• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihardan vazgeçirmek için neler yapmalıyım

Psikoloğa değil psikiyatriye gitmesi lazım !
Ailesi ile konuşun !
Anladığım kadarı ile yaşınız küçük , doğru mercilere ulaştırdıktan sonra uzaklaşın .
Majör depresyon veya bipolar olabilir .
Yani aslında sebep siz değilsiniz hastalık .

Erkekler ve saçma tavırları.
Benimde başıma geldi.
Köyde beni görmüş mü sevmiş mi cocugun biri. Saf. Pesimden koştu. Intihar etcek dereceye gelmiş hap içmiş midesi yikanmis felan banada akrabasi anlattı.
Numarasini aldim cocugu aradım "intihar mi ediyon napiyosan yap öldün öldün yok ölemezsen gelir nefesini keserim senin " dedim.
Cocuk korkmus benden aman aman demis bir daha bulasmiyim buna ben.
Demem o ki can cikmadan umit kesilmez.

Yola ters parketmiş başka araba gelsin çarpsın kendisiyle birlikte başkalarınada zarar versin aferin :KK12:

Senden nefret ederse o sinir onu yaşatır. Aksi halde bi gram sevgi dilenebilmek için kemdine zarar vermeye devam eder. Öldürmez zaten kolay değil o kadar ama sorunlu olduğu belli.
Tersliceksin öyle merhametli merhametli olursan bu böyle devam eder

Bence kendinize dikkat edin arkadaşınızın psikolojisi iyi değil ve sizi saplantı haline getirme yolunda ilerliyor gibi derhal doktora gitmeli ailesine söyleyebilirsiniz çünkü bu sizin halledebileceğiniz bir konu değil ama arkadaşınızın asla bunları sizin söylediğinizi bilmemesi gerek tek başınıza halledemezsiniz birilerinde yardım isteyin ve çok fazla yaklaşmayın

Ecel geldiyse kimse bisi yapamaz.
Hicmi Allah korkusu yok bu adamin.? Kimin caninini kimden almak istiyor?
Uzak dur, kendine zarar veren sanada zarar verebilir kesinlikle.

hangi bolumde okuyorsun. isteyini yazmissin. istegini yazilir. neyse dikkat cekmek icin yapilan simarikca hareketler. birlikte oturup testere serisini izleyin. yasadiklari icin sukretmeyenler yasamayi haketmezler... testere bir deki cinayetler oncesi soz. izleyt bakalim ne yapicak.

hangi bolumde okuyorsun. isteyini yazmissin. istegini yazilir. neyse dikkat cekmek icin yapilan simarikca hareketler. birlikte oturup testere serisini izleyin. yasadiklari icin sukretmeyenler yasamayi haketmezler... testere bir deki cinayetler oncesi soz. izleyt bakalim ne yapicak.
Neden testere izletiyim anlamadım.Tek şey ordaki içi dışına çıkmış insanlar bunu sorun ediceğini sanmam

Neden testere izletiyim anlamadım.Tek şey ordaki içi dışına çıkmış insanlar bunu sorun ediceğini sanmam
canim o bir korku filmi degil sadece mantigini kavrayana... neyse ben boyl ilgi manyaklarindan hoslanmiyorum.
ben olsam bir iki konusur vazgecerim.
ailesi yok mu bu cocugun???

Yerinde olsam ailesine durumu bildirir ben o insandan koşarak uzaklaşırdım. Sizin bu aradaki ilgi ve samimiyetinizi de sevgi olarak algılayıp daha çok sarabilir. Ayrıca böyle şeylerle sizi kandırabileceğini sanıyor sanırım. Çünkü ölmek isteyen ve defalarca deneyen insan ölürdü zaten dikkat çekmeye çalışıyor. Oysa sevmiyor acıyosunuz anlamıyor okul psikoloğundan bahsettiğinize göre de yaşı çok kemal değil.
Ay saçma sapan takıntı eder seni. Allah korusun. Uzaklaş canım uzaklaş

Üzüldüm bunları okuyunca, mazi canlandı gözümde. Lisede erkek arkadaşım ondan ayrılırsam intihar edeceğini, kendini camdan atacağını ,bileklerini keseceğini fln söyleyip beni korkutuyordu. Yanımda göstermelik koluna faça atıyordu. Koşarak kurtulmak istiyordum ama o zamanki kafayla, ayy ya intihar ederse, bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım diye bir şekilde ona baş eğiyordum. Bir süre sonra,öyle bunaldım ki bi baktım ben intihar edecek konuma gelmişim, arkadaşlarım sayesinde zorda olsa kurtuldum. Ayrıldığım çocuk hala yaşıyor, sonuç olarak havlayan köpek ısırmaz. Kafanı bu konuyla doldurma, sana blöf yapıyordur yüzde doksan. Eğer ki yüzde 10 luk kısım, yani gerçekten intihar ederse olacakla öleceğin önüne geçilmez derler, bambaşka sorunları vardır, sen değilsindir sebep. Sınavlarına çalış, gez toz eğlen, çevrende de intihar edicem modunda gezen insanlarla arkadaşlık kurma, bu tarz insanlar senide karamsarlığa sürükler.Kısacası yavaştan uzaklaş, bu çocuktan.

