İntihar edeceğim artık.Çok yalnızım çok üzgünüm.

Kıza bak ya 25 yaşında evlenemedim öleyim kafasında 34 yaşında evlenmiş o yasa kadarda evde kalmış gözüyle bakılan ben mezarda olmalıydım güzelim o annenin laflarına kulaklarını tika evvela senin yasadigin herşeyi yaşadım o karakterli işi gücü olan biri senin hoşlandığım tipteki adam gelmeyecek sen nasılsın birde onu düşünmek lazım neyse kendine gel önce

Az önce karşıma çıktı sanki tam size göre bu söz

20200213_151741.webp

Bundan bir sene önce - intihar etme boyutunda değildi- ama ben de konu sahibine benzer bir ruh halindeydim. Yaşıtlarım evlenip çoluk çocuğa karışıyorken benim doğru dürüst bir sevgilim bile olmamıştı bu nedenle kendimde bir sorun, hata arıyordum kendimi eksik hissediyordum.

Ama daha sonra hayatımın yönü değişti ve yalnız olmanın bekar olmanın aslında hayatımda çok önemsiz bir detay olduğunu idrak ettim. Maddi manevi anlamda bağımsız olmanın, değer verdiklerimize dahi sınırlar geliştirmenin, kendimiz olmanın, özgür yaşamanın çok daha öncelikli hedefler olduğuna kanaat getirdim. Buna yönelik çalışıyorum ve hiç beklemediğim bir anda karşıma biri çıktı ve ilişki anlamında da mutlu bir dönemdeyim. Olacağı varsa oluyor. Ayrılır mıyız devam mı ederiz ileride bilmiyorum ama sonuç olarak ilişkiler o kadar kafaya takacağım üzüleceğim bir konu olmaz şu saatten sonra.

Bununla birlikte intihar düşüncesinde olan birine doğal seçilimden bahsetmek, sıkıntısını küçümsemek-aşağılamak, kışkırtıcı söylemlerde bulunmak da oldukça üzücü. Hepimiz farklıyız her sıkıntıya aynı tepkiyi verme aynı sağlamlıkta kalma güçlü olma gibi bir mecburiyetinde değiliz olamayız da zaten.

Bundan bir sene önce - intihar etme boyutunda değildi- ama ben de konu sahibine benzer bir ruh halindeydim. Yaşıtlarım evlenip çoluk çocuğa karışıyorken benim doğru dürüst bir sevgilim bile olmamıştı bu nedenle kendimde bir sorun, hata arıyordum kendimi eksik hissediyordum.

Ama daha sonra hayatımın yönü değişti ve yalnız olmanın bekar olmanın aslında hayatımda çok önemsiz bir detay olduğunu idrak ettim. Maddi manevi anlamda bağımsız olmanın, değer verdiklerimize dahi sınırlar geliştirmenin, kendimiz olmanın, özgür yaşamanın çok daha öncelikli hedefler olduğuna kanaat getirdim. Buna yönelik çalışıyorum ve hiç beklemediğim bir anda karşıma biri çıktı ve ilişki anlamında da mutlu bir dönemdeyim. Olacağı varsa oluyor. Ayrılır mıyız devam mı ederiz ileride bilmiyorum ama sonuç olarak ilişkiler o kadar kafaya takacağım üzüleceğim bir konu olmaz şu saatten sonra.

Bununla birlikte intihar düşüncesinde olan birine doğal seçilimden bahsetmek, sıkıntısını küçümsemek-aşağılamak, kışkırtıcı söylemlerde bulunmak da oldukça üzücü. Hepimiz farklıyız her sıkıntıya aynı tepkiyi verme aynı sağlamlıkta kalma güçlü olma gibi bir mecburiyetinde değiliz olamayız da zaten.

