İntihar eden arkadaşım

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
Herkese merhaba.Başka bir ilde kadrolu anasınıfı öğretmeni arkadaşım eşiyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı intihar etti.Erken farkedildiği için kurtuldu hayatta şuanda.Annesi ile konuştum.Kızı kurtulduğu için mutlu fakat endişeli tekrar dener mi diye bir de tedaviden sonra mesleğine dönmekte sorun yaşar mı diye.Haliyle psikiyatri tedavisi başlayacak.Benim size sormak istediğim tedavi sonrası görevine dönebilir mi?Yasal olarak bir sorun yaşar mı?Çevrenizde var mı böyle bir örnek?
Not:Hayatta olması ve mutlu olması daha önemli ama bir de çok sevdiği mesleğinden olursa daha kötü olur psikolojik ve maddi açıdan.Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Benim anasınıfı öğretmenim gözümün önünde intihar etmişti ve onun dışında ruh hali hiç iyi değildi. Mesleğe devam etmesin bence çok zorluk yaşadım öğretmenimle ilgili.
Nasıl gözünüzün önünde intihar etti:KK57:

Benim anasınıfı öğretmenim gözümün önünde intihar etmişti ve onun dışında ruh hali hiç iyi değildi. Mesleğe devam etmesin bence çok zorluk yaşadım öğretmenimle ilgili.
O ruh haliyle ana sınıfı öğretmenliği gibi önemli ve ciddi bir sorumluluğu yerine getirebilecek mi? Bu daha iyi bir soru.
Emin olmamakla birlikte dönebileceğini düşünüyorum. Ancak şahsi fikrim bir süre dönmese daha iyi olur hem onun için hem çocuklar için.
Arkadaşınıza üzüldüm ancak kimsenin çocuğu rehabilite aracı değil. İyi olduğundan emin olmadan başlamasın.
Hemen dönmeyecektir muhtemelen tedavisi tamamlanınca psikiyatri tedavisi başlar iyileşince dönebiliyor mu diye merak ediyor annesi.

Bence bunu psikiyatristiyle konuşması daha mantıklı olur sonraki süreçte.Hem belki mesleğe dönmek istemez,başka bir planı falan olabilir,biraz zaman verin henüz meslek hayatını konuşmak için erken,bu tedavi 2 günde olabilecek bir şey değil,kendini gerçekten iyi hissetmeli.İntihar her insanın yapabileceği bir şey değil çünkü,belli ki arkadaşınız baya kötü durumda.Siz de destek olun,yanında olduğunuzu hissettirin,eşiyle sorunları yüzünden demişsiniz bence en iyi karar o kişiden ayrılması olur ama zamanla...

Bence hayatını idame ettirebilecek şekilde iyi hissetmeden mesleğine dönmemeli. Mesleğine dönmesinde yasal olarak bir sorun yaşayacağını sanmıyorum tabi orasını işin içinde olanlar daha iyi bilir. Arkadaşınızın uzun bir tedavi sürecine ihtiyacı var, işe dönme konusunu konuşmak için erken sanki. Allah yardımcısı olsun.

Arkadaşınıza geçmiş olsun onun için üzüldüm intihar psikolojik bir olaydır ilgilendiği yaş grubu travalara açık bir durumda üstelik ciddi psikoloji ister o kadar çocuk dönebilirliği bilmiyorum evet bulaşıcı bir hastalık değil iyileşmesini de bütün kalbimle diliyorum fakat bir anne olarak dönmemesini isterim.

Eşiyle yaşadığı sıkıntıları çözemeyip,
intiharı çözüm olarak gören birinin çok ciddi ve uzun süreli psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Görevine geri dönme konusu,
şu anda bırakın öncelikli olmayı
gündemde bile olmamalı.
Asıl mesleğim okul öncesi öğretmenliği.
Ben tedavisi tamamlanıp uzman bir psikiyatristten onay almadığı sürece arkadaşınızın mesleğe dönmesini istemem ve doğru bulmam.
Arkadaşınızın annesine de kızının mesleki geleceğini düşünmek yerine;
kızımız ne yaşadı da bu duruma geldi?
Bizimle niye paylaşmadı?
Biz niye fark etmedik?
Kızımıza nasıl yardımcı olabiliriz?
Sorularının cevabını düşünmesini tavsiye ederim.
Büyük geçmiş olsun.

Anlık bir hareketmiydi yoksa genel bir bozuklukmu var buna bakmak lazım,benimde zaman zaman kafamdan geçtiği olur ama uygulama kısmı bambaşka. Sorunlu birimiyim? Aslında hayır.Olayın detaylarını öğrenmek gerekir bence.Hemen yargısız infazlar başlamış.Belkide normalde psikolojik sorunları olan biri değildi,eşiyle ilgili birşey çok kaldırılamaz geldi? Bunu bilemeyiz. Genel hayatına yayılmış bir psikiyatrik sorunu var ise evet mesleğe zaten dönmemeli,ama kurtarılabilir bir durumu var ise neden olmasın? şizofren değil sonuçta.Bence psikiyatriden sağlam raporu alıp başlayabilir .

Zaten rapor alır şimdi sonrasında da mesleğe fönmesibde sakınca yoktur raporu alınmadan göreve dönemez

Hatta öğretmenlik yapamaz raporu verirlerse ana memur olabilir derlerse ara kademe memur oluyorlar

Yalnız süreç uzun olur anladığım zira durum ciddi

Back
X