Size psikolog veya tedavi konusunda bir öneride bulunamam ama tecrübelerimden bahsedebilirim.
Benim bir kiz arkadasim var daha dogrusu is arkadasim kendisi.
Cevresinde hic arkadaslari yok. Biraz zor bir tip kendisi.
Velhasil bu kizin bir erkek arkadasi var yani sevgili falan degiller. Bu cocukla daha önceleri kiz kardesi takilmis bir süre ama cocugun takintili biri oldugunu fark edince tamamen irtibati kesmis.
Benim arkadasim da kendini cok yalniz hissettigi ve cocuga üzüldügü icin cocukla arkadaslik kurmus. Sonuc mu? Cocuk takintili bir sekilde kizin yaptigi her seyi takip ediyor. Kizin baska erkeklerle görüsmesine izin vermiyor, kavga cikariyor, intihar ederim diye tehditler savuruyor. Kiza senden hoslaniyorum diyormus. Bu da kardesinin eski sevgilisi oldugu icin tabi ki istemiyor ama cocukla irtibati koparirsa cocugun kendisine zarar vermesinden korkuyor. Bu sacmalik bir yili askin süredir böyle devam ediyormus. Kendim sahit oldum, kiz bir cocukla bulustu yeni tanisti falan ve cocuga bahsetmis durumdan. Cocuk benim yanimdayken kiza whatsapp tan kendisinin ses kayitlarini gönderdi. Is yerinin tuvaletine kendini kapatip anirarak aglarken ses kaydi yapmisti!!! dinledim ve sok oldum. 10 yasindaki yegenim bile böyle seyler yapmiyor. Sonra kendi fotografini gönderdi aglamaktan yüzü gözü sismis diye kiza kendini acindiriyor. Sonra en az 10 defa aradi ve kiz hic birine yanit vermedi. Hastalikli bir sekilde sürekli aramaya kendini acindirmaya devam etti. Bu sekilde kendini defalarca hastaneye yatirmis tedavi görmüs fakat hic bir degisiklik yok. Kiza nefes aldirmiyor resmen. bir de senin yüzünden is yerinde kriz gecirdim beni gel hastaneden al diye kiza emir veriyor.
Diyecegim o ki, biliyorum cok zor olacak ama bu insandan mümkün oldugu Kadar Cabuk ve sessizce uzaklasmalisiniz. Bir doktora yönlendirmek disinda yapabileceginiz hic bir sey yok. Kendi hayatinizi da mahvetmeyin bence.

Bence kendinize dikkat edin arkadaşınızın psikolojisi iyi değil ve sizi saplantı haline getirme yolunda ilerliyor gibi derhal doktora gitmeli ailesine söyleyebilirsiniz çünkü bu sizin halledebileceğiniz bir konu değil ama arkadaşınızın asla bunları sizin söylediğinizi bilmemesi gerek tek başınıza halledemezsiniz birilerinde yardım isteyin ve çok fazla yaklaşmayın
İşte birtek bana söylediği için ailesinin haberi olunca benim söylediğimi anlar.Dün gece zaten dışardaydım arkadaşlarımla sürekli yazdı nerdesin , kimlesin, seni çok özledim,geliyim yanına falan dedi :( Ben sürekli ters cevap verdim ama bide şey oldu biz tiyatro külubundeydik o gelip şey dedi size bir seneryo yazıcam 1 ay icinde bir ay sonra gidicem zaten dedi. Ben bu senoryanun benimle ilgili olucagını düşünüyorum yada geçmişte ilk başta onu buna iten nedenlede ilgili olabilir. Ve gidicemdediği şey kendini öldürmesi gibi geldi.

Aman şu laflara bak konuşmalara bak senaryo yazıp gidecekmiş. Başta acıdın tamam da bi süre sonra nefret etmedin mi. Sanırım bi tek psikopatınız eksikti. Nolur kurtul şundan uza yavaştan yavaştan ya.

İşte birtek bana söylediği için ailesinin haberi olunca benim söylediğimi anlar.Dün gece zaten dışardaydım arkadaşlarımla sürekli yazdı nerdesin , kimlesin, seni çok özledim,geliyim yanına falan dedi :KK43: Ben sürekli ters cevap verdim ama bide şey oldu biz tiyatro külubundeydik o gelip şey dedi size bir seneryo yazıcam 1 ay icinde bir ay sonra gidicem zaten dedi. Ben bu senoryanun benimle ilgili olucagını düşünüyorum yada geçmişte ilk başta onu buna iten nedenlede ilgili olabilir. Ve gidicemdediği şey kendini öldürmesi gibi geldi.

Canım bu çocuk duygu sömürüsüyle seni elinde tutmaya çalışıyor delirmiş bu sana zarar verir derhal ailesiyle konuş bırak kendini öldürücekse de ailesi ilgilensin çünkü sana karşı duyguları arkadaşça değil ve zarar verebilir senden değerli değil pisi pisine başına kötü bir şey gelmesin gerçekten senin adına endişeleniyorum ne o öyle yok ben yazıcam hikaye 1 ay sonra çocuk mu bu ya ailesi mantıklı düzgün insanlarsa onlara anlat değilse daha çok üstüne gidicek tiplerse rehber öğretmenle konuş ama bulaşma tatlım ben korktum burda her gün ne haberler görüyoruz :(

Back
X