intiharın eşiğindeyim inanın bana!!!!!

doktorol

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
91
0
0
İstanbul
nasıl başlanır bilmiyorum ama önce en önemli sorunumdan başlayabilirim bu sene sınava girdim ve ikinci senem ilk sene ii bir puan almış olsam da tıp için tekrar hazırlandım.Ama sınav umduğum gibi gitmedi ve sınrdayım galiba olabilir de olmayabilir de:(onun dışında dış görünüşüm de güzel sayılmaz bi kere yanaklarımda ve çenemde ergenliğimden beri tüyler var size nasıl tarif edeyim yani sakal gibi değil de normal insanlarda da güneşte baktığınızda gördüğünüz tüyler bende siyah ve tenim bembeyaz hormon testi yaptırdım yapısal dediler lazere gittim olmaz yapamayız diğer tüyleri de azdırırız psikolojin daha fena bozulur dediler ama bi görseniz suratım öyle iğrenç bir halde k igüneşte aynaya bakınca kırışık çenemin altı kapkaranlık görünüyor yani ortaokul lise hayatım boyunca bunun ezikliğini hissettim çoğu dalga geçti ben yüzlerine güldüm evde günlerce ayna karşısında ağladım hala da ağlıyorum hiç erkek arkadaşım olmadı olacak gibi de durmuyor kimseyi haketmediğimi düşünüyorum kendimden öyle nefret ediyorum ki yüzümde çil sivilce izi tüy ben ne ararsan var bi ara sivilce tedavisi gördüm kurtuldum bi de sivilce vardı yüzümün her tarafında şu anda böyle pötür pötür bir şeyler var ailemin umrunda değilimkimseyle anlaşamıyorum,konuşamıyorum sadece öğrenci olmanın ve hiçbir sosyal faaliyetimin olmayışından sebep.18 yaşındayım düşünün.sınav hazırlık döneminde bir 14 kilo da aldım üstüne EĞERHAYATIM BOYUNCA HAYALİNİ KURDUĞUM TIP FAKÜLTESİNİ TUTTURAMAZSAM İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM acaba ilaç mı içsem bi kutu yoksa bileklerimi mi kessem diye ciddi ciddi düşünüyorum zaten bozuk olan psikolojimi bi de sınav bozdu intiharın eşiğine geldim bana belki yardım edersiniz diye düşündüm bunları anlatacak başka kimsem yok!!şimdiden sağolun

Birşeyi çok istediğin halde olmuyorsa,ya senin için hayırlsı değildir,yada zamanı değildir henüz...

Sakın ama sakın sil bu düşünceleri aklından..Yüzünü takma bu kadar,tüylerini aldırırsın,bide bakım yaptırrsın oldu bitti..

Lütfen intiharı düşünecek akdar zayıf olma,hayat seni bu kadar erken yasta yıldırmasın,
hep güçlü olmalısın,herzaman...ailenide düşünmelisin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzelim bi defa çirkin Betty diye bi karakter vardı bilmez misin.Hatun neydi ne oldu dış görünüşünle ilgili bu kadar çok bunalım yapmana gerek yok bence.Üniversite de hangi bölüme gidersen git dış görünüşün inanılmaz derecede değişecek,ister istemez oluyo o durum.Daha yaşın çok küçük bence ergenlik dönemi yüzündekiler geçici şeyler kuaförler de bunun için varlar zaten.Sadece biraz sabırlı olmalısın.Ayrıca intahar aciz insanların kaçış yoludur sadece sakın unutma.Bi düşün sen var olduğun için içinde bulunduğun hayat iyi veya kötü devam ediyor.Sen kendinden vazgeçtiğin zaman herkes hayatına kaldığı yerden devam edecek yaptığın şey sadece kendini cezalandırmak olacak.Hiç bi insan bu kadar büyük bi cezayı kendine layık görmemeli.​

Okuyunca inanamadım..
Daha 18 yaşındasın hayatının baharındasın ve sen intihardan bahsediyorsun..
Ve ne için ? Tıpı kazanamazsam diye mi?
Bu yurtta sadece doktorlara mı ihtiyaç var..Belkide senin için hyırlı olacak budur.
2. kere denemişin,gerçekten tutkuluysan o mesleğe bir kere daha denersin..
Yüzündeki sivilceler,kıllar,tüyler bi hayattan daha mı önemli sanıyorsun ?
Lütfen kendine gel.. Yaşadığın dönem(bende o dönemden geçiyorum üniversite teleaşı) oldukça stresli haklısın.Ama bi cana bedel olacak kadarda değil.. Hayır !

