Öğretmenliği değil eşini seçsen şimdi öğretmen olmak istiyordum, olamadım, ağlıyorum, ölmek çok güzel diye konu açacaktın yani.
Arkadaşım hayat seçimlerden ibaret, eğer ki sana, görüşüne ve mesleğine önem vermeyen, anne sözü dinleyen, ailesi tarafından küçümsendiğin bir adamı eş olarak seçtiysen öğretmenliği bırakacak bir daha sittin sene mevzusunu açmayacaktın. Yok öğretmenlik de öğretmenlik diyorsan o adamla evlenmeyecektin. Denklem bu kadar basit oysa. Bir seçim diğerinden vazgeçmek üzerineyse, ikisi de olmuyorsa, seçeneğini yapacak, ona uyacaktın.
Kendini kapana sıkıştırmışsın, hayatta bir çok seçenek varken, hem mesleğini yapıp hem de kendi görüşünde bir adamı tercih etmek varken, böyle bir adamı eş olarak seçiyorsun özgür iradenle sonra da Allah'a yalvardım ama duymadı diye isyan ediyorsun. Allah ne yapsın senin hür iradene kardeşim? Allah sana mesaj gönderiyor bu adamla olmaz, yoluna bak diye halbuki ama sen görmüyorsun? Allah cep teline mesaj atıp bak sudamlası, böyle böyle yap demez, Allah'ın sistemi bu şekilde işlemiyor. Nasıl bir cevap bekliyorsun daha? Önünde yol açık ama sen görmüyorsun maalesef. Eskiye takılmış, beynine ve bedenine işkence yapıyorsun.
Hem bu eski kocam olsun, hem öğretmen olayım falan diye dua etme, olmuyor ikisi işte, olduramamışsın işte, hayırlısını iste bir kere de ve önüne bak.. Allah'ın mesajını ben gördüm, sen nasıl göremedin; bu adam hayırlı değil arkadaşım değil...