intihar düşüncesini kafamdan atamiyorum

Nasil yani ben ogretmen olacagim diye takinti mi yapmisim yani.anlamadim sozunu ve yanlis oldugunu gormusum.zamaninda takinnti mi yapmisim ogretmenlifi ben
evet aynen öyle. öğretmen olman değil yanlış olan. daha evliliğin başında bu kadar ısrarla belki baskı yapmasaydın birkaç yıl sonra herkes kabullenebilirdi. ama ben bunları tabiki sen çok pişman olduğun için söylüyorum. yoksa öğretmen olmak istemen normal ve yanlış birşey değil. ama eşin istemiyordu ve sen de boşandığına pişmansın. önemli olan bu. bende bu durumu göze alarak yorum yaptım canım

Rahmetli dedem hastanede yatarken bir oda arkadaşı vardı onun yaşlarında. Bir akşam yanında üzgün gözlerle otururken oda arkadaşının eşi hayat hikayelerini anlattı. 5 oğulları varmış. Birini trafik kazasında kaybettiklerinden 1 yıl sonra diğer oğlunun düğününe giderken kalan 4 oğlunu da aynı trafik kazasında kaybetmişler. Biri evlenmek üzereyken üstelik. Annem nasıl dayandıklarını sordu. Kadının cevabı yaşamak için mutlaka bir sebebin olduğuydu. Sen de düşün bakalım, hayatın o kadınınkinden kötü olabilir mi?

Sizce takinti mi yapmsiim ben ogretmenligi zamaninda
Arkadaşım sen kendine bir meslek secmişsin ogretmen olmuşsun ogretmenlik yapmandan dan daha normal ne olabilir.eşin seni oldugun gibi kabul edecekti.lutfen burdan rica ediyorum kız alirken öğretmen okumus diye havasını atip gelin ettikten sonra eve hapsetmeyin.herkese kendine göre bulsun birini insanlarin hayatlarini ziyan etmeyin!

evet aynen öyle. öğretmen olman değil yanlış olan. daha evliliğin başında bu kadar ısrarla belki baskı yapmasaydın birkaç yıl sonra herkes kabullenebilirdi. ama ben bunları tabiki sen çok pişman olduğun için söylüyorum. yoksa öğretmen olmak istemen normal ve yanlış birşey değil. ama eşin istemiyordu ve sen de boşandığına pişmansın. önemli olan bu. bende bu durumu göze alarak yorum yaptım canım
Sence o kadar israrla soylemeseydim ilerde kabul eder miydi ogretmen olamami

Etmezdi çünkü annesinin sözünden cikamazdi zaten bunun onun fikri olduğunu sanmıyorum.degmez canım sen sıkma canını adam olsa karısını bu yuzden birakmazdi.sakin kendini suclama evlenseydin bunlarla zaten anlasamicaktin

Kabul etmezdi. Çünkü onda doktor egosu var ve ayrıca ana kuzuluğu da. Bak ben tip okuyorum biliyorum senin eski eşin gibileri. Hem doktor oldum egosuyla küçük dağları ben yarattım diye dolasirlar baska kimsenin yaptigi meslegi begenmezler hem de annelerinin agzına bakarlar. Büyük ihtimalle de zaten doktor olana kadar hep annelerinin secimleriyle yasamıslardr onlar.

Sana gerçekten cok samimi söylüyorum ki sen ısrar etmeseydin ilerde kabul etmezdi kesinlikle. Çünkü zaten ona göre öğretmenlik siradan önemsiz bir meslek. Üstelik sen ilk zamanlar ısrar etmeseydin bir daha asla öğretmenlik lafını ağzına alamazdın. Ilk basta sen sus diye "he tabi ben sana kitap alcam merak etme" bilmem ne demis, ki zaten annem duymasn demis sonra da. Düşünsene sen ısrar etmeseydin, annesinden gizli kpssye girip kazansaydın nolacaktı? Söyliyim mi sana, HICBIR SEY. O adam sen sus diye kitap alıcam sana demis, öğretmen olabilirsin diye degil. Üstelik bu sefer sınavını da kazanmısken, ögretmenlige bu kadar yaklasmisken yine hayallerin suya dusecekti.

seni döven anneni evine sokmayan adam icin mi intihar edeceksin? ben bu kadinlari anlamiyorum. illa bi erkek mi olmasi lazim hayatinizda? mesela bugun evde oturup aglamak yerine gunubirlik turlarla geziye gitseydiniz yada sehir disina, hicbirini yapamadiysaniz çıkıp tek basiniza bi tur atsaydiniz olmaz miydi? herkes hakettigi gibi yasarmis

Ne pepesi ne mutluluğu neyin çizgi filmi neyin kafası bu?? bitmişsin sen tamamen.
Neyi bekliyorsun Tedavi görmek için.