patch adams'ı bul ve izle. Ölümü kabullenememiş ölümün önüne geçmek için intiharın eşiğine gelmiş yaşam sevinci dolu bir tıp fakültesi öğrencisinin intihardan vazgeçiş sahnesini mutlaka izle. hayatta hiçbirşeyin üzeri ölümün soğukluğuyla kapatılamaz. Mantıklı düşün, hiçbirşeye değmez..

nasıl başlanır bilmiyorum ama önce en önemli sorunumdan başlayabilirim bu sene sınava girdim ve ikinci senem ilk sene ii bir puan almış olsam da tıp için tekrar hazırlandım.Ama sınav umduğum gibi gitmedi ve sınrdayım galiba olabilir de olmayabilir de:(onun dışında dış görünüşüm de güzel sayılmaz bi kere yanaklarımda ve çenemde ergenliğimden beri tüyler var size nasıl tarif edeyim yani sakal gibi değil de normal insanlarda da güneşte baktığınızda gördüğünüz tüyler bende siyah ve tenim bembeyaz hormon testi yaptırdım yapısal dediler lazere gittim olmaz yapamayız diğer tüyleri de azdırırız psikolojin daha fena bozulur dediler ama bi görseniz suratım öyle iğrenç bir halde k igüneşte aynaya bakınca kırışık çenemin altı kapkaranlık görünüyor yani ortaokul lise hayatım boyunca bunun ezikliğini hissettim çoğu dalga geçti ben yüzlerine güldüm evde günlerce ayna karşısında ağladım hala da ağlıyorum hiç erkek arkadaşım olmadı olacak gibi de durmuyor kimseyi haketmediğimi düşünüyorum kendimden öyle nefret ediyorum ki yüzümde çil sivilce izi tüy ben ne ararsan var bi ara sivilce tedavisi gördüm kurtuldum bi de sivilce vardı yüzümün her tarafında şu anda böyle pötür pötür bir şeyler var ailemin umrunda değilimkimseyle anlaşamıyorum,konuşamıyorum sadece öğrenci olmanın ve hiçbir sosyal faaliyetimin olmayışından sebep.18 yaşındayım düşünün.sınav hazırlık döneminde bir 14 kilo da aldım üstüne EĞERHAYATIM BOYUNCA HAYALİNİ KURDUĞUM TIP FAKÜLTESİNİ TUTTURAMAZSAM İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM acaba ilaç mı içsem bi kutu yoksa bileklerimi mi kessem diye ciddi ciddi düşünüyorum zaten bozuk olan psikolojimi bi de sınav bozdu intiharın eşiğine geldim bana belki yardım edersiniz diye düşündüm bunları anlatacak başka kimsem yok!!şimdiden sağolun

tıpı ben de cok ıstemıstım zamanında.bır sene de bunun ıcın beklemıstım.olmadı.o zaman senın kdr degıldı belkı ama sıkıntı yasamaıstım evet.sonra uzunca bır zaman gectı.ogrtmen oldum.pısman mıyım hayır.bak canım bırıncısı sen ne yapıyorsan kendıne yapıosun tıp dedıgın sey elınden gelenı yapmaya calıstıysan olmamıssa olmamıstır.kaderınde ne varsa onu yasasrsın bu bırıncısı.ıkınıcısı ornegın ogretmen oldum mutsuz muyum yasamıyor muyum yoo...cok da mutluyum cok sukur ve hatta su an dıyorumkı ıyıkı ogretmen olmusum.her seyde vardır hayır.sıvılce konusuna gelınce ergenlık donemınde cok normal.kımınde cok fazla vardır kımınde hıc yoktur ama sen kendını sen olarak kabul et.snn cevrene guzel dıye nıtelendırdgın nıce ınsanda aslında ne gıbı cırkınlıkler de var farkında mısın?ozguven hepsınden onemlı.ayrıca hangı devırdeyız artık sıvılce tuy bunlar sorun olmaz...sen canını sıkma ıcını rahat tut.mutluluk yolda.oyle acız ınsanlar gıbı ıntıhar falan hıc hos degıl...kendıne bu tur seylerı yakıstırma kocaman umutlu hayatın var...

