvarmak allaha allahim dayanamadigi kadar yuk vermezsin kuluna ben artik dayanamiyorum demek...cevap gelmemesi.

Sonra öğrencilerimin yüzündeki gulumseme minnet duygusu...
Ölecek olmanin hissizlesecek olmanin bu fikrin ruhumu rahatlatmasi...
Gozyaslarina bogulmak..
2 pakete varan gunde sigaralar..
Allahim kurtar beni kurtar agir geliyor bedenim yeryüzüne kurtar...yalvarıyorum duy cigligimi...
Yanlış anlama da bu psikolojiyle öğrencilerine nasil yararli olabiliyorsun. İnsanlar senin mesleğinde olmak icin nelerini feda ediyorlar ve sende seçimini meslekten yana kullanmisin peki mutlu olman gerekmezmiydi yada o zaman kocani secip mutlu olsaydin. Hayatta insan sadece Allah yoluna ve evlatlari yoluna ölmeli gerisi koca bir yalandan ibaret...iyi bir psikiyatriste ihtiyacin var...

@sudamlasi0

Kendinizi iyi hissettiginiz her an yazin ,yazmaktan hic bikmayin yazdikca daha cok dusuneceksiniz dusundukce icinizdeki kara bulutlar dagilacak inanin bana.

Allah buyuk o her seyi goruyo,siz de ahinizin kalmayacagini size yaptiklarinin cezasini cekecegini bilin,emin olun bu da rahatlatir sizi.

Ben de 30 yasindayim hic evlenmedim,nisanlanmadim ,hayatimda kimse yok ama mutluyum ,huzur doluyum Allah'a sukurler olsun . Hicbi sey icin gec kaldigimi da dusunmuyorum ben istersem her sey olur hem de en guzeli olur,siz neden her seyin en guzeline sahip olmayasiniz ,ne eksiginiz var?

Senin bulunduğun öğretmenligi kazanamadığı için intihar eden ölen nişanlı evli insanlar var. Yani dert dediğin şey sana bana farklı abartan biziz unutma en büyük kavga ekmek kavgası. Sen kendini topla bakımını yap güzelleş koca bulursun merak etme insanlar 3. Kocayı alıyor. Yani yalnızlık senin seçimin olmuş oluyor böyle. Hayata başla bi yerden kısmetin ne zaman nerde karşına çıkacagı belli olmaz

Yanlış anlama da bu psikolojiyle öğrencilerine nasil yararli olabiliyorsun. İnsanlar senin mesleğinde olmak icin nelerini feda ediyorlar ve sende seçimini meslekten yana kullanmisin peki mutlu olman gerekmezmiydi yada o zaman kocani secip mutlu olsaydin. Hayatta insan sadece Allah yoluna ve evlatlari yoluna ölmeli gerisi koca bir yalandan ibaret...iyi bir psikiyatriste ihtiyacin var...
0na kac kez yalvardim biliyor musun beni secim yapmak mutlu etmeyecek dedim ama o cok katiydi hayir dedi.sec ya ogretmenlik ya ben.inan guzel arkadasim beni secim mutlu etmeyecekti onu secseydim aklim meslekte kalacakti
Inan bana sevcm yapmak beni mutlu etmedi diger turlusunu secsem de mutlu olamayacaktim

Her ne olursa kimse sizden değerli olamaz. Zamanı kabul etmek gerekiyor zaman geçtikce herşey unutuluyor. Yakın arkadaşınız falan yok mu birlikte tatile çıksanız kafanızı dağıtmaya ihtiyacınız var. Diğer yorumlarda da denmiş tedaviye başlamanız gerekiyor acil :KK43:

Her ne olursa kimse sizden değerli olamaz. Zamanı kabul etmek gerekiyor zaman geçtikce herşey unutuluyor. Yakın arkadaşınız falan yok mu birlikte tatile çıksanız kafanızı dağıtmaya ihtiyacınız var. Diğer yorumlarda da denmiş tedaviye başlamanız gerekiyor acil :KK43:
Ilac tedavisi aliyorum teralpiye de baslayacagim

Back
X