Size sonuna kadar katılıyorum. Sonunda aklı başında bir cevap gelmiş. Özellikle son kısım. 👏🏻👏🏻

Ne güzel sizi aşırı seven biri var bence üstesinden gelinir diğer durumların ❤
Bakıcaz artık zaten aynı evdeyiz bir sorun yok tek sorun çocuk olmayabilir 52 yaşında çünkü ben de çok hevesli değilim çocuğun geleceği açısından bir endişesi yok da onla çok vakit geçiremeyeceğine üzülüyor adam şimdiden ben de zaten evlenmeyi düşünmediğimden ve onu çok sevdiğimden evlenmeye razı oldum herşeyinin bana kalmasını istiyor oda kendine göre haklı tabi

Kıza bak ya 25 yaşında evlenemedim öleyim kafasında 34 yaşında evlenmiş o yasa kadarda evde kalmış gözüyle bakılan ben mezarda olmalıydım güzelim o annenin laflarına kulaklarını tika evvela senin yasadigin herşeyi yaşadım o karakterli işi gücü olan biri senin hoşlandığım tipteki adam gelmeyecek sen nasılsın birde onu düşünmek lazım neyse kendine gel önce
Benim bir kadın müdürüm 45 yaşında evlendi 3 yıl önce ikizleri oldu valla öyle de tatlılar ki bide evlendiği kişi lisedeyken sevgilisiymiş yıllar sonra tekrar karşılaşıp evlenmeye karar verdiler kısmetin nerden ne zaman geleceği belli olmaz

Üniversite 4.sinifim.birkac ay sonra mezun olacağım.evde oturmaktan değil yalnızlık tak etti artık üniversite ortamındaki erkeler yaşları küçük ergenler kişiliği karakteri oturmuş olgun insan istiyorum.ünidekiler dikkatimi çekmiyor.
olgun adamlar facede bookda.

Bakıcaz artık zaten aynı evdeyiz bir sorun yok tek sorun çocuk olmayabilir 52 yaşında çünkü ben de çok hevesli değilim çocuğun geleceği açısından bir endişesi yok da onla çok vakit geçiremeyeceğine üzülüyor adam şimdiden ben de zaten evlenmeyi düşünmediğimden ve onu çok sevdiğimden evlenmeye razı oldum herşeyinin bana kalmasını istiyor oda kendine göre haklı tabi
Sizden mi olmasını istediği çocukla çok vakit geçiremeyeceğim diye düşünüyor yoksa hic mi çocuğu olmamış? Yani evlenmemiş?
Çocuk işini hep Allahın nasıp etmesine bağlıyorum ama zaten sizinde aşırı cocuk isteğiniz olmadığı için mutlu olursunuz tabi ki ❤

Sizden mi olmasını istediği çocukla çok vakit geçiremeyeceğim diye düşünüyor yoksa hic mi çocuğu olmamış? Yani evlenmemiş?
Çocuk işini hep Allahın nasıp etmesine bağlıyorum ama zaten sizinde aşırı cocuk isteğiniz olmadığı için mutlu olursunuz tabi ki ❤
Hiç evlenmedi ikimizle de vakit geçiremeyeceği için üzülüyor gerçi 100 yaşına kadar yaşar fiziksel sağlık olarak ama tabi ecel hiç belli olmuyor maddi açıdan durumu çok iyi o yönden endişesi yok ama hem vakit azlığı hem de başka çocukların kendi çocuğunun dedesi sanmaları ihtimali bile onu üzüyor büyüdüğünü görsem torun filan göremem diyor diyor da diyor o üzülünce ben de üzülüyorum :KK43:

Dert küçümsemeyi ne zaman bırakacaksınız ya? Burada en baba dertliniz ben bile olabilirim (ciddiyim). Ama ben bile çok çok üzüldüm. Yalnızlık çok zor, insan sosyal bir canlı. Sevgisiz, insansız yapamıyor işte.
Biri de doğal seleksiyon demiş. Bi daha her beğenmediğimiz derde böyle yazalım sonra da kendimizi sosyal darwinci, en entelektüel en herbert spencer'i anlayan ilan edelim(okurken bu kim dediysen doğal seleksiyon hakkında yorum yapma). Kısacası milletin derdiyle dalga geçip kendimizi bi mok sanalım öyle mi?
Konu sahibi sana gelince alnımızda yazan her şeyin günü, saati, zamanı belli. Sadece sabır ve tevekkül. Buraya çok mutlu olduğun konuları da açacaksın. Biraz daha sabır🙏