Bence sen idealleri, hayalleri ve gelecek planları olan mucadeleci genc bir arkadasımızsin. İntihar edecek kadar cahil olamazsın. İyi seyler duşun, iyi seyler seni bulsun. Daha yolun cok başındasin, yok öyle hemen pes etmek...
:20::20::20:

Nedir bu ergenlik vakaları son günlerde ya?
Hepiniz de bi hayattan bezmişlik,bi intihar eğilimi.
Hayat bu kadar ucuz mu sence?
Bu ruh hali ile dr olup hayat kurtaracaksın dimi...
Yüzün sonsuza kadar sivilceli kalmayacak bi kere,
ailen de düşündüğün gibi seni anlamıyor falan değil.
Sınavı da kazanamazsan kazanamazsın,nedir yani dünyanın sonu mu?
Sahip olduğun o koskoca hayata,uzun bir ömre ve sağlığına sahip olmak için herşeyini verecek insanlar var.
Biraz güçlü ol,daha neler yaşayacaksın neler,hayat hep böyle inişli çıkışlı.
Güzellikler de var,görmesini ve bu kriz anlarını atlatmasını bilirsen...

burda bir bayan konu acmisti
kadin'da tümör vardi,
ve bir yillik ömrü kalmisti..
konunun basligi ise " derdim var demeyin birde buna bakin" gibisinden biseydi..
insanlar ne halde yasama savasi verirken,
sen okul ve dis görünüs yüzünden hayatina son vermek istiyorsun ??
aynilarini bende yasadim ve hala yasiyorum,
ama kendimi öldüreyim gibi ciddi boyuta gelmedim hic..
sükrediyorum,
ve biliyormusun aksine diyorumki , sahip olduklarimin farkinda degilim,
ve hala üzülüp sIkIntI yapiyorum kendime..

ilaç iç acısız olur tövbe yarabbim ya :47:
bu sorunlar dünyanın sonumu tıp kazanamazsan baska bir bölüm okursun..
çirkinsen çirkin ne olmuş yani .
ne çirkinler varki sahane insanlarla beraberler şansın güzel olsun :34:
daha yasın küçük ilerde neler yaşayıp göreceksin.
her olumsuz şeyde intihar edersek ooooo dünyada insan kalmazdı
yapma allahaskına ya :20::20:

Bırak saçma düşünceleri sil kafandan! Gerçekten bir şey olmuyorsa Hayırlı değildir. Bak ben bu yaşıma kadar öğrendiğim en önemli şeylerden biri "şu olsun" diye ısrar etmeyi bırakıp, hayırlısını dilemek oldu. Emin ol çok önemli. İnsan yaşamadan anlamıyor ama inan hayırlısı ne ise o olsun...

Cilt problemlerine gelince,daha 18 yaşındasın..Ergenlik sivilceleri çok normal,oynama elini yüzüne sürme,daha kötü olmasın. En iyisi bir dermatoloğa gitmen,siyah tüyler için sarartıcı bir şeyler sürsen işe yaramaz mı.. Şimdi böyle çözüm bulmakta kolay olmuyor ama inan her şey yoluna girer. Sen sakin ol,eğitimini düşün,Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin.

"Ammaaaan takma, boşver, değmeeez!" diyenler olacaktır. Aslında haklılarda... Ama bunlar seni yine de rahatlatmayabilir. Bu komik bi cümle olacak belki ama ben son 4-5 yıldır intiharı düşünüyorum. Bi ton keşkelerim vardır benim de... Bunlar gözümde bir dağ kadar büyük. Hala niye yaşıyorum biliyor musun? :) Bekliyorum. "Yarın belki farklı olur. Mutlu olurum belki..." diyorum. Sendeki durum farklı tabi ama çözümleri de var. :) Bunun için elinden geleni yap... Çünkü yarın mutlaka farklı olacak...

burda bir bayan konu acmisti
kadin'da tümör vardi,
ve bir yillik ömrü kalmisti..
konunun basligi ise " derdim var demeyin birde buna bakin" gibisinden biseydi..
insanlar ne halde yasama savasi verirken,
sen okul ve dis görünüs yüzünden hayatina son vermek istiyorsun ??
aynilarini bende yasadim ve hala yasiyorum,
ama kendimi öldüreyim gibi ciddi boyuta gelmedim hic..
sükrediyorum,
ve biliyormusun aksine diyorumki , sahip olduklarimin farkinda degilim,
ve hala üzülüp sIkIntI yapiyorum kendime..