Arkadaşlar bu arkadaşa biz yardımcı olamayız ne anlatorsanız anlatın değişen birşey olmuyor :KK51: dr luk durumu maalesef

Ya madem bu kadar kotu durumdasin intihar edecegine git eski kocanla evlen bir daha
Sanki meslegini biraksaydin sorunlar bitecekmiydi saniyorsun?baska tavizler verecektin sonu gelmiycekti
En iyisi sen kendine bir hayat arkadasi bul ,belliki sen kendi kendine iyilesmeeceksin
Ama eskilere donme bari
Gencsin ,meslegin var ,cocuksuz ohh daha ne olsun
Giyin ,suslen ,bakimli ol biri illa cikar karsina
Hic degilse su ruh halinden kurtul be bacim
Sen yazdikca benim ruhum daraliyo valla

kardeeeeeşşş sana söylüyooooruuum.ölmek çözüm diiiil.kimin için yapcan bunu...kocan içinmi ..... değğğğğmeeeezzzzz...... hayatı yaşamana bak karışanın yok.. buynumu giydin nerdeydin günlük 6 tl harcayıpta n bu harcama kııs biraz diyen yoook. hergece sarho adam altına yatmak yoook. derdin ne senin..
Neden bosanmiyorwun?

Benim konumu okudun mu bilmiyorum ama intihar ederek sadece kendine ve vucuduna zarar verirsin. Kimseye birsey olmuyor. Ogretmen olmamayi kabul edip evliligine devam etseydin daha kim bilir senden nelerden vazgecmeni isteyeceklerdi. Boyle insanlar takinti halina getiriyorlar ve karsisindaki insanin elindeki iyi ve mutlu eden seyleri almaya calisiyorlar. Kendine olan saygindan bu dusunceleri kafanda at ve lutfen elindeki seylerin kiymetini bil. Senin istedigin seylere saygisi olmayan insanlari hayatinda olsa kac yazar? Hele ki istedigin cok normal birsey. Okumamis kiz alsalardi madem

Ya canım nolur yeter kendin kendine yapıyorsun.. daha gençsin mesleğin var. Senin o boşandığın adamla problemin sadece öğretmenlik yapıp yapmama mevzusu değil her türlü dert vardı onla çocuk yapsaydın şimdi çocuğum için çekiyorum boşanamıyorum diye konu açacaktın buraya.. ilk iş kendine gel tedaviye başla tatile çık. O adamla yazışmayı kes baksana sana numarasını bile vermiyor ki iyiki vermiyor. Sırf ona güya kız vermedikleri için seni yedeğe alıyor. tatili iyi değerlendir. Seni haketmeyen kişilerin peşinden gitmeyi bırak. Senden çok daha kötü durumda insanlar var kendine acımayı bırak..En Büyük KK

Ya canım niye bu kadar öğretmenlik yapsa mıydım yapmasa mıydıma takılıyorsun yan senin derdin öğretmen olmak mı? Yeter ama iki kelimeden biri öğretmen olmakla ilgili.. senin kocanla derdin onun anası dayağı seni aşağılaması.. çalışmasan o ana kuzusu başka bişeyine takacaktı. Sen sevgilinden yeni ayrıldın ve boşluktasın. Nolur burada zaman kaybedeceğine doktora git. Param yok diyorsan devlet hastanesi var ama yeter kendini paraladığın. Bunların hepsi boşluktan.

Gecmise donmek dusuncesi ama bunun olamayacağını bilmek..pismanliklar..evliligimde neden sabretmedim.belki her sey yoluna girerdi fikri...sonra onu dusunup ama sevmedi sevse gelir tutar kolumdan gotururdu yap ogretmenlik derdi dusunecesi...2007 yilina hayalimde tekrar tekrar gidip onun bir buket gulle kpss kitaplarıyla evime geldigi hayalini tekrar tekrar yasamak...
Sonra bunlari ona soyledigimde gercek hayatta ruyanda mi diye cevap vermesi
....
Bosanmak...tercih ettigim.ogretmenligi yapmak ama yapayalniz kalmak...sectigim ogretmenligin bedelini yalnizlikla odemek...
Sonrasinda karsima sacma sapan insanlarin cikmasi yasadigim hayal kirikligi...
Ruyamda erkek bir bebek dogurdugumu gormek onu emzirdigimi gormek...
Antisepresanalr uyku haplari..