Hiç evlenmedi ikimizle de vakit geçiremeyeceği için üzülüyor gerçi 100 yaşına kadar yaşar fiziksel sağlık olarak ama tabi ecel hiç belli olmuyor maddi açıdan durumu çok iyi o yönden endişesi yok ama hem vakit azlığı hem de başka çocukların kendi çocuğunun dedesi sanmaları ihtimali bile onu üzüyor büyüdüğünü görsem torun filan göremem diyor diyor da diyor o üzülünce ben de üzülüyorum :KK43:

Anladım. Ölümün yasi hiç belli değil ki. Sizin bir araya gelmenizin de doğru zamanı buymuş demek ki.
Geçen ay 3 hafta arayla biri 25 yaşında bir kız diğeri 23 yaşında bir erkek tanıdığım vedat etti. Kız hastalıktan çocukta saçma sapan bir tartışmadan.
Ama diğer türlü mesela sadettin saran var 56 yaşında. Instagramdan takip ediyorum. Her sabah deli gibi spor yapıyor inanılmaz sağlıklı dinc bir adam. Ve bir başarı konferansı verdi ona gittim çok eğlenceli komik bir adamdı.
Yani yas cidden sadece bir sayı. Kendine bakıyorsa harika. Allah uzun ömurler versin 🙏

Anladım. Ölümün yasi hiç belli değil ki. Sizin bir araya gelmenizin de doğru zamanı buymuş demek ki.
Geçen ay 3 hafta arayla biri 25 yaşında bir kız diğeri 23 yaşında bir erkek tanıdığım vedat etti. Kız hastalıktan çocukta saçma sapan bir tartışmadan.
Ama diğer türlü mesela sadettin saran var 56 yaşında. Instagramdan takip ediyorum. Her sabah deli gibi spor yapıyor inanılmaz sağlıklı dinc bir adam. Ve bir başarı konferansı verdi ona gittim çok eğlenceli komik bir adamdı.
Yani yas cidden sadece bir sayı. Kendine bakıyorsa harika. Allah uzun ömurler versin 🙏
Benim sevgilim ondan çok daha yakışıklı ya çok çekici bir adam zaten hiç 52 gibi durmuyor en fazla 37,38 denir ve evet yıllardır antrenörüyle çalışır ayrıca çok kültürlü sabahlara kadar konuşuruz hiç bıkmadan seviyom evet
1581601295022.webp

valla bu dünyada tek başına bisikletiyle dünyayı dolaşan kadınlar var 25 inde evlenip çoluk çoçuğa karışan insanlara özeneceğinize hatta intiharı düşünecek kadar bu kadınlara özenin.

Birde bir konuda şunu demissiniz:

25.5 derken yaşadığın yaş kompleksi ortada valla 26 dan sonraya erkekler yaşlı gözüyle bakıyor çıtır kız arayışında çoğu eşimin iş arkadaşları var bekar 30 yaşında 27 -28 yaşında taş gibi arkadaşlarımı elinin tersi ile itiyorlar valla otur bence derdine yan kardesim.