Arkadaşa katılıyorum.. Okuyuncada aklıma hemen bu geldi zaten.. Buyrun burdan yakın : http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/540907-dertli-misinz-gelin-bakin.html
Her satırını okuyun.. İş,meslek,iyi bir maaş..vs hepsi geçici. Sağlık ve can yoksa hepsi boş..

hıc bır zaman ıntıharı dusunme Allahın ıznıyle tatlım.hem bu dunyanı hem dıger dunyanı yakmıs olursun yazık degıl mı sana? Rabbım herseyın caresını yaratmıs sukur.nasıpten öte yol olmaz derler senın nasıbını de vermıstır Rabbım kendı sabrını neden bosa tuketıyorsun? Allah baska dert vermesın ne sorunları olan ınsanlar var......... sukret ve yoluna bak ve ınanıyorumkı cok mutlu olacaksın

ya aslında sebep sadece bunlar değil hayatta istediğim hiçbir şeyin olmamasından bunlar yüzeysel ergenlik takıntıları işte ama sürekli bir ağlama hali sürekli bir mutsuzluk,umutsuzluk beni bezdirdi artık istediğim tek şey de şu anda tıp fakültesi kazanmak ygs yolunda gitti çok güzel bir sonuç geldi eğer sıralamamı lys de korusam istediğim yere gidiyorum ama lys çok kötü geçti bakmadım bile belki tıp istememin altında yatan sebeplerden biri de prestij sahibi olmak insanların saygısını kazanmak olabilir eğer böyleyse yani tek sebep buysa bu bnim için daha acı ama sınav bitti biteli günlerimi ağlayarak geçirdim şimdi sonuşçlar açıklandı açıklanacak benim elim ayağım titre roldu

selam
her şeyin bir çözümü vardır üzülme
yüzündeki tüyler için mutlaka bir tedavi vardır
tüyler gider
kendine güvenin gelir
evleneceğin biriyle karşılaşırsın
tıp fakltesi de inşallah olur
olmazsa da iyi bir meslek sahibi olacak zeki birine benziyorsun
bunlar olur olmasına da aklından şunu asla çıkarma
bu dünya seni intihara götürecek kadar ızdırap veriyormuş sana
beki intihar edince ızdıraptan kurtulacağını mı sanıyorsun
aksine bu dünyada çekmediğin bir ızdırabın içine atmış olursun kendini
çoğu genç, bir dönemde intiharı aklına getirir, çünkü sorunları ona çok büyük görünür, yaşla ilgili bir şey yani
ama gençlere öğretilse, onlar da bilseler ki intihar üç günlük dünya sıkıntısından kurtuluş değil, ebedi felakete gitmektir
işte gençler geri dönüşü olmayan bu büyük kaybedişi bilseler intiharı akıllarına getirmezler
cana kıymak en büyük günahlardan biridir,
öss yi kazanıp kazanamayacağın bile seni bu kadar korkuturken nasıl olur da en büyük sınavında bile bile kaybetmek isteyebilirsin?
silkin ve kendine gel, akıllı insanlar bu apaçık sınavı geçmeye çalışır
unutma bu sıkıntılı ruh halin bir gün geçer inşallah
dönemsel bir şey
o tüylere de çözüm bulursun inşallah
yeter ki hayatının en büyük pişmanlığını duyacağın büyük hatayı yapma
Allah yardımcın olsun