Evin darmadagin olmasi duzensizlige hic gelemedigim halde...
Mucadeleden yorulmak ...yorulmak yorulmak..
Hissizlesmek istemek...
Yalvarmak allaha allahim dayanamadigi kadar yuk vermezsin kuluna ben artik dayanamiyorum demek...cevap gelmemesi.

Sonra öğrencilerimin yüzündeki gulumseme minnet duygusu...
Ölecek olmanin hissizlesecek olmanin bu fikrin ruhumu rahatlatmasi...
Gozyaslarina bogulmak..
2 pakete varan gunde sigaralar..
Allahim kurtar beni kurtar agir geliyor bedenim yeryüzüne kurtar...yalvarıyorum duy cigligimi...

Canim zaman geçmişe doğru değil geleceğe doğru akıyor. O sebeple söyle olsaydı böyle olsaydı deme. Degistiremeyecegin şeyler için pişman olup durma. Olan oldu yoluna bak. Hayatının kontrolü her zaman kendinde. Üzme canını yaşam çok güzel. Ama senin dusincelerin duygularin muhtemelen saplantili ve bulanik bunu goremiyorsun. Sadece terapi değil psikiyatriste de başla. İntihar düşüncesi depresyon kaynaklı olabilir. Önce tedavi ol bu bakmissin güneş tekrar doğuyor hayatına. Sonra evlenmek mutlu bir yuva kurmak sevmek sevilmek değer görmek ve değer vermek. Bunlar olacak. ancak sağlıklı bünyeye tekrar kavustugunda bunlara hazir hale gelecek ve iste o zamab sahip olacaksin. Tedavini ol lütfen ve sonra mutluluğa yelken aç bebeğim.

Cok bir sey degil. Ufak bir valiz hazirlayabilirsin. Mesela 2 pantolon 3 tişört 2 elbise falan. Ic çamaşırı 2 cift ayakkabi tamam. Sonra da iyi bir psikiyatrist buluyosun internetten. Bak bunlari oturdugun yerden yapabilirsin.

Evin dağınıklığı icin de 2 gün ya da 1 gün temizlikci tuttun mu o da tamamdır.

Sonra da o iyi psikiyatriste yakın öğretmenevinden yer ayırtıyorsun. Bak bunları hemen 3 saat icinde bile cözebilirsin.

Yaşın gec bir yaş değil emin ol. Ya benim ailemde cogu kisi 30undan sonra evlendi. Suan hayatı kacırmadn ki sen.

Bak bu dediklerimi yap hemen.

Velilerine sor ya da öğretmen arkadaşlarına, eve temizlikci icin bildikleri varsa sana yonlendirsinler 1-2 günlük. Sonra Internete yaz depresyon, okb icin iyi psikiyatristler diye. Yorumları oku. Doktora karar ver. Sonra o doktorun bulundugu yerdeki öğretmen evlerini ara ve yer ayırttır. Bunları en gec yarın halletmis olursun. Ve yeni döneme de yeni bir damla olarak girersin tazelenmis rahatlamıs. :)

+1. Konu sahibi harika bir öneri. Bu senin içinde yaşadığın labirentten çıkış haritan.

Hayat o kadar güzelken geçmişi kurcalaman neden? Bırak o geçmişte kalmış. Hayat herşeye rağmen güzel tadını çıkar.

bosaninca da hemen iyi gönlüne göre birini bulamazsın ki bak bekar kızlara kac yaşına dek arıyor insanlar ben de dahildim tabi kim öyle 20 yaşında hayatının aşkını bulup bu ömür güllük gülistanlık yaşıyor ki çok nadirdir , sen de silkelen artık bitmiş ilişki dedikleri gibi öğretmen evine git iyi olmaya bak. tamam kötü seyler yasadin yasiyorsun ama belki kader daha iyi bir yol çiziyordur sana ne bilesin. tabi dışardan birine dile kolay bunlar sana ne zordur yasadiklarin kimbilir ama kimin hayatı kolay ki. toparlan.

Sık sık duş al. Günde 4 hatta 5 kez. Yatmadan önce ve kalktığında mutlaka.duş insanı yeniliyor.rahatlatıyor,üzüntülerden,sıkıntılardan arındırıyor

Back
X