Ee erkekler çıtır kız arayışında oluyorsa mantıken sizin eşinizin siz 27 28 olduktan sonra sizi daha 25 olmamıs kızlarla aldatması gerekiyor ?? Birde hamileyim demişiniz. Çocukta olunca 30u da geçince o zaman hiç şansınız yok sizin söyleminize göre ?? Biraz mantıklı cümleler kurun.
Bu ne cahillik ya. Ayrıca kesin eşinizin arkadaşlarının kapısında 25 üzeri kızlar siraya girmis bekliyordur da eşinizin o kraliyet mensubu arkadaşları ellerinin tersiyle itiyordur. Evet evet inandık gerkcrten :) hayır yalan söylediğiniz de o kadar belli ki :)
vizyonsuz yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen ya. Cehalet akıyor cidden yorumlarınıza baktım da 😂

Ya ne kadar guzel cevap vermıssınız ben bu kadar arastırmacı değilim bu ne cahıllıktır sevıyesızlıktır kardesım ya bu kadın ve eşinin arkadasları şu İngiliz kraliyet Prensi Harry 'inin ki gibi onda biri kadar gücü olsaydı dusunuyorum da. Prens evlenip bosanmıs kendısınden 3 yas buyuk 38 yasında kadınla evlendi ve vasıflarını bıraktı affedersiniz de ama cogu 25likleri cebınden cıkarır cıtı pıtı tatlı bir melez kadınla evli. Demek ki erkeklerin kıstasları en mavi kanlısında bile değişebiliyor ben burda 38 yasında 24 yasında bir erkekten evlenme teklifi aldıgını söyleyen kadın da gordum sayın o cahıl arkadaşa iletelim birde kendi evlenince tüm kompleksleri kapandı diye bekar kızlara sarıyor demek ki eşi yakısıklı değilmiste vs evlenmek gozukmek için evlenmiş şimdi sevıyormus eşini... 😁😁😁😁

25 yaşında evli olmadığınız için intihar etmek istiyorsunuz.Kusura bakmayın ama sizin canınız sıkılıyor herhalde, intihar eden insanların hikayelerini bir araştırın.Ya da insanların nelerle imtihan olduğuna, sabahı nasıl ettiklerine bakın.

Merhaba.benim derdim yalnızlık.o kadar yalnızım ki bunları kelimeler ile ifade edebilmemin mümkünati asla yok. Öncelikle 25 yaşındayım ve tüm arkadaşlarım evlendi. Çocukları var . Benim ise değil sevgilim etrafımda erkek sinek bile yok.kriterlerime uymayan biri olunca asla düşünmeden hemen başımdan saviyorum.ama çok da yalnızım ailem dışında hiç kimsem yok.o kadar yalnızlık çekiyorum ki artık evlenmek istiyorum.ve annem sürekli her gün evlen evlen diye başımın etini yiyor.ama ben gerçekten adam gibi biri olmadan ömür boyu bekar kalmaya razıyım.ben efendi düşünceli sevgi ve saygılı işinde gücünde birini istiyorum.karakter benim için çok önemli bu şekilde yillar geçti ve tüm arkadaşlarım evlendi çocukları var.bende bebeğim olsun istiyorum.ama bu yalnızlık ile çok zor.en son bir bir buçuk yıl önce erkek arkadaşım vardı.onunnda ailesi problemli idi.aşırı büyük problemli idiler.uzun hikaye ailem istemedi onları.simdi ise her gün bir arkadaşım evleniyor ve ben gördükçe kahroluyorum.dayanamiyorum artık bu acıya intihar etmeyi düşünüyorum artık.kafama koydum.kimse beni sevmiyor herkes menfaat peşinde .bir tane adam gibi biri asla bizi bulmaz.gercekten öyle..karsima asla insan gibi bir adam çıkmıyor.bende sosyal biri değilim evden çıkmam dışarı pek.sadece gerekli alışveriş yapmak için çıkarım.cok zor durumdayım.cok kötüyüm gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı bende bebeğim olsun çok istiyirum çok üzülüyorum.
25 , bildiğimiz yirmi beş, yaşında koca bulamadım diye intihar etmeyi mi düşünüyorsun? Allah akıl fikir versin.Ona harcadığın enerjiyi kendini geliştirip seyahat etmeye falan harcarsan ufkun gelişir biraz.

Back
X