sevgili kardeşim sana kardeşim diyorum yaşın benden çok küçük başta kendin için yazdığın şeylere cevap vereyim henüz 18 yaşındasın cildin yüzün zamanla oturacak değişecek hormon seviyen çok yüksek bu dönemlerde cilt inanılmaz deforme olur sana kendi ergenliğimden bahsedeyim 19 yaşıma kadar yüzümde aknelerim sivilcelerim bitmedi şeftali gibi oluşumdan bahsetmeme gerek yok heralde hepimiz şanslı olanlar hariç bu yaşadıklarını yaşadık inan epilasyon olmuyorsa başka yöntemler denersin bu çok önemli değil inan yeterki kendinle barış güzel görünmenin en büyük sırrı bu kendin sevmek kilolarını ver düzenli yürüyüşe çık hayatı sev üniversite hayallerine gelince bende doktor olmayı çok istemiştim her çocuk gibi hayalimdi çok yakın dostlarım var doktor ama kimse senin hayal ettiğin kadar mutlu değil mesleğinden evlilik ve aile terapisti oldum bende mutsuz yüzleri gülümsetmeye çalışıyorum unutma ki doktor olmak değil herşey hem daha çok gençsin tekrar tekrar denersin erkek arkadaşında olacak birini sevecek evleneceksin yaşamadan bunu nereden bilebilirsin peki ölürsen ne düzelecek ne olacak hiç sadece ölmüş olacaksın sonrası Allahın bileceği bir iş ama o diyorki kendinizi öldürmeyin değilmi güzel kardeşim biran önce bu düşünceleri kafandan at yarın güzel gün olsun yeni başlangıçlar için sevgiler

ya aslında sebep sadece bunlar değil hayatta istediğim hiçbir şeyin olmamasından bunlar yüzeysel ergenlik takıntıları işte ama sürekli bir ağlama hali sürekli bir mutsuzluk,umutsuzluk beni bezdirdi artık istediğim tek şey de şu anda tıp fakültesi kazanmak ygs yolunda gitti çok güzel bir sonuç geldi eğer sıralamamı lys de korusam istediğim yere gidiyorum ama lys çok kötü geçti bakmadım bile belki tıp istememin altında yatan sebeplerden biri de prestij sahibi olmak insanların saygısını kazanmak olabilir eğer böyleyse yani tek sebep buysa bu bnim için daha acı ama sınav bitti biteli günlerimi ağlayarak geçirdim şimdi sonuşçlar açıklandı açıklanacak benim elim ayağım titre roldu

Prestij sahibi olmak için tıp istiyorsan yanılıyorsun... Bi çok meslek var bunun için... Umudunu tek bir şeye (sadece bölüme belki de) bağlaman ve başarısız olman seni umutsuzluğa daha çok iter. Bel ki de zamanla tıp istediğine pişman olacaksın... Hedefini daraltma derim.

bende seninle yaşıt biri olarak cevap vermek istiyorum. 2 yıl önce senin düşündüğün deliliği yaptım ben ama şükür Allahıma ki hala hayattayım. sakın ha bunu düşünme heleki sen tıp okumak istiyorsun değil mi yani can kurtarmak istiyorsun peki sen kendi canını kurtamadıktan sonra başkalarına nasıl yardımcı olacaksın ki?? 2 yıl önce bende bir pskolojk bunalıma girmiştim senin bu anlattıkların benimkiler yanında tüy gibi kalırdı. ama son 2 yıldır hayatın ne denli güzel biş olduğunu anladım yaşamanın nefes almanın nasıl bişey olduğunu anladım bende sınav sonuçlarımı bekliyorum ama inan bana umursamıyorum o kadar olursa olur olmazsa olmaz dünyanın sonu mu? hayır. benden önemli mi? hayır. yüzünde tüy varmış sivilce varmış filan bunları sen gözünde büyütüyorsun ve stres yaptıkça onlarda düşman oluyor sana ve çoğalıyorlar. biraz pozitif düşün tatlım inan her şey değişicektir. sadece kendin için yaşa mutlu olmak için.. Allah sana sağlıklı bir beden vermiş bu bedene sakın zarar verme!!!!

bende basıt ergenlık problemı oldugunu dusunuyorum cunku benım cok tanıdıgım var yuzu senın tarıf ettıgın gıbı sureklı agda yaptırıyorlar ve hıcte mutsuz degıller. benımde kpss kazanmam gerek ve sınavım hıc ıyı gecmedı ustelık bakmak zorunda oldugum bı aılem var bı de benım durumumu dusunsene. kazanamzsam seneye daha zor olacak alan sınavı gelecek dersaneye de gıdemıyorum. ınan kı cozulmeyecek hıc bır sorun yoktur Rabbımın ıznıyle. otur sakınce dusun

Back
X